panathatube Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες 10 ώρες πριν, totalius είπε Όσοι παραπονιέστε για τη Siri μάλλον δεν έχετε δοκιμάσει το Gemini της google. Όταν πήγα πριν λίγο καιρό από iPhone σε Samsung το πρώτο που μου έλειψε και συνεχίζει να μου λείπει είναι η Siri . Όσο έχεις χρησιμοποιήσει εσύ Gemini άλλο τόσο έχω οδηγήσει εγώ Lamborghini. Το ακούσαμε κι αυτό ο άλλος έχει στερητικό σύνδρομο με τη Siri. 5 ώρες πριν, ramarg είπε Αφήστε την γκρίνια για το Intelligence όταν το πρόβλημα είναι η νομοθεσία απορρήτου & προστασίας προσωπικών δεδομένων της Ευρωπαικής Ένωσης.. Όσοι από εμάς ασχολούνται σοβαρά με την Apple, είχαμε ήδη US Apple ID και δουλέψαμε το AI από την 1η μέρα (απλά συνδέοντας το Store στον άλλο λογαριασμό μας...). Όσοι από εσάς αγοράσατε iPhone για να προβάρετε το μήλο και για να βγάζετε ωραία stories στο insta/snapchat προφανώς δεν ξέρετε καν σε τί αναφέρομαι (όπως επίσης δεν θα καταλάβετε και τα παρακάτω που γράφω --> επομένως είναι σοφή επιλογή να προσπεράσετε το σχόλιο μου καθώς η διάσταση γνώσεων είναι τέτοια που δεν γεφυρώνεται με ένα σχόλιο). Ως προς το Siri, ναι, είναι πονεμένη ιστορία το ότι δεν έχει έρθει στα ελληνικά (παρά την προσμονή μας όλα αυτά τα χρόνια) αλλά σίγουρα πρέπει να δώσουν προτεραιότητα στην επόμενη μέρα της Siri, γιατί οι εξελίξεις τρέχουν απίστευτα και πρέπει να ανταποκριθεί στα νέα δεδομένα (το ζητούμενο είναι πλέον να παρέχει επίπεδο συνομιλίας τύπου chatgpt με ταχύτατη ενσωμάτωση γνώσης & big data). Για όσους δεν καταλαβαίνουν το γιατί να αργήσει αυτό, θα πρέπει να σας τονίσω πως δεν γίνονται όλα με ένα μαγικό ραβδάκι. Η Apple ξέρει πότε πρέπει να κάνει πίσω, και στο κομμάτι του ΑΙ αναγνώρισε (εμμέσως/καλώς) ως κυρίαρχο το μοντέλο της OpenAI (στην οποία εμπιστεύτηκε και το μέλλον της ΑΙ στις συσκευές της, έτσι ώστε να παράσχει μελλοντικά πολύ περισσότερα από όσα μας έδειξε στο WWDC του 2024. ΦΥΣΙΚΑ είναι λογικότατο & αποδεκτό το intergration να πάρει καιρό για να γίνει σωστά , χωρίς λάθη, και ΚΥΡΙΩΣ για να αποφευχθούν νομικά λάθη (που θα στοίχιζαν δισεκατομμύρια σε δικαστικές αποζημιώσεις για περιπτώσεις διαρροής προσωπικών δεδομένων). Για την ώρα βολευτείτε με το ''Ask ChatGPT button'' και αφήστε προγραμματιστές & νομικούς να δώσουν για άλλη μια φορά τη λύση. ΥΓ: Ναι είμαι ένας από αυτούς που έχουν θυμώσει με την χρόνια καθυστέρηση στην υποστήριξη Ελληνικών από την Siri, αλλά συγχρόνως έχω και πολλές απαιτήσεις από αυτό που θα παρουσιάσουν (ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΦΩΝΕΣ με τη γνωστή προφορά τύπου Μελίνα/Νίκος ή MLS Destinator) από την Apple συσκευή μου (όποιος αρκείται με αυτό υπάρχει και το VoiceOver). Πραγματικά ζητώ και περιμένω το κάτι παραπάνω με native greek ομιλία, γνώση γραμματικής, βαθύτερων συντακτικών / λεκτικών φαινομένων / ομιλία με αντίληψη-σχηματισμό σύνθετων λέξεων / αντίληψη ελληνικής ιδιοσυγκρασίας. Και ναι πλέον πιστεύω θα τους πάρει χρόνια ΑΛΛΑ αν επενδύσουν στην τεχνική νοημοσύνη τώρα ίσως να έχουμε αστραπιαίες εξελίξεις στην υποστήριξη νέων γλωσσών. Επομένως ας αφήσουμε το θέμα να κυλήσει... Καλώς ή κακώς ξέρουμε αγγλικά και συνεννοούμαστε έτσι τόσα χρόνια. Σε τελική ανάλυση εξασκούμε και την προφορά μας στο σπίτι (κι ας μοιάζουμε με ψώνιο μπροστά σε τρίτους). Το συμπέρασμα είναι "κάντε υπομονή και ο ουρανός θα γίνει πιο γαλανός, κάντε υπομονή (ίσως και αν, αλλά θα πάρει χρόνια) και μια μηλιά θα ανθίσει στη γειτονιά". Να πούμε εδώ ότι η αμερικανική έκδοση του Apple Intelligence είναι για τα μπαζόνερα. 2
Super Moderators billdanos Δημοσ. πριν από 3 ώρες Super Moderators Δημοσ. πριν από 3 ώρες 1 ώρα πριν, panathatube είπε Όσο έχεις χρησιμοποιήσει εσύ Gemini άλλο τόσο έχω οδηγήσει εγώ Lamborghini. Το ακούσαμε κι αυτό ο άλλος έχει στερητικό σύνδρομο με τη Siri. Το συμπέρασμα είναι "κάντε υπομονή και ο ουρανός θα γίνει πιο γαλανός, κάντε υπομονή (ίσως και αν, αλλά θα πάρει χρόνια) και μια μηλιά θα ανθίσει στη γειτονιά". Να πούμε εδώ ότι η αμερικανική έκδοση του Apple Intelligence είναι για τα μπαζόνερα. Νομίζετε πως όλα τα AI μοντέλα εξαντλούνται στο "πες μου ένα ανέκδοτο" και στο "τι κάνεις το βράδυ μανάρα μου"? 😛
kevin8 Δημοσ. πριν από 13 λεπτά Δημοσ. πριν από 13 λεπτά (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, ramarg είπε Αφήστε την γκρίνια για το Intelligence όταν το πρόβλημα είναι η νομοθεσία απορρήτου & προστασίας προσωπικών δεδομένων της Ευρωπαικής Ένωσης.. Όσοι από εμάς ασχολούνται σοβαρά με την Apple, είχαμε ήδη US Apple ID και δουλέψαμε το AI από την 1η μέρα (απλά συνδέοντας το Store στον άλλο λογαριασμό μας...). Όσοι από εσάς αγοράσατε iPhone για να προβάρετε το μήλο και για να βγάζετε ωραία stories στο insta/snapchat προφανώς δεν ξέρετε καν σε τί αναφέρομαι (όπως επίσης δεν θα καταλάβετε και τα παρακάτω που γράφω --> επομένως είναι σοφή επιλογή να προσπεράσετε το σχόλιο μου καθώς η διάσταση γνώσεων είναι τέτοια που δεν γεφυρώνεται με ένα σχόλιο). Ως προς το Siri, ναι, είναι πονεμένη ιστορία το ότι δεν έχει έρθει στα ελληνικά (παρά την προσμονή μας όλα αυτά τα χρόνια) αλλά σίγουρα πρέπει να δώσουν προτεραιότητα στην επόμενη μέρα της Siri, γιατί οι εξελίξεις τρέχουν απίστευτα και πρέπει να ανταποκριθεί στα νέα δεδομένα (το ζητούμενο είναι πλέον να παρέχει επίπεδο συνομιλίας τύπου chatgpt με ταχύτατη ενσωμάτωση γνώσης & big data). Για όσους δεν καταλαβαίνουν το γιατί να αργήσει αυτό, θα πρέπει να σας τονίσω πως δεν γίνονται όλα με ένα μαγικό ραβδάκι. Η Apple ξέρει πότε πρέπει να κάνει πίσω, και στο κομμάτι του ΑΙ αναγνώρισε (εμμέσως/καλώς) ως κυρίαρχο το μοντέλο της OpenAI (στην οποία εμπιστεύτηκε και το μέλλον της ΑΙ στις συσκευές της, έτσι ώστε να παράσχει μελλοντικά πολύ περισσότερα από όσα μας έδειξε στο WWDC του 2024). ΦΥΣΙΚΑ είναι λογικότατο & αποδεκτό το intergration να πάρει καιρό για να γίνει σωστά , χωρίς λάθη, και ΚΥΡΙΩΣ για να αποφευχθούν νομικά λάθη (που θα στοίχιζαν δισεκατομμύρια σε δικαστικές αποζημιώσεις για περιπτώσεις διαρροής προσωπικών δεδομένων). Για την ώρα βολευτείτε με το ''Ask ChatGPT button'' και αφήστε προγραμματιστές & νομικούς να δώσουν για άλλη μια φορά τη λύση. ΥΓ: Ναι είμαι ένας από αυτούς που έχουν θυμώσει με την χρόνια καθυστέρηση στην υποστήριξη Ελληνικών από την Siri, αλλά συγχρόνως έχω και πολλές απαιτήσεις από αυτό που θα παρουσιάσουν (ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΦΩΝΕΣ με τη γνωστή προφορά τύπου Μελίνα/Νίκος ή MLS Destinator) από την Apple συσκευή μου (όποιος αρκείται με αυτό υπάρχει και το VoiceOver). Πραγματικά ζητώ και περιμένω το κάτι παραπάνω με native greek ομιλία, γνώση γραμματικής, βαθύτερων συντακτικών / λεκτικών φαινομένων / ομιλία με αντίληψη-σχηματισμό σύνθετων λέξεων / αντίληψη ελληνικής ιδιοσυγκρασίας. Και ναι πλέον πιστεύω θα τους πάρει χρόνια ΑΛΛΑ αν επενδύσουν στην τεχνική νοημοσύνη τώρα ίσως να έχουμε αστραπιαίες εξελίξεις στην υποστήριξη νέων γλωσσών. Επομένως ας αφήσουμε το θέμα να κυλήσει... Καλώς ή κακώς ξέρουμε αγγλικά και συνεννοούμαστε έτσι τόσα χρόνια. Σε τελική ανάλυση εξασκούμε και την προφορά μας στο σπίτι (κι ας μοιάζουμε με ψώνιο μπροστά σε τρίτους). ρίξε τα φωτά πάνσοφε δάσκαλε εσύ που τα ξέρεις όλα, που κατέχεις τη γνώση και τα μυστικά της apple, τι μας κρύβουν? αναρωτιέμαι αφου δεν ξέρουμε και δεν θα καταλάβουμε γατί έγραψες ολόκληρο κατεβατό.. Επεξ/σία πριν από 11 λεπτά από kevin8
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα