Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 2/3/2025 στις 5:29 ΜΜ, bill999r είπε

Παιδιά έχετε οδηγήσει lanos ποτέ;

Αν δεν έχετε οδηγήσει, τότε είναι πολύ δύσκολο να αντιληφθείτε για τι κατανάλωση μιλάμε. Πραγματικά είναι απίστευτο.

Για τον όγκο του και τον αναιμικο κινητήρα που έχει καταναλώνει σαν να είναι Porsche.

Το pulsar ουσιαστικά φοράει κινητήρα Renault. Οι Renault κινητήρες γενικά είναι αξιόπιστοι, και οι βενζινοκινητήρες και οι πετρελαιοκινητήρες οπότε αν πας σε ένα καλό μεταχειρισμένο έχεις καλές πιθανότητες να μην σου βγάλει σημαντικά προβλήματα.  Και το i20 αξιόπιστο είναι , ίσως και πιο αξιόπιστο από το pulsar αλλά είναι άλλη κατηγορία, πιο μικρό αυτοκίνητο.

Όμως αν το θες κυρίως για πόλη πάρε το pulsar και βάλε αέριο. Οι κινητήρες της Renault είναι κατάλληλοι για αέριο και γενικά δεν βγάζουν θέματα. Και αυτοκίνητο μεγάλο θα έχεις, και οικονομία και ασφάλεια. Το i20 είναι πιο μαζεμένο αλλά γενικά ακριβό για αυτά που προσφέρει.

SOS

Προσοχη μακρια απο τον 1.2 βενζινης που εχουν τα Nissan ,Renault ,ενας απο τους χειροτερους κινητηρες ever με απειρα (και ακριβα) προβληματα.Οι diesel 1.5 & 1.6 ( και ειδικα ο 1.5) ειναι διαμαντια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 2/3/2025 στις 1:56 ΜΜ, christina010 είπε

Nαι πχ τώρα θέλω 20€ για 110 χλμ εντός πόλης με 1,82€ το λίτρο .

Πόσο ? Woh!

Επεξ/σία από dtk-386
Δημοσ.
Στις 1/3/2025 στις 11:28 ΜΜ, christina010 είπε

Καλησπέρα σας! Θέλω τη βοήθεια σας! Αρχικά έχω ένα daewoo lanos (το πρώτο μου αμάξι)του 2000 , καίει πάρα πολύ βενζίνη αλλά δεν το καταλάβαινα γιατί μέχρι να πάρω αυτό,  οδηγούσα του αγοριού μου (audi tt) που καίει τα άντερα του οπότε με το lanos θεωρούσα πως είναι full economy .

Τέλος πάντων τώρα είμαι σε διχασμό. Απο τη μια μου αρέσει το juke του 21 αλλά λένε πως έχει και αυτό αρκετή κατανάλωση . Απο την άλλη μου αρέσει και το pulsar του 2017 παρόμοια κατανάλωση νομίζω. Hyundai i20 2016 .
Τα θέλω μου είναι να ναι από το 2015 και έπειτα , να χωράει 4 άτομα , να βγαίνεις άνετα εθνικη και η κατανάλωση να ναι φυσιολογική . Ιδανικά προτιμώ χειροκίνητο !

Πείτε μου και τις δικές σας προτάσεις!

Please help me 🙏🏽 

https://www.car.gr/classifieds/cars/view/44251314-nissan-juke Πόσο safe είναι το αέριο; Λογικά δεν θα ήταν από το εργοστάσιο

https://www.car.gr/classifieds/cars/view/42418633-opel-astra

Δημοσ.
On 02/03/2025 at 13:56, christina010 said:

Ναι πχ τώρα θέλω 20€ για 110 χλμ εντός πόλης με 1,82€ το λίτρο .

Αυτό βγαίνει 10L/100km, δεν είναι και τόσο τραγικό για εντός πόλης ειδικά αν μπλέκεις με κίνηση κέντρου ή σημειωτόν στον Κηφισό. Επίσης, αν οδηγάς ως κλασική γυναίκα φαντάζομαι ότι πατάς πολύ το γκάζι πριν αφήσεις το συμπλέκτη οπότε ειδικά στα σταμάτα-ξεκίνα πετάς πολλή βενζίνη στα σκουπίδια.

Δημοσ.
Στις 4/3/2025 στις 9:12 ΠΜ, tasoe είπε

Αυτό βγαίνει 10L/100km, δεν είναι και τόσο τραγικό για εντός πόλης ειδικά αν μπλέκεις με κίνηση κέντρου ή σημειωτόν στον Κηφισό. Επίσης, αν οδηγάς ως κλασική γυναίκα φαντάζομαι ότι πατάς πολύ το γκάζι πριν αφήσεις το συμπλέκτη οπότε ειδικά στα σταμάτα-ξεκίνα πετάς πολλή βενζίνη στα σκουπίδια.

Οχι δεν οδηγάω σαν κλασσικη κοπελα! Επίσης δεν είμαι Αθήνα οπότε δε μιλάμε για τόσο τραγική κίνηση. 

Δημοσ.

Αν μιλάς για το Audi πίστεψε όχι ούτε εγώ το πάω στα όρια του ούτε το αγόρι μου. Εντός πόλης με κίνηση η κατανάλωση πάει για πλάκα στο 24 με 26

η καταναλωση που λες ειναι μονο σε supercar. lamborghini, ferrari κλπ. τωρα πως καταφερε το lanos να εχει επιδοσεις παπιου με καταναλωση supercar ειναι αλλη ιστορια...

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, xsterg είπε

η καταναλωση που λες ειναι μονο σε supercar. lamborghini, ferrari κλπ. τωρα πως καταφερε το lanos να εχει επιδοσεις παπιου με καταναλωση supercar ειναι αλλη ιστορια...

για το audi μιλάει στο παραπάνω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 hours ago, christina010 said:

Οχι δεν οδηγάω σαν κλασσικη κοπελα! Επίσης δεν είμαι Αθήνα οπότε δε μιλάμε για τόσο τραγική κίνηση. 

Αυτό είναι καλή περίπτωση για οικονομία και αξιοπιστία, αλλά τσιμπημένο αρκετά.

Εάν έχεις δυνατότητα πάρκινγκ στο σπίτι, σκέψου και Ηλεκτρικό (ή αυτό). Θα γλυτώσεις τα Service και θα είσαι στα 3 ευρώ / 100χλμ. Αυτά για εθνική δύσκολα να βγάλουν πάνω από 230χλμ, μετά σε περιμένει μισάωρη φόρτιση.

Για περισσότερη αυτονομία, πας σε κάτι τέτοιο, που καθαρά εθνική βγάζει περίπου 300χλμ. 

Επεξ/σία από Vasilisxd
Δημοσ.
Στις 5/3/2025 στις 10:00 ΜΜ, xsterg είπε

και παλι ειναι εξωπραγματικη η καταναλωση. 

Ε λες να ειναι λάθος ο μετρητής ; Και πάλι το τσεκάρουμε βάζοντας βενζίνη με πόσα χλμ κάνει . Πάντα βγαίνει τόσο 

Στις 6/3/2025 στις 10:34 ΠΜ, Vasilisxd είπε

Αυτό είναι καλή περίπτωση για οικονομία και αξιοπιστία, αλλά τσιμπημένο αρκετά.

Εάν έχεις δυνατότητα πάρκινγκ στο σπίτι, σκέψου και Ηλεκτρικό (ή αυτό). Θα γλυτώσεις τα Service και θα είσαι στα 3 ευρώ / 100χλμ. Αυτά για εθνική δύσκολα να βγάλουν πάνω από 230χλμ, μετά σε περιμένει μισάωρη φόρτιση.

Για περισσότερη αυτονομία, πας σε κάτι τέτοιο, που καθαρά εθνική βγάζει περίπου 300χλμ. 

Μπα δεν ενδιαφέρομαι καθόλου για ηλεκτρικό 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Συγκεκριμένα κλείνω πιο πολύ προς το pulsar, θεωρείς πως είναι τίμια επιλογή; Μηχανικά κλπ

δεν εχεις κατι να χασεις, λιγοτερο cool πιο mundane εξισου αξιοπιστο με το juke ιαπωνας ειναι

Στις 1/3/2025 στις 11:28 ΜΜ, christina010 είπε

Hyundai i20 2016

δεν συμπαθω τους κορεατες, νομιζω ομως οτι ειναι πολυ αξιοπιστα σα τα ιαπωνικα και με φτηνοτερη συντηρηση, θα σου προτεινα να τα οδηγησεις ολα και να παρεις οτι τελικα σου αρεσει περισσοτερο να ζεις μαζι του day to day

P.S. Το Lanos καιει τα αντερα του λες και ειναι viper πατημενο με 300 στην autobahn

Στις 4/3/2025 στις 9:12 ΠΜ, tasoe είπε

κλασική γυναίκα φαντάζομαι ότι πατάς πολύ το γκάζι πριν αφήσεις το συμπλέκτη οπότε ειδικά στα σταμάτα-ξεκίνα πετάς πολλή βενζίνη στα σκουπίδια

σου λεει οτι οδηγουσε tt τι λες και εσυ ρε φιλε

Επεξ/σία από 11osmikrosmhtsos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 hours ago, christina010 said:

Μπα δεν ενδιαφέρομαι καθόλου για ηλεκτρικό 

Εσύ και οι περισσότεροι!

200 άλογα πισωκίνητο που βάζει φωτιά στην άσφαλτο, καεί 2€/100χλμ εντός πόλης και δεν έχει σέρβις.

Ολοι φοβούνται τις μπαταρίες.  

Επεξ/σία από Vasilisxd
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Vasilisxd είπε

200 άλογα πισωκίνητο που βάζει φωτιά στην άσφαλτο, καεί 2€/100χλμ εντός πόλης και δεν έχει σέρβις.

Ολοι φοβούνται τις μπαταρίες

Εχει παρα πολλα μειονεκτηματα και ενα απο αυτα ειναι οι μπαταριες.
Εγω σπιτι πληρωνω την kWh 0.18ευρω
ενα ηλεκτρικο καει 18kWh/100km καιει λοιπον 3,2 ευρω/100km

Ενα μικρο υγραεριο καει 6L/100km και κοστιζει 0.95 το λιτρο δλδ 5,7ευρω/100km

Δηλαδη κανω οικονομια κατα 2,5ευρω/100km εστω οτι κανω 10.000km τον χρονο καθε χρονο γλυτωνω 250ευρω + 135 ευρω τελη + 150 ευρω σερβις =  535 ευρω.

Με μια τιμη ηλεκτρικου στις 20.000 ευρω (το λεω και εννοω κουβαδακι οπως αλλωστε και ενα μικρο υγραεριο) θελω για να το αποσβεσω 37 χρονια πωπωπω απιστευτα λογικο να παω σε ηλεκτρικο. Αν ο χρονος αποσβεσης του ειναι μεγαλυτερο ή ισος του χρονου ζωης του δεν υπαρχει κανενα απολυτως οικονομικο κινητρο για την αγορα ηλεκτρικου

Ακομα και δωρεαν να ηταν ολα τα κοστη ενος ηλεκτρικου vs ενος βενζινοκίνητου που ηδη εχεις δεν βγαζει νοημα.
Το δικο μου αμαξι καει 10L/100km = 18ευρω/100km κανω 5000km/y δηλαδη 1000 ευρω βενζινες + 690ευρω τελη + 350 ευρω σερβις = 2040 ευρω ετησιως.
Ενα ηλεκτρικο των 30.000 ευρω (ωστε να ειναι οχημα αντιστοιχης ποιοτητας ) θελω για να το αποσβεσω 15 χρονια . Περισσοτερα δηλαδη απο τον χρονο ζωης ενος ηλεκτρικου. ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ νοημα η αγορα ηλεκτρικου. και φυσικα εχω κανει την παραδοχη οτι το ηλεκτρικο δεν θα χρειαστει ουτε ενα ευρω στα 15 χρονια ενω η βενζινα θα χρειαστει 5000 ευρω σε σερβις και βλαβες (και προφανως εκει μεσα ειναι ολα, απο λαδια, μεχρι λαστιχα, μεχρι οτιδηποτε μπορεις να φανταστεις)

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...