Sofi-Anna3 Δημοσ. Παρασκευή στις 11:22 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 11:22 μμ Καλησπέρα. Γνωρίζει κάποιος ποια είναι η διαδικασία για να βάλεις ένα σπίτι για ενοικίαση Airbnb; 1
sleepychris Δημοσ. Σάββατο στις 12:10 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 12:10 πμ 47 minutes ago, Sofi-Anna3 said: Καλησπέρα. Γνωρίζει κάποιος ποια είναι η διαδικασία για να βάλεις ένα σπίτι για ενοικίαση Airbnb; Ναι, να μπει στη σελιδα της airbnb και να διαβασει. 2 5
poulinos Δημοσ. Σάββατο στις 01:59 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 01:59 πμ (επεξεργασμένο) 2 hours ago, sleepychris said: Ναι, να μπει στη σελιδα της airbnb και να διαβασει. αυτο περιμενε να ακουσει.lol δεν ειναι μονο η διαδικασια να μπει το σπιτι που ειναι το ευκολο αλλα και ολη η γραφειοκρατια της ελλαδας που πρεπει να προσεξει 2 hours ago, Sofi-Anna3 said: Καλησπέρα. Γνωρίζει κάποιος ποια είναι η διαδικασία για να βάλεις ένα σπίτι για ενοικίαση Airbnb; το πως θα μπει το αναφερουν το κομματακι δυσκολο που λογικα θες να μαθεις ειναι το γραφειοκρατικο κομματι με εφορια κτλ.σωστα? Επεξ/σία Σάββατο στις 02:17 πμ από poulinos 1
mariosnik_ Δημοσ. Σάββατο στις 06:41 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 06:41 πμ Το γραφειοκρατικο είναι το λιγότερο. Δηλώνεις το ακίνητο στο μητρώο του gov.gr μαζί με τα έσοδα από τους μισθωτες. https://www.gov.gr/upourgeia/oloi-foreis/anexartete-arkhe-demosion-esodon-aade/brakhukhronia-misthose-akineton Φροντίζεις να τα δηλώσεις όλα και στα Ε1, Ε2 κτλ όπως κάνουν στις κανονικές μισθώσεις. Τα δύσκολα είναι πως θα βρεις εταιρεία για να διαχειρίζεται το ακίνητο αυτό μέσω του airbnb. Δηλαδή, οι εταιρείες έχουν κριτήρια για τα ακίνητα, δεν παίρνουν οποίο να ναι, τα θέλουν ανακαινισμενα και συντηρημένα.
Sofi-Anna3 Δημοσ. Σάββατο στις 11:58 πμ Μέλος Δημοσ. Σάββατο στις 11:58 πμ 9 ώρες πριν, poulinos είπε αυτο περιμενε να ακουσει.lol δεν ειναι μονο η διαδικασια να μπει το σπιτι που ειναι το ευκολο αλλα και ολη η γραφειοκρατια της ελλαδας που πρεπει να προσεξει το πως θα μπει το αναφερουν το κομματακι δυσκολο που λογικα θες να μαθεις ειναι το γραφειοκρατικο κομματι με εφορια κτλ.σωστα? 😂 ναι σωστά 5 ώρες πριν, mariosnik_ είπε Το γραφειοκρατικο είναι το λιγότερο. Δηλώνεις το ακίνητο στο μητρώο του gov.gr μαζί με τα έσοδα από τους μισθωτες. https://www.gov.gr/upourgeia/oloi-foreis/anexartete-arkhe-demosion-esodon-aade/brakhukhronia-misthose-akineton Φροντίζεις να τα δηλώσεις όλα και στα Ε1, Ε2 κτλ όπως κάνουν στις κανονικές μισθώσεις. Τα δύσκολα είναι πως θα βρεις εταιρεία για να διαχειρίζεται το ακίνητο αυτό μέσω του airbnb. Δηλαδή, οι εταιρείες έχουν κριτήρια για τα ακίνητα, δεν παίρνουν οποίο να ναι, τα θέλουν ανακαινισμενα και συντηρημένα. Θα ασχοληθώ εγώ η ίδια απλά θα το ανεβάσω στην πλατφόρμα της Airbnb. Είναι καλά συντηρημένο και καινούριο μέσα. Πιο πολύ τα γραφειοκρατικά με αγχώνουν μη κάνω κάνα λάθος.. 1
poulinos Δημοσ. Σάββατο στις 01:31 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 01:31 μμ 1 hour ago, Sofi-Anna3 said: 😂 ναι σωστά Θα ασχοληθώ εγώ η ίδια απλά θα το ανεβάσω στην πλατφόρμα της Airbnb. Είναι καλά συντηρημένο και καινούριο μέσα. Πιο πολύ τα γραφειοκρατικά με αγχώνουν μη κάνω κάνα λάθος.. παντα μπορεις την αρχη να την κανεις με λογιστη για να σου δειξει τα βασικα και μετα το συνεχιζεις εσυ
Sofi-Anna3 Δημοσ. Σάββατο στις 02:42 μμ Μέλος Δημοσ. Σάββατο στις 02:42 μμ 1 ώρα πριν, poulinos είπε παντα μπορεις την αρχη να την κανεις με λογιστη για να σου δειξει τα βασικα και μετα το συνεχιζεις εσυ Οκκ θα ρωτήσω τον λογιστή τότε. Ευχαριστω 1
Morosana Δημοσ. Σάββατο στις 02:46 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 02:46 μμ Couldn't resist Έτσι το λέει η μάνα μου 😂 2
mariosnik_ Δημοσ. Σάββατο στις 03:58 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 03:58 μμ 3 ώρες πριν, Sofi-Anna3 είπε 😂 ναι σωστά Θα ασχοληθώ εγώ η ίδια απλά θα το ανεβάσω στην πλατφόρμα της Airbnb. Είναι καλά συντηρημένο και καινούριο μέσα. Πιο πολύ τα γραφειοκρατικά με αγχώνουν μη κάνω κάνα λάθος.. Αφού το ανεβάσεις, μετα θέλει επίβλεψη το σπίτι και να παρέχεις τις υπηρεσίες που αναφέρεις στην αγγελία. Τα υπόλοιπα δεν είναι τίποτα, φροντίζεις ότι λεφτά σε έχει πληρώσει ο πελάτης και φαίνονται στην πλατφόρμα, κατατίθενται στον τραπεζικό λογαριασμό σου, τα ίδια να τα δηλώνεις και στην εφορία, διότι η εταιρεία στέλνει πλέον τις εισπράξεις των πελατών στο κράτος και γίνονται έλεγχοι, πρέπει να φαίνονται τα ίδια και τα ποσά και ο αριθμός των πελατών. 2
poulinos Δημοσ. Σάββατο στις 08:47 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 08:47 μμ 6 hours ago, Sofi-Anna3 said: Οκκ θα ρωτήσω τον λογιστή τότε. Ευχαριστω γενικοτερα μπορεις να ξεκινησεις και να δεις που θα συναντησεις εμποδια.δεν σημαινει οτι θα χρειαστεις λογιστη αλλα καλο ειναι αν κολλησεις να τον εχεις ευκαιρο.σκοπος ειναι ειδικα αρχη να νην γινει λαθος και μετα να τρεχεις να αποδειξεις οτι δεν εισαι ελεφαντας.καλυτερα δηλαδη να δωσεις 100 200 ευρω κσι να πεις οκ πσρα μρτα να τρεχεις. εκτος αν σου ειναι ολα κατανοητα οποτε ενταξει.κ βεβαια παντα μπορεις να ρωτησεις και σε forum 1
Mlenko Δημοσ. Σάββατο στις 10:23 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 10:23 μμ (επεξεργασμένο) Να ρωτήσω και εγώ με τι σειρά μου για τις νέες προδιαγραφές ,αυτά που είχαν αναφέρει..Χαρακτηριστικά ασφάλιση έναντι αστικής ευθύνης για ζημιές ατυχήματα που μπορεί να προκληθούν η Να διαθέτουν υπεύθυνη δήλωση ηλεκτρολόγου εγκαταστάτη, πυροσβεστήρες και ανιχνευτές καπνού, ρελέ διακοπής ή ρελέ αντιηλεκτροπληξιακό και ενδείξεις σήμανσης διαφυγής και Πιστοποιητικό μυοκτονίας και απεντόμωσης...τι παίζει με αυτά; Επεξ/σία Σάββατο στις 10:23 μμ από Mlenko
poulinos Δημοσ. χθες στις 01:03 μμ Δημοσ. χθες στις 01:03 μμ 14 hours ago, Mlenko said: Να ρωτήσω και εγώ με τι σειρά μου για τις νέες προδιαγραφές ,αυτά που είχαν αναφέρει..Χαρακτηριστικά ασφάλιση έναντι αστικής ευθύνης για ζημιές ατυχήματα που μπορεί να προκληθούν η Να διαθέτουν υπεύθυνη δήλωση ηλεκτρολόγου εγκαταστάτη, πυροσβεστήρες και ανιχνευτές καπνού, ρελέ διακοπής ή ρελέ αντιηλεκτροπληξιακό και ενδείξεις σήμανσης διαφυγής και Πιστοποιητικό μυοκτονίας και απεντόμωσης...τι παίζει με αυτά; επειδη μαλλον ο καθενας εχει κανει την τρωγλη air bnb προσπαθει και το κρατος να θεσει τα minimum για να ειναι safe. α.δηλωση ηλεκτρολογου εχει να κανει για το ρελε που σε απειρα σπιτια δεν υπαρχει και ειναι υποχρεωτικο για να μην ψηθει κανενας. κανονικα πυροσβεστηρες πρεπει να υπαρχουν σε καθε πολυκατοικια ,διαμερισμα αλλα ποιος το κανει.το ιδιο και ανιχνευτες καπνου αλλα το εχω δει μονο σε νεα σπιτια να γινεται. σημανση διαφυγης μονο σε εταιρειες εχω δει ως τωρα που υπαρχει και φως με μπαταρια για να φυγει καποιος σε περιπτωση κινδυνου. απεντομωση κτλ επισης οτι δεν ειναι σταβλος εκειμεσα. κτλ. 1
Sofi-Anna3 Δημοσ. πριν από 22 ώρες Μέλος Δημοσ. πριν από 22 ώρες (επεξεργασμένο) Στις 1/3/2025 στις 10:23 ΜΜ, Mlenko είπε Να ρωτήσω και εγώ με τι σειρά μου για τις νέες προδιαγραφές ,αυτά που είχαν αναφέρει..Χαρακτηριστικά ασφάλιση έναντι αστικής ευθύνης για ζημιές ατυχήματα που μπορεί να προκληθούν η Να διαθέτουν υπεύθυνη δήλωση ηλεκτρολόγου εγκαταστάτη, πυροσβεστήρες και ανιχνευτές καπνού, ρελέ διακοπής ή ρελέ αντιηλεκτροπληξιακό και ενδείξεις σήμανσης διαφυγής και Πιστοποιητικό μυοκτονίας και απεντόμωσης...τι παίζει με αυτά; Ναι τα διάβασα και εγώ αυτά. Πραγματικά απορώ ποιος έχει σήμανση, ανιχνευτή καπνού και πυροσβεστήρα στο σπίτι του.. Στις 1/3/2025 στις 3:58 ΜΜ, mariosnik_ είπε Αφού το ανεβάσεις, μετα θέλει επίβλεψη το σπίτι και να παρέχεις τις υπηρεσίες που αναφέρεις στην αγγελία. Τα υπόλοιπα δεν είναι τίποτα, φροντίζεις ότι λεφτά σε έχει πληρώσει ο πελάτης και φαίνονται στην πλατφόρμα, κατατίθενται στον τραπεζικό λογαριασμό σου, τα ίδια να τα δηλώνεις και στην εφορία, διότι η εταιρεία στέλνει πλέον τις εισπράξεις των πελατών στο κράτος και γίνονται έλεγχοι, πρέπει να φαίνονται τα ίδια και τα ποσά και ο αριθμός των πελατών. Κατάλαβαα.. ευχαριστώ! Επεξ/σία πριν από 22 ώρες από Sofi-Anna3
poulinos Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες 14 hours ago, Sofi-Anna3 said: Ναι τα διάβασα και εγώ αυτά. Πραγματικά απορώ ποιος έχει σήμανση, ανιχνευτή καπνού και πυροσβεστήρα στο σπίτι του.. Κατάλαβαα.. ευχαριστώ! κανονικα θα πρεπε να υπαρχουν για πολλους λογους αλλα δεν παιζει να γινει παρα μονο σε New κτιρια που εχω δει να γινεται.πυροσβεστηρας επισης ειναι πολυ χρησιμος .αλλα κανεις δεν θα παρει μεχρι να γινει το κακο.και το κακο ειναι οτι ενας θα παρει φωτια αλλα θα την πληρωσουν ολοι μετα.απο το να παρει φωτια ο ενας οροφος και να εξαπλωθει στους επομενους μεχρι να επηρεαστει η στατικοτητα του κτιριου απο τσιμεντα που θα ψηθουν. ειδικα για τον πυροσβεστήρα ειναι γελοιο το κοστος και η αναγομωση ειναι ανα χ χρονια οποτε δεν αποτελει εξοδο. τωρα θα πεις και δικιο θα εχεις: γιατι δεν υποχρεωνουν να μπουν σε ολα τα σπιτια και λενε μονο για τα air bnb. λες και τα αλλα σπιτια δεν μπορουν να παρουν φωτια?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα