nchatz Δημοσ. Κυριακή στις 06:31 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 06:31 μμ Η σύγχρονη, συνομιλητική έκδοση του Siri της Apple ενδέχεται να μην κυκλοφορήσει μέχρι το 2027 με το iOS 20, σύμφωνα με αναφορές εργαζομένων στο τμήμα AI της εταιρείας. Η αναβάθμιση του ψηφιακού βοηθού Siri της Apple με την υποστήριξη τεχνητής νοημοσύνης ενδέχεται να καθυστερήσει σημαντικά, σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα του Mark Gurman στο ενημερωτικό δελτίο Power On του Bloomberg. Εργαζόμενοι στο τμήμα τεχνητής νοημοσύνης της Apple πιστεύουν ότι μια "πραγματικά εκσυγχρονισμένη, συνομιλητική έκδοση του Siri" δεν θα είναι διαθέσιμη "μέχρι το iOS 20 το νωρίτερο, το 2027". Η Apple αναμένεται να κυκλοφορήσει μια αναβάθμιση του Siri με υποστήριξη LLM στο iOS 18.5, αλλά ο Gurman αναφέρει ότι αυτή θα λειτουργεί ως ξεχωριστό μοντέλο από το παλαιό Siri, ένα σύστημα που "δεν λειτουργεί τόσο ομαλά όσο θα μπορούσε". Σύμφωνα με τον Gurman, το εκσυγχρονισμένο Siri θα συγχώνευε τα δύο σε μια νέα αρχιτεκτονική που μπορεί να χειριστεί τόσο απλά αιτήματα, όπως ο ορισμός χρονοδιακοπτών, όσο και προηγμένες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης. Η Apple είχε αρχικά σχεδιάσει να παρουσιάσει αυτήν την συνδυασμένη αρχιτεκτονική του Siri στο iOS 19.4, αλλά το έργο "καθυστερεί" και "δεν θα αποκαλυφθεί τον Ιούνιο", όταν η εταιρεία συνήθως διοργανώνει το συνέδριο WWDC, γράφει ο Gurman. Παρόμοια προβλήματα αντιμετώπισε και η Amazon με την αναβάθμιση του δικού της βοηθού τεχνητής νοημοσύνης Alexa. Ο επικεφαλής Συσκευών και Υπηρεσιών της Amazon, Panos Panay, ανέφερε ότι το νέο σύστημα Alexa Plus περιλαμβάνει ένα "εκατό τοις εκατό επανασχεδιασμένο" σύστημα που συνδυάζει την παλιά Alexa με τη νέα. Αυτό θα είναι διαθέσιμο σύντομα σε preview πρόσβαση, αν και μόνο σε ορισμένες συσκευές. Η Apple ακολουθεί την ίδια πορεία αλλά με επιπλέον προκλήσεις. Ο Gurman αναφέρει ότι άτομα στο τμήμα τεχνητής νοημοσύνης της Apple λένε ότι τα μοντέλα της εταιρείας "φτάνουν στα όριά τους", αλλά η εταιρεία δυσκολεύεται να εξασφαλίσει το υλικό εκπαίδευσης AI που χρειάζεται για να βελτιώσει την κατάσταση. Ταυτόχρονα, όπως γράφει ο Gurman, το τμήμα έχει πληγεί από "αναποτελεσματική ηγεσία" και από την αποχώρηση εργαζομένων προς ανταγωνιστές, ενώ οι αντίπαλοι φαίνεται να προχωρούν όλο και περισσότερο μπροστά στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
cpc464 Δημοσ. πριν από 14 ώρες Δημοσ. πριν από 14 ώρες Μετά το συνδιασμό του trump με τη λέξη racist καi εγώ θα το έψαχνα λίγο παραπάνω πρίν το release, την επανάσταση των μηχανών την περιμένω, αυτό που δέν περίμενα είναι ο T-800 να έχει logo της apple. 2
costas_pro Δημοσ. πριν από 14 ώρες Δημοσ. πριν από 14 ώρες Έτσι οπως ειναι η siri στο iPhone θελει ξηλωμα και ξανα απο την αρχη. Ξεκαθαρα οτι χειρότερο εχει να δειξει η Apple 8
alejsalonica Δημοσ. πριν από 13 ώρες Δημοσ. πριν από 13 ώρες 21 λεπτά πριν, costas_pro είπε Έτσι οπως ειναι η siri στο iPhone θελει ξηλωμα και ξανα απο την αρχη. Ξεκαθαρα οτι χειρότερο εχει να δειξει η Apple Ο ορισμός του τι σημαίνει «κάηκε στην προπόνηση»
totalius Δημοσ. πριν από 13 ώρες Δημοσ. πριν από 13 ώρες Όσοι παραπονιέστε για τη Siri μάλλον δεν έχετε δοκιμάσει το Gemini της google. Όταν πήγα πριν λίγο καιρό από iPhone σε Samsung το πρώτο που μου έλειψε και συνεχίζει να μου λείπει είναι η Siri . 1 4
allure_boy Δημοσ. πριν από 13 ώρες Δημοσ. πριν από 13 ώρες (επεξεργασμένο) οσο εκανε και το siri στα ελληνικα ... θα το κανει το 2050 ! εχει αρχισει ηδη η κατρακυλα μεχρι το 2030 δεν εχει να δουμε καμια καινοτομια της Επεξ/σία πριν από 13 ώρες από allure_boy 2
cr77 Δημοσ. πριν από 13 ώρες Δημοσ. πριν από 13 ώρες Δεν έχω Apple , οπότε στα παπάκια μου. Αν είχα Apple, πάλι στα παπάκια μου. Ομοίως για τη μάρκα που έχω . 1
panosk111178 Δημοσ. πριν από 13 ώρες Δημοσ. πριν από 13 ώρες 6 λεπτά πριν, cr77 είπε Δεν έχω Apple , οπότε στα παπάκια μου. Αν είχα Apple, πάλι στα παπάκια μου. Ομοίως για τη μάρκα που έχω . καλα ποσα παπάκια έχεις τελικά 😆 4
Huruduru Δημοσ. πριν από 12 ώρες Δημοσ. πριν από 12 ώρες 9 λεπτά πριν, panosk111178 είπε καλα ποσα παπάκια έχεις τελικά 😆 Φάρμα με πάπιες έχει 8
georgiosmix Δημοσ. πριν από 12 ώρες Δημοσ. πριν από 12 ώρες Θα το SIRI για πολύ ακόμα ;; Πωωω, κριντζαρα με τον εαυτό μου ... 5
mariosraptor84 Δημοσ. πριν από 12 ώρες Δημοσ. πριν από 12 ώρες 1 ώρα πριν, totalius είπε Όσοι παραπονιέστε για τη Siri μάλλον δεν έχετε δοκιμάσει το Gemini της google. Όταν πήγα πριν λίγο καιρό από iPhone σε Samsung το πρώτο που μου έλειψε και συνεχίζει να μου λείπει είναι η Siri . Έλα πες την αλήθεια. Μόνο στο spotify την δουλεύεις και εσύ και για ξυπνητήρι. Γιατί για κάτι άλλο είναι τρισαθλια. 2
Super Moderators billdanos Δημοσ. πριν από 12 ώρες Super Moderators Δημοσ. πριν από 12 ώρες 19 λεπτά πριν, mariosraptor84 είπε Έλα πες την αλήθεια. Μόνο στο spotify την δουλεύεις και εσύ και για ξυπνητήρι. Γιατί για κάτι άλλο είναι τρισαθλια. HomeKit αγαπητέ. 1
ethereum Δημοσ. πριν από 10 ώρες Δημοσ. πριν από 10 ώρες 3 ώρες πριν, costas_pro είπε Έτσι οπως ειναι η siri στο iPhone θελει ξηλωμα και ξανα απο την αρχη. Ξεκαθαρα οτι χειρότερο εχει να δειξει η Apple αν έχεις iPhone ή mac και χρησιμοποιείς τα προγράμματα και τις εφαρμογές της Google και της Microsoft ποιός ο λόγος να μπαίνεις στον κόπο
freegr Δημοσ. πριν από 10 ώρες Δημοσ. πριν από 10 ώρες Νόμιζα ότι με το apple intelligence θα υπερτερούσε σε ότι αφορά τον ψηφιακό βοηθό. Το άσχημο για εμάς είναι ότι στην Ελλάδα δεν έχουμε ποτέ το Siri στα ελληνικά ούτε καν το intelligent . Γιατί τέτοια μεταχείριση όταν αγοράζουμε το προϊόν απαιτώντας περισσότερα;
ramarg Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες (επεξεργασμένο) Αφήστε την γκρίνια για το Intelligence όταν το πρόβλημα είναι η νομοθεσία απορρήτου & προστασίας προσωπικών δεδομένων της Ευρωπαικής Ένωσης.. Όσοι από εμάς ασχολούνται σοβαρά με την Apple, είχαμε ήδη US Apple ID και δουλέψαμε το AI από την 1η μέρα (απλά συνδέοντας το Store στον άλλο λογαριασμό μας...). Όσοι από εσάς αγοράσατε iPhone για να προβάρετε το μήλο και για να βγάζετε ωραία stories στο insta/snapchat προφανώς δεν ξέρετε καν σε τί αναφέρομαι (όπως επίσης δεν θα καταλάβετε και τα παρακάτω που γράφω --> επομένως είναι σοφή επιλογή να προσπεράσετε το σχόλιο μου καθώς η διάσταση γνώσεων είναι τέτοια που δεν γεφυρώνεται με ένα σχόλιο). Ως προς το Siri, ναι, είναι πονεμένη ιστορία το ότι δεν έχει έρθει στα ελληνικά (παρά την προσμονή μας όλα αυτά τα χρόνια) αλλά σίγουρα πρέπει να δώσουν προτεραιότητα στην επόμενη μέρα της Siri, γιατί οι εξελίξεις τρέχουν απίστευτα και πρέπει να ανταποκριθεί στα νέα δεδομένα (το ζητούμενο είναι πλέον να παρέχει επίπεδο συνομιλίας τύπου chatgpt με ταχύτατη ενσωμάτωση γνώσης & big data). Για όσους δεν καταλαβαίνουν το γιατί να αργήσει αυτό, θα πρέπει να σας τονίσω πως δεν γίνονται όλα με ένα μαγικό ραβδάκι. Η Apple ξέρει πότε πρέπει να κάνει πίσω, και στο κομμάτι του ΑΙ αναγνώρισε (εμμέσως/καλώς) ως κυρίαρχο το μοντέλο της OpenAI (στην οποία εμπιστεύτηκε και το μέλλον της ΑΙ στις συσκευές της, έτσι ώστε να παράσχει μελλοντικά πολύ περισσότερα από όσα μας έδειξε στο WWDC του 2024. ΦΥΣΙΚΑ είναι λογικότατο & αποδεκτό το intergration να πάρει καιρό για να γίνει σωστά , χωρίς λάθη, και ΚΥΡΙΩΣ για να αποφευχθούν νομικά λάθη (που θα στοίχιζαν δισεκατομμύρια σε δικαστικές αποζημιώσεις για περιπτώσεις διαρροής προσωπικών δεδομένων). Για την ώρα βολευτείτε με το ''Ask ChatGPT button'' και αφήστε προγραμματιστές & νομικούς να δώσουν για άλλη μια φορά τη λύση. ΥΓ: Ναι είμαι ένας από αυτούς που έχουν θυμώσει με την χρόνια καθυστέρηση στην υποστήριξη Ελληνικών από την Siri, αλλά συγχρόνως έχω και πολλές απαιτήσεις από αυτό που θα παρουσιάσουν (ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΦΩΝΕΣ με τη γνωστή προφορά τύπου Μελίνα/Νίκος ή MLS Destinator) από την Apple συσκευή μου (όποιος αρκείται με αυτό υπάρχει και το VoiceOver). Πραγματικά ζητώ και περιμένω το κάτι παραπάνω με native greek ομιλία, γνώση γραμματικής, βαθύτερων συντακτικών / λεκτικών φαινομένων / ομιλία με αντίληψη-σχηματισμό σύνθετων λέξεων / αντίληψη ελληνικής ιδιοσυγκρασίας. Και ναι πλέον πιστεύω θα τους πάρει χρόνια ΑΛΛΑ αν επενδύσουν στην τεχνική νοημοσύνη τώρα ίσως να έχουμε αστραπιαίες εξελίξεις στην υποστήριξη νέων γλωσσών. Επομένως ας αφήσουμε το θέμα να κυλήσει... Καλώς ή κακώς ξέρουμε αγγλικά και συνεννοούμαστε έτσι τόσα χρόνια. Σε τελική ανάλυση εξασκούμε και την προφορά μας στο σπίτι (κι ας μοιάζουμε με ψώνιο μπροστά σε τρίτους). Επεξ/σία πριν από 7 ώρες από ramarg 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα