Silverage Δημοσ. 2 Μαρτίου Δημοσ. 2 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Το σπίτι που έμεναν οι παππούδες μου δεν έχει μόνωση στην ταράτσα. Αποτέλεσμα είναι να σκουριάσουν τα σίδερα, να φουσκώσει το ταβάνι και να χρειαστεί να φέρουμε μάστορα να το φτιάξει. Μιλήσαμε με τους από κάτω και τους είπαμε ότι έχει πρόβλημα με την υγρασία, φουσκώνει το ταβάνι και σε μερικά χρόνια πάλι θα έχουμε πρόβλημα. Ενώ αρχικά μας είχαν πει ok, τώρα μας είπαν ότι δεν θέλουν να πληρώσουν γιατί οι παππούδες μου παλιά δεν είχαν πληρώσει κάτι κάγκελα στην αυλή και είναι δικό μας πρόβλημα γιατί εμείς είμαστε πάνω. Επειδή ποτέ δεν είχαμε πολύ καλές σχέσεις μαζί τους και δεν φοβόμαστε να τις χαλάσουμε τελείως, ξέρει κανείς αν μπορούμε να τους αναγκάσουμε δικαστικά να πληρώσουν το μερίδιό τους για την μόνωση; Έχει κανείς παρόμοια εμπειρία; Επίσης, αν έχει σημασία, για κάποιο λόγο οι παππούδες μου με τους αποκάτω είχα αποφασίσει να χωρίσουν την ταράτσα στα 2 με συμβόλαια και δεν είναι κοινόχρηστη. Το πρόβλημα με την υγρασία όμως είναι σε όλη την ταράτσα. Επεξ/σία 2 Μαρτίου από Silverage 1
zio10 Δημοσ. 2 Μαρτίου Δημοσ. 2 Μαρτίου Σε δικιά μου περίπτωση μόνωση στην ταράτσα πλήρωσαν μόνο οι του τελευταίου ορόφου. Αλλά δεν ξέρω αν αυτό προβλέπεται γενικά.
Silverage Δημοσ. 2 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 13 λεπτά πριν, zio10 είπε Σε δικιά μου περίπτωση μόνωση στην ταράτσα πλήρωσαν μόνο οι του τελευταίου ορόφου. Αλλά δεν ξέρω αν αυτό προβλέπεται γενικά. Και στο σπίτι που μένουμε τώρα έτσι κάναμε. Πληρώσαμε εμείς την μόνωση παρότι είμαστε 3 διαμερίσματα στην πολυκατοικία αλλά δεν θέλουμε να κάνουμε πάλι το ίδιο γιατί καταντάει κοροϊδία. 5 χιλιάρικα μας κόστισε τότε, τώρα ποιός ξέρει πόσο θα έχει πάει.
efib Δημοσ. 2 Μαρτίου Δημοσ. 2 Μαρτίου Πρέπει να πληρώσουν ακόμα και αν είναι χωρισμένη στα 2. Η αμέλεια τους να συντηρήσουν την περιουσία τους σας χαλάει την δική σας. Απλώς είναι λαμόγια και αφού δεν είναι το πρόβλημα στο δικό τους το σπίτι δεν ασχολούνται. Μιλήστε με δικηγόρο, διαβάστε το καταστατικό, και μετά φτιάξτε το και ακολουθήστε την νομική οδό. Ντροπή τους πάντως. Αν υπάρχει οικονομικό πρόβλημα να το καταλάβω, αλλά αυτό που κάνουν τώρα είναι απαράδεκτο. Κλασική ελληνική πολυκατοικία 2
giwrgostr Δημοσ. 2 Μαρτίου Δημοσ. 2 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Αν είστε μόνο 2 διαμερίσματα και δεν υπάρχει πλειοψηφία, η κατάσταση ειναι δύσκολη. Δεν μπορείς να τους αναγκάσεις να πληρώσουν κάτι μη απαραίτητο που δεν υπήρχε εκ κατασκευής όπως η μόνωση. Μπορείς να τους αναγκάστεις μόνο να φτιάξουν τη ζημιά, και ας δημιουργηθεί ξανά. Επίσης, είναι υποχρεωμένοι να κάνουν επισκευές που μπορεί να τραυματίσουν περαστικούς, όπως σάπια κάγκελα που πάνε να φύγουν και πρεβάζια. Για τέτοιες ζημιές κάνεις αναφορά στην αστυνομία και στέλνεις και ένα εξώδικο ότι έχεις ενημερώσει ότι υπάρχει κίνδυνος και πως παίρνουν αυτοί την ευθύνη αν γίνει κάτι γιατί αρνούνται να γίνουν οι επισκευές. Αν είστε μεγάλο κτίριο και υπάρχει πλειοψηφία, τότε είναι αναγκασμένοι να πληρώσουν για ότι ψηφίζεται από τη στιγμη που γίνεται με νόμιμες αποδείξεις. Επεξ/σία 2 Μαρτίου από giwrgostr 1
Silverage Δημοσ. 2 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 32 λεπτά πριν, giwrgostr είπε Αν είστε μόνο 2 διαμερίσματα και δεν υπάρχει πλειοψηφία, η κατάσταση ειναι δύσκολη. Δεν μπορείς να τους αναγκάσεις να πληρώσουν κάτι μη απαραίτητο που δεν υπήρχε εκ κατασκευής όπως η μόνωση. Μπορείς να τους αναγκάστεις μόνο να φτιάξουν τη ζημιά, και ας δημιουργηθεί ξανά. Επίσης, είναι υποχρεωμένοι να κάνουν επισκευές που μπορεί να τραυματίσουν περαστικούς, όπως σάπια κάγκελα που πάνε να φύγουν και πρεβάζια. Για τέτοιες ζημιές κάνεις αναφορά στην αστυνομία και στέλνεις και ένα εξώδικο ότι έχεις ενημερώσει ότι υπάρχει κίνδυνος και πως παίρνουν αυτοί την ευθύνη αν γίνει κάτι γιατί αρνούνται να γίνουν οι επισκευές. Αν είστε μεγάλο κτίριο και υπάρχει πλειοψηφία, τότε είναι αναγκασμένοι να πληρώσουν για ότι ψηφίζεται από τη στιγμη που γίνεται με νόμιμες αποδείξεις. Είναι ουσιαστικά 3 διαμερίσματα, 2 δικά τους που μένουν γονείς και η κόρη και στον πάνω όροφο το δικό μας. Καταστατικό δεν υπάρχει. Επεξ/σία 2 Μαρτίου από Silverage
giwrgostr Δημοσ. 2 Μαρτίου Δημοσ. 2 Μαρτίου 34 minutes ago, Silverage said: Είναι ουσιαστικά 3 διαμερίσματα, 2 δικά τους που μένουν γονείς και η κόρη και στον πάνω όροφο το δικό μας. Καταστατικό δεν υπάρχει. Τότε δεν μπορείς να κάνεις κάτι, αφού και συνέλευση να κάνετε, θα έχουν πάντα την πλειοψηφία. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα