Axlmon Δημοσ. πριν από 12 ώρες Δημοσ. πριν από 12 ώρες Η Mozilla αναθεωρεί τους νέους Όρους Χρήσης του Firefox που εισήγαγε την Τετάρτη, μετά από επικρίσεις σχετικά με τη διατύπωση που φαινόταν να δίνει στην εταιρεία ευρεία κατοχή των δεδομένων των χρηστών. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, "ενημερώνουμε τη γλώσσα για να αντικατοπτρίζει πιο ξεκάθαρα τον τρόπο με τον οποίο η Mozilla αλληλεπιδρά με τα δεδομένα των χρηστών". Η συγκεκριμένη διατύπωση που προκάλεσε τις επικρίσεις ήταν η εξής: "Όταν ανεβάζετε ή εισάγετε πληροφορίες μέσω του Firefox, παραχωρείτε στην εταιρεία μια μη αποκλειστική, χωρίς δικαιώματα, παγκόσμια άδεια χρήσης αυτών των πληροφοριών για να σας βοηθήσει να πλοηγηθείτε, να βιώσετε και να αλληλεπιδράσετε με διαδικτυακό περιεχόμενο όπως υποδεικνύεται με τη χρήση του Firefox." Αυτή η διατύπωση έχει πλέον αφαιρεθεί. Τώρα, οι όροι στο συγκεκριμένο σημείο αναφέρουν το εξής: "Δίνετε στη Mozilla τα απαραίτητα δικαιώματα για τη λειτουργία του Firefox. Αυτό περιλαμβάνει την επεξεργασία των δεδομένων σας όπως περιγράφουμε στην Πολιτική Απορρήτου του Firefox. Περιλαμβάνει επίσης μια μη αποκλειστική, χωρίς δικαιώματα, παγκόσμια άδεια με σκοπό να κάνουμε αυτό που ζητάτε με το περιεχόμενο που εισάγετε στο Firefox. Κάτι τέτοιο δε δίνει στη Mozilla καμία ιδιοκτησία σε αυτό το περιεχόμενο." «Ακούμε τις ανησυχίες μερικών μελών της κοινότητάς μας σχετικά με τμήματα των Όρων Χρήσης, ειδικά για την αδειοδότηση», αναφέρει η εταιρεία. «Η πρόθεσή μας ήταν απλώς να είμαστε όσο το δυνατόν πιο σαφείς σχετικά με το πώς λειτουργεί ο Firefox, αλλά με αυτόν τον τρόπο δημιουργήσαμε και κάποια σύγχυση και ανησυχία». Η ανάρτηση της Παρασκευής παρέχει επιπλέον πλαίσιο σχετικά με το γιατί η εταιρεία "απομακρύνθηκε από το να κάνει γενικευμένους ισχυρισμούς ότι 'Ποτέ δεν πουλάμε τα δεδομένα σας'". Η Mozilla λέει ότι "σε ορισμένα μέρη, ο νομικός ορισμός της 'πώλησης δεδομένων' είναι ευρύς και εξελίσσεται", και ότι "οι ανταγωνιστικές ερμηνείες των απαιτήσεων μη-πώλησης αφήνουν πολλές επιχειρήσεις αβέβαιες σχετικά με τις ακριβείς υποχρεώσεις τους και για το αν θεωρείται ότι 'πωλούν δεδομένα'". Η Mozilla αναφέρει ότι "υπάρχουν αρκετά μέρη όπου συλλέγουμε και μοιραζόμαστε κάποια δεδομένα με τους συνεργάτες μας" ώστε ο Firefox να είναι "εμπορικά βιώσιμος", αλλά προσθέτει ότι αυτά αναφέρονται στην πολιτική απορρήτου και εργάζεται για να αφαιρέσει από τα δεδομένα τις πιθανώς αναγνωρίσιμες πληροφορίες ή να τα μοιραστεί συγκεντρωτικά. View full article
cpc464 Δημοσ. πριν από 11 ώρες Δημοσ. πριν από 11 ώρες Πάει και ο firefox, για εμένα ήταν η τελευταία όαση,ήταν το μόνο μη chrome browser που σε συνδιασμο με μερικά ad on με άφηνε να ψάχνω χωρίς φόβο και διαφημίσεις το διαδύκτιο,καιρός να βρώ κάτι άλλο. 2
elpenor Δημοσ. πριν από 11 ώρες Δημοσ. πριν από 11 ώρες 8 minutes ago, cpc464 said: Πάει και ο firefox, για εμένα ήταν η τελευταία όαση,ήταν το μόνο μη chrome browser που σε συνδιασμο με μερικά ad on με άφηνε να ψάχνω χωρίς φόβο και διαφημίσεις το διαδύκτιο,καιρός να βρώ κάτι άλλο. Υπερβολές.... ο Firefox απλά βγάζει χρήματα με το να έχει το google σαν default search engine και με sponsored tiles στο new tab. Αν σε ενοχλεί δύο click και το αλλάζεις. 13
NiKoSmile Δημοσ. πριν από 11 ώρες Δημοσ. πριν από 11 ώρες Δεν διαβάζω ποτέ τους όρους. Συμφωνώ σε όλα yes yes next next 😏 5 1 1
dbrillis Δημοσ. πριν από 11 ώρες Δημοσ. πριν από 11 ώρες 4 λεπτά πριν, coffeex είπε Θεωρω οτι το link για το Librewolf https://librewolf.net/ θα εκανε πιο πολυ δουλεια. Λιγοι θα κατσουν να δουν το βιντεο. 4
GCX Δημοσ. πριν από 11 ώρες Δημοσ. πριν από 11 ώρες Καλή εναλλακτική είναι και ο SeaMonkey και είναι fork του Firefox. Για τους λάτρεις του Netscape(ο Mozilla από εκεί βγήκε). Καλή εναλλακτική για πολύ low end pc αλλά το UI είναι Internet Explorer 6. Σαφώς υπάρχουν καί καλύτεροι browsers και ίσως οι chromium based browsers έχουν τις λιγότερες ασυμβατότητες αλλά μιλάμε για τον Firefox τώρα.
cpc464 Δημοσ. πριν από 11 ώρες Δημοσ. πριν από 11 ώρες (επεξεργασμένο) 31 minutes ago, elpenor said: Υπερβολές.... ο Firefox απλά βγάζει χρήματα με το να έχει το google σαν default search engine και με sponsored tiles στο new tab. Αν σε ενοχλεί δύο click και το αλλάζεις. Ναί καλά, και στο νέο στους όρους εξαφανίσαν ότι αφορά personal data,καιρός να δοκιμάσω το librewolf. Επεξ/σία πριν από 11 ώρες από cpc464 1
valkyrion84 Δημοσ. πριν από 11 ώρες Δημοσ. πριν από 11 ώρες 14 λεπτά πριν, cpc464 είπε Ναί καλά, και στο νέο στους όρους εξαφανίσαν ότι αφορά personal data,καιρός να δοκιμάσω το librewolf. Και γω εδώ και 3 μήνες εκεί είμαι Μια χαρά είναι και καλύτερος από Firefox με ενσωματωμένο μπλοκερ για ads 1
doubleh Δημοσ. πριν από 11 ώρες Δημοσ. πριν από 11 ώρες Δηλαδή υπάρχουν χρήστες που διάβασαν τους όρους χρήσης λέξη προς λέξη; μάλλον η google ή ή ms μου φαίνεται ασχοληθήκανε... Τεσπα, υποστηρίζω Firefox γιατί έχω μεγαλύτερη εμπιστοσύνη κ γιατί είναι ακόμα νωπές οι μνήμες από τον ΙΕ κ γιατί δεν γουστάρω τα μονοπώλια. Ούτε θα σώσω τον κόσμο, ούτε ονειροβατω πως η αλεπού είναι το τέλειο λογισμικό. 5 1
coffeex Δημοσ. πριν από 10 ώρες Δημοσ. πριν από 10 ώρες 11 minutes ago, doubleh said: Δηλαδή υπάρχουν χρήστες που διάβασαν τους όρους χρήσης λέξη προς λέξη; μάλλον η google ή ή ms μου φαίνεται ασχοληθήκανε... Τεσπα, υποστηρίζω Firefox γιατί έχω μεγαλύτερη εμπιστοσύνη κ γιατί είναι ακόμα νωπές οι μνήμες από τον ΙΕ κ γιατί δεν γουστάρω τα μονοπώλια. Ούτε θα σώσω τον κόσμο, ούτε ονειροβατω πως η αλεπού είναι το τέλειο λογισμικό.
Digital-Entity Δημοσ. πριν από 10 ώρες Δημοσ. πριν από 10 ώρες Too little too late. Υπάρχει και ο Zen browser που είναι fork του Firefox.
dbrillis Δημοσ. πριν από 9 ώρες Δημοσ. πριν από 9 ώρες 1 ώρα πριν, doubleh είπε Δηλαδή υπάρχουν χρήστες που διάβασαν τους όρους χρήσης λέξη προς λέξη; μάλλον η google ή ή ms μου φαίνεται ασχοληθήκανε... Τεσπα, υποστηρίζω Firefox γιατί έχω μεγαλύτερη εμπιστοσύνη κ γιατί είναι ακόμα νωπές οι μνήμες από τον ΙΕ κ γιατί δεν γουστάρω τα μονοπώλια. Ούτε θα σώσω τον κόσμο, ούτε ονειροβατω πως η αλεπού είναι το τέλειο λογισμικό. Εδώ σε εχω, στηριξε τον Firefox με πράξεις οχι με λόγια : https://foundation.mozilla.org/en/?form=donate&gad_source=1
elpenor Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες (επεξεργασμένο) 5 hours ago, dbrillis said: Θεωρω οτι το link για το Librewolf https://librewolf.net/ θα εκανε πιο πολυ δουλεια. Λιγοι θα κατσουν να δουν το βιντεο. Μου χρωστάτε με τον @coffeex 26 λεπτά από τη ζωή μου που αναγκάστηκα να δω το troll video για να σιγουρευτώ ότι το αρχικό μου σχόλιο είναι σωστό. Και πάνω που έλεγα ότι το επίπεδο δεν πάει πιο κάτω βάζει ο @coffeex το δεύτερο video και ΜΠΟΥΜ ανακαλύπτω ότι τελικά είχα άδικο, υπάρχει πολύ πιο χαμηλό επίπεδο από τον Louis (αυτό όμως δεν άντεξα να το δω). Τι να κάνουμε, αυτό είναι το internet σήμερα, 26 λεπτά video με επιχειρήματα τύπου Trump για να πει με τα δικά του λόγια (όποιος θέλει @cpc464μπορεί να τα ακούσει σε 20 δευτερόλεπτα) από το 09:23 και μετά ότι: Σύμφωνα με τον κανονισμό της Καλιφόρνια από τη στιγμή που έχει πάρει χρήματα για να έχει το Google σαν default search engine τότε "πουλάει τα δεδομένα στη Google" αφού τα μεταφέρει για να εκτελέσει το κάθε search query. Η λογική του ορισμού είναι ότι: 1. Κάνεις μία αναζήτηση "πχ πόσα παραπάνω χρήματα βγάζει ένας youtuber όσο πιο καραγκιόζης είναι και όσο περισσότερο προσβάλει τους ακροατές του" 2. Ο Firefox (αν δεν έχεις αλλάξει τη μηχανή αναζήτησης) στέλνει ανώνυμα τα δεδομένα στη Google για να πάρει την απάντηση στο search query. Όπως ελπίζω μπορούν να καταλάβουν "ακόμα" οι περισσότεροι αν δεν στείλει το search query δεν θα ολοκληρωθεί η αναζήτηση.... 3. Αφού ο Firefox έχει πάρει χρήματα για να έχει την Google σαν default μηχανή αναζήτησης άρα ο Firefox έχει όφελος που μεταφέρει ανώνυμα τα data σου για να πάρεις απάντηση στο search query άρα ο Firefox "πουλάει τα data σου σύμφωνα με τον CCPA". Ο Louis λοιπόν λέει τα παραπάνω λόγια με τίτλο "Existing business practices exist in gray area to CCPA", αναφέρει κάτι και για τη γυναίκα σου στο τέλος για να γελάσει ο κόσμος και να μην στεναχωρηθεί που θόλωσε μόλις αναφέρθηκε νομικός ορισμός και τσουπ 300K προβολές και $$$ στην τσέπη του. Όχι ότι έχω κάτι με τον librewolf και άλλα open source forks που ουσιαστικά αφαιρούν το κουμπί του telemetry ώστε η Mozilla να μην μπορεί να τρέχει test και να κάνει το προϊόν της καλύτερο. Αυτά τα forks είναι απαραίτητα για τον σημερινό άνθρωπο που θέλει να κλείσει το telemetry και να αλλάξει το search engine αλλά δυσκολεύεται να πλοηγηθεί στα settings και να το ξετικάρει. Απόδειξη της χρησιμότητας του το πόσα σχόλια υπάρχουν online που ρωτάνε πως μπορώ να βάλω το Google σαν search engine στον Librewolf. Τώρα ο Louis λέει και κάτι άλλο συνταρακτικό, όταν λέει κάνεις click μία διαφήμιση της Google ο κακός Firefox εκτελεί το click και ανοίγει τη σελίδα της διαφήμισης, τραγικό. Για αυτό εγώ προτείνω μαζικό ban στον Firefox ώστε να κλείσει για τιμωρία που πουλάει τα data μας και ban στo κακό Google Search που τα αγοράζει. Μετά βέβαια δεν θα υπάρχει Librewolf/Zen ή άλλα forks και θα πρέπει να χρησιμοποιούμε Chrome forks που δεν λειτουργεί σωστά ο adblocker αλλά δεν πειράζει θα κάνουμε search με το AI που ούτε αγοράζει ούτε πουλάει τα data μας (απλά τα παίρνει δωρεάν επώνυμα πλέον και όχι ανώνυμα όπως η Google). Επεξ/σία πριν από 6 ώρες από elpenor 12 2 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα