Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
On 07/03/2025 at 07:40, 11osmikrosmhtsos said:

Λοιπον τα αυτοκινητα πλεον εχουν 2 διαβαθμισεις ποιοτητας pre-COVID και post-COVID, οτιδηποτε post ειναι 30% υποβαθμισμενο ποιοτικά και 35-40% υπερτιμημένο χρηματικα.

Αν θες να παρεις αμαξι σε αυτα τα (λιγα για το 2025) χρηματα παρε pre-2018 μεταχειρα.

Η ποιοτητα κατασκευης κυριες και κυριοι εχει πεσει και εχει φτασει ΠΑΤΟ, να δεχτω τον οτι λογω πληθωρισμού ενα αμαξι που το 2010 εκανε 20.000 ευρω τωρα να κοστιζει 24.000 ευρω. Ποιοτικα ομως για να βρεις την ποιοτητα κατασκευης ενος οχηματος των 27.000 οπως ανεφερεσαι πως θες να δωσεις τωρα θα πρεπει να πας σε οχημα των 50.000 στην ξευτιλα.

hyundai ioniq 5 nτετοια συναρμογη σε ενα αμαξι με 5000km εχω να δω απο τσεχοσλοβακικο μισοσαπιο πετσικαρισμενο skoda favorit 30ετιας
να μην γινω κακος και σχολιασω για την ποιοτητα της βαφης η οποια ειναι λες και την εριξα εγω με πιστολι total 30ευρω, μεχρι και οι προφυλακτηρες εχουν το μισο παχος απο οτι ο μεσος automotive προφυλακτηρας τους ζουλας με το δακτυλο σου.

Αυτα ειναι καταντια της αυτοκινητοβιομηχανιας, οταν αυτο συνδιαστει με planned obsolescence και με greedy management εχεις ενα κουβαδακι πραγματικης αξιας 16.000 ευρω να πωλειται 27.000 σε ανθρωπους που δεν φταινε τιποτα.

Θες να δωσεις τα λευτα σου more power to you, αλλα σου λεω προσωπικα οτι αν δεν νοιαζεσαι για τα συστηματα αυτονομης ψευδο-ασφαλειας, και νοιαζεσαι για την ποιοτητα κατασκευης ενα οποιοδηποτε αμαξι του 2010 με ενα καλο συγχρονο infotaiment ντροπιαζει σε price normalized συγκρισεις οποιοδηποτε οχημα καινουργιο ακομα και λαβεις υποψιν τον πληθωρισμο. Η βιομηχανια ανακαμπτει σιγα σιγα (βλ BMW σειρα 1) αλλα με πολυ αργα βηματα και απεχει τουλαχιστον 3-4 χρονια απο την pre-COVID εποχη.

Aν θες μου απαντάς: Εσύ τι αυτοκίνητο και ποιας χρονολογίας έχεις;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, MikhailBakurin είπε

Aν θες μου απαντάς: Εσύ τι αυτοκίνητο και ποιας χρονολογίας έχεις;

pre 2010 το πιο συγχρονο με την τελευταια αποπειρα αγορας οχηματος το 2022 που σταματησα την φαμιλια απο το να πεταξει τα λευτα της

Δημοσ.
2 minutes ago, 11osmikrosmhtsos said:

pre 2010 το πιο συγχρονο με την τελευταια αποπειρα αγορας οχηματος το 2022 που σταματησα την φαμιλια απο το να πεταξει τα λευτα της

Μάλιστα.

Άρα ισχύει το κλασικό ρητό με τις αλεπούδες και τα κρεμαστάρια.

Να ξέρουν όσοι διαβάζουν τα ποστ σου, υπό ποια οικονομική κατάσταση και θέση μας γράφεις.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, MikhailBakurin είπε

Μάλιστα.

Άρα ισχύει το κλασικό ρητό με τις αλεπούδες και τα κρεμαστάρια.

Να ξέρουν όσοι διαβάζουν τα ποστ σου, υπό ποια οικονομική κατάσταση και θέση μας γράφεις.

εχω την ανεση να παρω και ακριβοτερο αμαξι, για να αντικαταστησω ομως ενα φτηνο αμαξι τωρα πρεπει να δωσω πολλα πολλα πολλα λευτα που ΔΕΝ θελω να δωσω, δεν υπαρχει κανενας αντικειμενικος λογος. Ενα αμαξι 2008 των 50k σημερα για να πλησιασεις την ποιοτητα του πρεπει να δωσεις 70k, εγω 70k για κατι που ειναι αναλωσιμο με ημερομηνια ληξης δεν δινω

ποσο μαλλον για να αντικαταστησουμε τον "στολο" της οικογενιας με quality matched οχηματα χρειαζονται 
12,000 ευρω -> 20.000 ευρω
20.000 ευρω -> 28.000 ευρω
48.000 ευρω -> 65.000+ ευρω

Η απαντηση ειναι πως δεν διαθετω 140.000, αλλα και να ειχα δεν θα τα εδινα για κατι, το οποιο με ενα καλο infotaiment το φτανω στο 85-90% των features με τα παλαιοτερα οχηματα με 2χιλιαρικακια... Ιδιατερα δε οταν ολα τα οχηματα μας εχουν ακομα τουλαχιστον 10 χρονια ωφελιμης ζωης. 

Επεξ/σία από 11osmikrosmhtsos
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, 11osmikrosmhtsos είπε

εχω την ανεση να παρω και ακριβοτερο αμαξι, για να αντικαταστησω ομως ενα φτηνο αμαξι τωρα πρεπει να δωσω πολλα πολλα πολλα λευτα που ΔΕΝ θελω να δωσω, δεν υπαρχει κανενας αντικειμενικος λογος. Ενα αμαξι 2008 των 50k σημερα για να πλησιασεις την ποιοτητα του πρεπει να δωσεις 70k, εγω 70k για κατι που ειναι αναλωσιμο με ημερομηνια ληξης δεν δινω

ποσο μαλλον για να αντικαταστησουμε τον "στολο" της οικογενιας με quality matched οχηματα χρειαζονται 
12,000 ευρω -> 20.000 ευρω
20.000 ευρω -> 28.000 ευρω
48.000 ευρω -> 65.000+ ευρω

Η απαντηση ειναι πως δεν διαθετω 140.000, αλλα και να ειχα δεν θα τα εδινα για κατι, το οποιο με ενα καλο infotaiment το φτανω στο 85-90% των features με τα παλαιοτερα οχηματα με 2χιλιαρικακια... Ιδιατερα δε οταν ολα τα οχηματα μας εχουν ακομα τουλαχιστον 10 χρονια ωφελιμης ζωης. 

10 χρόνια από που ως που, υπάρχουν καινουγια αυτοκίνητα που μονο η εγγύηση τους μπορει να φτασει από 5 έως 7 χρόνια.Διαφωνω κάθετα με τα 10 χρόνια αν προσέχεις το αυτοκίνητο σου ειδικά αν δεν μένεις σε πόλη και δεν κάνεις πολλά χρόνια ετησίως.

Επιπλέον το διλειμμα μεταχειρισμένο η καινουργιο είναι σαφώς καινούργιο από όλες τις απόψεις. Η αύξηση των τιμών δεν είναι σοβαρό κριτήριο για να τεθούν τέτοιου είδους ερωτήματα και σκέψεις. Επίσης αν δεν θες να δωσεις τόσα λεφτά όπως λες για καινουργιο και πάλι είναι υποκειμενικό και καθαρά δικό σου θέμα,υπάρχουν άτομα που δίνουν και 140 χιλιάρικα και 1 εκατομμύριο για καινούργια αυτοκίνητα.

Αντικειμενικά και βάση πραγμάτων ένα καινουργιο αυτοκίνητο υπερτερεί σε όλους τους τομείς εναντι ενος παλιού.

P.S κανεις μας δεν είναι πλούσιος ούτε μας πέφτουν από τα μπατζάκια και εγώ μαζεύω 2 χρόνια χρήματα και δεν είμαι πρόθυμος να δώσω 10-15 χιλιάρικα για μεταχειρισμένα αυτοκίνητα 10ετιας,γιατί μην ξεχνάμε δεν ανέβηκαν οι τιμές μόνο από τα καινούργια αλλά και από τα παλιά!

Επεξ/σία από lp_fan_1
  • Like 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, MikhailBakurin είπε

Επισης σε αυτο ξεχωριστα, γραφω απο παρομοια θεση με τον OP, δεν μπορω να δω καμια λογικη να δωσω απειρα χρηματα για να κερδισω το τιποτε (εκτος απο λιγοτερα τελη και ισως λιγοτερη συντηρηση για μια 5ετια). Βλεπεις, η συντηρηση δεν ειναι δωρεαν ουτε στην εγγυηση, αρα δεδομενου οτι τα 3 εξαιρετικα καλα συντηρημενα οχηματα που εχουμε ΔΕΝ χαλανε και κανω λαδακια φιλτρακια η απαντηση ειναι κλαιν μαιν για να αποσβεσω τωρα μια αγορα των 28.000 ευρω γλυτωνοντας 300 ευρω το ετος θελω... Κατσε να σκεφτω.... 93 ετη. Μα ποιος ανθρωπος με σωας τας φρενας και με βασικη νοηση οικονομικων θα εκανε μια τετοια αγορα. Κανενας, ειμαι της αποψης σε ολα τα πραγματα, οντας και μηχανικος οτι πρεπει να τα εκμεταλευομαστε εως το τελος της ωφελιμης ζωης τους, που πιστεψε με για ενα καλοσυντηρημενο οχημα του 2010 δεν ειναι η 15ετια παρα η 25ετια και ισως παραπανω. 

Ζουμε σε μια καταναλωτικη κοινωνια που τα παντα ειναι disposable, εγω δεν ειμαι αρωγος αυτου. Σκεψου τι θα ελεγες αν σου ελεγε οτι το διαμερισμα που αγορασες 200.000 εχει ωφελιμη ζωη 10 ετη και μετα θα καταρρευσει!!!!
Θα το αγοραζες ποτε?

1 λεπτό πριν, lp_fan_1 είπε

10 χρόνια από που ως που, υπάρχουν καινουγια αυτοκίνητα που μονο η εγγύηση τους μπορει να φτασει από 5 έως 7 χρόνια.Διαφωνω κάθετα με τα 10 χρόνια αν προσέχεις το αυτοκίνητο σου ειδικά αν δεν μένεις σε πόλη και δεν κάνεις πολλά χρόνια ετησίως.

ενα οχημα 15 ετιας εχει αλλα 10 χρονια ρεαλιστικα, πριν δεν μπορει να επισκευαστει στο επιπεδο ποιοτητας που του αρμοζει. 

2 λεπτά πριν, lp_fan_1 είπε

Επιπλέον το διλειμμα μεταχειρισμένο η καινουργιο είναι σαφώς καινούργιο από όλες τις απόψεις. Η αύξηση των τιμών δεν είναι σοβαρό κριτήριο για να τεθούν τέτοιου είδους ερωτήματα και σκέψεις. Επίσης αν δεν θες να δωσεις τόσα λεφτά όπως λες για καινουργιο και πάλι είναι υποκειμενικό και καθαρά δικό σου θέμα,υπάρχουν άτομα που δίνουν και 140 χιλιάρικα και 1 εκατομμύριο για καινούργια αυτοκίνητα.

Αντικειμενικά και βάση πραγμάτων ένα καινουργιο αυτοκίνητο υπερτερεί σε όλους τους τομείς εναντι ενος παλιού.

Κανεις λαθος, για να συγκρινεις πρεπει παντα να θεσεις εναν κοινο παρονομαστή (να ΚΑΝΟΝΙΚΟΠΟΊΗΣΕΙΣ). Αλλιως οποια συγκριση ειναι ατοπη και δημιουργει εσφαλμενες εντυπωσεις. Αν κανεις κανονικοποιηση ως προς την τιμη που ειναι το βασικο κριτηριο της μακροοικονομιας, σχεδον παντα (αν οχι παντα) νικαει το μεταχειρισμενο 

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 hours ago, tasoe said:

I stand corrected.

Ό,τι να ναι φίλε.

@Black Demis 18 και 19 με Tesla και εντός πόλης, πάει να πει ότι το πας τάπα από φανάρι σε φανάρι.  

* αρκετά το χέσαμε το topic, ο φίλος προφανώς δεν ενδιαφέρεται για ηλεκτρικό.  ️ 

Επεξ/σία από Vasilisxd
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 minutes ago, tasoe said:

Σε μένα πάει το ό,τι να ναι? Παραδέχτηκα ότι έκανα λάθος, τι άλλο να κάνω.

Οκ τώρα το είδα. Νόμιζα «I stand correct”. Sorry ! 

Η αλήθεια είναι ότι SUV δύο τόνων με 200 άλογα, καίνε λιγότερο από ένα παπάκι που το αμολάς στην κατηφόρα.

Προσωπικά, με πάει Χαλκίδα - Ραφήνα με 2€ μετρημένα και επιβεβαιωμένα.  

Επεξ/σία από Vasilisxd
  • Like 1
Δημοσ.
6 minutes ago, Vasilisxd said:

Ό,τι να ναι φίλε.

@Black Demis 18 και 19 με Tesla και εντός πόλης, πάει να πει ότι το πας τάπα από φανάρι σε φανάρι.  

🤣 να πω εχεις άδικο δεν θα πω...... για αυτο ανεφερα το xanax 😄

• Haha 1
Δημοσ.

Δεν γνωρίζω τις αναγκες σου , ωστοσο στο budget που εχεις κοιτα

Renault Clio ή Arkana, , duster (to καινουργιο) ,i30 οπως λές .

Με υβριδικό εαν εχεις χωρο να το φορτήζεις και οι διαδρόμές σου δεν ειναι πολύ μεγάλες  γλυτώνεις αρκετα απο τα καυσημα.

Σε PSA (opel , peugeot , citroen)  δεν θα πηγαινα προσωπικά.

Δημοσ.

Εγώ πήρα αυτό μεταχειρισμένο πριν ένα μήνα. Για εμένα η άνεση στο να έρχομαι επαρχία αναβαθμίστηκε τρομερά σε σχέση με πριν. Είδα αρκετά συχνά κατανάλωση περίπου 4lt/100km στην επαρχία, με 70-90km/h που ήταν τα αντίστοιχα όρια ταχύτητας, που δεν το λες και άσχημο. Είναι κοντά σε αυτό που ανέφερες στην τιμή. Τα νεότερα μοντέλα πιστεύω είναι αρκετά πιο βελτιωμένα και συνολικά καλύτερα.

Δες και τις ανάγκες σου πέραν μόνο της εμφάνισης, πχ το hatchback σε εμένα είχε σημασία για το κλουβί του σκύλου και το λίγο πιο μικρό μήκος.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 02/03/2025 at 10:19, dsi44 said:

Αν ειναι να δωσεις 30Κ δωστα για bmw

Θα πω όχι, εκτός αν την κρατήσεις μέχρι να λήξει η εγγύηση.

Επεξ/σία από Giorgos241
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...