nchatz Δημοσ. Παρασκευή στις 05:09 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 05:09 μμ Είναι laptop; Είναι tablet; Ό,τι κι αν είναι, το ROG Flow Z13 GZ302 έχει τον τρόπο να τραβά τα βλέμματα και να μαγνητίζει το ενδιαφέρον. Πρόκειται για την πιο πρόσφατη προσθήκη στην οικογένεια των ROG Flow της ASUS και παράλληλα ένα σύστημα που έρχεται να προσφέρει μοναδικές εμπειρίες χρήσης – στην κυριολεξία αφού πρακτικά είναι μία κατηγορία μόνο του. Με τιμή 2800€, η φετινή έκδοση έχει στηθεί με γνώμονα την αποτελεσματικότητα, κάτι που γίνεται εύκολα αντιληπτό με μια ματιά στα τεχνικά χαρακτηριστικά: gaming σύστημα με ενσωματωμένη κάρτα γραφικών, πού ακούστηκε; Κι όμως, το ROG Flow Z13 αριστεύει ως προς τη φορητότητα και την ευελιξία, χωρίς να θυσιάζει επ’ ουδενί τις επιδόσεις. Πώς τα καταφέρνει; Συνεχίστε να διαβάζετε και θα δείτε. Παρά τις μόλις 13,4 του ίντσες, το ROG Flow Z13 όπως αναφέραμε κλέβει την παράσταση. Με design που υιοθετεί αυστηρές γραμμές με έμφαση στις διαγώνιες και ενσωματώνει φουτουριστικά στοιχεία με πρώτο και καλύτερο το… παράθυρο στο πίσω μέρος που προσφέρει θέα της motherboard διπλής όψης στο εσωτερικό (με τον RGB φωτισμό να κάνει ακόμα πιο εντυπωσιακό το όλο θέαμα), το look της συσκευής μοιάζει βγαλμένο από ταινία sci-fi – ή έστω τον κόσμο του Cyberpunk. Στο πίσω τμήμα του υπάρχει και σταντ (με ιριδίζον λογότυπο της ROG στην κάτω δεξιά γωνία του) το οποίο φτάνει τις 170ο επιτρέποντας έτσι στην οθόνη να σταθεί επάνω σε οποιαδήποτε σταθερή επιφάνεια. Η βάση με το πληκτρολόγιο και το touchpad είναι αφαιρούμενη – οπότε ως εκ τούτου, όλα τα «ζωτικά όργανα» του συστήματος βρίσκονται πίσω από την οθόνη. Επί της ουσίας δεν διαφέρει σε κάτι, ως προς την προσέγγιση τουλάχιστον, από τις θήκες-πληκτρολόγια άλλων tablets. Η ποιότητα κατασκευής του ROG Flow Z13 πάντως είναι εκπληκτική. Το σώμα έχει υποστεί 39 διαφορετικές κατεργασίες (οι 10 ακριβείας μέσω CNC) ενώ φέρει και δύο επιστρώσεις ανοδίωσης. Η επιφάνειά του δεν συγκρατεί δαχτυλιές, με το μαύρο χρώμα (που είναι και το μόνο διαθέσιμο) να είναι άκρως επιβλητικό. Οι διαστάσεις του είναι 300 x 204 x 14,9 χιλ. με το βάρος του να εντοπίζεται στα 1,59 κιλά (μαζί με το πληκτρολόγιο). Διαβάστε ολόκληρο το review
Odyss3us Δημοσ. Παρασκευή στις 07:26 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 07:26 μμ (επεξεργασμένο) ειναι το απολυτο Surface Pro killer αν και τα Surface ειναι πιο business oriented παρολαυτα δεν υπαρχει δυνατοτερο Windows tablet σε αυτη την κατηγορια, μπορει η Amd να τρωει ξυλο απο την nVidia αλλα ο Ryzen AI Max+ 395 APU βαζει τα γυαλια τοσο σε Intel οσο και nVidia με τα 16c/32Threads και τα 40 CUs μαζι με την ενοποιημενη μνημη σε τοσο χαμηλη καταναλωση, οπου σχεδον συναγωνιζεται τον Apple M4!!! εχω δει οτι βιντεο κυκλοφορει στο youtube με αυτο το μηχανακι και περιμενω να πεσει λιγο η τιμη μεσα στο χρονο ή να το πουλησει καποιος καλοθελητης στις αγγελιες του ινσομνια απο εξωτερικο γιατι το τρελο αγορι με τα πορτοκαλι μαλλια με τους δασμους το ξεπατωσε! Επεξ/σία Παρασκευή στις 07:45 μμ από Odyss3us 1
invisiblesurfer Δημοσ. Σάββατο στις 06:45 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 06:45 πμ 11 hours ago, Odyss3us said: ειναι το απολυτο Surface Pro killer αν και τα Surface ειναι πιο business oriented παρολαυτα δεν υπαρχει δυνατοτερο Windows tablet σε αυτη την κατηγορια, μπορει η Amd να τρωει ξυλο απο την nVidia αλλα ο Ryzen AI Max+ 395 APU βαζει τα γυαλια τοσο σε Intel οσο και nVidia με τα 16c/32Threads και τα 40 CUs μαζι με την ενοποιημενη μνημη σε τοσο χαμηλη καταναλωση, οπου σχεδον συναγωνιζεται τον Apple M4!!! εχω δει οτι βιντεο κυκλοφορει στο youtube με αυτο το μηχανακι και περιμενω να πεσει λιγο η τιμη μεσα στο χρονο ή να το πουλησει καποιος καλοθελητης στις αγγελιες του ινσομνια απο εξωτερικο γιατι το τρελο αγορι με τα πορτοκαλι μαλλια με τους δασμους το ξεπατωσε! Δεν μου φαίνεται για SurfacePro killer, το σύστημα είναι δεν είναι πραγματικά portable με τέτοιο φορτιστή. Η MS παραμένει βασίλισσα (μαζί με την ΙΒΜ) στην αγορά των επαγγελματικών ultra portables. Επίσης να σημειωθεί ότι το flap στο πίσω μέρος του ROG - όπως και του Surface - καθιστούν την εργασία στο πόδι (κυριολεκτικά και μεταφορικά) εξαιρετικά δύσκολη καθώς απαιτεί επίπεδη επιφάνεια. Συμπληρωματικά - πιστεύω πως τα reviews αυτης της κατηγορίας φορητών θα πρέπει να γίνονται από ανθρώπους που περνούν πάνω από τις μισές εβδομάδες του χρόνου εκτός γραφείου, γιατί ακριβώς σε αυτούς απευθύνονται. Οι υπόλοιποι δικαίως δεν αντιλαμβάνονται τις ιδιαιτερότητες της δουλειάς στο δρόμο, στα αεροδρόμια, μέσα σε ταξί καθ' οδόν προς ραντεβού με πελάτες κ.ο.κ.
oldnew Δημοσ. Σάββατο στις 09:41 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 09:41 πμ (επεξεργασμένο) 14 hours ago, Odyss3us said: ειναι το απολυτο Surface Pro killer αν και τα Surface ειναι πιο business oriented παρολαυτα δεν υπαρχει δυνατοτερο Windows tablet σε αυτη την κατηγορια, μπορει η Amd να τρωει ξυλο απο την nVidia αλλα ο Ryzen AI Max+ 395 APU βαζει τα γυαλια τοσο σε Intel οσο και nVidia με τα 16c/32Threads και τα 40 CUs μαζι με την ενοποιημενη μνημη σε τοσο χαμηλη καταναλωση, οπου σχεδον συναγωνιζεται τον Apple M4!!! εχω δει οτι βιντεο κυκλοφορει στο youtube με αυτο το μηχανακι και περιμενω να πεσει λιγο η τιμη μεσα στο χρονο ή να το πουλησει καποιος καλοθελητης στις αγγελιες του ινσομνια απο εξωτερικο γιατι το τρελο αγορι με τα πορτοκαλι μαλλια με τους δασμους το ξεπατωσε! Απο που προκύπτει οτι ο συγκεκριμένος επεξεργαστής είναι ανταγωνιστικός του Μ4 σε κατανάλωση? Το asus zenbook που βγαίνει σε 2 εκδόσεις, μια 14 ιντσες με lunar lake, και 16 ίντσες με ryzen ai, υπάρχει thread στο reddit που διαβάζα παλαια. Ουτε τη μισή αυτονομία δεν έβγαζε με τον ryzen ai, υπερθέρμαινοταν και κόλλαγε. Οι χρήστες ενας ένας πήγαιναν στα καταστήματα και άλλαζαν το μοντέλο του ryzen ai με το αλλο με τον lunar lake και γραφανε μετα, σωθικα.. Μονο σε επιδόσεις είναι καλός. Γι αυτο και έχει πέσει δραματικά η τιμή στο μοντέλο με ryzen ai, δεν το παίρνει κανένας. Τον Lunar lake τον βγάζανε κοντα σε αυτονομία με apple, δε θυμάμαι ποιο μοντέλο ακριβώς συγκρίνανε. Τον ryzen ai, με την καμία. Εκτός και έχει τόση διαφορά ο συγκεκριμένος ryzen ai με αυτόν που βάζανε στο zenbook. Δεν το νομίζω βέβαια αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Το συγκεκριμένο μηχάνημα είναι πολύ χοντρό και βαρύ. Ουσιαστικά είναι desktop replacement που μεταφέρεται εύκολα, γιατί φορητό με την έννοια πχ το έχω στο κρεβάτι, δεν το λες. Θα προτιμούσα ενα galaxy book 5 pro 360, 32γιγα με lunar lake. Το οποίο είναι επίσης πανάκριβο βέβαια. Επεξ/σία Σάββατο στις 09:50 πμ από oldnew
Odyss3us Δημοσ. Σάββατο στις 02:55 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 02:55 μμ (επεξεργασμένο) 5 hours ago, oldnew said: Απο που προκύπτει οτι ο συγκεκριμένος επεξεργαστής είναι ανταγωνιστικός του Μ4 σε κατανάλωση? Το asus zenbook που βγαίνει σε 2 εκδόσεις, μια 14 ιντσες με lunar lake, και 16 ίντσες με ryzen ai, υπάρχει thread στο reddit που διαβάζα παλαια. Ουτε τη μισή αυτονομία δεν έβγαζε με τον ryzen ai, υπερθέρμαινοταν και κόλλαγε. Οι χρήστες ενας ένας πήγαιναν στα καταστήματα και άλλαζαν το μοντέλο του ryzen ai με το αλλο με τον lunar lake και γραφανε μετα, σωθικα.. Μονο σε επιδόσεις είναι καλός. Γι αυτο και έχει πέσει δραματικά η τιμή στο μοντέλο με ryzen ai, δεν το παίρνει κανένας. Τον Lunar lake τον βγάζανε κοντα σε αυτονομία με apple, δε θυμάμαι ποιο μοντέλο ακριβώς συγκρίνανε. Τον ryzen ai, με την καμία. Εκτός και έχει τόση διαφορά ο συγκεκριμένος ryzen ai με αυτόν που βάζανε στο zenbook. Δεν το νομίζω βέβαια αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Το συγκεκριμένο μηχάνημα είναι πολύ χοντρό και βαρύ. Ουσιαστικά είναι desktop replacement που μεταφέρεται εύκολα, γιατί φορητό με την έννοια πχ το έχω στο κρεβάτι, δεν το λες. Θα προτιμούσα ενα galaxy book 5 pro 360, 32γιγα με lunar lake. Το οποίο είναι επίσης πανάκριβο βέβαια. μαλλον μπερδευεις τον Ryzen AI MAX+ 395 που ειναι ολοκαινουριο μοντελο και δεν εχει κυκλοφορησει πουθενα αλλου πλην του Asus ROG Flow Z13 (2025) με τα παλαιοτερα AMD Ryzen 9 8945H, Ryzen 7 8840HS κλπ. για να καταλαβεις τα παλαιοτερα AMD APUs ειχαν μεχρι 12 CUs και εφτασε τα 16 το δυνατοτερο μοντελο μεχρι προτινος, το Ryzen AI MAX+ 395 εχει 40 CUs και συναγωνιζεται στα γραφικα μια 4060/4070!! με καταναλωση 60~80W ολα αυτα μαζι με ενα 16πυρηνο με 32 Threads! στο multi Cinebench ξεπερναει ακομα και τον desktop 14700Κ!!! 8 hours ago, invisiblesurfer said: Δεν μου φαίνεται για SurfacePro killer, το σύστημα είναι δεν είναι πραγματικά portable με τέτοιο φορτιστή. Η MS παραμένει βασίλισσα (μαζί με την ΙΒΜ) στην αγορά των επαγγελματικών ultra portables. Επίσης να σημειωθεί ότι το flap στο πίσω μέρος του ROG - όπως και του Surface - καθιστούν την εργασία στο πόδι (κυριολεκτικά και μεταφορικά) εξαιρετικά δύσκολη καθώς απαιτεί επίπεδη επιφάνεια. Συμπληρωματικά - πιστεύω πως τα reviews αυτης της κατηγορίας φορητών θα πρέπει να γίνονται από ανθρώπους που περνούν πάνω από τις μισές εβδομάδες του χρόνου εκτός γραφείου, γιατί ακριβώς σε αυτούς απευθύνονται. Οι υπόλοιποι δικαίως δεν αντιλαμβάνονται τις ιδιαιτερότητες της δουλειάς στο δρόμο, στα αεροδρόμια, μέσα σε ταξί καθ' οδόν προς ραντεβού με πελάτες κ.ο.κ. μαλλον δεν διαβασατε το review, μεχρι 8 ωρες κραταει αυτονομια, επειδη εχω εδω και 2 χρονια παρομοιο form factor το Surface Pro 8 και το εχω δουλεψει επανειλημμενα τοσο σε ταξιδι οσο και σε διακοπες ξερω πολυ καλα τη χρηση και κατα ποσο βολευει ενα τετοιο εργαλειο, καταρχην αν το εχεις στα ποδια σου θα τοχεις σε tablet mode χωρις πληκτρολογιο για χαλαρο σερφαρισμα, ενω για δουλεια γραφειου θα χρειαστεις οπωσδηποτε και μια 2η φορητη οθονη πανω σε ενα τραπεζι και θα ειναι στο ρευμα οποτε το μεγεθος του φορτιστη ειναι αδιαφορο, η μπαταρια του Surface μετα απο 2 χρονια χρησης ειναι ακομα στο 100% αφου σχεδον παντα το εχω στη πριζα οσο για τη συγκριση με τον Apple M4 ενα ολοκληρωμενο review με συγκριτικα πινακακια εδω απο τα παμπολλα που κυκλοφορουν πλεον ο Ryzen AI MAX+ 395 ειναι ισαξιος του Apple M4 Pro σε multithreading apps οπως Blender, Houdini, Handbrake, Photoshop, Lightroom, Premiere κλπ. σε gaming εννοειται οτι παταει οποιονδηποτε intel Core Ultra και συναγωνιζεται οσους εχουν combo μια RTX 4060/4070 Επεξ/σία Σάββατο στις 03:26 μμ από Odyss3us
oldnew Δημοσ. Σάββατο στις 04:10 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 04:10 μμ (επεξεργασμένο) @Odyss3us δεν μπερδεύτηκα. Τωρα δε βρίσκω το συγκεκριμένο link που συγκεκρινει τα 2 που ελεγα. Αλλα το μοντέλο είναι με τον επεξεργαστή ryzen ai 370. Να και ενα λινκ που βρήκα τώρα όπου λεει οτι επιτέλους δεν κολαει κλπ μετα απο update. Ακριβώς γιατί πρώτα ΟΛΑ κολαγαν, υπερθέρμαινονταν κλπ. Επίσης έχω δει σειρά συγκριτικων ανάμεσα στους επεξεργαστές ryzen ai της amd και τους Lunar lake (3nm tsmc κατασκευή) και από θέμα αυτονομίας είναι πολύ μπροστά οι συγκεκριμένοι (και μονο, οσοι είναι κατασκευής tsmc) από την amd. Και πίσω οτι θέλει πολλούς πυρήνες. Επίσης σε συγκριτικά που έχω δει του ryzen ai σε σχέση με τον επεξεργαστή που αντικατάσταστα, πολυ μικρή διαφορά έχει σε αυτονομία. Τωρα αν ο Ryzen AI MAX+ 395 έχει τοσο διαφορά απ τον ryzen ai 370 σε θέμα αυτονομίας δεν ξέρω αλλα μου φαίνεται περίεργο να έχει. Αν ψάξω περισσότερο θα βρω και το λινκ που ελεγα πιστεύω. Μπορεί βέβαια να ήταν κάποιο πρόβλημα που λύθηκε με Update που κολαγε και που είχε τραγική αυτονομία τότε. Αλλα γενικά ο συγκεκριμένος επεξεργαστής δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο σε αυτονομία. Το δείχνει κάθε συγκριτικό. Επισης δεν πήγαινε καλα σε κάτι που με ενδιαφέρει και εχω ψάξει. Το μοντέλο με lunar lake σε standby (κλειστή οθόνη αλλα να δουλεύει) έχανε 2% στο 12ωρο. Το μοντέλο με τον ryzen ai καπου 10% Επεξ/σία Σάββατο στις 04:17 μμ από oldnew
Odyss3us Δημοσ. Σάββατο στις 04:19 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 04:19 μμ (επεξεργασμένο) 13 minutes ago, oldnew said: @Odyss3us δεν μπερδεύτηκα. Τωρα δε βρίσκω το συγκεκριμένο link που συγκεκρινει τα 2 που ελεγα. Αλλα το μοντέλο είναι με τον επεξεργαστή ryzen ai 370. Να και ενα λινκ που βρήκα τώρα όπου λεει οτι επιτέλους δεν κολαει κλπ μετα απο update. Ακριβώς γιατί πρώτα ΟΛΑ κολαγαν, υπερθέρμαινονταν κλπ. Επίσης έχω δει σειρά συγκριτικων ανάμεσα στους επεξεργαστές ryzen ai της amd και τους Lunar lake (3nm tsmc κατασκευή) και από θέμα αυτονομίας είναι πολύ μπροστά οι συγκεκριμένοι (και μονο, οσοι είναι κατασκευής tsmc) από την amd. Και πίσω οτι θέλει πολλούς πυρήνες. Επίσης σε συγκριτικά που έχω δει του ryzen ai σε σχέση με τον επεξεργαστή που αντικατάσταστα, πολυ μικρή διαφορά έχει σε αυτονομία. Αν ψάξω περισσότερο θα βρω και το λινκ που ελεγα πιστεύω. Μπορεί βέβαια να ήταν κάποιο πρόβλημα που λύθηκε με Update που κολαγε και που είχε τραγική αυτονομία τότε. Αλλα γενικά ο συγκεκριμένος επεξεργαστής δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο σε αυτονομία. Το δείχνει κάθε συγκριτικό. αλλο ο Ryzen AI MAX+ 395 που ειναι ολοκαινουριος και αλλο Ryzen ai 370 που εξακολουθεις να αναφερεις μαζι με τα AMD Ryzen 9 8945H, Ryzen 7 8840HS κλπ που ειναι παλαιοτερα μοντελα με το 1/3 της ιπποδυναμης σε ενσωματομενα γραφικα, απορω γιατι εξακολουθειτε να αναφερετε την αυτονομια ως το νο1 θεμα υπαρχει λαπτοπ που να δουλευει αυτονομα στο full σε ενα 8ωρο; δηλαδη σε ποιο ρεαλιστικο εργασιακο σεναριο δουλευεις 8ωρο με μπαταρια απο την παραλια; ολοι οι digital nomads εδω μαζευτηκατε; φορητοτητα σημαινει βαζω το λαπτοπ/ταμπλετ στη τσαντα και πηγαινω με το ιδιο εργαλειο και τις ιδιες εφαρμογες απτο σπιτι στο γραφειο/ξενοδοχειο/εξοχικο και συνεχιζω απροσκοπτα τη δουλεια μου ενδεχομενως και σε μια 2η συνοδευτικη οθονη... Επεξ/σία Σάββατο στις 04:24 μμ από Odyss3us 1
oldnew Δημοσ. Σάββατο στις 04:28 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 04:28 μμ (επεξεργασμένο) 12 minutes ago, Odyss3us said: αλλο ο Ryzen AI MAX+ 395 που ειναι ολοκαινουριος και αλλο Ryzen ai 370 που εξακολουθεις να αναφερεις μαζι με τα AMD Ryzen 9 8945H, Ryzen 7 8840HS κλπ που ειναι παλαιοτερα μοντελα με το 1/3 της ιπποδυναμης σε ενσωματομενα γραφικα, απορω γιατι εξακολουθειτε να αναφερετε την αυτονομια ως το νο1 θεμα υπαρχει λαπτοπ που να δουλευει αυτονομα στο full σε ενα 8ωρο; δηλαδη σε ποιο ρεαλιστικο εργασιακο σεναριο δουλευεις 8ωρο με μπαταρια απο την παραλια; ολοι οι digital nomads εδω μαζευτηκατε; φορητοτητα σημαινει βαζω το λαπτοπ/ταμπλετ στη τσαντα και πηγαινω με το ιδιο εργαλειο και τις ιδιες εφαρμογες απτο σπιτι στο γραφειο/ξενοδοχειο/εξοχικο και συνεχιζω απροσκοπτα τη δουλεια μου ενδεχομενως και σε μια 2η συνοδευτικη οθονη... Οκ αμα έχει τόση διαφορά απ τον ryzen ai370 παω πασο. Θα τον ψαξω. Όσον αφορά την αυτονομία καθενας κανει διαφορετικη χρήση και έχει διαφορετικα κριτήρια. Εμένα με ενδιαφέρει η αυτονομία και το standby time. Edit, με βαση αυτό πάντως δεν φαίνεται ιδιαίτερα καλύτερος σε αυτονομία σε σχέση με τον ryzen ai 370. https://nanoreview.net/en/cpu-compare/amd-ryzen-ai-max-pro-395-vs-amd-ryzen-ai-9-hx-370 Η ένσταση μου απο την αρχή είναι στο θέμα της αυτονομίας που γράφτηκε οτι ειναι σε επίπεδα apple m4. Που με την καμία δεν φαίνεται να πλησιάζει καν στην πραξη. Δεν είπα ότι δεν έχει τα δικά του πλεονέκτηματα. Επεξ/σία Σάββατο στις 04:34 μμ από oldnew
Odyss3us Δημοσ. Σάββατο στις 04:34 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 04:34 μμ (επεξεργασμένο) 9 minutes ago, oldnew said: Οκ αμα έχει τόση διαφορά απ τον ryzen ai370 παω πασο. Θα τον ψαξω. Όσον αφορά την αυτονομία καθενας κανει διαφορετικη χρήση και έχει διαφορετικα κριτήρια. Εμένα με ενδιαφέρει η αυτονομία και το standby time. ειναι εντελως νεα τεχνολογια οτι καλυτερο υπαρχει με integrated graphics σε mobile X86 πλατφορμα, για αρχη δες το παραπανω εξαιρετικο video που εβαλα των Hardware Canucks, παρακατω ο τυπος το bencharei δημιουργωντας profil απο τα 15 εως τα 80 Watts με σταδιακα βηματα ανα ενα Watt για να βρει το sweet spot και να διαπιστωσει τη συμπεριφορα του chipset σε διαφορα ενεργειακα σεναρια: Επεξ/σία Σάββατο στις 04:37 μμ από Odyss3us 1
oldnew Δημοσ. Σάββατο στις 04:39 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 04:39 μμ (επεξεργασμένο) 13 minutes ago, Odyss3us said: ειναι εντελως νεα τεχνολογια οτι καλυτερο υπαρχει με integrated graphics σε mobile X86 πλατφορμα, για αρχη δες το παραπανω εξαιρετικο video που εβαλα των Hardware Canucks, παρακατω ο τυπος το bencharei δημιουργωντας profil απο τα 15 εως τα 80 Watts με σταδιακα βηματα ανα ενα Watt για να βρει το sweet spot και να διαπιστωσει τη συμπεριφορα του chipset σε διαφορα ενεργειακα σεναρια Απο γραφικά και το bench που έβαλα δείχνει πόσο δυνατό είναι. Επαναλαμβάνω οτι εγω διορθώσα τα περί αυτονομίας. Αν είναι καλύτερο απο οτι έλεγα και σε αυτονομία οκ, θα δειξει. Thanks για το βίντεο που είναι καλο οντως. Edit. Δεν προσπαθώ να θαψω το μηχάνημα (ισα ισα είναι απ τα υποψήφια για αγορά) . Προσπαθώ και εγω να καταλάβω τι γίνεται. Μακάρι και σε αυτονομία στην πραξη να εχει διαφορά απο αυτόν που ελεγα. Οποιος βρει τεστ του συγκεκριμένου cpu απέναντι σε Lunar lake ειδικά οσον αφορά αυτονομία ας τα βαλει. Απο επιδόσεις δεν τίθεται θέμα οτι είναι καλύτερος (και εδικά σε γραφικα μακράν). Επεξ/σία Σάββατο στις 04:48 μμ από oldnew
Odyss3us Δημοσ. Σάββατο στις 04:47 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 04:47 μμ (επεξεργασμένο) ΥΓ. και κατι αλλο που θελω να αναφερω, εμενα προσωπικα στα φορητα με ενοχλει ο θορυβος, δεν μπορω να εργαζομαι ή να παιζω ενα παιχνιδι και να ακουγονται οι ανεμιστηρες σα τουρμπινες ετοιμες να απογειωθουν, με αποτελεσμα να αναγκαζομαι να φοραω ακουστικα και να απομονωνομαι απο τον περιβαλλοντα χωρο, το κακομοιρο τo Surface με τα Iris graphics καταφερνει και δινει σημα στην native 2k οθονη του και σε αλλη μια εξωτερικη σε οτι multitasking σεναριο κι αν του βαλω εκει θα τα καταφερει μια χαρα, μολις ομως του ανοιξω ενα παιχνιδι (ναι μπορει να παιζει Diablo 4 στα lowest settings 75 fps) αλλα ακομα και στα lowest settings θα ξεσηκωσει το συμπαν! το συγκεκριμενο υβριδικο με τα liquid metal heat pipes και το overall design θα εξακολουθει να παραμενει σχετικα αθορυβο σε σχεση με τον υπολοιπο ανταγωνισμο που προσπαθει να ψυξει μια 4060/4070 (για να μη πω παραπανω) σε ενα εκατοστο παχος κατω απτο πληκτρολογιο... Επεξ/σία Σάββατο στις 04:51 μμ από Odyss3us 1
oldnew Δημοσ. Σάββατο στις 04:53 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 04:53 μμ (επεξεργασμένο) 6 minutes ago, Odyss3us said: το συγκεκριμενο υβριδικο με τα liquid metal heat pipes και το overall design θα εξακολουθει να παραμενει σχετικα αθορυβο σε σχεση με τον υπολοιπο ανταγωνισμο που προσπαθει να ψυξει μια 4060/4070 (για να μη πω παραπανω) σε ενα εκατοστο παχος κατω απτο πληκτρολογιο... Έχεις το συγκεκριμένο asus rog με τον συγκεκριμένο επεξεργαστη που συζητάμε εδω? Αν ναι, και μπορείς, αστω μια μερα ανοιχτό (με κλειστή οθόνη αλλα να δουλεύει οχι να μπει σε sleep mode) και γράψε ποσο εχασε πχ σε 10 ωρες. Οτι πχ πηγε απο 58 σε 45. Να δω στην πραξη το standby time. Εαν και οταν μπρορεις. Κάποιο βράδυ πριν κοιμηθείς. Thanks, Επεξ/σία Σάββατο στις 04:54 μμ από oldnew
Odyss3us Δημοσ. Σάββατο στις 05:03 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 05:03 μμ (επεξεργασμένο) 10 minutes ago, oldnew said: Έχεις το συγκεκριμένο asus rog με τον συγκεκριμένο επεξεργαστη που συζητάμε εδω? Αν ναι, και μπορείς, αστω μια μερα ανοιχτό (με κλειστή οθόνη αλλα να δουλεύει οχι να μπει σε sleep mode) και γράψε ποσο εχασε πχ σε 10 ωρες. Οτι πχ πηγε απο 58 σε 45. Να δω στην πραξη το standby time. Εαν και οταν μπρορεις. Κάποιο βράδυ πριν κοιμηθείς. Thanks, και να ηθελα δεν μπορω να το εχω ακομα μονο προπαραγγελια μετα απο ενα μηνα -και αν- ελπιζω οσονουπω καποια στιγμη μεσα στο 2025, προς το παρον το εχουν ως δειγμα μονο καποιοι τυχεροι reviewers οπως το insomnia παρε κι ενα συγκριτικο με τον Intel Core Ultra 5 125H (δεν ειναι ο δυνατοτερος αλλα σχεδον ολοι εχουν ελαχιστες διαφορες στους πυρηνες και στο max turbo speed) Επεξ/σία Σάββατο στις 05:04 μμ από Odyss3us 1
oldnew Δημοσ. Σάββατο στις 05:09 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 05:09 μμ (επεξεργασμένο) 7 minutes ago, Odyss3us said: και να ηθελα δεν μπορω να το εχω ακομα μονο προπαραγγελια μετα απο ενα μηνα -και αν- ελπιζω οσονουπω καποια στιγμη μεσα στο 2025, προς το παρον το εχουν ως δειγμα μονο καποιοι τυχεροι reviewers οπως το insomnia παρε κι ενα συγκριτικο με τον Intel Core Ultra 5 125H (δεν ειναι ο δυνατοτερος αλλα σχεδον ολοι εχουν ελαχιστες διαφορες στους πυρηνες και στο max turbo speed) Ο ultra 5 125H είναι η προηγούμενη γενιά απο τους Lunar lake. Ο ένας είναι 7nm ιντελ και ο άλλος 3nm tsmc. Δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους σε αυτονομία. Lunar lake είναι πχ ο Core Ultra 5 226V https://nanoreview.net/en/cpu-compare/intel-core-ultra-5-226v-vs-intel-core-ultra-5-125h Επεξ/σία Σάββατο στις 05:10 μμ από oldnew
Odyss3us Δημοσ. Σάββατο στις 05:18 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 05:18 μμ (επεξεργασμένο) 9 minutes ago, oldnew said: Ο ultra 5 125H είναι η προηγούμενη γενιά απο τους Lunar lake. Ο ένας είναι 7nm ιντελ και ο άλλος 3nm tsmc. Δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους σε αυτονομία. Lunar lake είναι πχ ο Core Ultra 5 226V https://nanoreview.net/en/cpu-compare/intel-core-ultra-5-226v-vs-intel-core-ultra-5-125h για δες εδω: Ο Ryzen AI MAX+ 395 πιανει 29.500 στο Cinebench multi μιλαμε για επιδοση που πιανει ο i7 13700K desktop διαλυοντας οτιδηποτε κυκλοφορει σε φορητο https://www.techpowerup.com/review/intel-core-i7-14700k/6.html Επεξ/σία Σάββατο στις 05:20 μμ από Odyss3us 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα