mike_a4 Δημοσ. Παρασκευή στις 04:40 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 04:40 μμ (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, αντιμετωπίζω στιγμιαία τυχαία black screen στην οθόνη (την έχω 4k@120Hz). Έχω δοκιμάσει ότι μπορείτε να φανταστείτε από ρυθμίσεις κτλ, δεν έχω βγάλει άκρη. Με άλλη κάρτα, την Sapphire Nitro+ 5700 Xt που έχει hdmi 2.0b port, δουλεύει σε 4k@120Hz χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Δοκίμασα επίσης την ASUS 4060 LP BRK (έχει HDMI 2.1 port) και έχω το ίδιο πρόβλημα. Δοκίμασα το καλώδιο Cablexpert AOC Premium Series Ultra High speed (CCBP-HDMI8K-AOC-20M) και κάνει συνέχεια αναβόσβημα η οθόνη από τη στιγμή της σύνδεσης. Το καλώδιο μου είναι το: KabelDirekt Optical 8K Ultra High Speed HDMI 2.1 Cable. Συνδέοντας την ASUS RTX 3080 και το ίδιο καλώδιο (KabelDirekt Optical 8K Ultra High Speed HDMI 2.1 Cable) στην τηλεόραση LG G1 (έχει HDMI 2.1 port) στα 4k@120Hz δεν εμφανίζεται το πρόβλημα! Έχει μήπως κάποιος άλλη εμπειρία με 20μέτρα HDMI 2.1 οπτικό καλώδιο και οθόνη 4k@120Hz? Μην μου πείτε ότι φταίει ότι ειναι μεγάλο το καλώδιο γιατί με την Sapphire δεν εμφανίζεται καθόλου το πρόβλημα (ούτε όταν το συνδέω στην τηλεόραση).... Μιχάλης Υσ. εννοείται ότι με το 1.8μ HDMI 2.1 certified καλώδιο που είχε μέσα η οθόνη παίζει κανονικά... Επεξ/σία Παρασκευή στις 04:46 μμ από mike_a4
user2163 Δημοσ. Παρασκευή στις 04:50 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 04:50 μμ (επεξεργασμένο) 11 minutes ago, mike_a4 said: Μην μου πείτε ότι φταίει ότι ειναι μεγάλο το καλώδιο γιατί με την Sapphire δεν εμφανίζεται καθόλου το πρόβλημα.... Ότι φταίει το μήκος του καλωδίου είναι 99.9% σίγουρο, όσο μεγαλώνει το μήκος μικραίνει (εκθετικά μετά από ένα βαθμό) το SNR. (https://cie-group.com/how-to-av/videos-and-blogs/av-signal-distances) Οι νεότερες κάρτες (RTX 3080 & 4060) έχουν πιο απαιτητικά HDMI 2.1 chipsets. Το καλώδιο στα 20m μπορεί να αποδυναμώνει το σήμα. - Δοκίμασε να χαμηλώσεις τον ρυθμό ανανέωσης στα 4K@60Hz αν είσαι οκ με αυτό τουλάχιστον για να δούμε αν αυτό λειτουργεί Οι RTX 3000/4000 κάρτες χρησιμοποιούν Display Stream Compression (DSC) οπότε δες αν υπάρχει ρύθμιση για "HDMI Ultra High Speed Mode" ή DSC στο control panel της GPU/οθόνης και δοκίμασε να το απενεργοποιήσεις 'Ισως να δοκιμάσεις αν έχεις πρόσβαση σε κάποιο άλλο πιστοποιημένο 8K 48Gbps Optical HDMI 2.1 (π.χ. RUIPRO ή Fibbr) Επεξ/σία Παρασκευή στις 04:52 μμ από user2163 typo 1
mike_a4 Δημοσ. Παρασκευή στις 05:07 μμ Μέλος Δημοσ. Παρασκευή στις 05:07 μμ (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, user2163 είπε Ότι φταίει το μήκος του καλωδίου είναι 99.9% σίγουρο, όσο μεγαλώνει το μήκος μικραίνει (εκθετικά μετά από ένα βαθμό) το SNR. (https://cie-group.com/how-to-av/videos-and-blogs/av-signal-distances) Οι νεότερες κάρτες (RTX 3080 & 4060) έχουν πιο απαιτητικά HDMI 2.1 chipsets. Το καλώδιο στα 20m μπορεί να αποδυναμώνει το σήμα. - Δοκίμασε να χαμηλώσεις τον ρυθμό ανανέωσης στα 4K@60Hz αν είσαι οκ με αυτό τουλάχιστον για να δούμε αν αυτό λειτουργεί Οι RTX 3000/4000 κάρτες χρησιμοποιούν Display Stream Compression (DSC) οπότε δες αν υπάρχει ρύθμιση για "HDMI Ultra High Speed Mode" ή DSC στο control panel της GPU/οθόνης και δοκίμασε να το απενεργοποιήσεις 'Ισως να δοκιμάσεις αν έχεις πρόσβαση σε κάποιο άλλο πιστοποιημένο 8K 48Gbps Optical HDMI 2.1 (π.χ. RUIPRO ή Fibbr) Αν ήταν θέμα αποδυνάμωσης του σήματος, δεν θα δούλευε στην τηλεόραση. Αν θυμάμαι καλά και σε 4k@60Hz το είχε κάνει αλλά θα το ξαναδοκιμάσω. Στη κάρτα δεν μπορείς να απενεργοποιήσεις το DSC αλλά και να μπορούσα δεν θα ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση γιατί το DSC κάνει συμπίεση οπότε μειώνεται το απαιτούμενο bandwidth. Η LG μου πρότεινε να απενεργοποίησω το VRR στην οθόνη αλλα τπτ, η ASUS μου είπε να βάλω τη κάρτα σε performance mode μήπως δίνει πιο σταθερή τάση, τπτ...έχω επίσης δοκιμάσει να μείωσω color σε 8bit και το RGB σε 4:4:4 πάλι τπτ... Επεξ/σία Παρασκευή στις 05:08 μμ από mike_a4
Super Moderators Thresh Δημοσ. Κυριακή στις 03:59 μμ Super Moderators Δημοσ. Κυριακή στις 03:59 μμ Αυτό άρχισε ξαφνικά? Μήπως είναι θέμα των drivers της Nvidia?
mike_a4 Δημοσ. πριν από 14 ώρες Μέλος Δημοσ. πριν από 14 ώρες (επεξεργασμένο) Όχι από την αρχή υπάρχει το πρόβλημα Επίσης προς ενημέρωσή σας υπάρχει ενα φοβερό tool το Custom Resolution Utility (CRU) με το οποίο επεμβαίνεις στο EDID και μπορείς να απενεργοποιήσεις πολλά features ή και να προσθέσεις αναλύσεις που δεν φέρνει ο driver αλλά πάλι δεν έχω καταφέρει κάτι. Το αναφέρω γιατί μπορεί να βοηθήσει κάποιους με άλλα θέματα π.χ. δείτε εδώ: https://ibb.co/Ld8Dg86K Επίσης με τη συγκεκριμένη οθόνη, το πρόβλημα εμφανίζεται και στην ανάλυση 4k@60Hz Επεξ/σία πριν από 14 ώρες από mike_a4
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα