Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, panostza είπε

Τι μπορεί να κάνουν οι τράπεζες για να πάνε πολλά στραβά και να του πάρουν το σπίτι; Σοβαρή ερώτηση.

Να σου απαντήσω εγώ..

Δεν ξέρω εαν το fund λειτουργεί με την ίδια λογική όπως η τράπεζα αλλά δεν είναι και πολύ μακριά.

Εχουμε και λέμε...

Πριν 4 χρόνια ήρθα σε συμφωνία με το fund για αποπληρωμή του δανείου. Για ένα ποσό της τάξης των 80κ συνολικά(μου κάνανε χάρη να μου διαγράψουν τα 40Κ απο τα 120Κ)

Η δόση έβγαινε περίπου στα 350 ευρώ το μήνα, με το τρέχον τότε επιτόκιο(κυμαινόμενο).

Τώρα μετά τα 4 χρόνια και τις απανωτές κατεβασιές του επιτοκίου της ΕΚΤ βρίσκομαι να έχω δόση 440 ευρώ.

Και στην ερώτηση που έκανα για ποιό λόγο ανέβηκε η δόση αφού η ΕΚΤ κατέβασε τα επιτόκια, η απάντηση ήταν πότε κατέβηκαν;

Εν ολίγις απο τα χαρτιά κατάλαβα ότι ναι μεν κατέβηκε το επιτόκιο της ΕΚΤ αλλά ανεβάσανε το δικό τους περιθώριο κέρδους δίχως δισταγμό.

Οπότε that answers your question.

Επεξ/σία από piiii
  • Like 1
  • Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, piiii είπε

Η δόση έβγαινε περίπου στα 350 ευρώ το μήνα, με το τρέχον τότε επιτόκιο(κυμαινόμενο).

Γιατί δεν πήρες σταθερό ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Dark_Nightfall είπε

Γιατί δεν πήρες σταθερό ;

Γιατί κάνουν τους κινέζους...

Στην αρχή δεν υπήρχε ως επιλογή ήταν με το ζόρι(my way or the highway...), και όσα ετοίματα και αν  έχω κάνει στην πορεία για αλλαγή η απάντηση είναι θα σας ειδοποιήσουμε.

Επεξ/σία από piiii
Δημοσ.
3 hours ago, piiii said:

Να σου απαντήσω εγώ..

Δεν ξέρω εαν το fund λειτουργεί με την ίδια λογική όπως η τράπεζα αλλά δεν είναι και πολύ μακριά.

Εχουμε και λέμε...

Πριν 4 χρόνια ήρθα σε συμφωνία με το fund για αποπληρωμή του δανείου. Για ένα ποσό της τάξης των 80κ συνολικά(μου κάνανε χάρη να μου διαγράψουν τα 40Κ απο τα 120Κ)

Τώρα μετά τα 4 χρόνια και τις απανωτές κατεβασιές του επιτοκίου της ΕΚΤ βρίσκομαι να έχω δόση 440 ευρώ.

Και στην ερώτηση που έκανα για ποιό λόγο ανέβηκε η δόση αφού η ΕΚΤ κατέβασε τα επιτόκια, η απάντηση ήταν πότε κατέβηκαν;

Εν ολίγις απο τα χαρτιά κατάλαβα ότι ναι μεν κατέβηκε το επιτόκιο της ΕΚΤ αλλά ανεβάσανε το δικό τους περιθώριο κέρδους δίχως δισταγμό.

Οπότε that answers your question.

1. Είτε κάτι δεν κατάλαβες καλά, είτε έχεις αγωγή χρυσορυχείο να τους τα πάρεις χοντρά. Το να έχεις κυμαινόμενο βασισμένο στο ΕΚΤ και να μην κατέβηκε με το ΕΚΤ και να κάνουν τον κινέζο, όσο και να χτυπιέσαι δεν είναι τόσο χαζοί να το κάνουν στην ψύχρα. Και αν το κάνανε οκ, κάνε αγωγή και καλοφάγωτα!

2. Είναι άσχετο με το τι μπορεί να κάνει η τράπεζα για να πάνε στραβά. Για να φτάσεις σε fund είχες ήδη δηλώσει αδυναμία πληρωμής σε τράπεζα μια φορά τουλάχιστον και ρύθμισες το δάνειο. Επίσης δήλωσες άλλη μια φορά αδυναμία πληρωμής και ζήτησες επαναρύθμιση και διαγραφή από το fund. Τουλάχιστον αυτά. Άρα πολλά πράγματα είχαν πάει στραβά προτού αναλάβει το fund. Επομένως άτοπο με το θέμα που μιλάμε.

6 hours ago, atypicalcoder said:

Επίκληση στο συναίσθημα.

Για να μην μακρηγορώ... το παιδί ας δουλέψει δεν θα του τα έχουμε όλα έτοιμα. Και αν μιλάμε για μικρά παιδιά τότε τα 80m2 είναι καλά.

Που τα είδες τα 3κ? 2.3κ είναι τα σταθερά και τα άλλα είναι από εξτραδάκια που δεν χρειάζεται καν να το πιάσουμε το θέμα αυτό. Τα 2.3 μπορεί εύκολα να γίνουν 1.2 σε μια "στραβή", οπότε μην είμαστε τόσο Large με συμβουλές (προς τους άλλους).

Μάλιστα, εγώ επίκληση στο συναίσθημα ενώ εσύ μιλάς να πέσει το εισόδημά του στο μισό, να χάσει όλα τα υπόλοιπα εξτραδάκια κτλ κτλ.

Οκ, έχεις δίκιο. Να μην κάνει τίποτα. Να κάτσει σε 80τμ με 2 παιδιά μικρά γιατί "φτάνουν" και για τα επόμενα 30 χρόνια να μην κάνει καμία ενέργεια γιατί "δεν ξέρεις τι γίνεται". Ακολουθώντας τις συμβουλές σου, απλά στα 80 του, καλά να είναι και να ζει, ΙΣΩΣ έχει φτάσει να έχει χρήματα για ένα σπίτι που μπορεί να πάρει σήμερα.

ΟΟΟΟΟΚ.

Έχεις δίκιο. Με έπεισες.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, panostza είπε

. Είτε κάτι δεν κατάλαβες καλά, είτε έχεις αγωγή χρυσορυχείο να τους τα πάρεις χοντρά. Το να έχεις κυμαινόμενο βασισμένο στο ΕΚΤ και να μην κατέβηκε με το ΕΚΤ και να κάνουν τον κινέζο, όσο και να χτυπιέσαι δεν είναι τόσο χαζοί να το κάνουν στην ψύχρα. Και αν το κάνανε οκ, κάνε αγωγή και καλοφάγωτα!

1. Πολύ πιθανόν να έχεις δίκιο, αλλά τα χρήματα που θα απαιτηθούν σε δικηγόρους και δικαστήρια, συνήθως σε αποτρέπουν να κάνεις κάτι τέτοιο, όταν με τα βίας τα βγάζεις πέρα το μήνα.Τι θα κάνεις; Θα παρατήσεις να το πληρώνεις(απο κάπου πρέπει να βγουν τα χρήματα) για προχωρήσεις σε αγωγή;

Σε αυτό βασίζονται για να κάνουν λαμογιές.

2. Θα συμφωνούσα μαζί σου, αλλά πρέπει να έχεις υπόψιν ότι και ενήμερα δάνεια έχουν περάσει σε fund, όχι μόνο ληξιπρόθεσμα, οπότε μπορεί σε κάποια φάση να βρεθείς στην παραπάνω κατάσταση ασυδοσίας.

Επεξ/σία από piiii
  • Like 1
Δημοσ.
2 minutes ago, piiii said:

1. Πολύ πιθανόν να έχεις δίκιο, αλλά τα χρήματα που θα απαιτηθούν σε δικηγόρους και δικαστήρια, συνήθως σε αποτρέπουν να κάνεις κάτι τέτοιο, όταν με τα βίας τα βγάζεις πέρα το μήνα.Τι θα κάνεις; Θα παρατήσεις να το πληρώνεις(απο κάπου πρέπει να βγουν τα χρήματα) για προχωρήσεις σε αγωγή;

Σε αυτό βασίζονται για να κάνουν λαμογιές.

2. Θα συμφωνούσα μαζί σου, αλλά πρέπει να έχεις υπόψιν ότι και ενήμερα δάνεια έχουν περάσει σε fund, όχι μόνο ληξιπρόθεσμα, οπότε μπορεί σε κάποια φάση να βρεθείς στην παραπάνω κατάσταση ασυδοσίας.

για το 1 τα είπαμε.

Για το 2 σε fund πουλήθηκαν δάνεια που είχαν ρυθμιστεί τουλάχιστον άλλη μια φορά ή που είχαν μεγάλη ληξιπροθεσμία. Δεν πουλήθηκαν δάνεια που ήταν γενικώς ενήμερα. Το να είχες ρυθμίσει (άρα δηλώσει τουλάχιστον μια φορά αδυναμία πληρωμής) και μετά να είσαι ενήμερος στη ρύθμιση είναι άλλο πράγμα. Έπρεπε μια φορά τουλάχιστον να έχει περάσει σε NPL (non performing loans).

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, panostza είπε

για το 1 τα είπαμε.

Για το 2 σε fund πουλήθηκαν δάνεια που είχαν ρυθμιστεί τουλάχιστον άλλη μια φορά ή που είχαν μεγάλη ληξιπροθεσμία. Δεν πουλήθηκαν δάνεια που ήταν γενικώς ενήμερα. Το να είχες ρυθμίσει (άρα δηλώσει τουλάχιστον μια φορά αδυναμία πληρωμής) και μετά να είσαι ενήμερος στη ρύθμιση είναι άλλο πράγμα. Έπρεπε μια φορά τουλάχιστον να έχει περάσει σε NPL (non performing loans).

Με όλο το θάρρος και κλείνω εδώ για να μην χαλάω άλλο το νήμα, τραπεζίτης;

Δημοσ.
53 λεπτά πριν, panostza είπε

1. Είτε κάτι δεν κατάλαβες καλά, είτε έχεις αγωγή χρυσορυχείο να τους τα πάρεις χοντρά. Το να έχεις κυμαινόμενο βασισμένο στο ΕΚΤ και να μην κατέβηκε με το ΕΚΤ και να κάνουν τον κινέζο, όσο και να χτυπιέσαι δεν είναι τόσο χαζοί να το κάνουν στην ψύχρα. Και αν το κάνανε οκ, κάνε αγωγή και καλοφάγωτα!

2. Είναι άσχετο με το τι μπορεί να κάνει η τράπεζα για να πάνε στραβά. Για να φτάσεις σε fund είχες ήδη δηλώσει αδυναμία πληρωμής σε τράπεζα μια φορά τουλάχιστον και ρύθμισες το δάνειο. Επίσης δήλωσες άλλη μια φορά αδυναμία πληρωμής και ζήτησες επαναρύθμιση και διαγραφή από το fund. Τουλάχιστον αυτά. Άρα πολλά πράγματα είχαν πάει στραβά προτού αναλάβει το fund. Επομένως άτοπο με το θέμα που μιλάμε.

Μάλιστα, εγώ επίκληση στο συναίσθημα ενώ εσύ μιλάς να πέσει το εισόδημά του στο μισό, να χάσει όλα τα υπόλοιπα εξτραδάκια κτλ κτλ.

Οκ, έχεις δίκιο. Να μην κάνει τίποτα. Να κάτσει σε 80τμ με 2 παιδιά μικρά γιατί "φτάνουν" και για τα επόμενα 30 χρόνια να μην κάνει καμία ενέργεια γιατί "δεν ξέρεις τι γίνεται". Ακολουθώντας τις συμβουλές σου, απλά στα 80 του, καλά να είναι και να ζει, ΙΣΩΣ έχει φτάσει να έχει χρήματα για ένα σπίτι που μπορεί να πάρει σήμερα.

ΟΟΟΟΟΚ.

Έχεις δίκιο. Με έπεισες.

Τι εννοείς? οι περισσότεροι απλά διαβιώνουν και είναι στο ενοίκιο. Και εσύ λες δεν φτάνουν 80m2 για 2 παιδιά που κάποια στιγμή θα ενηλικιωθούν και θα κάνουν την ζωή τους...

• Like 2
Δημοσ.

Πρώτα από όλα τα 150 χιλιάρικα φτάνουν για σπίτι 130 τ.μ.? 

Εγώ λέω όχι και ΠΟΤΕ μην ακούς μηχανικούς αλλά λένε αλλά κάνουνε το ίδιο οι εργολάβοι 

Έχεις κάνει τα μαθηματικά για άδειες, δικηγόρος κλπ ? Διότι μπορεί να βρεθείς με τον στόχο σου συν ένα +30%(άρα πες 200χιλιαρικα)

Και πόσο σίγουρος είσαι ότι σε βολεύει να χτίσεις?

Κάτι άλλο πολλές φορές δίνουν παλιά σπίτια πολύ φτηνά διότι θέλουν πολλά λεφτά να φτιαχτούν εάν βρεις καμία μονοκατοικία δες τι ρόλο βαράει κάνε έναν υπολογισμό και δες μπορείς να πάρεις τώρα ένα μικρό δάνειο αγοράς και μετά μια ωραία ανακαίνιση με τα 5-25 χιλιάρικα που θα δίνουν σε λίγο καιρό χωρίς επιτόκιο 

• Like 1
Δημοσ.
Στις 1/3/2025 στις 6:58 ΜΜ, American_Dream είπε

150.000€ που αντιστοιχεί 700-750€ το μήνα για 30 χρόνια

Δεν συμφέρει με τιποτα το δανειο . Σε 30 χρόνια θα δώσεις έξτρα πανω απο 110000 .

Αν δεν υπάρχει βιασύνη θα σου ελεγα πρώτα να κανεις εξοικονόμηση απο τα ηδη εισερχόμενα χρήματα και αφου φτασεις σε ενα ικανοποιητικο ποσο μετα να ξεκινήσεις να τα επενδύεις κάνοντας επιλογή χαμηλού ρίσκου .

Αν δεν σου συμβουν απρόοπτα στην ζωη σου το πιθανότερο σε 15 χρονια να εχεις καταφερει να κανεις αυτο που θελεις χωρις να εισαι χρεωμένος μια ζωη

• Like 1
Δημοσ.

εξαρταται που μείνεις αλλο να εχεις απεναντι θαλασσα και αλλο καμπο

ηληκιες ? τα δεδομένα ειναι παρα πολλά για να σου απάντηση κα ποιος, αλλά κατά την γνώμη μου δεν αξίζει και αυτό το πιστεύω γιατί δεν ξέρεις τι πάει να πει αποταμίευση , αν ειχες τα μισα χρηματα πχ 70,000 αξιζε αν δεν έχεις τιποτα θα  δουλευεις για οχι 150 που θα παρεις για 300 και οταν ξεχρεώσεις θα θελει ανακαινηση 

για μενα βγάλε μια αδεια και ξεκινά σιγά σιγά χωρίς τράπεζες

Δημοσ.

sorry που χαλάω το θέμα, για να μην ανοίξω άλλο μιας και είναι εν μέρη σχετικό...

όταν λέμε ότι ένα δάνειο έχει επιτόκιο πχ 5% αυτό πως υπολογίζεται όταν εξοφλείται σε κάποια έτη; χοντρικά θέλω

παίρνω ένα δάνειο 100.000€ με επιτόκιο 5% αλλά το εξοφλώ σε 5 χρόνια. Αυτό σημαίνει οτι κάθε χρονιά το υπόλοιπο του δανείου θα "τρώει" επιτόκιο 5%?  

Δηλαδή αν το εξοφλούσα σε 1 έτος θα έδινα +5000€

σε 2 έτη, κάτι ανάμεσα στα 7500-10000€. δε θα έδινα 10.000 διότι τα μισά θα είχαν εξοφληθεί το 1 έτος οπότε θα υπήρχε το μισό κεφάλαιο να τοκίζεται με 5% . σωστά;

Τη λογική θέλω να πιάσω, δε θέλω ακριβώς τα νούμερα. Τον αλγόριθμο βασικά

Δημοσ.
2 hours ago, panostza said:

Δεν αλλάζεις κάνα πλευρό; Βλέπεις φουλ παράξενα όνειρα από αυτή τη μεριά .

καλοφαγωτα λέει 😀😀😀

Δημοσ.
1 ώρα πριν, b00mb00m είπε

sorry που χαλάω το θέμα, για να μην ανοίξω άλλο μιας και είναι εν μέρη σχετικό...

όταν λέμε ότι ένα δάνειο έχει επιτόκιο πχ 5% αυτό πως υπολογίζεται όταν εξοφλείται σε κάποια έτη; χοντρικά θέλω

παίρνω ένα δάνειο 100.000€ με επιτόκιο 5% αλλά το εξοφλώ σε 5 χρόνια. Αυτό σημαίνει οτι κάθε χρονιά το υπόλοιπο του δανείου θα "τρώει" επιτόκιο 5%?  

Δηλαδή αν το εξοφλούσα σε 1 έτος θα έδινα +5000€

σε 2 έτη, κάτι ανάμεσα στα 7500-10000€. δε θα έδινα 10.000 διότι τα μισά θα είχαν εξοφληθεί το 1 έτος οπότε θα υπήρχε το μισό κεφάλαιο να τοκίζεται με 5% . σωστά;

Τη λογική θέλω να πιάσω, δε θέλω ακριβώς τα νούμερα. Τον αλγόριθμο βασικά

Έχει πρόγραμμα που σου λέει τι θα πληρώσεις στο συνολο και πόσο είναι η δόση 

Πόσο+έτη+σταθερό επιτόκιο(που δεν είναι ποτέ σταθερό) 

Λένε ότι τώρα θα πέσουν ξανά τα επιτόκια άρα θα συμφέρει πιο πολύ αλλά ξέρεις τι γίνεται σε 2 χρόνια? Οχι

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, cinemusic said:

Δεν συμφέρει με τιποτα το δανειο . Σε 30 χρόνια θα δώσεις έξτρα πανω απο 110000 .

Αν δεν υπάρχει βιασύνη θα σου ελεγα πρώτα να κανεις εξοικονόμηση απο τα ηδη εισερχόμενα χρήματα και αφου φτασεις σε ενα ικανοποιητικο ποσο μετα να ξεκινήσεις να τα επενδύεις κάνοντας επιλογή χαμηλού ρίσκου .

Αν δεν σου συμβουν απρόοπτα στην ζωη σου το πιθανότερο σε 15 χρονια να εχεις καταφερει να κανεις αυτο που θελεις χωρις να εισαι χρεωμένος μια ζωη

Σε 15 χρονια τα παιδια θα ειναι φοιτητές και δε θα ζουν καν στο σπιτι...

----

@American dream  Γνωμη μου, οι καιροι ειναι δυσκολοι.. μη βάζεις θηλια στο λαιμο σου για τα επομενα 30 χρονια γιατι δεν ξερεις τι μας ξημερώνει... ειδαμε τι εγινε το 2008, 2012 κτλ..

Τα παιδια θα χρειαστουν χρηματα οσο περνανε τα χρονια.. ριξτα στα παιδια σου! Η καλυτερη επένδυση!

Εύχομαι να σου πανε ολα καλα ο.τι και αν επιλέξεις! Να εχετε υγεία και ευτυχία στην οικογένεια σας

Επεξ/σία από insoholic
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...