Niiikoc Δημοσ. 28 Μαρτίου Δημοσ. 28 Μαρτίου 17 λεπτά πριν, BLiTzER είπε Όχι. Αν είσαι στο ενοίκιο, απλά θα μείνεις χωρίς το συγκεκριμένο σπίτι, μέχρι να βρεις κάτι άλλο. Αν έχεις δάνειο, θα μείνεις χωρίς σπίτι(α), κτήμα, χωράφι, αυτοκίνητο, μηχανάκι, ποδήλατο, και οποιοδήποτε άλλο περιουσιακό στοιχείο σου ανήκει μέχρι να πεθάνεις. Δεν είμαι απαραίτητα κατά του δανείου, αλλά θέλει εξαιρετική προσοχή. Δεν διαφωνώ σε αυτό που λες. Εγώ το είπα πιο πολύ από την πλευρά ότι αν δεν καταφέρεις να πληρώσεις το ενοίκιο για ένα-δυο μήνες ο άλλος σε πετάει έξω. Αυτό εννοούσα ότι θα μείνεις χωρίς σπίτι και κυριολεκτικά θα μείνεις στον δρόμο από την μια μέρα στην άλλη. Αλλά ναι, το δάνειο έχει μεγαλύτερο ρίσκο και θέλει πολύ μελέτη πριν μπλέξεις. Δεν ξέρω πως πάνε τα δάνεια σε βάθος χρόνου και όταν σταματήσει να είναι σταθερό αλλά επειδή έχω βιώσει πολλές μετακομίσεις ξέρω ότι τα 700€ δεν θα είναι σταθερά για όσο μένεις. Στα 2 χρόνια πολλοί τα αυξάνουν οπότε αν φτάσεις σε σημείο να πεις ότι τα 800-900€ είναι πολλά για ενοίκιο τότε μπαίνεις στο τριπακι να ψάξεις να πάς άλλου. Και βάλε 2 ενοίκια μπροστά, μεσίτη έτσι όπως έχουν γίνει οι αγγελίες σήμερα και την μεταφορική μαζί. Θες 2000€ το λιγότερο για να πας σε άλλο σπίτι και να μπεις που με αυτά τα λεφτά θα πλήρωνες 3 δόσεις του δανείου (αν είναι από 700€) + 100€ 1
BLiTzER Δημοσ. 28 Μαρτίου Δημοσ. 28 Μαρτίου Σε ψυχρά μαθηματικά, ένα δάνειο για αγορά δικού σου σπιτιού με δόση της τάξης των 700-800€ σήμερα ακούγεται σαφώς πολύ καλύτερη ιδέα από το να είσαι στο ενοίκιο. Εγώ αυτό θα έκανα. Αλλά δεν παύει να έχει ένα ρίσκο, ειδικά στο ελλαδιστάν. 2
great Δημοσ. 28 Μαρτίου Δημοσ. 28 Μαρτίου 4 hours ago, BLiTzER said: Σε ψυχρά μαθηματικά, ένα δάνειο για αγορά δικού σου σπιτιού με δόση της τάξης των 700-800€ σήμερα ακούγεται σαφώς πολύ καλύτερη ιδέα από το να είσαι στο ενοίκιο. Εγώ αυτό θα έκανα. Αλλά δεν παύει να έχει ένα ρίσκο, ειδικά στο ελλαδιστάν. ναι παλια, που λεγαν αντι να δινω νοικι να το δινω σε δανειο ομως δεν θα μεινει στο 700€, θα ερθει μια μερα η τραπεζα, το κρατος δεν ξερω ποιος τα κανονιζει και οπως φετος απο Μαιο η δοση θα γινει 1500€, ετσι απλα. Η κατάρα του να εισαι καλοπληρωτης. Το αφήνεις να κοκκινίσει, κάνεις εναν διακανονισμό και τελος.
filarhos Δημοσ. 28 Μαρτίου Δημοσ. 28 Μαρτίου Από περιέργεια θα ήθελα κάποιος να μου εξηγήσει πως από 700€ δόση δανείου πήγε στα 1500€. Δεν έχω δει σύμβαση σύναψης δανείου με τόσο κακούς όρους όπου να διπλασιαστεί η δόση. Έχω δει: - κυμαινόμενο επιτόκιο για όλη τη διάρκεια - κυμαινόμενο αρχικά σταθερό μετά ή το ανάποδο - σταθερό για όλη τη διάρκεια + περίοδο χάριτος όπου δεν πληρώνεις για π.χ. ένα χρόνο τίποτα Το πρόβλημα το δημιούργησαν αυτοί που πήραν δάνειο πλήρωσαν 2-3 δόσεις και δεν ξαναπλήρωσαν. Αυτοί κατέστρεψαν κι αυτούς που πλήρωναν κανονικά για 10-20 χρόνια και λόγω των καταστάσεων δεν μπορούσαν για το τελευταίο 1/3 ή 1/4 της διάρκειας του δανείου να ανταπεξέλθουν και κοκκίνησαν. Πολλοί από τους πρώτους όταν πήγαν να ενταχθούν στον νόμο Κατσέλη, απλώς δεν μπήκαν λόγω δόλου... Υ.Γ. Μην μου πείτε για τα δάνεια σε Ελβετικό Φράγκο γιατί αυτό δεν είναι δάνειο, είναι και ήταν τζόγος να "παίζεις" με τις ισοτιμίες. Και προφανώς όταν αλλάζει η ισοτιμία, που εξαρτάται από απεριόριστους παράγοντες, να αλλάζουν όλα. Και επειδή έχω παράδειγμα κοντινό, τα πρώτα χρόνια έδινε πολύ μικρά ποσά, κάποια στιγμή μεγάλωσαν αρκετά και τελικά το γύρισαν σε κανονικό δάνειο.
xsterg Δημοσ. 29 Μαρτίου Δημοσ. 29 Μαρτίου Στις 3/3/2025 στις 7:03 ΜΜ, atypicalcoder είπε Τι εννοείς? οι περισσότεροι απλά διαβιώνουν και είναι στο ενοίκιο. Και εσύ λες δεν φτάνουν 80m2 για 2 παιδιά που κάποια στιγμή θα ενηλικιωθούν και θα κάνουν την ζωή τους... και 60 τμ φτανουν. εμενα ο πατερας μου ηταν αξιωματικος στον στρατο και θυμαμαι ολη την παιδικη μου ηλικια να ειμαστε σε δυαρια. στο σαλονι ειχαμε τα κρεββατια μας εγω και η αδελφη μου. πως χωραγαμε τοτε και τωρα δεν χωραει ο αλλος δεν το καταλαβαινω. 2
archer100 Δημοσ. 29 Μαρτίου Δημοσ. 29 Μαρτίου Το ενυπόθηκο δάνειο δεν είναι ακριβώς "δάνειο" Δανείζεσαι 150Κ από τη μία, αγοράζεις-φτιάχνεις κάτι που αξίζει 150Κ από την άλλη, το οποίο θα μπει ως κάλλυμμα Αυξάνεις 150Κ το ενεργητικό σου και 150Κ το παθητικό σου Η άποψη μου είναι προχώρα το (προσωπικά έχω πάρει πριν χρόνια στεγαστικό και ήταν οικονομικά η καλύτερη κίνηση που έχω κάνει ποτέ), ακόμα και αν πάνε τα πράγματα στραβά, πάντα θα υπάρχει το ακίνητο με την όποια αξία, για να διαπραγματευτείτε λύσεις
Niiikoc Δημοσ. 29 Μαρτίου Δημοσ. 29 Μαρτίου 13 ώρες πριν, xsterg είπε και 60 τμ φτανουν. εμενα ο πατερας μου ηταν αξιωματικος στον στρατο και θυμαμαι ολη την παιδικη μου ηλικια να ειμαστε σε δυαρια. στο σαλονι ειχαμε τα κρεββατια μας εγω και η αδελφη μου. πως χωραγαμε τοτε και τωρα δεν χωραει ο αλλος δεν το καταλαβαινω. Άρα δεν είχατε σαλόνι θες να πεις, οπότε ούτε τηλεόραση ή καθιστικό. Οκ, ο καθένας με τις ανάγκες του και το μπάτζετ του θα πω. Αλλά στην σήμερον ημέρα θα πω ότι 100τμ είναι οκ για μια τετραμελή οικογένεια.
fitsoulas2024 Δημοσ. 29 Μαρτίου Δημοσ. 29 Μαρτίου 13 ώρες πριν, xsterg είπε και 60 τμ φτανουν. εμενα ο πατερας μου ηταν αξιωματικος στον στρατο και θυμαμαι ολη την παιδικη μου ηλικια να ειμαστε σε δυαρια. στο σαλονι ειχαμε τα κρεββατια μας εγω και η αδελφη μου. πως χωραγαμε τοτε και τωρα δεν χωραει ο αλλος δεν το καταλαβαινω. Εμεις ειχαμε πολυ λιγοτερα τμ και ειμασταν 3 παιδια. Ο πατερας κοιμοταν στο... μαγαζι του👍
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα