Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπαλκονοπορτα από κουφωμα αλουμινιου, το ρολο ειναι πλαστικό. 11 χρονια κράτησε, το ρολο μου ειναι βαρυ βαζω και τα 2 χερια να το σηκώσω. (ή ενα χέρι με δύναμη) Σε σχεση με ενος φιλου που ειναι πουπουλο.

https://www.homepraktika.gr/επιπλοποιία-κιγκαλερία/axesoyar-gia-parathura/εξαρτήματα-ξύλινων-ρολών/enisxymenos-e3wterikos-mhxanismos-rolwn-leykos-6-metrwn-me-imanta-24049040-0?gbraid=0AAAAADkPY7uvgU8Tbnh5D6k93UXfbBfrU

υπαρχουν ποιοτητες;  Να μην ξαναγινει. Εννοειται θα το περασει αλλος.

Επεξ/σία από Vault13
Δημοσ.
36 minutes ago, Vault13 said:

Μπαλκονοπορτα από κουφωμα αλουμινιου, το ρολο ειναι πλαστικό. 11 χρονια κράτησε, το ρολο μου ειναι βαρυ βαζω και τα 2 χερια να το σηκώσω. Σε σχεση με ενος φιλου που ειναι πουπουλο.

https://www.homepraktika.gr/επιπλοποιία-κιγκαλερία/axesoyar-gia-parathura/εξαρτήματα-ξύλινων-ρολών/enisxymenos-e3wterikos-mhxanismos-rolwn-leykos-6-metrwn-me-imanta-24049040-0?gbraid=0AAAAADkPY7uvgU8Tbnh5D6k93UXfbBfrU

Καλά σου κράτησε 11 χρόνια, αυτά θεωρούνται αναλώσιμα. Αν το ρολό είναι βαρύ δες μήπως μπορείς να βάλεις μοτέρ.

Αλλιώς βάλε ότι σου πει ο μάστορας που φαντάζομαι θα ξέρει τι ακριβώς υπάρχει στην αγορά και τις ποιότητες τους.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν θελω να το αφησω στον μάστορα. Γιαυτο ρωταω, να το παρω με καλη ποιοτητα και απλα να το βαλει. Εναν πολυμαστορα εχω οχι αλουμινα.

Επεξ/σία από Vault13
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
49 λεπτά πριν, Vault13 είπε

Δεν θελω να το αφησω στον μάστορα. Γιαυτο ρωταω, να το παρω με καλη ποιοτητα και απλα να το βαλει. Εναν πολυμαστορα εχω οχι αλουμινα.

Τα δικά μας έχουν κοπεί 2-3 φορές τα τελευταία 20+ χρόνια επειδή είναι αυτά με τον στενό ιμάντα και φθείρονται γρήγορα με την χρήση.

Πήγα και αγόρασα 3-4 και είχα καβάτζα, φθηνά είναι, οπότε κάθε φορά το άλλαζα μόνος.
Δεν είναι δύσκολη δουλειά αν καταλάβεις πώς βγαίνει το καπάκι του κουτιού που μαζεύεται μέσα το ρόλο για να το αντικαταστήσεις, αλλά θέλει κόλπο πώς θα το βάλεις.
Αν θυμάμαι καλά πρέπει πρώτα να τυλίξεις το ρολό, γίνεται με το χέρι και μετά να βάλεις τον νέο ιμάντα.

https://www.skroutz.gr/c/4785/imantes-rolou-parathyrou.html

Επεξ/σία από dpolal
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
54 minutes ago, Vault13 said:

Η αγορά είναι γεμάτη με τέτοιους μηχανισμούς αλλά αν δεν έχεις δοκιμάσει ο ίδιος την ποιότητά τους, δε μπορείς να αποφανθείς. Αν κοιτάξεις, όλοι είναι γύρω στο 5ευρο. Άντε βγάλε συμπέρασμα.

Για τα ρολά παλιού τύπου εγώ έφερα πλαστικούς ιμάντες εξαιρετικής αντοχής από Ιταλία να φανταστείς, καθώς εδώ έβρισκα μόνο δύο ποιότητες, υφασμάτινη μέτρια και υφασμάτινη κακή. Τώρα είδα πως φέρνει κάποιος στην Καλλιθέα από την ίδια ιταλική εταιρεία.

Κάνε αν θες ένα τηλεφώνημα στον Δούκα μήπως μπορεί να σε κατατοπίσει, αλλιώς μπες σε καταστήματα με αλουμίνια και ρώτα αν έχουν καλύτερης ποιότητας από τη συνηθισμένη.

Επεξ/σία από BigBlack
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτο που δειχνεις στη φωτο εμεις το εχουμε για μικρο ρολο σε παραθυρο κουζινας. Τι μεγεθος εχει το ρολο σου? Για μπαλκονοπορτα οπως λες εμεις εχουμε τον διπλασιο σε πλατος και πιο χοντρο. Με αλλο μηχανισμο που ειναι εσωτερικα στον τοιχο. 

Επεξ/σία από VasKag
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, VasKag είπε

Αυτο που δειχνεις στη φωτο εμεις το εχουμε για μικρο ρολο σε παραθυρο κουζινας. Τι μεγεθος εχει το ρολο σου? Για μπαλκονοπορτα οπως λες εμεις εχουμε τον διπλασιο σε πλατος και πιο χοντρο. Με αλλο μηχανισμο που ειναι εσωτερικα στον τοιχο. 

Αυτο εδω μου εχουν βαλει παντου και σε παραθυρα και σε μια μπαλκονοπορτα.
Δεν ηξερα οτι υπαρχει μεγαλυτερο. Το καπακι απο το ρολο εχει την αναλογη υποδοχη. Αν θελω αλλαζει;

υψος 2- 2.5 μετρα. Πλατος 1.5-2 μετρα.

σε ενα φιλο, μπαλκονοπορτα παλι αυτο του βάλαν. Αλλα αυτουνου ειναι πουπουλο το ρολο του, πολυ καλυτερη ποιοτητα. Σηκωνεται με το ενα χερι για πλακα.

Επεξ/σία από Vault13
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι να σου πω. Εμας ειναι παλιο το σπιτι, και οι μηχανισμοι ειναι μεσα στο σπιτι και εσωτερικα στους τοιχους. (φωτος)

Εσενα απο οτι καταλαλβα ειναι εξωτερικα? 2.5μ Χ 2μ μου φαινεται πολυ μεγαλο για αυτο που δειχνεις. Δεν ξερω ποσο παλιο/καινουριο ειναι. Μπορει να βαζουν αυτους τωρα.

Μηχανισμός ιμάντα ρολών παλαιού τύπου 0520 - ZarkadiTools Τεχνικό  Πολυκατάστημα ΘεσσαλονίκηΙμάντας Ρολών Παντζουριού Παλαιού Τύπου 23mm

Επεξ/σία από VasKag
Δημοσ.
Στις 28/2/2025 στις 12:49 ΜΜ, Vault13 είπε

Μπαλκονοπορτα από κουφωμα αλουμινιου, το ρολο ειναι πλαστικό. 11 χρονια κράτησε, το ρολο μου ειναι βαρυ βαζω και τα 2 χερια να το σηκώσω. (ή ενα χέρι με δύναμη) Σε σχεση με ενος φιλου που ειναι πουπουλο.

Ένα τέτοιο με 5 ευρώ άλλαξα και εγώ πέρσυ σε μπαλκονόπορτα ίδια με τη δική σου όπως έγραψες 2,5χ2 και ασηκωτο ρολο...δουλεύει χωρίς κανένα πρόβλημα δεν τίθεται θέμα ποιότητας oποτε go on

• Like 1
Δημοσ.
19 minutes ago, Vault13 said:

Να μετρησω τις τρυπες ή ολα ιδια ειναι; Καποιο εχει 70 review :) 

Να τις μετρήσεις, εκτός αν σου αρέσει να ξανατρυπάς.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...