Alexcxvtr Δημοσ. Δευτέρα στις 11:33 μμ Μέλος Δημοσ. Δευτέρα στις 11:33 μμ 15 λεπτά πριν, uniquegr είπε Δεν έχω χρησιμοποιήσει powerline ούτε για τέτοιες αποστάσεις, ούτε με τέτοια εγκατάσταση. Χρησιμοποιώ όμως ένα ζεύγος loco m2 απο το 2018, δεν έχουν σβήσει ούτε μια ημέρα, εκτεθειμένα σε όλα τα καιρικά φαινόμενα ( ζέστη, ήλιο, καύσωνες, χιόνια, κρύα, βροχές ) και σε απόσταση περίπου 100 μέτρων όπου είναι απλή δουλειά γι'αυτά, ειδικά όταν είναι καλά κεντραρισμένα. Ωραία. Αφού είναι δοκιμασμένα, θα τα έχω σίγουρα υπόψη μου. Ευχαριστώ.
Alexcxvtr Δημοσ. Τρίτη στις 10:49 πμ Μέλος Δημοσ. Τρίτη στις 10:49 πμ Κάτι τελευταίο. Αν δεχτεί να τρυπήσει τον τοίχο για καλώδιο, τι κάνω; Απλώς τραβάω ένα καλώδιο 100μ. (για να λυγίζει εξωτερικά) και το συνδέω σε ένα τυχαίο ρούτερ στο καλυβακι; Π.χ. ένα zyxel παλιό που έχω.
uniquegr Δημοσ. Τρίτη στις 11:17 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 11:17 πμ Καλό είναι να χρησιμοποιηθεί ένα router. Θα χρειαστούν μερικές ρυθμίσεις σε αυτό, αλλά δεν είναι κάτι το τραγικό.
Mpiftekis Δημοσ. Τρίτη στις 01:18 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 01:18 μμ 2 ώρες πριν, uniquegr είπε Καλό είναι να χρησιμοποιηθεί ένα router. Θα χρειαστούν μερικές ρυθμίσεις σε αυτό, αλλά δεν είναι κάτι το τραγικό. Γιατί όχι ένα switch στο καλυβάκι;
uniquegr Δημοσ. Τρίτη στις 06:02 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 06:02 μμ 4 ώρες πριν, Mpiftekis είπε Γιατί όχι ένα switch στο καλυβάκι; Γιατί, router περισσεύει πάντα απο κάποια συνδρομή σε πάροχο, ενώ switch θα πρέπει να το αγοράσει, ενώ το switch συνήθως δεν έχει wifi, κάτι που εξ'ορισμού πλέον διαθέτουν τα routers, συν το γεγονός ότι για απλές υλοποιήσεις, δεν θα χάσει κάποια δυνατότητα, δεν θα μειωθούν οι επιδόσεις και θα είναι ίσως και λίγο πιο εύχρηστο.
Mpiftekis Δημοσ. πριν από 14 ώρες Δημοσ. πριν από 14 ώρες 16 ώρες πριν, uniquegr είπε Γιατί, router περισσεύει πάντα απο κάποια συνδρομή σε πάροχο, ενώ switch θα πρέπει να το αγοράσει, ενώ το switch συνήθως δεν έχει wifi, κάτι που εξ'ορισμού πλέον διαθέτουν τα routers, συν το γεγονός ότι για απλές υλοποιήσεις, δεν θα χάσει κάποια δυνατότητα, δεν θα μειωθούν οι επιδόσεις και θα είναι ίσως και λίγο πιο εύχρηστο. Σωστά όλα αυτά, απλά το switch είναι plug'n'play. Δε χρειάζεται να το ρυθμίσεις, το κουμπώνεις και τέλος.
uniquegr Δημοσ. πριν από 13 ώρες Δημοσ. πριν από 13 ώρες 5 λεπτά πριν, Mpiftekis είπε Σωστά όλα αυτά, απλά το switch είναι plug'n'play. Δε χρειάζεται να το ρυθμίσεις, το κουμπώνεις και τέλος. Μια δυο ρυθμίσεις θέλει, κυρίως στο τομέα του dhcp και ανάλογα τη χρήση που θέλει κάποιος να κάνει, σιγά τα λάχανα.
Alexcxvtr Δημοσ. πριν από 7 ώρες Μέλος Δημοσ. πριν από 7 ώρες (επεξεργασμένο) Έχω ένα παλιό μόντεμ ρούτερ. Ας πούμε ότι παίρνουμε και switch. Κάνει αυτό; https://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/diktiaka/switches/mercusys-switch-5-port-ms105g_4676351?gad_source=1&gbraid=0AAAAAD3W6OlyOMrTICQslxACdYx4ZwR7B&gclid=CjwKCAiAiaC-BhBEEiwAjY99qGIp4wLfpbzXlghK425iXrZVOcB8cXLI9DPQpBZQ5UnB6ppds2T_NxoCMRAQAvD_BwE Επίσης, βρίσκω 30m Ethernet καλώδια στο Ali, όχι 100m, που είναι flat και βολικά. Πρέπει να πάρω τρία 30m και να τα συνδέσω με splitter ή κάτι τέτοιο; Ή θα έχω πρόβλημα με απώλειες; Επεξ/σία πριν από 7 ώρες από Alexcxvtr
xsterg Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες 1 ώρα πριν, Alexcxvtr είπε Επίσης, βρίσκω 30m Ethernet καλώδια στο Ali, όχι 100m, που είναι flat και βολικά. Πρέπει να πάρω τρία 30m και να τα συνδέσω με splitter ή κάτι τέτοιο; Ή θα έχω πρόβλημα με απώλειες; ελεος φιλε μου. θα πας σε ενα ηλεκτρολογικο η ηλεκτρονικο καταστημα και θα ζητησεις το καλωδιο που θελεις στα μετρα που θελεις (μεχρι 100μ) και θα σου το φτιαξουν με τα φισακια εαν δεν ξερεις. αυτο που ειπες με τρια καλωδια με μουφες, πριζες κλπ μην το κανεις. και απωλειες θα εχεις και μετα απο λιγο καιρο θα ψαχνεις να βρεις τι φταιει και δεν παιζει.
uniquegr Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες 4 ώρες πριν, Alexcxvtr είπε Έχω ένα παλιό μόντεμ ρούτερ. Ας πούμε ότι παίρνουμε και switch. Κάνει αυτό; https://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/diktiaka/switches/mercusys-switch-5-port-ms105g_4676351?gad_source=1&gbraid=0AAAAAD3W6OlyOMrTICQslxACdYx4ZwR7B&gclid=CjwKCAiAiaC-BhBEEiwAjY99qGIp4wLfpbzXlghK425iXrZVOcB8cXLI9DPQpBZQ5UnB6ppds2T_NxoCMRAQAvD_BwE Επίσης, βρίσκω 30m Ethernet καλώδια στο Ali, όχι 100m, που είναι flat και βολικά. Πρέπει να πάρω τρία 30m και να τα συνδέσω με splitter ή κάτι τέτοιο; Ή θα έχω πρόβλημα με απώλειες; Δεν χρειάζεσαι switch απο τη στιγμή που θα χρησιμοποιήσεις ένα παλιό router, απλά μερικές ρυθμίσεις που όταν έρθει η ώρα, μπορούμε να σε καθοδηγήσουμε. Όσο για το καλώδιο, μπορείς να αγοράσεις μερικά rj45 passthrough, τη κατάλληλη πρέσα ( για passthrough βύσματα ) και καλώδιο της επιλογής σου στο επιθυμητό μήκος ( κατά προτίμηση cat6 ), και θα φτιάξεις τα καλώδια. Αν και εγώ επιμένω, καλύτερα να αγοράσεις τα ubiquiti, έστω και τα loco m2 που παίζουν στη 2.4GHz μπάντα και είναι πιο φτηνά. Θα έχεις μηδενικές απώλειες, δεν θα μπλέξεις με καλώδια, ένα απλό σετάρισμα ( υπάρχει οδηγός στο youtube ), σετάρεις και το router και είσαι κομπλέ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα