eliask Δημοσ. 3 Μαρτίου Δημοσ. 3 Μαρτίου 2 ώρες πριν, b00mb00m είπε sorry που χαλάω το θέμα, για να μην ανοίξω άλλο μιας και είναι εν μέρη σχετικό... όταν λέμε ότι ένα δάνειο έχει επιτόκιο πχ 5% αυτό πως υπολογίζεται όταν εξοφλείται σε κάποια έτη; χοντρικά θέλω παίρνω ένα δάνειο 100.000€ με επιτόκιο 5% αλλά το εξοφλώ σε 5 χρόνια. Αυτό σημαίνει οτι κάθε χρονιά το υπόλοιπο του δανείου θα "τρώει" επιτόκιο 5%? Δηλαδή αν το εξοφλούσα σε 1 έτος θα έδινα +5000€ σε 2 έτη, κάτι ανάμεσα στα 7500-10000€. δε θα έδινα 10.000 διότι τα μισά θα είχαν εξοφληθεί το 1 έτος οπότε θα υπήρχε το μισό κεφάλαιο να τοκίζεται με 5% . σωστά; Τη λογική θέλω να πιάσω, δε θέλω ακριβώς τα νούμερα. Τον αλγόριθμο βασικά Συνήθως οι τόκοι είναι μπροστά και όχι αναλογικά με τη διάρκεια του δανείου .... επομένως στα στεαγαστικα συμφέρει να ξεπληρώσεις στην αρχή που γλιτώνεις τους τόκους όσο περνάνε τα χρόνια οι τόκοι είναι λιγότεροι και το κεφάλαιο μεγαλύτερο. Στο φίλο που κοιτάει για δάνειο θα έλεγα πως έαν η δόση σου είναι στο 20-25% των εισοδημάτων σου τότε αξίζει να το δείς σοβαρά . Να σου μείνει και μια περιουσία για τα παιδία ή για όταν θα φτάνεις στη σύνταξη να μην έχεις την ανάγκη να πληρώνεις και ενοίκιο.... Βεβαια με τα σημερινά δεδομένα το κόστος της οικοδομής έχει ανέβει πάρα πολύ...
dbrillis Δημοσ. 3 Μαρτίου Δημοσ. 3 Μαρτίου Πηγαινε νοικιασε το σπίτι που σε βολεύει και μετα νοικιασε το σπίτι που μένεις τώρα. Το να χτισεις σπίτι εκτός απο το δάνειο θέλει και ελεύθερο χρόνο, στρεςς, κυνήγι σε μηχανικούς και μάστορες, εμπειρία, τουλάχιστον 25% παραπάνω μπατζετ από ότι υπολογίζεις και παραπάνω χρόνο απο οσο υπολογίζεις. Δάνειο θα πληρώνεις με το που πάρεις λεφτα στα χερια σου, χωρίς ομως να μπορείς να νοικιάσεις το σπίτι που μενεις τωρα γιατι το καινούργιο θα χτίζεται. Μετά για τα υπόλοιπα 28 χρόνια θα ζεις στο ενοίκιο (δόσεις) και ταυτόχρονα θα πρέπει συντηρείς τρια σπίτια, το νέο χτιστό που θα μαθεις και όλες τις κακοτεχνιες του, το σπίτι που μένεις τώρα και το σπίτι που εισπράττεις ενοίκιο τωρα. Στις 1/3/2025 στις 8:16 ΜΜ, Neptu είπε η μισή ελλάδα παίρνει δάνειο έχοντας άδεια τσέπη ή απλά ένα μισθό. Γίνεται η στραβή (όπως και έγινε την προηγούμενη δεκαετία) και μετά τρέχουν να κατηγορήσουν τις τράπεζες που τους παίρνουν τα σπίτια. ο φίλος από πάνω δε βλέπω να έχει ιδιαίτερο πρόβλημα. Με δικό του σπίτι, δικό του οικόπεδο, προφανώς 2ο σπίτι ή χώρο που νοικιάζει, δουλειά αυτός και η γυναίκα του ε πρέπει να πάνε πολλά πράγματα στραβά για να αποκτήσει πρόβλημα. Και στο κάτω κάτω αν στραβώσει πουλάει και το σπίτι που μένει τώρα. Οπότε αν δε τους βολεύει το σπίτι γιατί όχι; Προσωπικά είμαι κάτα των δανείων παρά μόνο για πολύ πολύ σοβαρό λόγο. Εγώ δε θα το έκανα. Αλλά οκ αν δε χωράει; Τι θα κάνει; Θα κάθεται να ζει μέσα στη μιζέρια; Ενα χρειάζεται να πάει στραβά. Να χασει τη δουλειά του αυτος ή η γυναίκα του για λίγους μήνες μεσα στα επόμενα χρόνια. Επίσης τα εξτραδακια δεν μετράμε ως εισόδημα για να καλύψουμε υποχρεώσεις. Και οταν λες ότι αν κατι πάει στραβα πουλαει το σπίτι που μένει τωρα, πως ακριβως σώζεται με αυτο; Το δάνειο θα συνεχίσει να τρέχει, θα χασει το δεύτερο θεωρητικό ενοίκιο (θα μειωθεί δηλαδή το εισόδημα του), θα ξεπληρώσει λιγο δάνειο οσο επιτρέπουν οι όροι, πες 10% επιπλέον το χρόνο, οκ θα εχει καποια μετρητά αλλα δεν σώθηκε. 14 ώρες πριν, panostza είπε Σοβαρά θα κάνω την ερώτηση. Ζει σε επαρχιακή πόλη. Εχει εισόδημα €3000 το μήνα , αν νοικιάσει και το σπίτι που μένουν τώρα €3500 το μήνα. Εχει 2 ακίνητα (εκτός αυτού που θα αγοράσει) για αν πουλήσει αν κάτι πάει τελείως στραβά. Και αυτός δεν έχει κατά τη γνώμη σου τα «εχέγγυα» για να κάνει αυτή την κίνηση. Έτσι από περιέργεια ποιος τα έχει κατά τη γνώμη σου; Δεν μας είπε ομως, εχει αποταμιευσεις; Γιατί τα σταθερά για τώρα εισοδήματα ειναι οι μισθοί και το ενοίκιο, το εξτραδακια δεν τα μετράμε. Επίσης ο ts ψήνεται πιο πολύ να χτίσει, που πραγματικά οποίος δεν εχει παντρέψει και δεν εχει χτίσει δεν ξερει από προβλήματα. Η προσωπική μου αποψη ειναι (την οποία οντως ακολουθώ δεν την γραφω απλώς) οτι παίρνεις δάνειο εφόσον εχεις στην ακρη λεφτα να ζησεις και να πληρώσεις τις υποχρεώσεις σου για 4-5 μήνες με μηδεν εισόδημα και επισης το δάνειο να μην σε αναγκασει να αλλαξεις πολύ τον τρόπο που ζεις τώρα. 1
csontheline Δημοσ. 4 Μαρτίου Δημοσ. 4 Μαρτίου Καλά που δεν ρωτήσαμε στο insomnia πριν πάρουμε το δάνειο. Αντί να έχουμε ιδιόκτητο σπίτι, θα νοικιάζαμε καμιά τροχοβίλα γιατί "η κακιά η ώρα παραμονεύει στην γωνία!". Αν το οικόπεδο είναι σε τέτοια θέση που σε 10-15 χρόνια ενδέχεται να γίνει μέρος της πόλης, μην το σκέφτεσαι καν. Προχώρα, όπως σου είπαν καλύπτεις τα κριτήρια. Για το yolo, πήγαινε και ρώτα στις τράπεζες να δεις αν σου δίνουν εύκολα δάνειο. 2
cpc464 Δημοσ. 4 Μαρτίου Δημοσ. 4 Μαρτίου Απο την άλλη αν αποταμιεύεις 750 το μήνα έχεις μαζέψει 90000 στην δεκαετία, ίσως και παραπάνω αν επενδύεις σε αμοιβαία, το να αποπληρώσω 280000 σε 30 έτη για 150000 μου ακούγεται άσχημα,που δεν είναι καν 280000 γιατί δεν έχω υπολογίσει ότι κερατιάτικο θα βάλει η τράπεζα, δεν σου λέω μήν πάρεις δάνειο αλλά αποταμίευε μέχρι να μεγαλώσουν λίγο τα παιδάκια σου,και οι τράπεζες θα δούν με καλύτερο μάτι κάποιον που έχει κεφάλαιο και μικρότερο δάνειο θα πάρεις. 1
doubleh Δημοσ. 4 Μαρτίου Δημοσ. 4 Μαρτίου νομίζω δεν μας είπες πόσο πιστεύεις ότι κάνει το σπίτι και πόσα έχεις στην άκρη, ή ακόμα καλύτερα πόσα θα είχες αποταμιεύσει χωρίς τα εξτραδάκια. εικασία 1η: θέλεις 150 χιλιάρικα γιατί πιστεύεις πως 200 φτάνουν να φτιάξεις σπίτι κ να μπεις μέσα. ελπίζω να μην είναι η σωστή εικασία. πλανάσαι πλάνην οικτράν. εικασία 2η: θέλεις 150 χιλιάρικα δάνεια γιατί τόσα σου λείπουνε (έχεις στην άκρη άλλα 200). τότε ξεκίνα με τα δικά σου τα λεφτά και πάρε το δάνειο όταν θα είσαι σχετικά κοντά στο να μπεις, γιατί οι δόσεις τρέχουνε από την εκταμίευση και όχι από το πότε θα μπεις μέσα. Για μένα ρώτα τον εαυτό σου και την οικογένειά σου (ή σκέψου για μια τυχαία άγνωστη οικογένεια, για να μην είσαι biased) αν θα είστε πιο ευτυχισμένοι σε νέο σπίτι ή μπορείτε να χαρείτε καλύτερα αυτά τα χρήματα που ήδη έχετε. Τα εξτραδάκια ίσως χρειαστεί να τα εγκαταλείψετε όσο θα φτιάχνετε το νέο σπίτι. Είναι δύσκολο και απαιτητικό σπορ. Με τη βασική σου δουλειά και θα σε κουράζει το σπίτι... Τέλος, οι τράπεζες είναι νόμιμοι τοκογλύφοι, θα κάνουν τα πάντα να σε μπερδέψουνε (πάρε κάρτα, πάρε κι άλλο δάνειο, μάζεψε τις κάρτες σε ένα καταναλωτικό με προσημείωση κλπ κλπ) και να σε κλέψουνε. η δανειοδότηση θεωρητικά είναι ένα χρήσιμο εργαλείο, όπως θεωρητικά είναι και το χρηματιστήριο και οι μετοχές. Στην πράξη όμως... Θυμήσου πως στην κρίση, είχαν βγάλει τα τρολια να κατηγορούνε τον κόσμο πως έπρεπε να ξέρει τι υπογράφει κλπ κλπ. Λες και οι τραπεζίτες δεν το υπογράψανε το κάθε δάνειο!!!! να λένε το αμίμητο ότι τα δάνεια που παίρνανε οι έλληνες κατέστρεψαν τον τόπο. Μα εσύ, θα το καταλάβεις τώρα, δεν παίρνεις δάνειο. Αίτηση θα κάνεις. Και θα σε ξεβρακώσει η τράπεζα και άμα θέλει θα σου το δώσει. Θα έχεις μια οικονομική σχέση στην οποία το μαχαίρι και το καρπούζι θα το κρατάει η άλλη μεριά.
dbrillis Δημοσ. 4 Μαρτίου Δημοσ. 4 Μαρτίου 4 ώρες πριν, csontheline είπε Καλά που δεν ρωτήσαμε στο insomnia πριν πάρουμε το δάνειο. Αντί να έχουμε ιδιόκτητο σπίτι, θα νοικιάζαμε καμιά τροχοβίλα γιατί "η κακιά η ώρα παραμονεύει στην γωνία!". Αν το οικόπεδο είναι σε τέτοια θέση που σε 10-15 χρόνια ενδέχεται να γίνει μέρος της πόλης, μην το σκέφτεσαι καν. Προχώρα, όπως σου είπαν καλύπτεις τα κριτήρια. Για το yolo, πήγαινε και ρώτα στις τράπεζες να δεις αν σου δίνουν εύκολα δάνειο. Αν δεν ειχες σπίτι ναι πολυ καλα εκανες και αγορασες. Αν εχεις δυο και στο ενα μενεις και από το άλλο παίρνεις ενοίκιο, υπάρχει λόγος να ζοριστείς; Και με το ζοριστείς εννοώ να χτίσεις σπίτι οχι να αγοράσεις.
NiKoSmile Δημοσ. 4 Μαρτίου Δημοσ. 4 Μαρτίου Δάνειο 150.000€ με αποπληρωμή στα 30έτη οι τόκοι μόνο είναι 115.332€ με το μηνιαίο επιτόκιο Σπίτι μου ΙΙ (4.24). Το επιτόκιο είναι μεταβαλλόμενο ανά μήνα οπότε όταν η ευρωπαϊκή τράπεζα το αυξάνει το φέσι βαραίνει. Για παράδειγμα με μισή μονάδα αύξηση οι τόκοι αυξάνουν κατά 16000€ 😅. Φανταστείτε σε κακό σενάριο το επιτόκιο να αυξηθεί 3 μονάδες βάσης. 1
great Δημοσ. 4 Μαρτίου Δημοσ. 4 Μαρτίου To να κατσει στραβη στα 30 χρονια ειναι πανευκολο, χωρις πολλα πολλα. Τραπεζες, οτι θελουν κανουν Η μητερα μου εχει δανειο μεγαλο, το ξοφλαει στα 150 οταν παει, δόση 700€, απο τον Μαιο θα παει 1700, δεν εχει να κανει με το επιτόκιο εχει να κανει με τις αλλαγες που γιναν και πατησαν πανω στο λαιμο ολους. 2
xsterg Δημοσ. 4 Μαρτίου Δημοσ. 4 Μαρτίου Στις 3/3/2025 στις 9:27 ΠΜ, panostza είπε Δηλαδή μερικοί λέτε κάποια πράγματα αψυχολόγητα όταν ο άλλος κάνει μια σοβαρή ερώτηση. Τι μπορεί να κάνουν οι τράπεζες για να πάνε πολλά στραβά και να του πάρουν το σπίτι; Σοβαρή ερώτηση. Αν έχει 2-3 παιδιά πως μπορεί να χωρέσει σε 80τμ σπίτι; Ας είμαστε λιγάκι σοβαροί. Αν δεν έχει άλλη επιλογή θα χωρέσει. Αλλά το να ζει μίζερα ή τα παιδιά του να μην έχουν χώρο προσωπικό μέχρι τα 18 δεν είναι σοβαρή απάντηση αν έχει επιλογή/ αψυχολογητα ε? πολλα μπορει να πανε στραβα. απο το να χωρισεις, μεχρι να εχεις εσυ η η οικογενεια σου καποιο σοβαρο προβλημα υγειας. απο το να ερθει θανατος στην οικογενεια. φιλε μου πριν 3 χρονια διαγνωστηκα με καρκινο. ειχα ετοιμασει βαλιτσες για αναχωρηση στον αλλον κοσμο. ευτυχως που δεν ειχα δανεια και μαλακιες γιατι θα τα φορτωνονταν το παιδακι μου και η γυναικα μου εαν εφευγα. ποτε δεν ξερεις τι θα σε βρει. οι αλλοι πριν δυο χρονια κοιμοντουσαν και τους πηραν τηλ οτι σκοτωθηκαν τα παιδια τους στα τεμπη. θα σου το πω φιλικα. οι τραπεζες αυτες τις στιγμες περιμενουν για να αυξησουν τα κερδη τους. πανω στον πονο και την αναμπουμπουλα κοιταζουν να σε πατησουν στον λαιμο. ΑΠΛΩΝΕ ΤΑ ΠΟΔΑΡΙΑ ΣΟΥ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΤΡΩΜΑ ΣΟΥ. 1
mechpanos Δημοσ. 4 Μαρτίου Δημοσ. 4 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, xsterg είπε φιλε μου πριν 3 χρονια διαγνωστηκα με καρκινο. ειχα ετοιμασει βαλιτσες για αναχωρηση στον αλλον κοσμο. ευτυχως που δεν ειχα δανεια και μαλακιες γιατι θα τα φορτωνονταν το παιδακι μου και η γυναικα μου εαν εφευγα. Φίλε μου σου εύχομαι τα καλύτερα και να ξεμπέρδεψες και να χαίρεσαι την οικογένειά σου!!! Γι'αυτό τον λόγο υπάρχουν τα ασφαλιστήρια ζωής. Αχρείαστα να'ναι αλλά σε βγάζουν από αυτό το άγχος. Στις 1/3/2025 στις 6:58 ΜΜ, American_Dream είπε Καλησπέρα ζω με την οικογένεια μου σε επαρχιακή πόλη.είμαστε εγώ και η σύζυγος και δυο παιδιά.Το σπίτι μας είναι ιδιόκτητο σε οικοδομή 30τιας αλλά ριζικά ανακαινισμένο προ 5ετιας και είναι κοντά 80τμ.Το ζήτημα μου είναι ότι σκεφτόμαστε την αγορά ή μεγαλύτερου διαμερίσματος 110τμ ή χτίσιμο μονοκατοικίας 130τμ σε οικόπεδο, κοντά στην πόλη ,που έχουμε.Τα παιδιά είναι ηλικίας 2 και 5 ετών.Το ερώτημα μου πόσο είναι μια ασφαλής δόση δανείου και αν αξίζει να μπούμε σε αυτήν την διαδικασία.Το ποσό που χρειαζόμαστε είναι 150.000€ που αντιστοιχεί 700-750€ το μήνα για 30 χρόνια .Τα μηνιαία εισοδήματα μας είναι περίπου 2300€ από τις δουλειές μας 400 ευρώ από δικιά μου έξτρα δουλειά και 300 ευρώ ένα ενοίκιο που παίρνουμε. Μια χαρά είσαι, θα σου γράψω 2-3 σκέψεις και αν θες κράτα τες... Μην χτίσεις, ή αν χτίσεις, κάντε μια ειλικρινή συζήτηση με τη σύζυγο μέχρι τί μπάτζετ θα φτάσετε, βρείτε μηχανικό/εργολάβο της εμπιστοσύνης σας, κάντε γραπτώς πολύ δεσμευτικά συμφωνητικά με το τί θα περιλαμβάνει η κατασκευή, ποιότητες, υλικά, χρόνους παράδοσης, ρήτρες καθυστέρησης, για να μην φας τα μούτρα σου. 150 δεν σου φτάνουν για νεόδμητο 130τμ σήμερα ούτε για πλάκα, φαντάζομαι έχεις και από τσέπη σου και 150 πας για δάνειο σωστά;... Δάνειο θα πάρεις με μικρή δόση όπως σωστά ειπώθηκε. Κάνε την κίνησή σου αλλά μην ανοίγεσαι πολύ, τα παιδιά μεγαλώνουν γρήγορα, αργότερα φροντιστήρια-δραστηριότητες, είναι απαιτητικά. Επίσης σκέψου το εκτός πόλης μήπως δεν το κάνεις, θα σε φάνε τα πήγαινε-έλα και θα σε κουράσουν. ΑΝ θες σπάσε σε 2 το δάνειο ένα μέρος σε σταθερό επιτόκιο και ένα σε μεταβαλλόμενο... Άσε αυτά που σου λένε για νοίκια και τέτοια, τα χρόνια περνάνε γρήγορα γιατί να πληρώνεις νοίκι όταν θα έχεις το σπίτι δικό σου... και τον κάθε σπιτονοικοκύρη πάνω απ'το κεφάλι σου...καλά το σκέφτεσαι... Επεξ/σία 4 Μαρτίου από mechpanos 1
mrkra Δημοσ. 4 Μαρτίου Δημοσ. 4 Μαρτίου (επεξεργασμένο) On 01/03/2025 at 21:16, Neptu said: Και στο κάτω κάτω αν στραβώσει πουλάει και το σπίτι που μένει τώρα. Μη γενοιτο, αλλα αν φτασει σε αυτη την κατασταση, η τραπεζα δεν θα περιμενει τον δανειοληπτη να το πουλησει σε μια λογικη τιμη αλλα θα το στειλει κατευθειαν σε πλειστηριασμο για να του παρει και τα σωβρακα... Καθισα και γω και σε διαβασα, εχω να σου πεισημανω το εξης. Τωρα μπορει να χρειαζεσαι μεγαλυτερο σπιτι για τα παιδια αλλα οταν θα μεγαλωσουν και θα φυγουν δεν θα χεις πια αναγκη γι αυτο. Καλυτερα να μαζεψεις κανα φραγκο να τα σπουδασεις παρα να μπλεξεις σε δανεια.... Επεξ/σία 4 Μαρτίου από mrkra 1 1
xsterg Δημοσ. 4 Μαρτίου Δημοσ. 4 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Στις 4/3/2025 στις 6:17 ΜΜ, mrkra είπε Μη γενοιτο, αλλα αν φτασει σε αυτη την κατασταση, η τραπεζα δεν θα περιμενει τον δανειοληπτη να το πουλησει σε μια λογικη τιμη αλλα θα το στειλει κατευθειαν σε πλειστηριασμο για να του παρει και τα σωβρακα... Καθισα και γω και σε διαβασα, εχω να σου πεισημανω το εξης. Τωρα μπορει να χρειαζεσαι μεγαλυτερο σπιτι για τα παιδια αλλα οταν θα μεγαλωσουν και θα φυγουν δεν θα χεις πια αναγκη γι αυτο. Καλυτερα να μαζεψεις κανα φραγκο να τα σπουδασεις παρα να μπλεξεις σε δανεια.... οντως, τα παιδια μεγαλωνουν γρηγορα. οι αναγκες αλλαζουν. τα μεγαλα σπιτια μενουν και μαζι τους η αναγκη για συντηρηση, εφορια, λογαριασμοι. αντι για ενα μεγαλο σπιτι παρε δυο η τρια μικροτερα εαν μπορεις με μετρητα. ξερεις ποσους ξερω οπου εφυγαν τα παιδια και εχουν σπιτια 200 η 220 τμ και ειναι δυο ατομα? κατ αρχην δεν καθαριζονται αυτα τα σπιτια. θελεις μονιμα μια οικιακη βοηθο μονο για καθαρισμα. ενω εαν εχεις 2 χωριστα σπιτια δινεις απο ενα σε καθε παιδι και ξεμπερδευεις ευκολα. ασε που δεν ξερεις εαν θα εισαι με την η τον συντροφο. ποσοι εχουν χωρισει στην πραξη αλλα οχι στα χαρτια γιατι αγορασαν μεγαλο σπιτι με δανειο και δεν μπορουν να το χωρισουν στην μεση! κανει ο καθε ενας την ζωη του και ερχονται το βραδυ και κοιμουνται μαζι γιατι το σπιτι δεν κοβεται στην μεση! ξερω τρεις τετοιες περιπτωσεις! Επεξ/σία 6 Μαρτίου από xsterg 3
Niiikoc Δημοσ. 28 Μαρτίου Δημοσ. 28 Μαρτίου Διάβασα το thread λίγο και κατάλαβα ότι οι περισσότεροι είναι κατά του δανείου για τους χ-y λόγους. Νομίζω ότι κι αν πει ο καθένας είναι απλά μια γνώμη. Κανείς δεν είναι στο πορτοφόλι αυτουνου που θέλει να χτίσει ή να αγοράσει. Οι περισσότεροι (μαζί και εγώ) κρίνουμε με βάση τα δικά μας εισοδήματα. Όσον αφορά τον χώρο.. Να πω ότι μένω με την δικιά μου σε ένα σπίτι 55τμ. Κυριολεκτικά δεν χωράει για τπτ. Θέλουμε να πάρουμε κάτι και λέμε που θα το βάλουμε. Αν έρθει και κανένα παιδί τότε ο χώρος θα είναι μηδενικός. Οπότε η λύση μας είναι να πάμε σε δάνειο για να αγοράσουμε κάποιο σπίτι. Γτ πέρα από την πλάκα είναι διαφορετικά να πληρώνεις για 30 χρόνια 700€ σε ενοίκιο σε σχέση με δάνειο Γτ στο τέλος αν πάνε όλα καλά θα σου μείνει ένα σπίτι δικό σου. Και να προλάβω και όσους πουν για αν πάει κάτι στραβά. Το ίδιο θα συμβεί είτε είσαι σε δάνειο είτε σε ενοίκιο. Πάλι θα μείνεις και στις δύο περιπτώσεις χωρίς σπίτι. Οπότε θεωρώ λίγο κακό να μην κάνεις σχέδια γιατί φοβάσαι να μην γίνει η στραβή. 1
Melinbonian Δημοσ. 28 Μαρτίου Δημοσ. 28 Μαρτίου Οτι ειπαν οι παραπανω, δε μπορω να δω πως θα σου φτασουν τα 150κ ουτε καν για 100 τετραγωνικα. Χοντρικα, απο οτι εχω ρωτησει/δει, υπολογισε 2κ το τετραγωνικο, κιαυτο θα εχει παντα μια αποκλιση, πχ αν θες και εξτρα υπογεια, κλπ. Αρα σιγουρα ασε το δανειο , και μιλα με μηχανικο να σου κανει εκτιμηση επι πληρωμη. Αν αυτο το εκανες, πηγαινε και σε αλλον, δε μπορω να φανταστω οτι σε οποιαδηποτε πολη στην Ελλαδα το κοστος για μονοκατοικια θα ειναι 1150 το τετραγωνικο, οπως το εθεσες, ουτε προκατ δε νομιζω να κανει τοσο πια, αν βαλεις μεσα φπα, κοστος μεταφορας, βαση, κλπ.
BLiTzER Δημοσ. 28 Μαρτίου Δημοσ. 28 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Niiikoc είπε Και να προλάβω και όσους πουν για αν πάει κάτι στραβά. Το ίδιο θα συμβεί είτε είσαι σε δάνειο είτε σε ενοίκιο. Πάλι θα μείνεις και στις δύο περιπτώσεις χωρίς σπίτι. Όχι. Αν είσαι στο ενοίκιο, απλά θα μείνεις χωρίς το συγκεκριμένο σπίτι, μέχρι να βρεις κάτι άλλο. Αν έχεις δάνειο, θα μείνεις χωρίς σπίτι(α), κτήμα, χωράφι, αυτοκίνητο, μηχανάκι, ποδήλατο, και οποιοδήποτε άλλο περιουσιακό στοιχείο σου ανήκει μέχρι να πεθάνεις. Δεν είμαι απαραίτητα κατά του δανείου, αλλά θέλει εξαιρετική προσοχή. Επεξ/σία 28 Μαρτίου από BLiTzER
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα