Chris K Δημοσ. Κυριακή στις 12:33 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 12:33 πμ (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σας. Πριν λίγες ώρες μου έκοψαν κλήση για μη μέριμνα προστασίας (κράνους) συνεπιβάτη με το μηχανάκι μου. Οι ποινές που μου επιβλήθηκαν ορθά είναι : Πρόστιμο 40 ευρώ και αφαίρεση διπλώματος, άδειας κυκλοφορίας και πινακίδων, για 20 ημέρες. Ξέρει κάποιος να μου πει με σιγουριά, τι γίνεται συμφ. νομοθεσίας, όταν το νούμερο της πινακίδας της μηχανής μου είναι γραμμένο λάθος στην κλήση; Έχουν γράψει 043 αντί για 0438. Επεξ/σία Κυριακή στις 12:34 πμ από Chris K 1 1
Nabuko Δημοσ. Κυριακή στις 12:43 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 12:43 πμ Δε θα κάτσω να σου κάνω κήρυγμα μιας και από αυτά που έγραψες φαίνεσαι συνειδητοποιημένος και αποδέχεσαι πλήρως ότι ήσουν λάθος, αλλά ίσως έχεις κάποια πιθανότητα. Θα κάνεις ένσταση και θα γράψεις ότι σύμφωνα με την 100029/9582/18 της 28/5/19 εγκύκλιο του Υπ. Μεταφορών Οι πράξεις βεβαίωσης της παράβασης (κλήσεις) του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.) αποτελούν διαπιστωτικές πράξεις των εντεταλµένων οργάνων της ∆ιοίκησης µε τις οποίες καταγράφονται πραγµατικά περιστατικά και γεγονότα και επιβάλλονται διοικητικά πρόστιµα και ποινές. Στις πράξεις βεβαίωσης παράβασης, σύµφωνα µε το άρθρο 104 του Κ.Ο.Κ. αλλά και την κατ’ εξουσιοδότηση αυτού ανωτέρω σχετική Κ.Υ.Α., πρέπει να αναγράφονται όλα τα στοιχεία που απαιτούνται για τον προσδιορισµό της διαπραχθείσας παράβασης. Σε περιπτώσεις κατά τις οποίες το αρµόδιο κατά περίπτωση διοικητικό όργανο αναγράφει στο έντυπο πράξης βεβαίωσης της παράβασης λανθασµένα τα εκ του νόµου προβλεπόµενα στοιχεία που αφορούν στον προσδιορισµό του οχήµατος (ενδεικτικά αναφέρονται µάρκα, χρώµα, αριθµ. κυκλοφορίας), του παραβάτη οδηγού, της διαπραχθείσας παράβασης, ή του ύψους του προστίµου, η εν λόγω πράξη καθίσταται ακυρωτέα. 1 1
greekfragma Δημοσ. Κυριακή στις 01:02 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 01:02 πμ μια ζωή σε αυτή τη ρημάδα τη χώρα, ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΝΑΣ να πάρει ευθύνη πράξεων και να πει ΝΑΙ ΕΣΦΑΛΑ ΝΑΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΩ χωρίς να ψάξω πως να γλιτώσω. Τι να γράψω.... ανεβάζεις πάνω κάποιον χωρίς κράνος. παίρνεις δηλαδή στα χέρια σου τη ζωή κάποιου ΑΛΛΟΥ και ρισκάρεις στο πιο απλό ατύχημα να του ανοίξει το κεφάλι στα 2. και αυτό αντί να παραδεχθείς τη σοβαρότητα και να πεις ΚΑΛΑ μου καναν, ψάχνεις να κάνεις ένσταση γιατί απλά οκ φαίνεσαι συνειδητοποιημένος και όπως ο Nabuko λες θα με λυπηθούνε επειδή είμαι καλό παιδί ή το μετάνιωσα. ε όχι ρε φίλε δε πάει έτσι. 1 1 1
Chris K Δημοσ. Κυριακή στις 01:30 πμ Μέλος Δημοσ. Κυριακή στις 01:30 πμ 38 λεπτά πριν, Nabuko είπε Δε θα κάτσω να σου κάνω κήρυγμα μιας και από αυτά που έγραψες φαίνεσαι συνειδητοποιημένος και αποδέχεσαι πλήρως ότι ήσουν λάθος, αλλά ίσως έχεις κάποια πιθανότητα. Θα κάνεις ένσταση και θα γράψεις ότι σύμφωνα με την 100029/9582/18 της 28/5/19 εγκύκλιο του Υπ. Μεταφορών Οι πράξεις βεβαίωσης της παράβασης (κλήσεις) του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.) αποτελούν διαπιστωτικές πράξεις των εντεταλµένων οργάνων της ∆ιοίκησης µε τις οποίες καταγράφονται πραγµατικά περιστατικά και γεγονότα και επιβάλλονται διοικητικά πρόστιµα και ποινές. Στις πράξεις βεβαίωσης παράβασης, σύµφωνα µε το άρθρο 104 του Κ.Ο.Κ. αλλά και την κατ’ εξουσιοδότηση αυτού ανωτέρω σχετική Κ.Υ.Α., πρέπει να αναγράφονται όλα τα στοιχεία που απαιτούνται για τον προσδιορισµό της διαπραχθείσας παράβασης. Σε περιπτώσεις κατά τις οποίες το αρµόδιο κατά περίπτωση διοικητικό όργανο αναγράφει στο έντυπο πράξης βεβαίωσης της παράβασης λανθασµένα τα εκ του νόµου προβλεπόµενα στοιχεία που αφορούν στον προσδιορισµό του οχήµατος (ενδεικτικά αναφέρονται µάρκα, χρώµα, αριθµ. κυκλοφορίας), του παραβάτη οδηγού, της διαπραχθείσας παράβασης, ή του ύψους του προστίµου, η εν λόγω πράξη καθίσταται ακυρωτέα. Σε ευχαριστώ για το χρόνο που διέθεσες να βρεις τον νόμο και να μου απαντήσεις. Δεν ξέρω αν θα το κάνω όμως. Την παρακράτηση διπλώματος θέλω να αποφύγω μόνο. Το μάθημα μου, το πήρα.
tasoe Δημοσ. Κυριακή στις 09:48 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 09:48 πμ Τι τιμωρητική μαλακία είναι αυτή να σου κρατάνε το δίπλωμα; Άμα είναι να σου κόψουν και το ίντερνετ για ένα μήνα, "για να μάθεις". Τα πρόστιμα θα έπρεπε να είναι πάντα χρηματικά. 1 1 2
dsi44 Δημοσ. Κυριακή στις 10:17 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 10:17 πμ μα πως θα θυμαται οτι οταν το ξανακανει θα μεινει χωρις διπλωμα.Αυτο ειναι σωστο.Πολυ απλα δε θα το ξανακανει. 1
BLiTzER Δημοσ. Κυριακή στις 10:54 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 10:54 πμ 1 ώρα πριν, tasoe είπε Τι τιμωρητική μαλακία είναι αυτή να σου κρατάνε το δίπλωμα; Άμα είναι να σου κόψουν και το ίντερνετ για ένα μήνα, "για να μάθεις". Τα πρόστιμα θα έπρεπε να είναι πάντα χρηματικά. Το χρηματικό είναι τιμωρητικό, και δεν έχει τις ίδιες επιπτώσεις σε όλους. Η αφαίρεση άδειας/πινακίδας κρατάει κάποιον επικίνδυνο εκτός δρόμου και πονάει τους πάντες εξίσου. 2 1
tasoe Δημοσ. Κυριακή στις 11:05 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 11:05 πμ 3 minutes ago, BLiTzER said: Το χρηματικό είναι τιμωρητικό, και δεν έχει τις ίδιες επιπτώσεις σε όλους. Η αφαίρεση άδειας/πινακίδας κρατάει κάποιον επικίνδυνο εκτός δρόμου και πονάει τους πάντες εξίσου. Δε μιλάμε για κάποιον επικίνδυνο για το σύνολο. Αυτός έβαλε πάνω άτομο χωρίς κράνος. Ας πληρώσει το πρόστιμο και ας του κολλήσουν στην πίσω σέλα αυτά τα καρφιά για τα περιστέρια για ένα μήνα. Τι φταίει να μην πάει στη δουλειά του? Τι όφελος έχει το κοινωνικό σύνολο από το να δώσει 1.000€ σε ταξί? Να προσθέσω εδώ ότι δε θα είχα πρόβλημα το ίδιο το πρόστιμο να ήταν 1.000€ άμα βάλεις άτομο στην πίσω σέλα χωρίς κράνος. Όχι όμως να είναι 40€ και 20 μέρες το δίπλωμα. Και τέλος, δεν πονάει τους πάντες εξίσου. Ο αδερφός μου παίρνει το αμάξι μια φορά το μήνα γιατί δουλεύει από το σπίτι. Αν κάνει κάποια μη επικίνδυνη μαλακία από αυτές που σου παίρνουν το δίπλωμα για ένα μήνα δε θα τον νοιάξει καθόλου, ενώ άλλος που το θέλει για τη δουλειά του θα τον πειράξει πολύ σοβαρά. Είναι άδικο. Και μην πει κανείς την παιδική απάντηση "να πρόσεχε". Να του βάλουν πρόστιμο όσα λεφτά θέλουν και ας πνιγεί στα χρέη για να το εξοφλήσει, δε με νοιάζει. Όχι όμως κράτηση του διπλώματος λες και δεν ξέρει να οδηγεί. Δεν είναι υδατοσφαίριση η οδήγηση να κάθεσαι 2 λεπτά εκτός πισίνας. 1
Dinos1973 Δημοσ. Κυριακή στις 12:08 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 12:08 μμ 11 hours ago, Chris K said: Καλησπέρα σας. Πριν λίγες ώρες μου έκοψαν κλήση για μη μέριμνα προστασίας (κράνους) συνεπιβάτη με το μηχανάκι μου. Οι ποινές που μου επιβλήθηκαν ορθά είναι : Πρόστιμο 40 ευρώ και αφαίρεση διπλώματος, άδειας κυκλοφορίας και πινακίδων, για 20 ημέρες. Ξέρει κάποιος να μου πει με σιγουριά, τι γίνεται συμφ. νομοθεσίας, όταν το νούμερο της πινακίδας της μηχανής μου είναι γραμμένο λάθος στην κλήση; Έχουν γράψει 043 αντί για 0438. Δηλαδή προσπαθείς να αποφύγεις τις συνέπειες τις πράξεις σου με μια παράληψη….ουτε σε 200 χρόνια δεν αλλάζουμε! 1 hour ago, tasoe said: Δε μιλάμε για κάποιον επικίνδυνο για το σύνολο. Αυτός έβαλε πάνω άτομο χωρίς κράνος. Ας πληρώσει το πρόστιμο και ας του κολλήσουν στην πίσω σέλα αυτά τα καρφιά για τα περιστέρια για ένα μήνα. Τι φταίει να μην πάει στη δουλειά του? Τι όφελος έχει το κοινωνικό σύνολο από το να δώσει 1.000€ σε ταξί? Να προσθέσω εδώ ότι δε θα είχα πρόβλημα το ίδιο το πρόστιμο να ήταν 1.000€ άμα βάλεις άτομο στην πίσω σέλα χωρίς κράνος. Όχι όμως να είναι 40€ και 20 μέρες το δίπλωμα. Και τέλος, δεν πονάει τους πάντες εξίσου. Ο αδερφός μου παίρνει το αμάξι μια φορά το μήνα γιατί δουλεύει από το σπίτι. Αν κάνει κάποια μη επικίνδυνη μαλακία από αυτές που σου παίρνουν το δίπλωμα για ένα μήνα δε θα τον νοιάξει καθόλου, ενώ άλλος που το θέλει για τη δουλειά του θα τον πειράξει πολύ σοβαρά. Είναι άδικο. Και μην πει κανείς την παιδική απάντηση "να πρόσεχε". Να του βάλουν πρόστιμο όσα λεφτά θέλουν και ας πνιγεί στα χρέη για να το εξοφλήσει, δε με νοιάζει. Όχι όμως κράτηση του διπλώματος λες και δεν ξέρει να οδηγεί. Δεν είναι υδατοσφαίριση η οδήγηση να κάθεσαι 2 λεπτά εκτός πισίνας. Γιατί σε ενδεχόμενο ατύχημα θα κάλυπτε ένα κρεβάτι εντατικής που κάποιος που δεν έκανε το ίδιο λάθος θα το είχε περισσότερο ανάγκη!
Chris K Δημοσ. Κυριακή στις 12:40 μμ Μέλος Δημοσ. Κυριακή στις 12:40 μμ (επεξεργασμένο) Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας, όμως το να κάνεις κήρυγμα είναι εύκολο. Θα ήταν και αποδεκτό από εμένα, αλλά από αλάνθαστους ανθρώπους. Εσείς είστε από αυτούς; Εγώ δεν είμαι. Πάρα ταύτα, θεωρώ ότι τα σχόλια είναι καλοπροαίρετα αλλά έχετε υπόψιν ότι ο πρώτος που έκανε επίπληξη στην πράξη μου, ήμουν εγώ. Ευτυχώς πήρα το μάθημα μου ανώδυνα και ανέξοδα, καθώς μου επιστράφηκαν τα έγγραφα μου και ακυρώθηκε το πρόστιμο. Ο νόμος ειναι σαφής περί ακύρωσης κλήσης, όσο σαφής ήταν και για την επιβολή της από το αρμόδιο όργανο ελέγχου. Το κείμενο που κατέθεσα μέσω gov, ήταν το εξής : Αξιότιμε κ. Διοικητά, Σας αναφέρω ότι στην έντυπη πράξη βεβαίωσης παράβασης με αριθμό ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ , που μου επιδόθηκε από αρμόδιο όργανο, αναγράφεται λανθασμένα ένα εκ του νόμου προβλεπόμενο στοιχείο που αφορά τον προσδιορισμό του οχήματος μου και συγκεκριμένα ο αριθμός κυκλοφορίας του, ΧΧΧ 123 αντί ΧΧΧ 1234. Σύμφωνα με το άρθρο 104 του Κ.Ο.Κ. αλλά και την κατ’ εξουσιοδότηση αυτού με την εγκύκλιο του Υπ. Μεταφορών, με αρ. 100029/9582/18 της 28/5/19, σε περιπτώσεις κατά τις οποίες το αρµόδιο κατά περίπτωση διοικητικό όργανο αναγράφει στο έντυπο πράξης βεβαίωσης της παράβασης λανθασµένα τα εκ του νόµου προβλεπόµενα στοιχεία που αφορούν στον προσδιορισµό του οχήµατος (ενδεικτικά αναφέρονται µάρκα, χρώµα, αριθµ. κυκλοφορίας), του παραβάτη οδηγού, της διαπραχθείσας παράβασης, ή του ύψους του προστίµου, η εν λόγω πράξη καθίσταται ακυρωτέα. Με βάση τα ανωτέρω, αιτούμαι την ακύρωση της πράξης βεβαίωσης παράβασης που μου επιδόθηκε. Μετά τιμής, Ονοματεπώνυμο μου Επεξ/σία Κυριακή στις 12:43 μμ από Chris K 4 1
andreas-d Δημοσ. Κυριακή στις 12:53 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 12:53 μμ 10 λεπτά πριν, Chris K είπε Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας, όμως το να κάνεις κήρυγμα είναι εύκολο. Θα ήταν και αποδεκτό από εμένα, αλλά από αλάνθαστους ανθρώπους. Εσείς είστε από αυτούς; Εγώ δεν είμαι. Πάρα ταύτα, θεωρώ ότι τα σχόλια είναι καλοπροαίρετα αλλά έχετε υπόψιν ότι ο πρώτος που έκανε επίπληξη στην πράξη μου, ήμουν εγώ. Ευτυχώς πήρα το μάθημα μου ανώδυνα και ανέξοδα, καθώς μου επιστράφηκαν τα έγγραφα μου και ακυρώθηκε το πρόστιμο. Ο νόμος ειναι σαφής περί ακύρωσης κλήσης, όσο σαφής ήταν και για την επιβολή της από το αρμόδιο όργανο ελέγχου. Το κείμενο που κατέθεσα μέσω gov, ήταν το εξής : Αξιότιμε κ. Διοικητά, Σας αναφέρω ότι στην έντυπη πράξη βεβαίωσης παράβασης με αριθμό ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ , που μου επιδόθηκε από αρμόδιο όργανο, αναγράφεται λανθασμένα ένα εκ του νόμου προβλεπόμενο στοιχείο που αφορά τον προσδιορισμό του οχήματος μου και συγκεκριμένα ο αριθμός κυκλοφορίας του, ΧΧΧ 123 αντί ΧΧΧ 1234. Σύμφωνα με το άρθρο 104 του Κ.Ο.Κ. αλλά και την κατ’ εξουσιοδότηση αυτού με την εγκύκλιο του Υπ. Μεταφορών, με αρ. 100029/9582/18 της 28/5/19, σε περιπτώσεις κατά τις οποίες το αρµόδιο κατά περίπτωση διοικητικό όργανο αναγράφει στο έντυπο πράξης βεβαίωσης της παράβασης λανθασµένα τα εκ του νόµου προβλεπόµενα στοιχεία που αφορούν στον προσδιορισµό του οχήµατος (ενδεικτικά αναφέρονται µάρκα, χρώµα, αριθµ. κυκλοφορίας), του παραβάτη οδηγού, της διαπραχθείσας παράβασης, ή του ύψους του προστίµου, η εν λόγω πράξη καθίσταται ακυρωτέα. Με βάση τα ανωτέρω, αιτούμαι την ακύρωση της πράξης βεβαίωσης παράβασης που μου επιδόθηκε. Μετά τιμής, Ονοματεπώνυμο μου Πολύ σωστά έπραξες, και άσε τη λένε οι δικηγόροι του insomnia.. 3 1
Ukforthemoment Δημοσ. Κυριακή στις 01:05 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 01:05 μμ Αν ήθελε να σε τρολάρει ο Δίκας συμπλήρωνε στην κλήση το 8 που έλειπε.
Morosana Δημοσ. Κυριακή στις 01:21 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 01:21 μμ 12 ώρες πριν, Nabuko είπε Δε θα κάτσω να σου κάνω κήρυγμα μιας και από αυτά που έγραψες φαίνεσαι συνειδητοποιημένος και αποδέχεσαι πλήρως ότι ήσουν λάθος, αλλά ίσως έχεις κάποια πιθανότητα. Θα κάνεις ένσταση και θα γράψεις ότι σύμφωνα με την 100029/9582/18 της 28/5/19 εγκύκλιο του Υπ. Μεταφορών Οι πράξεις βεβαίωσης της παράβασης (κλήσεις) του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.) αποτελούν διαπιστωτικές πράξεις των εντεταλµένων οργάνων της ∆ιοίκησης µε τις οποίες καταγράφονται πραγµατικά περιστατικά και γεγονότα και επιβάλλονται διοικητικά πρόστιµα και ποινές. Στις πράξεις βεβαίωσης παράβασης, σύµφωνα µε το άρθρο 104 του Κ.Ο.Κ. αλλά και την κατ’ εξουσιοδότηση αυτού ανωτέρω σχετική Κ.Υ.Α., πρέπει να αναγράφονται όλα τα στοιχεία που απαιτούνται για τον προσδιορισµό της διαπραχθείσας παράβασης. Σε περιπτώσεις κατά τις οποίες το αρµόδιο κατά περίπτωση διοικητικό όργανο αναγράφει στο έντυπο πράξης βεβαίωσης της παράβασης λανθασµένα τα εκ του νόµου προβλεπόµενα στοιχεία που αφορούν στον προσδιορισµό του οχήµατος (ενδεικτικά αναφέρονται µάρκα, χρώµα, αριθµ. κυκλοφορίας), του παραβάτη οδηγού, της διαπραχθείσας παράβασης, ή του ύψους του προστίµου, η εν λόγω πράξη καθίσταται ακυρωτέα. Το χρώμα εδώ και μερικά χρόνια δεν καθιστά αιτία ακύρωσης της κλήσης από τη στιγμή που συμφωνεί η πινακίδα με τον τύπο και τη μάρκα του οχήματος. Κάποτε που δούλευα Κολωνάκι έσβηνα δεκάδες κλήσεις με αυτό τον τρόπο. Με 70€ έκανες αλλαγή χρώματος στην άδεια με ρίσκο να σε έπιαναν σε μπλοκο με λάθος χρώμα να ήταν κάπου 20 30€ πρόστιμο ενώ γλιτώνεις 40αρια και 80αρια καθημερινά και πολλές φορές παραπάνω από μια κλήσεις τη μέρα 😛
tasoe Δημοσ. Κυριακή στις 01:35 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 01:35 μμ 14 minutes ago, Chris K said: Αξιότιμε κ. Διοικητά, ... Ονοματεπώνυμο μου Κακώς το κατέθεσες αυτό. Καλύτερο θα ήταν να πεις ότι έχεις μεγάλη ανάγκη το δίπλωμα για την καθημερινή σου μετακίνηση στην εργασία και/ή να παίρνεις τα παιδιά σου από το σχολείο και ότι πήρες το μάθημά σου και πλήρωσες το πρόστιμο και ότι δεν πρόκειται να ανεβάσεις ποτέ κανέναν χωρίς κράνος. 48 minutes ago, Dinos1973 said: Γιατί σε ενδεχόμενο ατύχημα θα κάλυπτε ένα κρεβάτι εντατικής που κάποιος που δεν έκανε το ίδιο λάθος θα το είχε περισσότερο ανάγκη! Αυτό το σέβομαι και είναι ο λόγος που προσωπικά θεωρώ ότι το πρόστιμο για κράνος/ζώνη δε θα έπρεπε να είναι 350€ αλλά κανά τριχίλιαρο. Για κράνος μάλιστα περισσότερο από τη ζώνη, κακώς έχουν την ίδια ισχύ. Αλλά το θέμα είναι ότι δεν πρέπει να τιμωρούμε τον άλλον με κάτι που θα τον "τσούξει". Μόνο το οικονομικό πρόστιμο είναι ισότιμο για όλους.
Nabuko Δημοσ. Κυριακή στις 01:53 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 01:53 μμ 31 λεπτά πριν, Morosana είπε Το χρώμα εδώ και μερικά χρόνια δεν καθιστά αιτία ακύρωσης της κλήσης από τη στιγμή που συμφωνεί η πινακίδα με τον τύπο και τη μάρκα του οχήματος. To ξέρω. Αν διαβάσεις και την υπόλοιπη ΚΥΑ το αναφέρει παρακάτω σαν εξαίρεση εφόσον συντρέχουν οι απαιτούμενες προϋποθέσεις. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα