Neptu Δημοσ. 1 Μαρτίου Δημοσ. 1 Μαρτίου Για κάποιους λόγους σκέφτομαι να αλλάξω εργασία. Δεν είχα ασχοληθεί ποτέ εδώ και χροοοονια με την αναζήτηση εργασίας. Ακούω απ όλους ότι είναι δύσκολα τα πράγματα. Τέλοσπάντων αρχίζω να ψάχνω το τελευταίο διάστημα να δω τι γίνεται στην πιάτσα. Καλά τι πανηγύρι είναι αυτό; Απορώ πόσες αγγελίες είναι πραγματικές. Καλά δε σχολιάζω το γνωστό, να ψάχνεις σε καμια ομάδα του fb που ανεβάζουν αγγελίες και κάτω από κάθε ποστ κάποιου που ψάχνει δουλειά να εμφανίζεται ο κλασικός μ@λ@ να προτείνει τη δουλειά από το σπίτι και πως μπορείς να γίνεις οικονομικά ανεξάρτητος χωρίς γνώσεις και προϋπηρεσία. Αυτά γινόταν πριν χρόνια. Ακόμα ασχολούνται με αυτά; Τότε βέβαια υπόσχοταν και χιλιάρικα το μήνα. Τώρα το έχουν κόψει. Βλέπω αγγελία όπου θεωρητικά μπορώ να την χτυπήσω. Μιλάμε και στο τηλ, όλα ωραία και καλά. Δε με καλούν ποτέ. Εντάξει λέω θα πήρε άλλος τη θέση. Περνάνε οι μέρες, πάλι η ίδια αγγελία. Το ψάχνω λίγο και βλέπω ότι μήνες πίσω έχει ξαναπαίξει και όχι μόνο 1 φορά. Δηλαδή τι γίνεται τώρα. Αυτοί τόσο καιρό δε μπορούν να βρουν άτομο; Μιλάμε για μήνες. Και δε θέλουν κανέναν πυρινικό φυσικό. Ψάχνω πληροφορίες για την εταιρία.... Βγάλαμε λαυράκι, τίποτα δεν είναι τυχαίο. Σχόλια... "χρωστάνε παντού", "μου χρωστάνε από πέρυσι". Οκ λέω καλύτερα που δε με καλέσανε. Το ίδιο πράγμα και για άλλες αγγελίες. Βλέπεις αγγελία που είχε ανέβει πχ Νοέμβριο Δεκέμβριο και όχι μόνο μια φορά. Και αυτό το σχολιάζουν κι άλλοι. Ειδικά στο φβ που μπορείς να σχολιάσεις, γράφει ο άλλος τι γίνεται ακόμα ψάχνετε... Σε δουλειά που ήμουν υπήρχαν ανοιχτές αγγελίες χωρίς να υπάρχουν οι θέσεις, που σημαίνει ότι ξέρω πως γίνεται αλλά φαίνεται το εφαρμόζουν περισσότεροι από όσους νόμιζα. Επίσης το άλλο που εμένα μου τη δίνει είναι όταν βάζουν αγγελία χωρίς να αναφέρουν το όνομα της επιχείρησης. Είναι σα να παίρνεις τηλέφωνο με απόκρυψη. Ε δε παίρνεις για καλό. Και αυτό γινόταν σε επιχείρηση που δούλευα και όπως μαντέψατε δεν ήταν και πολύ της προκοπής. Καλά υπάρχουν και μερικά site που οι 9/10 αγγελίες είναι για δουλειά από το σπίτι και δε συμμαζεύεται... Από τη μια υπάρχουν υποτίθεται τόσα κενά, δουλειά όμως δε μπορείς να βρεις εύκολα, αγγελίες ό,τι να ναι... Τι ακριβώς γίνεται τελικά; Δεν έρχονται να δουλέψουν λέει ο ένας, προτιμούν να πίνουν καφέδες οι νέοι, Δε πληρώνουν υπερωρίες, δε πληρώνουν νυχτερινά, δε πληρώνουν εκτός έδρας, δε πληρώνουν.... λέει ο άλλος Και μια συμβουλή για όλους, η οποία είναι γνωστή. Όταν βλέπετε επιχείρηση να ψάχνει συνέχεια κόσμο φύγετε μακριά. Ό,τι και να σας πούνε, ό,τι και να σας υποσχεθούν, μη χάνετε ούτε λεπτό μαζί τους. Την έχω πατήσει 2 φορές και γνωρίζω και άλλες περιπτώσεις. Δεν υπάρχει περίπτωση σοβαρή επιχείρηση να ψάχνει συνεχεια κόσμο. Της φεύγει ο κόσμος. Και γιατί της φεύγει; Δε χρειάζεται να το μάθετε. Και επίσης δε θεωρώ τυχαίο ότι πολλές επιχειρήσεις που ψάχνουν συνέχεια δε βάζουν όνομα. 1 1
Dinos1973 Δημοσ. 1 Μαρτίου Δημοσ. 1 Μαρτίου 10 minutes ago, Neptu said: Για κάποιους λόγους σκέφτομαι να αλλάξω εργασία. Δεν είχα ασχοληθεί ποτέ εδώ και χροοοονια με την αναζήτηση εργασίας. Ακούω απ όλους ότι είναι δύσκολα τα πράγματα. Τέλοσπάντων αρχίζω να ψάχνω το τελευταίο διάστημα να δω τι γίνεται στην πιάτσα. Καλά τι πανηγύρι είναι αυτό; Απορώ πόσες αγγελίες είναι πραγματικές. Καλά δε σχολιάζω το γνωστό, να ψάχνεις σε καμια ομάδα του fb που ανεβάζουν αγγελίες και κάτω από κάθε ποστ κάποιου που ψάχνει δουλειά να εμφανίζεται ο κλασικός μ@λ@ να προτείνει τη δουλειά από το σπίτι και πως μπορείς να γίνεις οικονομικά ανεξάρτητος χωρίς γνώσεις και προϋπηρεσία. Αυτά γινόταν πριν χρόνια. Ακόμα ασχολούνται με αυτά; Τότε βέβαια υπόσχοταν και χιλιάρικα το μήνα. Τώρα το έχουν κόψει. Βλέπω αγγελία όπου θεωρητικά μπορώ να την χτυπήσω. Μιλάμε και στο τηλ, όλα ωραία και καλά. Δε με καλούν ποτέ. Εντάξει λέω θα πήρε άλλος τη θέση. Περνάνε οι μέρες, πάλι η ίδια αγγελία. Το ψάχνω λίγο και βλέπω ότι μήνες πίσω έχει ξαναπαίξει και όχι μόνο 1 φορά. Δηλαδή τι γίνεται τώρα. Αυτοί τόσο καιρό δε μπορούν να βρουν άτομο; Μιλάμε για μήνες. Και δε θέλουν κανέναν πυρινικό φυσικό. Ψάχνω πληροφορίες για την εταιρία.... Βγάλαμε λαυράκι, τίποτα δεν είναι τυχαίο. Σχόλια... "χρωστάνε παντού", "μου χρωστάνε από πέρυσι". Οκ λέω καλύτερα που δε με καλέσανε. Το ίδιο πράγμα και για άλλες αγγελίες. Βλέπεις αγγελία που είχε ανέβει πχ Νοέμβριο Δεκέμβριο και όχι μόνο μια φορά. Και αυτό το σχολιάζουν κι άλλοι. Ειδικά στο φβ που μπορείς να σχολιάσεις, γράφει ο άλλος τι γίνεται ακόμα ψάχνετε... Σε δουλειά που ήμουν υπήρχαν ανοιχτές αγγελίες χωρίς να υπάρχουν οι θέσεις, που σημαίνει ότι ξέρω πως γίνεται αλλά φαίνεται το εφαρμόζουν περισσότεροι από όσους νόμιζα. Επίσης το άλλο που εμένα μου τη δίνει είναι όταν βάζουν αγγελία χωρίς να αναφέρουν το όνομα της επιχείρησης. Είναι σα να παίρνεις τηλέφωνο με απόκρυψη. Ε δε παίρνεις για καλό. Και αυτό γινόταν σε επιχείρηση που δούλευα και όπως μαντέψατε δεν ήταν και πολύ της προκοπής. Καλά υπάρχουν και μερικά site που οι 9/10 αγγελίες είναι για δουλειά από το σπίτι και δε συμμαζεύεται... Από τη μια υπάρχουν υποτίθεται τόσα κενά, δουλειά όμως δε μπορείς να βρεις εύκολα, αγγελίες ό,τι να ναι... Τι ακριβώς γίνεται τελικά; Δεν έρχονται να δουλέψουν λέει ο ένας, προτιμούν να πίνουν καφέδες οι νέοι, Δε πληρώνουν υπερωρίες, δε πληρώνουν νυχτερινά, δε πληρώνουν εκτός έδρας, δε πληρώνουν.... λέει ο άλλος Και μια συμβουλή για όλους, η οποία είναι γνωστή. Όταν βλέπετε επιχείρηση να ψάχνει συνέχεια κόσμο φύγετε μακριά. Ό,τι και να σας πούνε, ό,τι και να σας υποσχεθούν, μη χάνετε ούτε λεπτό μαζί τους. Την έχω πατήσει 2 φορές και γνωρίζω και άλλες περιπτώσεις. Δεν υπάρχει περίπτωση σοβαρή επιχείρηση να ψάχνει συνεχεια κόσμο. Της φεύγει ο κόσμος. Και γιατί της φεύγει; Δε χρειάζεται να το μάθετε. Και επίσης δε θεωρώ τυχαίο ότι πολλές επιχειρήσεις που ψάχνουν συνέχεια δε βάζουν όνομα. Καλά, σοβαρά υπάρχει κόσμος που ψάχνει για δουλειά στις αγγελίες του Facebook?? 6 2
zio10 Δημοσ. 1 Μαρτίου Δημοσ. 1 Μαρτίου 16 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε Καλά, σοβαρά υπάρχει κόσμος που ψάχνει για δουλειά στις αγγελίες του Facebook?? Γιατί όχι; Παντού μπορεί να βρεθεί κάτι. Είναι και ανάλογα τη δουλειά βέβαια, κάποιες θέσεις σίγουρα δεν μπαίνουν στο fb.
Neptu Δημοσ. 1 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 10 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε Καλά, σοβαρά υπάρχει κόσμος που ψάχνει για δουλειά στις αγγελίες του Facebook?? είναι αρκετοι που ανεβάζουν, μη το γελάς. Είτε σε σελίδα με αγγελίες ή στο προφιλ κάποιας επιχείρησης. Είτε αγγελια για εργασία είτε για πώληση ενοικίαση. Η αλήθεια είναι ότι το φβ είναι χυμαριό αλλά δε χάνεις κάτι να ρίξεις μια ματιά. Πολλές είναι του στυλ... θέλω κάποιον να μου κόψει τα χόρτα από το παρτέρι αύριο το πρωί.. 🤣 Σε καμια περίπτωση δε βασίζομαι σε αυτό. Μην απομονώνουμε ένα κομμάτι του κειμένου και βγάζουμε λάθος συμπέρασμα 1
mariosnik_ Δημοσ. 1 Μαρτίου Δημοσ. 1 Μαρτίου Έτσι είναι τα πράγματα με τις αγγελίες για 15 χρόνια, κάποιοι παλαιότεροι μπορεί να πουν και παραπανω. Fake αγγελίες και αγγελίες κράχτης που τις βάζουν για να φαίνονται και δίνουν την εικόνα δυνατής εταιρείας στην ψησταριά του μπάρμπα Μήτσου. Αγγελίες που απλά τις σηκώνουν σε ένα site για να στέλνει κόσμος βιογραφικά να τα μαζεύουν σε μια βάση δεδομένων και μετά όταν θελήσουν να βρουν υπάλληλο απλά βάζουν ένα λογισμικό να ψάξει και καλούν όσους έστειλαν πριν Χ διάστημα. Αγγελίες που αλλά ζητάνε και άλλα θέλουν. Αγγελίες μαργαριτάρια που εργοδότης ζητούσε γραμματέα για να του κραταει συντροφιά (ναι είχα πετύχει μια φορά τέτοια αγγελία), αγγελία να ζητάει εργαζόμενο και να λέει τιμή 500 ευρώ (ξέχασαν να γράψουν κι αν πληρώνουν τον ΦΠΑ). Και πολλά ακόμα. Welcome the club. Όσο για την αλλαγή αντικειμενου, το θετικό με εσένα είναι ότι εργάζεσαι χρόνια κι έχεις εμπειρία, άλλοι δεν φρόντισαν να έχουν. Πιστεύω αν κάνεις ένα καλό σχεδιο μετάβασης από το ένα αντικείμενο στο άλλο θα βρεις την άκρη. 1
Neptu Δημοσ. 1 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 1 ώρα πριν, mariosnik_ είπε Έτσι είναι τα πράγματα με τις αγγελίες για 15 χρόνια, κάποιοι παλαιότεροι μπορεί να πουν και παραπανω. Fake αγγελίες και αγγελίες κράχτης που τις βάζουν για να φαίνονται και δίνουν την εικόνα δυνατής εταιρείας στην ψησταριά του μπάρμπα Μήτσου. Αγγελίες που απλά τις σηκώνουν σε ένα site για να στέλνει κόσμος βιογραφικά να τα μαζεύουν σε μια βάση δεδομένων και μετά όταν θελήσουν να βρουν υπάλληλο απλά βάζουν ένα λογισμικό να ψάξει και καλούν όσους έστειλαν πριν Χ διάστημα. Αγγελίες που αλλά ζητάνε και άλλα θέλουν. Αγγελίες μαργαριτάρια που εργοδότης ζητούσε γραμματέα για να του κραταει συντροφιά (ναι είχα πετύχει μια φορά τέτοια αγγελία), αγγελία να ζητάει εργαζόμενο και να λέει τιμή 500 ευρώ (ξέχασαν να γράψουν κι αν πληρώνουν τον ΦΠΑ). Και πολλά ακόμα. Welcome the club. Όσο για την αλλαγή αντικειμενου, το θετικό με εσένα είναι ότι εργάζεσαι χρόνια κι έχεις εμπειρία, άλλοι δεν φρόντισαν να έχουν. Πιστεύω αν κάνεις ένα καλό σχεδιο μετάβασης από το ένα αντικείμενο στο άλλο θα βρεις την άκρη. άνοιξα το θέμα για να γίνεται κουβέντα επειδή μου έκανε εντύπωση. Δε ψάχνω κάποια απάντηση ή κάποια λύση. Όπως είπα, σε παλαιότερη δουλειά κάνανε τα ίδια και ακόμα χειρότερα. Βάζανε για ένα διάστημα αγγελίες όχι για να βρούνε προσωπικό αλλά για να μαζέψουν προσωπικά δεδομένα για άλλους σκοπούς....Δε χρειάζεται να αναφέρω τι. Απλά δε πήγε και τόσο καλά αυτό Οπότε ξέρω τι γίνεται αλλά δεν ήξερα ότι γίνεται σε τόσο βαθμό. Η φάση είναι σα να ψάχνεις γκόμενα σε περίεργα sites που 9/10 προφιλ γυναικών είναι άντρες. Μ αρέσει πάντως που αρκετοί βάζουν στις παροχές, μισθός, ΙΚΑ... Σοβαρά ρε μάγκες; τα αυτονόητα; Αυτά παρέχετε; Σα να βάζω αγγελία το αυτοκίνητο μου και να γράφω ότι έχει τιμόνι και ρόδες. Χώρια αγγελίες του στυλ ζητείται υπάλληλος γραφείου με βασικές γνώσεις Λογιστικής, Photoshop, php και δε θυμάμαι τι άλλο (πραγματική αγγελία στο περίπου) Μισθός, τα νόμιμα. Ποια είναι τα νόμιμα δηλαδή; Σε ελεύθερη μετάφραση, δίνουμε τον βασικό και αυτόν με το ζόρι διότι μας αναγκάζει το κράτος, αλλιώς θα δίναμε λιγότερα. 1
ardi21 Δημοσ. 1 Μαρτίου Δημοσ. 1 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Kαλως ηρθες στην πραγματικοτητα. Τετοια περιστατικα υπαρχουν πολλα και στα γνωστα site αγγελιων εργασιας. Φαντασου το τι γινετε στο facebook που ειναι εντελως χυμα. Σταματα να ψαχνεις εκει. Υπαρχουν αγγελιες που πραγματικα ειναι για γελια. Και φυσικα ολοι εχουν "συγχρονο και ευχαριστο περιβαλλον εργασιας". Το πιο σοβαρο και επαγγελματικο ειναι το LinkedIn που ομως εμενα δεν μου ειχε δουλεψει. Σου προτεινω ομως να κοιταξεις οπωσδηποτε και εκει. Επεξ/σία 1 Μαρτίου από ardi21 1
mariosnik_ Δημοσ. 1 Μαρτίου Δημοσ. 1 Μαρτίου 2 ώρες πριν, Neptu είπε άνοιξα το θέμα για να γίνεται κουβέντα επειδή μου έκανε εντύπωση. Δε ψάχνω κάποια απάντηση ή κάποια λύση. Όπως είπα, σε παλαιότερη δουλειά κάνανε τα ίδια και ακόμα χειρότερα. Βάζανε για ένα διάστημα αγγελίες όχι για να βρούνε προσωπικό αλλά για να μαζέψουν προσωπικά δεδομένα για άλλους σκοπούς....Δε χρειάζεται να αναφέρω τι. Απλά δε πήγε και τόσο καλά αυτό Οπότε ξέρω τι γίνεται αλλά δεν ήξερα ότι γίνεται σε τόσο βαθμό. Η φάση είναι σα να ψάχνεις γκόμενα σε περίεργα sites που 9/10 προφιλ γυναικών είναι άντρες. Μ αρέσει πάντως που αρκετοί βάζουν στις παροχές, μισθός, ΙΚΑ... Σοβαρά ρε μάγκες; τα αυτονόητα; Αυτά παρέχετε; Σα να βάζω αγγελία το αυτοκίνητο μου και να γράφω ότι έχει τιμόνι και ρόδες. Χώρια αγγελίες του στυλ ζητείται υπάλληλος γραφείου με βασικές γνώσεις Λογιστικής, Photoshop, php και δε θυμάμαι τι άλλο (πραγματική αγγελία στο περίπου) Μισθός, τα νόμιμα. Ποια είναι τα νόμιμα δηλαδή; Σε ελεύθερη μετάφραση, δίνουμε τον βασικό και αυτόν με το ζόρι διότι μας αναγκάζει το κράτος, αλλιώς θα δίναμε λιγότερα. Μην σου κάνει εντύπωση το να λέει για ένσημα, άδειες κτλ. Σε πολλές δουλειές κυρίως εστίαση, τις απορρίπτει πολύς κόσμος επειδή δεν έβαζαν ένσημα και έκαναν λαμογιες οι εργοδότες, τα γράφουν έτσι για να έχουν περισσότερους υποψήφιους. Φαντάσου ότι ακόμα βλέπω κολλημένη σε ένα μαγαζί εδώ ότι ζητείται υπάλληλος για 8ωρο με 1000 ευρώ και ένσημα, ακομα δεν την έχουν βγάλει, θεωρούν δεδομένο ότι θα είναι άλλες οι συνθήκες και απλά κοροϊδεύει. 1
zape Δημοσ. 2 Μαρτίου Δημοσ. 2 Μαρτίου @ts καλώς ήρθες στη χώρα όπου έχει .....έρθει η ανάπτυξη. Στον πυλώνα σταθερότητας ....... καλό κουράγιο σου εύχομαι και μακάρι να ευοδωθούν οι στόχοι σου !!!
DrLo Δημοσ. 2 Μαρτίου Δημοσ. 2 Μαρτίου 2 ώρες πριν, zape είπε @ts καλώς ήρθες στη χώρα όπου έχει .....έρθει η ανάπτυξη. Στον πυλώνα σταθερότητας ....... καλό κουράγιο σου εύχομαι και μακάρι να ευοδωθούν οι στόχοι σου !!! Καλά , αυτό δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο. Έχω πετύχει ετικέτες τέτοιες περιπτώσεις σε μεγάλες εταιρείες και στον εξωτερικό. 1
ProponitisTouKanape Δημοσ. 4 Μαρτίου Δημοσ. 4 Μαρτίου Στις 1/3/2025 στις 6:50 ΜΜ, Neptu είπε άνοιξα το θέμα για να γίνεται κουβέντα επειδή μου έκανε εντύπωση. Δε ψάχνω κάποια απάντηση ή κάποια λύση. Όπως είπα, σε παλαιότερη δουλειά κάνανε τα ίδια και ακόμα χειρότερα. Βάζανε για ένα διάστημα αγγελίες όχι για να βρούνε προσωπικό αλλά για να μαζέψουν προσωπικά δεδομένα για άλλους σκοπούς....Δε χρειάζεται να αναφέρω τι. Απλά δε πήγε και τόσο καλά αυτό Οπότε ξέρω τι γίνεται αλλά δεν ήξερα ότι γίνεται σε τόσο βαθμό. Η φάση είναι σα να ψάχνεις γκόμενα σε περίεργα sites που 9/10 προφιλ γυναικών είναι άντρες. Μ αρέσει πάντως που αρκετοί βάζουν στις παροχές, μισθός, ΙΚΑ... Σοβαρά ρε μάγκες; τα αυτονόητα; Αυτά παρέχετε; Σα να βάζω αγγελία το αυτοκίνητο μου και να γράφω ότι έχει τιμόνι και ρόδες. Χώρια αγγελίες του στυλ ζητείται υπάλληλος γραφείου με βασικές γνώσεις Λογιστικής, Photoshop, php και δε θυμάμαι τι άλλο (πραγματική αγγελία στο περίπου) Μισθός, τα νόμιμα. Ποια είναι τα νόμιμα δηλαδή; Σε ελεύθερη μετάφραση, δίνουμε τον βασικό και αυτόν με το ζόρι διότι μας αναγκάζει το κράτος, αλλιώς θα δίναμε λιγότερα. Απόνερα της κρίσης είναι αυτά. Και συνηθως βρίσκουν και τα κάνουν. Αν αυτός που ζητούσε αυτά τα προσόντα για υπάλληλο γραφείου πήρε 10 βιογραφικά που του έκαναν, γιατί να δώσει παραπάνω λεφτά; Επίσης υπάρχουν διακυμάνσεις μεταξύ περιοχών. Θυμάμαι σε γκρουπ στο fb για αγγελίες μηχανικών που ζητούσαν απο γραφείο νέους μηχανικούς σε κάποια πόλη της Β. Ελλάδας και προφανώς έδιναν βασικό. Φυσικά ήθελαν και AutoCAD, Adobe suite κλπ. Και όταν τους έγραψαν απο κάτω οτι ψάχνετε άνθρωπο με προσόντα και δίνετε όσα θα πάρει και ανειδίκευτος σε μια άλλη θέση απάντησαν "στην πόλη μας είναι λίγα γραφεία και όλοι βασικό δίνουν". Τύπου "αυτό είναι κι αν σ αρεσει". 2
velociraptoras Δημοσ. 5 Μαρτίου Δημοσ. 5 Μαρτίου Στις 1/3/2025 στις 3:41 ΜΜ, Neptu είπε Για κάποιους λόγους σκέφτομαι να αλλάξω εργασία. Δεν είχα ασχοληθεί ποτέ εδώ και χροοοονια με την αναζήτηση εργασίας. Ακούω απ όλους ότι είναι δύσκολα τα πράγματα. Τέλοσπάντων αρχίζω να ψάχνω το τελευταίο διάστημα να δω τι γίνεται στην πιάτσα. Καλά τι πανηγύρι είναι αυτό; Απορώ πόσες αγγελίες είναι πραγματικές. Καλά δε σχολιάζω το γνωστό, να ψάχνεις σε καμια ομάδα του fb που ανεβάζουν αγγελίες και κάτω από κάθε ποστ κάποιου που ψάχνει δουλειά να εμφανίζεται ο κλασικός μ@λ@ να προτείνει τη δουλειά από το σπίτι και πως μπορείς να γίνεις οικονομικά ανεξάρτητος χωρίς γνώσεις και προϋπηρεσία. Αυτά γινόταν πριν χρόνια. Ακόμα ασχολούνται με αυτά; Τότε βέβαια υπόσχοταν και χιλιάρικα το μήνα. Τώρα το έχουν κόψει. Βλέπω αγγελία όπου θεωρητικά μπορώ να την χτυπήσω. Μιλάμε και στο τηλ, όλα ωραία και καλά. Δε με καλούν ποτέ. Εντάξει λέω θα πήρε άλλος τη θέση. Περνάνε οι μέρες, πάλι η ίδια αγγελία. Το ψάχνω λίγο και βλέπω ότι μήνες πίσω έχει ξαναπαίξει και όχι μόνο 1 φορά. Δηλαδή τι γίνεται τώρα. Αυτοί τόσο καιρό δε μπορούν να βρουν άτομο; Μιλάμε για μήνες. Και δε θέλουν κανέναν πυρινικό φυσικό. Ψάχνω πληροφορίες για την εταιρία.... Βγάλαμε λαυράκι, τίποτα δεν είναι τυχαίο. Σχόλια... "χρωστάνε παντού", "μου χρωστάνε από πέρυσι". Οκ λέω καλύτερα που δε με καλέσανε. Το ίδιο πράγμα και για άλλες αγγελίες. Βλέπεις αγγελία που είχε ανέβει πχ Νοέμβριο Δεκέμβριο και όχι μόνο μια φορά. Και αυτό το σχολιάζουν κι άλλοι. Ειδικά στο φβ που μπορείς να σχολιάσεις, γράφει ο άλλος τι γίνεται ακόμα ψάχνετε... Σε δουλειά που ήμουν υπήρχαν ανοιχτές αγγελίες χωρίς να υπάρχουν οι θέσεις, που σημαίνει ότι ξέρω πως γίνεται αλλά φαίνεται το εφαρμόζουν περισσότεροι από όσους νόμιζα. Επίσης το άλλο που εμένα μου τη δίνει είναι όταν βάζουν αγγελία χωρίς να αναφέρουν το όνομα της επιχείρησης. Είναι σα να παίρνεις τηλέφωνο με απόκρυψη. Ε δε παίρνεις για καλό. Και αυτό γινόταν σε επιχείρηση που δούλευα και όπως μαντέψατε δεν ήταν και πολύ της προκοπής. Καλά υπάρχουν και μερικά site που οι 9/10 αγγελίες είναι για δουλειά από το σπίτι και δε συμμαζεύεται... Από τη μια υπάρχουν υποτίθεται τόσα κενά, δουλειά όμως δε μπορείς να βρεις εύκολα, αγγελίες ό,τι να ναι... Τι ακριβώς γίνεται τελικά; Δεν έρχονται να δουλέψουν λέει ο ένας, προτιμούν να πίνουν καφέδες οι νέοι, Δε πληρώνουν υπερωρίες, δε πληρώνουν νυχτερινά, δε πληρώνουν εκτός έδρας, δε πληρώνουν.... λέει ο άλλος Και μια συμβουλή για όλους, η οποία είναι γνωστή. Όταν βλέπετε επιχείρηση να ψάχνει συνέχεια κόσμο φύγετε μακριά. Ό,τι και να σας πούνε, ό,τι και να σας υποσχεθούν, μη χάνετε ούτε λεπτό μαζί τους. Την έχω πατήσει 2 φορές και γνωρίζω και άλλες περιπτώσεις. Δεν υπάρχει περίπτωση σοβαρή επιχείρηση να ψάχνει συνεχεια κόσμο. Της φεύγει ο κόσμος. Και γιατί της φεύγει; Δε χρειάζεται να το μάθετε. Και επίσης δε θεωρώ τυχαίο ότι πολλές επιχειρήσεις που ψάχνουν συνέχεια δε βάζουν όνομα. Αν θες πες μας σε ποιον κλάδο ψάχνεις δουλειά. Πολλές εταιρίες έχουν στις επίσημες σελίδες τους τις ανοιχτές θέσεις εργασίας που συχνά είναι πολύ διαφορετικές από αυτές που ανεβάζουν στα σάιτ αγγελιών ή στα σόσιαλ. Ζω επαρχία και το 99% των αγγελιών είτε στα σοσιαλ είτε στα τοπικά σάιτ είναι πραγματικά για γέλια. Βρες μια "σοβαρή" εταιρία στον κλάδο που θες και κάνε το βήμα. 17 ώρες πριν, ProponitisTouKanape είπε Απόνερα της κρίσης είναι αυτά. Και συνηθως βρίσκουν και τα κάνουν. Αν αυτός που ζητούσε αυτά τα προσόντα για υπάλληλο γραφείου πήρε 10 βιογραφικά που του έκαναν, γιατί να δώσει παραπάνω λεφτά; Επίσης υπάρχουν διακυμάνσεις μεταξύ περιοχών. Θυμάμαι σε γκρουπ στο fb για αγγελίες μηχανικών που ζητούσαν απο γραφείο νέους μηχανικούς σε κάποια πόλη της Β. Ελλάδας και προφανώς έδιναν βασικό. Φυσικά ήθελαν και AutoCAD, Adobe suite κλπ. Και όταν τους έγραψαν απο κάτω οτι ψάχνετε άνθρωπο με προσόντα και δίνετε όσα θα πάρει και ανειδίκευτος σε μια άλλη θέση απάντησαν "στην πόλη μας είναι λίγα γραφεία και όλοι βασικό δίνουν". Τύπου "αυτό είναι κι αν σ αρεσει". το ίδιο και στην πόλη μου, τους κράξαμε και κατέβασαν την αγγελία Στις 1/3/2025 στις 7:41 ΜΜ, ardi21 είπε Kαλως ηρθες στην πραγματικοτητα. Τετοια περιστατικα υπαρχουν πολλα και στα γνωστα site αγγελιων εργασιας. Φαντασου το τι γινετε στο facebook που ειναι εντελως χυμα. Σταματα να ψαχνεις εκει. Υπαρχουν αγγελιες που πραγματικα ειναι για γελια. Και φυσικα ολοι εχουν "συγχρονο και ευχαριστο περιβαλλον εργασιας". Το πιο σοβαρο και επαγγελματικο ειναι το LinkedIn που ομως εμενα δεν μου ειχε δουλεψει. Σου προτεινω ομως να κοιταξεις οπωσδηποτε και εκει. κι εκεί γίνεται χαμός από ψευτικες αγγελίες ή επαναλαμβανόμενες
vagos789 Δημοσ. 10 Μαρτίου Δημοσ. 10 Μαρτίου Ποια site θεωρειτε οτι ειναι καλα για ανευρεση εργασιας; (εκτος Linkedin που ηδη αναφερθηκε)
Neptu Δημοσ. 12 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου επιστρέφω στο θέμα για να πω ότι τελικά βρήκα δουλεια και το αστείο ξέρετε ποιο είναι; Ότι την βρήκα μέσω fb. Κανονική δουλειά όχι δουλειά από το σπιτι και 3000€ την εβδομάδα και άλλα τέτοια κουλά. Αρκετές επιχειρήσεις ανεβάζουν αγγελίες στο λογαριασμό τους στο fb. Εντάξει μπορεί να μη το κάνουν μεγάλες επιχειρήσεις. Βέβαια πολύ πιθανό να ρίξω άκυρο διότι βλέπω αρκετά καβούρια να βγαίνουν από τις τσέπες τους. Εξαρτάται από εμένα τι θα κάνω μιας και περιμένουν την απάντηση μου. Αν είναι θετική ξεκινάμε. Αλλά μάλλον θα ψάξω για κάτι καλύτερο. Δε θέλω να αναφέρω λεπτομέρειες για περιοχή και κλάδο. Θέλω να δω πόσο θα μου πάρει μέχρι να βρω σοβαρή δουλειά και όχι κάτι γελοίους τύπους που έχει κολλήσει το μυαλό τους στο βασικό μισθό ή στην καλύτερη κάτι κέρματα παραπάνω. Το κακό είναι ότι δε καίγομαι και τόσο επειδή δουλεύω οπότε δε ψάχνω με μανία. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα