korakios Δημοσ. 2 Μαρτίου Δημοσ. 2 Μαρτίου Είναι υποβάθμιση απο μια απλή IPS ? Θα ήθελα feedback απο κατόχους αν τη χρησιμοποιούν σαν generic monitor
ICE-T Δημοσ. 3 Μαρτίου Δημοσ. 3 Μαρτίου Στις 2/3/2025 στις 3:20 ΜΜ, korakios είπε Είναι υποβάθμιση απο μια απλή IPS ? Θα ήθελα feedback απο κατόχους αν τη χρησιμοποιούν σαν generic monitor άμα είναι glossy δεν είναι τόσο χάλια , άμα δεν παίζεις παιχνίδια τσάμπα τα χρήματα θα πάνε. 1
korakios Δημοσ. 20 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου Κατά 99% θα έχω το ΣΚ oled τελικά (qd) και θα δω και ο ίδιος Πάντως μου έκανε εντύπωση οτι δεν υπήρξε feedback στο νήμα 1
benign Δημοσ. 20 Μαρτίου Δημοσ. 20 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 40 minutes ago, korakios said: Κατά 99% θα έχω το ΣΚ oled τελικά (qd) και θα δω και ο ίδιος Πάντως μου έκανε εντύπωση οτι δεν υπήρξε feedback στο νήμα Μου κανει εντυπωση ,που σου κανει εντυπωση. Η μεγαλη πλειοψηφια του κοσμου τα βγαζει δυσκολα περα με την ακριβεια και αν καποιος πιο νεαρος, θελει να παιξει games,θα επενδυσει σε μια καλη καρτα γραφικων( που και αυτες εχουν παει στα υψη λογω πετσινου και αλλων καταστασεων) παρα σε μια πανακριβη oled. Ειναι μια μικρη ομαδα του ινσομνια που τους απασχολει αυτο το θεμα,που εχουν τα χρηματα να ασχοληθουν. Απο τεχνολογικης αποψης,ναι ειναι ωραιες οι oled αλλα και παλι δεν αξιζουν τα λεφτα που ζητουν οταν με μια καλη ποιοτικη IPS/VA και μια καλη καρτα γραφικων εχεις ενα πολυ ομορφο αποτελεσμα. Επεξ/σία 20 Μαρτίου από benign 3
korakios Δημοσ. 20 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 11 λεπτά πριν, benign είπε οταν με μια καλη ποιοτικη IPS/VA και μια καλη καρτα γραφικων εχεις ενα πολυ ομορφο αποτελεσμα. VA με υποχωρήσεις (γωνία θέασης , και black smearing) IPS , φτάσαμε 2025 και φέγγουν ακόμα με το μαύρο τους ( άσε που δεν είναι και ομοιόμορφα τα panel ) Δλδ όμορφο δεν το λες σε καμιά περίπτωση μετά απο τόσα χρόνια στασιμότητας . Για τις τιμές , εννοείται πάσο . 1
benign Δημοσ. 20 Μαρτίου Δημοσ. 20 Μαρτίου 32 minutes ago, korakios said: VA με υποχωρήσεις (γωνία θέασης , και black smearing) IPS , φτάσαμε 2025 και φέγγουν ακόμα με το μαύρο τους ( άσε που δεν είναι και ομοιόμορφα τα panel ) Δλδ όμορφο δεν το λες σε καμιά περίπτωση μετά απο τόσα χρόνια στασιμότητας . Για τις τιμές , εννοείται πάσο . Ομορφο εννοω το game οπως θα φαινεται στην οθονη με την καρτα γραφικων και το immersion, του παικτη,δηλαδη την εμπειρια.Ασφαλως ειναι χιλιοειπωμενο οτι ολες οι τεχνολογιες πανελ εχουν τα υπερ και τα κατα τους.Αλλα γιατι γινεται ολη η ''φασαρια''?Για το τελικο αποτελεσμα που ειναι η εμπειρια.Απο την στιγμη που η εμπειρια αυτη ειναι ευχαριστη αρκετα με φτηνοτερες τεχνολογιες,οι πανακριβες,''εξωτικες'' ειναι για την συντριπτικη πλειοψηφια αδιαφορες,σαν να μην υπαρχουν.Ασε που εχουν ακομη σοβαρες ατελειες,δεν ειναι ολοκληρωμενες.(Π.χ. burn-in.)
music_lover Δημοσ. 20 Μαρτίου Δημοσ. 20 Μαρτίου Δεν θα ήθελα να δώσω πάντως 2000 ευρώ για pc και να παίζω σε ips και va panel την στιγμή που κονσόλες των 500 ευρώ τις απολαμβάνουμε σε oled τηλεοράσεις, τραγική ειρωνεία, δεν νομίζετε? 1
benign Δημοσ. 20 Μαρτίου Δημοσ. 20 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 2 hours ago, music_lover said: Δεν θα ήθελα να δώσω πάντως 2000 ευρώ για pc και να παίζω σε ips και va panel την στιγμή που κονσόλες των 500 ευρώ τις απολαμβάνουμε σε oled τηλεοράσεις, τραγική ειρωνεία, δεν νομίζετε? Εχω χρησιμοποιησει και VA και IPS monitors με εξαιρετικα αποτελεσματα.OLED ουτε καν ασχοληθηκα λογω της τιμης. Επισης δεν συγκρινεται η αποδοση στα παιχνιδια μεταξυ ενος καλου υπολογιστη και μιας κονσολας ασε που για μενα ειναι σαφως ανικανοτητα να βγαζει κανεις στην αγορα μονιτορ πανακριβα και ακομη να εχουν το σοβαροτατο προβλημα του burn in. Δηλαδη πουλανε flawed product. Επεξ/σία 20 Μαρτίου από benign
korakios Δημοσ. 20 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2 λεπτά πριν, benign είπε ασε που για μενα ειναι σαφως ανικανοτητα να βγαζει κανεις στην αγορα μονιτορ πανακριβα και ακομη να εχουν το σοβαροτατο προβλημα του burn in. Δηλαδη πουλανε flawed product. το ίδιο θεωρώ τα va και ips το 2025 . Με local dimming κάτι πάει να γίνει αλλά ακόμα θεωρείται "εξωτική" τεχνολογία με 2-3 μοντέλα και τιμές φαρμακείο μέχρι στιγμής . Ελπίζω σε 2-3 χρόνια να κυκλοφορούν μόνο με LD και αρκετά παραπάνω ζώνες . 1
music_lover Δημοσ. 20 Μαρτίου Δημοσ. 20 Μαρτίου Η ειρωνεία κρύβεται στο ότι μια κονσόλα παίζει παιχνίδια με χειρότερα γραφικά σε καλύτερη οθόνη ενώ το PC με καλύτερα γραφικά σε χειρότερη οθόνη.. σαφώς έχουν τα θέματα τους και οι OLED αλλά τέλεια οθόνη δεν υπάρχει και δεν πρόκειται να υπάρξει. Κάποια στιγμή θα λυθεί το πρόβλημα με το burn in αλλά μέχρι τότε ίσως έρθουν νέες τεχνολογίες στην επιφάνεια με τα δικά τους θέματα. Γνώμη μου πάρτε τώρα ότι υπάρχει και μην περιμένετε θαύματα στο μέλλον γιατί θα μείνετε στο περίμενε..
benign Δημοσ. 20 Μαρτίου Δημοσ. 20 Μαρτίου 1 minute ago, music_lover said: Γνώμη μου πάρτε τώρα ότι υπάρχει και μην περιμένετε θαύματα στο μέλλον γιατί θα μείνετε στο περίμενε.. Δεν διαφωνω καθολου με αυτο, ουτε με το αμεσως προηγουμενο σχολιο του φιλου Korakios, αλλα το καθε προιον κρινεται με βαση την συγκριση ποιοτητας και τιμης. 1
pirmen56 Δημοσ. 22 Μαρτίου Δημοσ. 22 Μαρτίου Στις 20/3/2025 στις 2:47 ΜΜ, benign είπε Μου κανει εντυπωση ,που σου κανει εντυπωση. Η μεγαλη πλειοψηφια του κοσμου τα βγαζει δυσκολα περα με την ακριβεια και αν καποιος πιο νεαρος, θελει να παιξει games,θα επενδυσει σε μια καλη καρτα γραφικων( που και αυτες εχουν παει στα υψη λογω πετσινου και αλλων καταστασεων) παρα σε μια πανακριβη oled. Ειναι μια μικρη ομαδα του ινσομνια που τους απασχολει αυτο το θεμα,που εχουν τα χρηματα να ασχοληθουν. Απο τεχνολογικης αποψης,ναι ειναι ωραιες οι oled αλλα και παλι δεν αξιζουν τα λεφτα που ζητουν οταν με μια καλη ποιοτικη IPS/VA και μια καλη καρτα γραφικων εχεις ενα πολυ ομορφο αποτελεσμα. Δεν είναι τόσο ακριβές πλέον οι OLED βάσει της ποιότητάς τους. Τη δεκαετία του 90 με μικρότερους μισθούς οι οθόνες χρέπια των 14" ήταν συγκριτικά αρκετά ακριβότερες. Δεν έβρισκες ποιοτικά κατασκευασμένο CRT μόνιτορ κάτω από τις ~150.000δρχ(440€). Αλλού είναι το πρόβλημα. Για μια δεκαετία φυσιολογικής χρήσης θες τουλάχιστον 2 οπότε δεν πέφτεις με τίποτα κάτω από τα 1100€. Η OLED μοιάζει με μαγική τεχνολογία σε άνθρωπο που δεν έτυχε να δει μαύρο της προκοπής ή QLED color gamut. Δες το παρακάτω τρολοθέμα και θα καταλάβεις. www.reddit.com/r/Monitors/comments/1j8cn72/look_at_those_oled_black_levels_hey_wait/ Από τότε που πήρα το miniLED τις έχω διαγράψει από το μυαλό μου μέχρι να λύσουν το βασικότερο πρόβλημα που είναι η άθλια αντοχή στο χρόνο. Καραγκιοζιλίκια με wallpaper engines, κρυμμένα taskbars, κουραστικά γκρίζα σε όλη την οθόνη κλπ δεν τα σηκώνω. Δυστυχώς, LG και Samsung ξέρουν την απέχθεια των καταναλωτών για προϊόντα που σε προστάζουν να αλλάξεις τρόπο ζωής και γι αυτό κάνουν τα πάντα ώστε να μην έχεις εναλλακτική για βαθύ μαύρο. Όπως και οι influencers τύπου monitors unboxed που κατέθαψαν το Xiaomi(μου διέγραψαν και σχετικό σχόλιο στο youtube) λόγω χρωματικής ακρίβειας(μηδενική βαρύτητα από το rtings σε SDR και HDR βαθμολογία). Κατατάσσοντάς το κάτω από απλά IPS. Ενώ τα διαγράμματα των μετρήσεών τους δεν διέφεραν ιδιαίτερα από αυτά του rtings που μέτρησε πολύ καλύτερη πιστότητα. Πέραν του ότι κανένα IPS δεν έχει ελπίδα απέναντι σε miniLED όσο τέλεια καλιμπραρισμένο και να είναι. Με VA/IPS δεν έχεις καλό αποτέλεσμα στο σκοτάδι. Τέλος. Το contrast των VA μετριέται στην ευθεία. Υπό γωνία πέφτει κατακόρυφα. Ξεκινάς από 6000:1 και καταλήγεις με λιγότερο από 1000:1 στα άκρα. Το περίφημο backlight bleeding. 1
benign Δημοσ. 22 Μαρτίου Δημοσ. 22 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 6 hours ago, pirmen56 said: Δεν είναι τόσο ακριβές πλέον οι OLED βάσει της ποιότητάς τους. Τη δεκαετία του 90 με μικρότερους μισθούς οι οθόνες χρέπια των 14" ήταν συγκριτικά αρκετά ακριβότερες. Δεν έβρισκες ποιοτικά κατασκευασμένο CRT μόνιτορ κάτω από τις ~150.000δρχ(440€). Αλλού είναι το πρόβλημα. Για μια δεκαετία φυσιολογικής χρήσης Δεν λες κατι λαθος,αλλα εδω εγκειται η διαφωνια.Δεν ξερω σε ποιο σουπερ ψωνιζεις αλλα η ακριβεια ειναι εκρηκτικη και συνεχιζει.Για να μη μιλησουμε για ενεργεια ,μισθους κ.τ.λ.(Παντα για Ελλαδα μιλαω.)Στην δεκαετια του 90 που ανεφερες, και πριν μπουμε στην νομισματικη ενωση με την ευρωπη το 2001, αν θυμαμαι καλα,τα εξοδα διαβιωσης ηταν πολυ καλα και ανθρωπινα και οι τραπεζες εδιναν 10% επιτοκιο στις καταθεσεις σου. Τωρα αρμεγουν τον κοσμο κανονικα και καθεται και κοιταει σαν χαζος. Επεξ/σία 22 Μαρτίου από benign 1
john9 Δημοσ. 22 Μαρτίου Δημοσ. 22 Μαρτίου Καλησπέρα Μια απορία όσοι έχετε qd oled monitor διαβαζω στο reddit πως ότι όσο προσεκτικός και να είναι κάποιος εν τέλει σε βάθοςς χρόνου τις μικρο γρατσουνιές δεν τις γλυτώνει απο το καθάρισμα στο πάνελ (αν είναι glossy) . Υπάρχουν πάρα πολλές αναφορές που όσο και να πρόσεχαν στο καθάρισμα είτε με πανάκι μικροινών είτε με μαλακό πανάκι καθαρισμού φακών γυαλιών ηλίου πάντα εν τέλει κάτι έμενε απο μικρο γρατσουνιές. Ρωτάω αξίζει αυτή η υπαναχώρηση η μένουμε στο πιστό ips?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα