Προς το περιεχόμενο

προγραμματισμός πληκτρολογίου...

ekkli

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

αγόρασα πρόσφατα (χθες δηλαδή :) ) ένα ασύρματο σετ πληκτρολόγιο-ποντίκι της MS

το πληκτρολόγιο (προφανώς και όχι το ποντίκι) έχει 5 πλήκτρα που προγραμματίζονται να ανοίγουν οποιοδήποτε πρόγραμμα ή φάκελο.

2 εντολές δεν ξέρω να δώσω και ζητώ ταπεινά τη βοήθεια σας:

την εντολή να σβήσει ή να κάνει restart (έχει 3215 κουμπάκια πάνω κ δεν έχει power off η μα$#@α)

και την εντολή για την dial up σύνδεση

αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει να γίνω ακόμα πιο τεμπέλης.....

Δημοσ.

Εφόσον έχεις εγκαταστήσει drivers και software, πηγαίνεις Control Panel -> keyboard -> key settings. Διαλέγεις από τη λίστα ποιο πλήκτρο θες να κάνεις edit, πατάς edit, start a program, a web page or a program και εκεί θα εισάγεις το ανάλογο shortcut για restart ή stutdown

Για να δημιουργήσεις shortcut, δεξί κλικ στην επιφάνεια εργασίας, δημιουργία συντόμευσης και εκεί βάζεις την ανάλογη εντολή

%windir%\System32\shutdown.exe -s -t 00 gia shutdown.

%windir%\System32\shutdown.exe -r -t 00 gia restart.

Δημοσ.

Εγώ το ίδιο έχω και έχω βάλει το Sleep να μου βγάζει το Start - Turn Off Computer και έτσι με δεξιά και Enter κάνω Shut Down ενώ με 2 δεξια και Enter κάνω Restart :D

Δεν θεωρώ πρακτικό το να έχεις το Shutdown ή το Restart σε ένα κουμπί γιατί αν καταλάθος πατησεις το λάθος κουμπί τότε...

Δημοσ.

Αγαπημένε μας τεμπέλη :lol:, εκτός από τα πολύ σωστά λεγόμενα του mikaha, μπορείς από Control Panel => Power Options στο tab advanced να κάνεις αυτό που λέει ο OPC. Στο σημείο When I press the sleep button on my computer του δίνεις την επιλογή Ask me what to do. Έτσι όταν πατήσεις το κουμπί [sleep] στο πληκτρολόγιο σου θα σου πετάει το turn off computer menu κ θα επιλέγεις κατά βούληση. Όντως τα restart/shutdown σε ένα κουμπί μπορεί να είναι επικίνδυνα. Για να εκκινείς το pc σου από το πληκτρολόγιο/ποντίκι ρίξε μια ματιά στις αντίστοιχες επιλογές του bios σου. (Εφόσον υπάρχουν).

/sc

Δημοσ.
Εγώ πάλι χρησιμοποιώ το κουμπί του υπολογιστή, το οποίο μόλις το πατήσω τα Windows Μου απλά τερματίζουν... :D

Ναι κι εγω ετσι εκανα... Μια φορα ομως το γονατακι μου την εκανε τη ζημια... Και οπως παντα επιβεβαιωθηκε ενας ακομα νομος του Μurphy και ηταν η μοναδικη φορα που εκανα οντως σοβαρη δουλεια και δεν ειχα πατησει save... Με εσωσε ευτυχως το recovery του Office :shock:

Δημοσ.

ευχαριστώ πολύ άπαντες :)

αυτό που διάλεξα τελικά να κάνω ήταν να συνδέσω το κουμπί sleep με το μενού shut down

mikaha, αυτή την απάντηση την είχα δει κ σε ένα άλλο πρόσφατο παρόμοιο θέμα, αλλά δεν θέλω να φορτώνω συντομεύσεις την επιφάνεια εργασίας.

με το internet καμιά ιδέα ?

Δημοσ.

To shortcut μπορείς να το έχεις όπου θέλεις. Μια ακόμη λύση είναι να τοποθετήσεις το shortcut για restart ή shutdown στη γραμμή γρήγορης εκκίνησης, δεξιά της έναρξης. 3 κινήσεις σε μια. Για το dial-up με παρόμοιο τρόπο, πηγαίνεις στα key settings του πληκτρολογίου και εισάγεις τη συντόμευση της dial-up

Δημοσ.

όταν συσχετίζω το shortcut της σύνδεσης με το κουμπί

και μετά πατάω το κουμπί, βγάζει ένα μήνυμα:

"you have pressed one of the my favorites keys but the current assignment for this key is not available..... "

bla bla bla (και όχι http://www.mplampla.gr )

απ'ότι καταλαβαίνω δεν μπορεί να συσχετίσει συντομεύσεις συνδέσεων internet με τα κουμπιά favorites (το δοκίμασα κ με άλλες συνδέσεις)

κατά τ'άλλα, οποιαδήποτε άλλη συντόμευση την παίρνει κανονικά

με browse δεν μπορώ να εντοπίσω στο σκληρό που είναι φυλαγμένες κατευθείαν οι συνδέσεις...

αρχίζει να γίνεται αντιπαραγωγικό το να προσπαθείς να είσαι τεμπέλης... :lol:

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

sorry για το μεγάααααααλο κενό, σπουδάζω/δουλεύω επαρχια κ τώρα ξανάρθα...

λεπόν, επειδή δεν κάνει να μένουν αναπάντητα θέματα στο φόρουμ να πω ότι όντως,

αυτό που κάνω πλέον για να μπω ιντερνετ είναι να πατάω το κουμπί web/home

κ προσπαθώ να θυμάμαι να ξετικάρω το work offline :)

thnks mikaha και κρίμα που δεν σε είδαμε στην scuderia ποτέ

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...