doubleh Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες 4 ώρες πριν, dbrillis είπε Εδώ σε εχω, στηριξε τον Firefox με πράξεις οχι με λόγια : https://foundation.mozilla.org/en/?form=donate&gad_source=1 το κάνω τακτικά, όπως και άλλα projects. 2
cpc464 Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες @elpenor το να αφαιρέσει κάποιος τη φράση ¨we will never sell your personal data, we promise" απο το TOS είναι τεράστια κόκκινη σημαία, άλλο το να πουλάω στατιστικές του τύπου 60% των χρηστών βλέπει το Α κανάλι και άλλο προσωπικά δεδομένα.
dbrillis Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες 2 ώρες πριν, elpenor είπε Μου χρωστάτε με τον @coffeex 26 λεπτά από τη ζωή μου που αναγκάστηκα να δω το troll video για να σιγουρευτώ ότι το αρχικό μου σχόλιο είναι σωστό. Και πάνω που έλεγα ότι το επίπεδο δεν πάει πιο κάτω βάζει ο @coffeex το δεύτερο video και ΜΠΟΥΜ ανακαλύπτω ότι τελικά είχα άδικο, υπάρχει πολύ πιο χαμηλό επίπεδο από τον Louis (αυτό όμως δεν άντεξα να το δω). Τι να κάνουμε, αυτό είναι το internet σήμερα, 26 λεπτά video με επιχειρήματα τύπου Trump για να πει με τα δικά του λόγια (όποιος θέλει @cpc464μπορεί να τα ακούσει σε 20 δευτερόλεπτα) από το 09:23 και μετά ότι: Σύμφωνα με τον κανονισμό της Καλιφόρνια από τη στιγμή που έχει πάρει χρήματα για να έχει το Google σαν default search engine τότε "πουλάει τα δεδομένα στη Google" αφού τα μεταφέρει για να εκτελέσει το κάθε search query. Η λογική του ορισμού είναι ότι: 1. Κάνεις μία αναζήτηση "πχ πόσα παραπάνω χρήματα βγάζει ένας youtuber όσο πιο καραγκιόζης είναι και όσο περισσότερο προσβάλει τους ακροατές του" 2. Ο Firefox (αν δεν έχεις αλλάξει τη μηχανή αναζήτησης) στέλνει ανώνυμα τα δεδομένα στη Google για να πάρει την απάντηση στο search query. Όπως ελπίζω μπορούν να καταλάβουν "ακόμα" οι περισσότεροι αν δεν στείλει το search query δεν θα ολοκληρωθεί η αναζήτηση.... 3. Αφού ο Firefox έχει πάρει χρήματα για να έχει την Google σαν default μηχανή αναζήτησης άρα ο Firefox έχει όφελος που μεταφέρει ανώνυμα τα data σου για να πάρεις απάντηση στο search query άρα ο Firefox "πουλάει τα data σου σύμφωνα με τον CCPA". Ο Louis λοιπόν λέει τα παραπάνω λόγια με τίτλο "Existing business practices exist in gray area to CCPA", αναφέρει κάτι και για τη γυναίκα σου στο τέλος για να γελάσει ο κόσμος και να μην στεναχωρηθεί που θόλωσε μόλις αναφέρθηκε νομικός ορισμός και τσουπ 300K προβολές και $$$ στην τσέπη του. Όχι ότι έχω κάτι με τον librewolf και άλλα open source forks που ουσιαστικά αφαιρούν το κουμπί του telemetry ώστε η Mozilla να μην μπορεί να τρέχει test και να κάνει το προϊόν της καλύτερο. Αυτά τα forks είναι απαραίτητα για τον σημερινό άνθρωπο που θέλει να κλείσει το telemetry και να αλλάξει το search engine αλλά δυσκολεύεται να πλοηγηθεί στα settings και να το ξετικάρει. Απόδειξη της χρησιμότητας του το πόσα σχόλια υπάρχουν online που ρωτάνε πως μπορώ να βάλω το Google σαν search engine στον Librewolf. Τώρα ο Louis λέει και κάτι άλλο συνταρακτικό, όταν λέει κάνεις click μία διαφήμιση της Google ο κακός Firefox εκτελεί το click και ανοίγει τη σελίδα της διαφήμισης, τραγικό. Για αυτό εγώ προτείνω μαζικό ban στον Firefox ώστε να κλείσει για τιμωρία που πουλάει τα data μας και ban στo κακό Google Search που τα αγοράζει. Μετά βέβαια δεν θα υπάρχει Librewolf/Zen ή άλλα forks και θα πρέπει να χρησιμοποιούμε Chrome forks που δεν λειτουργεί σωστά ο adblocker αλλά δεν πειράζει θα κάνουμε search με το AI που ούτε αγοράζει ούτε πουλάει τα data μας (απλά τα παίρνει δωρεάν επώνυμα πλέον και όχι ανώνυμα όπως η Google). Δεν χρησιμοποιώ Firefox, ουτε Librewolf και δεν ζω στην Καλιφόρνια. Εβαλα το link για να μην χρειαστεί καποιος να δει το βίντεο. Το άρθρο, κατά τη γνώμη μου, εχει να κανει με αυτους που δεν πολυ ασχολούνται και χρησιμοποιουν Firefox γιατι νομιζουν οτι η Mozilla τους αγαπάει. Ετσι και αλλιως ολα αυτα τα opensource φιλαρακια αγαπιούνται τόσο πολυ που εχει το καθε project 100 forks και κραζει ο ενας τον αλλο. Τα υπόλοιπα που λες οτι μπορείς να αλλάξεις τα Settings, ναι, μπορείς, η γκρίνια εχει να κανει με το τι ειναι προεπιλεγμενο. Γιατί εσυ μπορεί να νιώθεις τρομερός και να λες να παει ο καθένας να κανει δυο κλικ να το αλλαξει αλλα δεν ειναι για όλους εύκολο ή κατανοητό. Αυτο που ειναι κοινή λογική για τους ξυλουργους δεν ειναι κοινη λογική και για εμενα 😉.
Mesogitis Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες Τώρα κύριοι του firefox που το διάγραψε ο κόσμος Αντε να τους μαζέψετε και πρώτος εγω μετα 15 Χρονια.
eko13 Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες Γελάω με όλους όσους ελπίζουν σε διακριτικοτητα και ασφάλεια στο ίντερνετ... Δηλαδή αν αποθηκεύσεις τους κωδικούς του web banking σου (αυτόματη αποθηκευση) θα φταιει ο browser αν διαρρεύσουν... Πρέπει να θεωρείς δεδομένο οτι όταν εισάγεις κάτι, αναζήτηση, πληροφορία κτλ έχει φτάσει στον υπόλοιπο κόσμο σε χρόνο dt. 1
JcD Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες 20 minutes ago, eko13 said: Γελάω με όλους όσους ελπίζουν σε διακριτικοτητα και ασφάλεια στο ίντερνετ... Δηλαδή αν αποθηκεύσεις τους κωδικούς του web banking σου (αυτόματη αποθηκευση) θα φταιει ο browser αν διαρρεύσουν... Πρέπει να θεωρείς δεδομένο οτι όταν εισάγεις κάτι, αναζήτηση, πληροφορία κτλ έχει φτάσει στον υπόλοιπο κόσμο σε χρόνο dt. Στην κυριολεξία έχω τα πάντα στον αυτόματο και αποθηκευμένα, πέραν του ότι με εκνευρίζει ιδιαίτερα η πολιτική ασφαλείας των Ελληνικών τραπεζών, απ'την μία καταλαβαίνω ότι προσπαθούν να προστατέψουν τις ευπαθείς ομάδες, απ'την άλλην δεν μπορουμε να κάνουμε την δουλειά μας και καταφεύγουμε σε ρέβο και λοιπές online πλατφόρμες. Προχθές για μεταφορά ποσού από eurobank πέραν βιομετρικών, πέραν επιβεβαίωσης μέσω της εφαρμογής στο τηλέφωνο και sms, με πήραν και τηλέφωνο για επιβεβαίωση της εντολής... έλεος! 1
dbrillis Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες 29 λεπτά πριν, eko13 είπε Γελάω με όλους όσους ελπίζουν σε διακριτικοτητα και ασφάλεια στο ίντερνετ... Δηλαδή αν αποθηκεύσεις τους κωδικούς του web banking σου (αυτόματη αποθηκευση) θα φταιει ο browser αν διαρρεύσουν... Πρέπει να θεωρείς δεδομένο οτι όταν εισάγεις κάτι, αναζήτηση, πληροφορία κτλ έχει φτάσει στον υπόλοιπο κόσμο σε χρόνο dt. Ξανα, αυτο εχει να κανει με τις γνώσεις που εχεις εσυ. Δεν ειναι κοινή γνώση. Και πρέπει να καταλάβεις και ποιο πρόβλημα λυνει η αυτόματη αποθήκευση στον browser. Δεν ειναι μονο για να μας κλεβουν τα αγαπημένα μας προσωπικα δεδομένα, λυνουν και καποιο πρόβλημα.
Black Flag Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες Ξεκίνησα με Netscape Navigator το 1998. Μετά το 2001 το γύρισα σε ΙΕ και από τα τέλη του 2003 μόνο Firefox. Δεν έχω αλλάξει ποτέ. 2
N3M3SiS Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες Το οτι κυκλοφορείτε με Android ή Apple συσκευή που ακούνε μέχρι και τις συνομιλίες σας για να σας κατευθύνουν διαφημιστικά, το κινητό σας κρατάει όλους τους κωδικούς και τις κάρτες σας αποθηκευμένες και παράλληλα σας απασχολεί η ιδιωτικότητα σας στις αναζητήσεις του Firefox, να το κοιτάξετε. 3
coffeex Δημοσ. πριν από 1 ώρα Δημοσ. πριν από 1 ώρα 4 hours ago, elpenor said: Μου χρωστάτε με τον @coffeex 26 λεπτά από τη ζωή μου που αναγκάστηκα να δω το troll video για να σιγουρευτώ ότι το αρχικό μου σχόλιο είναι σωστό. Και πάνω που έλεγα ότι το επίπεδο δεν πάει πιο κάτω βάζει ο @coffeex το δεύτερο video και ΜΠΟΥΜ ανακαλύπτω ότι τελικά είχα άδικο, υπάρχει πολύ πιο χαμηλό επίπεδο από τον Louis (αυτό όμως δεν άντεξα να το δω). Τι να κάνουμε, αυτό είναι το internet σήμερα, 26 λεπτά video με επιχειρήματα τύπου Trump για να πει με τα δικά του λόγια (όποιος θέλει @cpc464μπορεί να τα ακούσει σε 20 δευτερόλεπτα) από το 09:23 και μετά ότι: Σύμφωνα με τον κανονισμό της Καλιφόρνια από τη στιγμή που έχει πάρει χρήματα για να έχει το Google σαν default search engine τότε "πουλάει τα δεδομένα στη Google" αφού τα μεταφέρει για να εκτελέσει το κάθε search query. Η λογική του ορισμού είναι ότι: 1. Κάνεις μία αναζήτηση "πχ πόσα παραπάνω χρήματα βγάζει ένας youtuber όσο πιο καραγκιόζης είναι και όσο περισσότερο προσβάλει τους ακροατές του" 2. Ο Firefox (αν δεν έχεις αλλάξει τη μηχανή αναζήτησης) στέλνει ανώνυμα τα δεδομένα στη Google για να πάρει την απάντηση στο search query. Όπως ελπίζω μπορούν να καταλάβουν "ακόμα" οι περισσότεροι αν δεν στείλει το search query δεν θα ολοκληρωθεί η αναζήτηση.... 3. Αφού ο Firefox έχει πάρει χρήματα για να έχει την Google σαν default μηχανή αναζήτησης άρα ο Firefox έχει όφελος που μεταφέρει ανώνυμα τα data σου για να πάρεις απάντηση στο search query άρα ο Firefox "πουλάει τα data σου σύμφωνα με τον CCPA". Ο Louis λοιπόν λέει τα παραπάνω λόγια με τίτλο "Existing business practices exist in gray area to CCPA", αναφέρει κάτι και για τη γυναίκα σου στο τέλος για να γελάσει ο κόσμος και να μην στεναχωρηθεί που θόλωσε μόλις αναφέρθηκε νομικός ορισμός και τσουπ 300K προβολές και $$$ στην τσέπη του. Όχι ότι έχω κάτι με τον librewolf και άλλα open source forks που ουσιαστικά αφαιρούν το κουμπί του telemetry ώστε η Mozilla να μην μπορεί να τρέχει test και να κάνει το προϊόν της καλύτερο. Αυτά τα forks είναι απαραίτητα για τον σημερινό άνθρωπο που θέλει να κλείσει το telemetry και να αλλάξει το search engine αλλά δυσκολεύεται να πλοηγηθεί στα settings και να το ξετικάρει. Απόδειξη της χρησιμότητας του το πόσα σχόλια υπάρχουν online που ρωτάνε πως μπορώ να βάλω το Google σαν search engine στον Librewolf. Τώρα ο Louis λέει και κάτι άλλο συνταρακτικό, όταν λέει κάνεις click μία διαφήμιση της Google ο κακός Firefox εκτελεί το click και ανοίγει τη σελίδα της διαφήμισης, τραγικό. Για αυτό εγώ προτείνω μαζικό ban στον Firefox ώστε να κλείσει για τιμωρία που πουλάει τα data μας και ban στo κακό Google Search που τα αγοράζει. Μετά βέβαια δεν θα υπάρχει Librewolf/Zen ή άλλα forks και θα πρέπει να χρησιμοποιούμε Chrome forks που δεν λειτουργεί σωστά ο adblocker αλλά δεν πειράζει θα κάνουμε search με το AI που ούτε αγοράζει ούτε πουλάει τα data μας (απλά τα παίρνει δωρεάν επώνυμα πλέον και όχι ανώνυμα όπως η Google). Είναι γνωστά όλα αυτά εδώ και χρόνια για το πως βγάζει λεφτά η Mozilla και δεν είναι κακό αλλά οι τελευταίες κινήσεις/τρόπος που έκανε + αυτό Introducing Anonym: Raising the bar for privacy-preserving digital advertising χτυπάει κόκκινη σημαία.
pcos Δημοσ. πριν από 1 ώρα Δημοσ. πριν από 1 ώρα κοιτα που η τιμιοτητα δεν εκτιμαται την σημερον ημεραν. οτι κανουν ολοι οι αλλοι στα μουλωχτα, η αλεπου το εβαλε στους ορους
Ciccirya Δημοσ. πριν από 34 λεπτά Δημοσ. πριν από 34 λεπτά 3 ώρες πριν, doubleh είπε το κάνω τακτικά, όπως και άλλα projects. 8 ώρες πριν, dbrillis είπε Εδώ σε εχω, στηριξε τον Firefox με πράξεις οχι με λόγια : https://foundation.mozilla.org/en/?form=donate&gad_source=1 Mozilla Foundation, Mozilla Corporation... τα όρια είναι δυσδιάκριτα. Μιλάμε για εταιρεία που διαχειρίζεται εκατομμύρια. Πραγματικά ανεξάρτητο project από ομάδα λίγων που πραγματικά «παλεύουν με τα θηρία» στην πράξη και όχι με σλόγκαν, είναι το Pale Moon project. Προτιμώ να στηρίζω αυτούς. Η εποχή του παλιού καλού Firefox έχει περάσει ανεπιστρεπτί, περίπου από την v4 και μετά. Soft forks και παραλλαγές τύπου LibreWolf δεν έχουν και πολύ νόημα. Τον συγκεκριμένο τον (ξανα)δοκίμασα μόλις χθες. Πήγα να περάσω κάτι αριθμούς στο επίδομα θέρμανσης (https://www1.aade.gr/aadeapps3/myThermansi) και μου άλλαζε τα δεκαδικά ψηφία. Θυμήθηκα αμέσως γιατί τον παράτησα την πρώτη φορά που τον δοκίμασα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα