geo29 Δημοσ. πριν από 16 ώρες Δημοσ. πριν από 16 ώρες (επεξεργασμένο) καλησπέρα σήμερα το πρωί το πληκτρολόγιο μου(Corsair K60 Pro TKL) ήθελε καφέ για να ξυπνήσει έτσι κι εγώ του έδωσα μια κούπα να πιει προφανώς το αποσύνδεσα από το usb το γύρισα ανάποδα έβγαλα τα πλήκτρα το άνοιξα και στέγνωσα την πλακέτα το πρόβλημα είναι οτι τράβηξαν καφέ τα πλήκτρα https://ibb.co/F40dpHKH και δεν φωτίζει ομοιόμορφα τα rgb εχει κανείς καμία ιδέα πως μπορώ να τα καθαρίσω? 2 λεπτά πριν, geo29 είπε Επεξ/σία πριν από 16 ώρες από geo29
jimakos00 Δημοσ. πριν από 15 ώρες Δημοσ. πριν από 15 ώρες Ψάξε μήπως μπορείς να ανοίξεις έναν έναν τους διακόπτες για να τους καθαρίσεις. Αλλιώς κέρνα έναν καφέ και στους άλλους που δεν ήπιαν. 1
corr8 Δημοσ. πριν από 15 ώρες Δημοσ. πριν από 15 ώρες Δεν βγαινουν αυτα τα πληκτρα? Στη θεση σου θα δοκιμαζα να το βουτηξω σε ισοπροπυλικη αλκοολη και με βουρτσακι να καθαρισει οσο καλυτερα γινεται.
geo29 Δημοσ. πριν από 14 ώρες Μέλος Δημοσ. πριν από 14 ώρες 17 λεπτά πριν, corr8 είπε Δεν βγαινουν αυτα τα πληκτρα? Στη θεση σου θα δοκιμαζα να το βουτηξω σε ισοπροπυλικη αλκοολη και με βουρτσακι να καθαρισει οσο καλυτερα γινεται. αυτό δεν ξέρω .... αν και πως βαίνουν τα κουμπιά .... είπα να ρωτήσω πριν κάνω καμία ζημιά και είναι μη αναστρέψιμη η κατάσταση
Kthulhou Δημοσ. πριν από 14 ώρες Δημοσ. πριν από 14 ώρες (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, geo29 είπε πριν κάνω καμία ζημιά ????? και ο καφές τι ήταν ?κέρασμα ? θέλουν καθαρισμα, με τον καιρό θα κολλάνε παραπάνω. Αν είχε κ ζάχαρη, ακόμα χειρότερα. ή στρατιωτικό καψόνι.... μπατονέτα και τρίψε τρίψε... Επεξ/σία πριν από 14 ώρες από Kthulhou
corr8 Δημοσ. πριν από 14 ώρες Δημοσ. πριν από 14 ώρες 16 λεπτά πριν, geo29 είπε αυτό δεν ξέρω .... αν και πως βαίνουν τα κουμπιά .... είπα να ρωτήσω πριν κάνω καμία ζημιά και είναι μη αναστρέψιμη η κατάσταση Αρχικα για πρωτη προσπαθεια για να μην αναγκαστεις να βγαλεις και τα λευκα κουμπακια της φωτογραφιας, κανε μια δοκιμη με ισοπροπυλικη αλκοολη. Παρε μια ρηχη λεκανιτσα βαλε το πληκτρολογιο μεσα ριξε οινοπνευμα και ξεκινα καθαρισμα με ενα μικρο βουρτσακι ή και μπατονετες αν ειναι. Λογικα πρεπει να βγαινουν και αυτα τα κουμπια. Αλλα ειναι φασαρια σιγουρα. Αν καταληξεις εκει, εχει βιντεακια στο youtube.
geo29 Δημοσ. πριν από 14 ώρες Μέλος Δημοσ. πριν από 14 ώρες (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, Kthulhou είπε ????? και ο καφές τι ήταν ?κέρασμα ? θέλουν καθαρισμα, με τον καιρό θα κολλάνε παραπάνω. Αν είχε κ ζάχαρη, ακόμα χειρότερα. ή στρατιωτικό καψόνι.... μπατονέτα και τρίψε τρίψε... ευτυχώς δεν βάζω ζάχαρι ήδη κολλάνε και δεν έχουν καλή επαναφορά.... αν δεν βγαίνουν να καθαριστούν ενα ενα θα το ρίξω σε μπολ μπας και σωθεί 15 λεπτά πριν, corr8 είπε Αρχικα για πρωτη προσπαθεια για να μην αναγκαστεις να βγαλεις και τα λευκα κουμπακια της φωτογραφιας, κανε μια δοκιμη με ισοπροπυλικη αλκοολη. Παρε μια ρηχη λεκανιτσα βαλε το πληκτρολογιο μεσα ριξε οινοπνευμα και ξεκινα καθαρισμα με ενα μικρο βουρτσακι ή και μπατονετες αν ειναι. Λογικα πρεπει να βγαινουν και αυτα τα κουμπια. Αλλα ειναι φασαρια σιγουρα. Αν καταληξεις εκει, εχει βιντεακια στο youtube. έχεις λινκ γιατί οσο έψαξα δεν βγήκα για το δικό μου για αλλα βρήκα .... δεν ταιριάζουν τα πλήκτρα βγαινουν τα πιέζεις με δύναμη απ την πισω πλευρά το ερώτημα τώρα είναι το εξής παίζει ρολο η σειρά που θα τα κουμπώσω γιατί γράφει κάποια γράμματα απ την πισω πλευρά Επεξ/σία πριν από 14 ώρες από geo29
corr8 Δημοσ. πριν από 13 ώρες Δημοσ. πριν από 13 ώρες (επεξεργασμένο) 26 λεπτά πριν, geo29 είπε βγαινουν τα πιέζεις με δύναμη απ την πισω πλευρά το ερώτημα τώρα είναι το εξής παίζει ρολο η σειρά που θα τα κουμπώσω γιατί γράφει κάποια γράμματα απ την πισω πλευρά Α βγαινουν τελικα? Ωραια. Δεν εχω μηχανικο πληκτρολογιο, δεν γνωριζω αν πρεπει να εχουν τη σειρα τους η οχι. Καθαριζω τα πληκτρολογια μου και πλακετες με ισοπροπυλικη αλκοολη συνηθως. Για να εισαι ασφαλης, τα κουμπακια που βγαζεις βαλτα με τη σειρα τους οπως ακριβως τα βλεπεις σε μια ακρη στο τραπεζι. Ετσι θα ξερεις να τα ξαναβαλεις ακριβως οπως ηταν με τη σωστη σειρα τους οπτικα. Μη τα παρεις χυμα και τα ανακατεψεις. Βγαζε τα ενα ενα και βαλτα με τη σειρα που πρεπει στην ακρη να τα βλεπεις σωστα. https://www.corsair.com/us/en/explorer/gamer/keyboards/how-to-swap-out-keyswitches/ https://www.corsair.com/us/en/explorer/gamer/keyboards/how-to-clean-your-keyboard-and-keycaps/ Επεξ/σία πριν από 13 ώρες από corr8
geo29 Δημοσ. πριν από 13 ώρες Μέλος Δημοσ. πριν από 13 ώρες 6 λεπτά πριν, corr8 είπε Α βγαινουν τελικα? Ωραια. Δεν εχω μηχανικο πληκτρολογιο, δεν γνωριζω αν πρεπει να εχουν τη σειρα τους η οχι. Καθαριζω τα πληκτρολογια μου και πλακετες με ισοπροπυλικη αλκοολη συνηθως. Για να εισαι ασφαλης, τα κουμπακια που βγαζεις βαλτα με τη σειρα τους οπως ακριβως τα βλεπεις σε μια ακρη στο τραπεζι. Ετσι θα ξερεις να τα ξαναβαλεις ακριβως οπως ηταν με τη σωστη σειρα τους οπτικα. Μη τα παρεις χυμα και τα ανακατεψεις. Βγαζε τα ενα ενα και βαλτα με τη σειρα που πρεπει στην ακρη να τα βλεπεις σωστα. https://www.corsair.com/us/en/explorer/gamer/keyboards/how-to-swap-out-keyswitches/ https://www.corsair.com/us/en/explorer/gamer/keyboards/how-to-clean-your-keyboard-and-keycaps/ τα έβγαλα χωρίς σειρά δεν βλέπω να έχουν διαφορά μεταξύ τους .... ο θεος βοηθος θα κανω κανα 2μερο να το κουμπώσω https://imgur.com/a/tyhef4R 1
villasg Δημοσ. πριν από 13 ώρες Δημοσ. πριν από 13 ώρες οσο παραξενο και εαν ακουγετε εγω το εσωσα με wd 40 ( δεν ειχα ομως λαμπακια κλπ ) ειχα δοκιμασει πιο πριν αφρο καθαρισμου ταπετσαριας ( συνεχισε να κολλανε ) οινιπνευμα ( τα ιδια ) . Εβγαλα τα πλκκτρα τα εβαλα σε wd40 και εριξα σε ολες τος οπες . Απο αυτ σας γραφω και ειναι μια χαρα Στις 25/1/2025 στις 8:34 ΜΜ, villasg είπε Μια και ελουσα με καφε το ασυρματο πληκτρολογιο μου (microsoft 900 set me mouse )
Aris_ Δημοσ. πριν από 12 ώρες Δημοσ. πριν από 12 ώρες το wd40 καθαρίζει αλλα έχει λάδι και είναι αγώγιμο
geo29 Δημοσ. πριν από 12 ώρες Μέλος Δημοσ. πριν από 12 ώρες 31 λεπτά πριν, villasg είπε οσο παραξενο και εαν ακουγετε εγω το εσωσα με wd 40 ( δεν ειχα ομως λαμπακια κλπ ) ειχα δοκιμασει πιο πριν αφρο καθαρισμου ταπετσαριας ( συνεχισε να κολλανε ) οινιπνευμα ( τα ιδια ) . Εβγαλα τα πλκκτρα τα εβαλα σε wd40 και εριξα σε ολες τος οπες . Απο αυτ σας γραφω και ειναι μια χαρα 5 λεπτά πριν, Aris_ είπε το wd40 καθαρίζει αλλα έχει λάδι και είναι αγώγιμο δεν είναι το θέμα αν δουλεύει κατά 99% δουλεύει απλα έχουν έντονο χρώμα από τον καφέ και θέλουν πλύσιμο η πλακέτα δεν πρόλαβε να πάρει υγρά τα έβαλα σ ενα μπολ και τα έπλυνα με υγρό πιάτων και τα εχω απλώσει να στεγνώσουν. παντος ο καφέες εφυγε αυριω θα μουσκέψω και τα ελατήρια με wb40.... ελπίζω να πανε ολα καλα
chios Δημοσ. πριν από 11 ώρες Δημοσ. πριν από 11 ώρες Καλύτερα να πάρεις καθαριστικό επαφών, όχι WD-40.
geo29 Δημοσ. πριν από 10 ώρες Μέλος Δημοσ. πριν από 10 ώρες (επεξεργασμένο) λοιπόν θα περιγράψω εν συντομία το περιστατικό μου μου έπεσε καφέες σήμερα το πρωί στο πληκτρολόγιο το αποσύνδεσα και το έλυσα άμεσος η πλακέτα δεν βράχηκε απλα τα πλήκτρα (οχι τα εξωτερικά) τράβηξαν μέσα καφέ με αποτέλεσμα να κολλάει στο πάτημα το πλήκτρο και να εχει αποχρωματισμό τα rgb έλυσα και ξεκούμπωσα τα πλήκτρα τα οποία αποτελούνται από 4 κομμάτια το καθένα (ανω και κάτω καπάκι ελατήριο και το κινούμενο μέρος τα έπλυνα με υγρο πιάτων ολα τα πλαστικά μέρη και τα ελατήρια θα τα βρέξω με λίγο wd40 για να μην σκουριάσουν παραθέτω και φωτο Επεξ/σία πριν από 10 ώρες από geo29
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα