nikoslion Δημοσ. χθες στις 04:08 πμ Δημοσ. χθες στις 04:08 πμ Καλησπέρα στο φόρουμ, ακολουθεί ένα "σεντόνι" με όλη την έρευνα που έχω κάνει στο ίντερνετ και στο φόρουμ εδώ, χωρίς να καταφέρω να καταλήξω πουθενά. Προσπαθώ να βρω έναν προτζέκτορα (budget MAX 500 ευρω, κοιτάζω γύρω στα 200) ο οποίος: -Θα βιδωθεί στο ταβάνι (νομιζω 3 μέτρα ύψος) -Θα έχει απόσταση 6.85 μέτρα από τον τοίχο και το μέγεθος προβολής θα είναι μέχρι 2.55 μέτρα πλάτους (2.85 μέτρα max). (115 - 130 ίντσες) -Θα συνδέεται με υπολογιστή μέσω LAN, υπάρχει καλώδιο ethernet στο ταβάνι αλλά και wifi. -Ανάλυση/Φωτεινότητα/έξτρα λειτουργείες κλπ. είναι δευτερεύουσες. Μετά από αναζήτηση στο ίντερνετ και στο φόρουμ εδώ μου έχουν δημιουργηθεί κάποιες απορίες. 1)Πως θα γίνει η σύνδεση του υπολογιστή με τον προτζέκτορα; 2)Η απόσταση είναι αρκετά μεγάλη, θα εστιάζει ένας προτζέκτορας rated 1.5 με 5 μέτρα; Ή θα είναι out of focus η εικόνα του; Για το 1, πιστεύω αυτοί του banggood και λοιπόν κινέζικων όπου έχουν android θα κάνουν δουλειά μέσω chromecast ή κάποιας άλλης εφαρμογής που θα κατεβάσω. (Το τέσταρα με τηλεόραση και για την δουλεία που το θέλω είναι (ψιλο)ικανοποιητικό το chromecast. Κάποιοι έχουνε και ethernet θύρα το οποίο είναι η καλύτερη επιλογή πιστεύω. Διαφορετικά, αγοράζω κάποιο tv box με ethernet και το συνδέω απευθείας. Με αυτή την επιλογή μπορώ να πάω και σε κάποιον μεταχειρισμένο παλιό χωρίς android. Για το 2 είναι που προβληματίζομαι. Στην αρχή σκεφτόμουνα να πάρω έναν προτζέκτορα όπως τον wanbo X5, 1.5 throw ratio και 120ίντσες στα 4 μέτρα ή wanbo X5 pro 1.2 throw ratio και 150ιντσες στα 4 μετρα. Θα τον έβαζα στα 6.85 μέτρα από τον τοίχο και θα χρησιμοποιούσα το έως 50% zoom και από 206 ή 257 ίντσες θα έφερνα την εικόνα στα μέτρα μου. Βίντεο που δείχνει το zoom Γίνεται όμως κάτι τέτοιο; Το zoom αναφέρει πως είναι ψηφιακό και απλά "κόβεις" ανάλυση, όμως στα μάτια μου φαίνεται τέλειο. Δείτε πως φαίνεται το ψηφιακό ζουμ σε άλλον προτζέκτορα (reddit). Μήπως οι προτζέκτορες αυτοί δεν μπορούν καν να εστιάσουν σε τέτοια απόσταση; Οπότε τζάμπα αναζητώ; Μπορεί επίσης σε τέτοια απόσταση με το ψηφιακό zoom να μειώνεται σημαντικά η φωτεινότητα. Δεν μπορώ να βρω δυστυχώς προτζέκτορα με throw ratio που θέλω (τουλάχιστον 3). Σε όποιον διαβάζει ακόμη, θα εκτιμούσα λίγη βοήθεια. Να βρω κάποιον epson με optical zoom μεταχειρισμένο στο max budget μου ίσως; Στην τελική, με βλέπω να τον βιδώνω σε μικρότερη απόσταση και θα επεκτείνω κάπως τα καλώδια από το ταβάνι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα