marouli821316 Δημοσ. πριν από 22 ώρες Δημοσ. πριν από 22 ώρες Παιδιά καίγομαι και οι πανελλήνιες είναι στις 31 Μαΐου! Δυσκολεύομαι στα κύματα και μπορεί να θέτω συχνά απορίες (μπορείτε και εσείς φυσικά και για άλλα κεφάλαια της φυσικής). Αν κάποιος τα κατέχει καλά σίγουρα, μήπως θα μπορούσε να μου εξηγήσει πώς λύνεται το Δ.6) ; Ξέρω ότι η απάντηση βγαίνει 8 και πως έχει παγίδα. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων! 🙏🏻 *Επισήμανση: η άσκηση ενδεχομένως να προέρχεται από κάποιο βιβλίο/site. Δεν κλέβουμε τα πνευματικά δικαιώματα. Η εικόνα παρατίθεται ως αφορμή για την επίλυση αποριών και μόνο!
Dragonitelvl100 Δημοσ. πριν από 14 ώρες Δημοσ. πριν από 14 ώρες 8 ώρες πριν, marouli821316 είπε Παιδιά καίγομαι και οι πανελλήνιες είναι στις 31 Μαΐου! Δυσκολεύομαι στα κύματα και μπορεί να θέτω συχνά απορίες (μπορείτε και εσείς φυσικά και για άλλα κεφάλαια της φυσικής). Αν κάποιος τα κατέχει καλά σίγουρα, μήπως θα μπορούσε να μου εξηγήσει πώς λύνεται το Δ.6) ; Ξέρω ότι η απάντηση βγαίνει 8 και πως έχει παγίδα. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων! 🙏🏻 *Επισήμανση: η άσκηση ενδεχομένως να προέρχεται από κάποιο βιβλίο/site. Δεν κλέβουμε τα πνευματικά δικαιώματα. Η εικόνα παρατίθεται ως αφορμή για την επίλυση αποριών και μόνο! Το ότι δίνει τη χρονική στιγμή είναι ίσως παγίδα. Στο ευθύγραμμο τμήμα Π1Π2 θα είναι σε απόσβεση όλα τα σημεία στα οποία θα ισχύει |r1-r2|= (2k+1) * λ/2 . Προφανώς τα σημεία αυτά θα απέχουν Χ από την μια πηγή . Άρα από την άλλη d-x. Αντικαθιστώντας στον τύπο παίρνεις μια σχέση για το χ. Ναι όμως το Χ εινΚ μεταξύ του 0 και d . Άρα 0<(2k+1) * λ/4 -d/2< d λύνεις ως προς κ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα