link_z Δημοσ. 4 Μαρτίου Δημοσ. 4 Μαρτίου 14 ώρες πριν, cpc464 είπε Πάει και ο firefox, για εμένα ήταν η τελευταία όαση,ήταν το μόνο μη chrome browser που σε συνδιασμο με μερικά ad on με άφηνε να ψάχνω χωρίς φόβο και διαφημίσεις το διαδύκτιο,καιρός να βρώ κάτι άλλο. https://www.waterfox.net/
Petros Electron Δημοσ. 4 Μαρτίου Δημοσ. 4 Μαρτίου Ungoogled Chromium το εχω κατεβάσει. Ακομα δεν το εχω δοκιμασει αλλα μαλλον θα παω σε αυτό εστω για δοκιμη. (ειμαι χρόνια χρήστης του Firefox)
lbit Δημοσ. 4 Μαρτίου Δημοσ. 4 Μαρτίου Αχ βρε firefox, πισω στο Lynx web browser θα μας βαλεις να παμε.
aypnia Δημοσ. 4 Μαρτίου Δημοσ. 4 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, Petros Electron είπε Ungoogled Chromium το εχω κατεβάσει. Ακομα δεν το εχω δοκιμασει αλλα μαλλον θα παω σε αυτό εστω για δοκιμη. (ειμαι χρόνια χρήστης του Firefox) Να γνωρίζεις κάποια πράγματα για το συγκεκριμένο. Δεν υποστηρίζει VMP και δεν γίνεται να το υποστηρίξει γιατί χρειάζεται ο browser να είναι από εταιρεία για να πάρει άδεια για VMP. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να παίξει σε Windows και MacOS τίποτα από υπηρεσίες σαν το Cosmote tv, το Netflix, το Spotify. Δεν μπορεί να εγκαταστήσει extensions από μόνο του. Πρέπει να κάνεις εγκατάσταση ένα extension μόνος σου για να μπορείς να κάνεις εγκατάσταση extensions από το Google store. Το πρόβλημα με αυτό είναι ότι δεν μπορούν να κάνουν updates τα extensions αυτόματα και θα πρέπει ανά τακτά χρονικά διαστήματα να το τσεκάρεις εσύ χειροκίνητα. Κάνουν ένα καραγκιοζιλίκι και θα σου εξηγήσω γιατί το λέω έτσι. Έχουν αφαιρέσει το Google search κι αν θες να το χρησιμοποιήσεις θα πρέπει να το βάλεις χειροκίνητα και να πρέπει να το τσεκάρεις εσύ ανά τακτά χρονικά διαστήματα ότι δουλεύει. Θα πρέπει να το τσεκάρεις εσύ ανά τακτά χρονικά διαστήματα ότι δεν έχει αλλάξει η διεύθυνση του search γιατί είναι custom αυτή που θα πρέπει να βάλεις και δεν αναβαθμίζεται σε τυχόν αλλαγές. Το λέω καραγκιοζιλίκι γιατί έχουν κρατήσει όλα τα υπόλοιπα, πχ το Bing. Δεν μαζεύει αυτό δεδομένα, το Google search μαζεύει μόνο... Θα μπορούσαν λοιπόν απλούστατα να μην έχουν το Google search σαν προεπιλογή αν είχαν σώας τα φρένας Έχουν ξηλώσει το Safe Browsing γιατί το φτιάχνει η Google. Αυτό φτάνει στα όρια της γραφικότητας Δεν έχουν ξεκαθαρίσει τι θα κάνουν από τον Ιούνιο και μετά που θα αφαιρεθεί ο κώδικας των MV2 APIs από τον chromium. Οπότε είναι πολύ πιθανό να πρέπει να του βάλεις MV3 ad blocker το καλοκαίρι. Επεξ/σία 4 Μαρτίου από aypnia
jemadux Δημοσ. 5 Μαρτίου Δημοσ. 5 Μαρτίου Στις 4/3/2025 στις 12:08 ΠΜ, GCX είπε Καλή εναλλακτική είναι και ο SeaMonkey και είναι fork του Firefox. Για τους λάτρεις του Netscape(ο Mozilla από εκεί βγήκε). Καλή εναλλακτική για πολύ low end pc αλλά το UI είναι Internet Explorer 6. Σαφώς υπάρχουν καί καλύτεροι browsers και ίσως οι chromium based browsers έχουν τις λιγότερες ασυμβατότητες αλλά μιλάμε για τον Firefox τώρα. o seamonkey είναι στην ουσία firefox + thunderbird + κτλπ και από την ίδια εταιρεία . για fork καλό είναι ο waterfox / librewolf / zen browser Στις 4/3/2025 στις 1:54 ΠΜ, dbrillis είπε Εδώ σε εχω, στηριξε τον Firefox με πράξεις οχι με λόγια : https://foundation.mozilla.org/en/?form=donate&gad_source=1 δεν θα το στηρίξω γιατί πολύ απλά τα λεφτα που θα κανω donate θα πάνε για political leftish agenda . no thanks 1
Volga Δημοσ. 7 Μαρτίου Δημοσ. 7 Μαρτίου Στις 4/3/2025 στις 12:10 ΠΜ, cpc464 είπε Ναί καλά, και στο νέο στους όρους εξαφανίσαν ότι αφορά personal data,καιρός να δοκιμάσω το librewolf. Με δυο κλικ στις ρυθμίσεις κλείνεις κάθε επιλογή για συγκέντρωση δεδομένων. Επίσης ο Firefox είναι Open Source άρα δεν έχει "κρυφά" παραθυράκια. Αν πεις σε κάτι οχι είναι οχι. Οπότε νομίζω παραγιγαντώθηκε το θέμα χωρίς πραγματική ουσία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα