nchatz Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες Η Amazon παρουσίασε την Alexa+, μια νέα γενιά ψηφιακού βοηθού με δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης, προσφέροντας πιο φυσικές συνομιλίες και ευρύ φάσμα νέων λειτουργιών. Η Amazon προχωρά επιτέλους σε μια νέα εποχή ψηφιακών βοηθών με την Alexa+, της επόμενης γενιάς της Alexa που τροφοδοτείται από δυνατότητες generative AI. Είναι πιο ομιλητική με φυσικές γλωσσικές δυνατότητες, διαθέτει ευρύ φάσμα λειτουργιών που της επιτρέπουν να δρα ως agent, μετατρέποντας φωνητικές εντολές σε ρουτίνες. Οι αναβαθμίσεις τεχνητής νοημοσύνης για την Alexa+ προέρχονται από τα μοντέλα Amazon Nova και Anthropic Claude AI. Η Amazon αναφέρει ότι ο βοηθός επόμενης γενιάς θα κάνει τις συνομιλίες να ακούγονται πιο φυσικές με ενδιαφέρουσες δυνατότητες όπως για παράδειγμα, να μπορεί να θυμάται τις προτιμήσεις και τα αγαπημένα των χρηστών. Χάρη σε ένα σύστημα μνήμης, παρόμοιο με αυτό που απέκτησε πρόσφατα το Google Gemini, θα μπορεί να ανακαλεί αυτές τις λεπτομέρειες όταν χρειάζεται. Οι χρήστες μπορούν απρόσκοπτα να συνεχίσουν τη συνομιλία τους με την Alexa+ από ένα ηχείο Echo στο smartphone τους και να την τερματίσουν σε μια συνδεδεμένη διεπαφή στο αυτοκίνητό τους, χάρη στις δυνατότητες αντίληψης πλαισίου και μνήμης. Η Alexa+ θα είναι δωρεάν για τους συνδρομητές Prime και θα αρχίσει να διατίθεται στους χρήστες στις ΗΠΑ ως εφαρμογή έγκαιρης πρόσβασης από τον επόμενο μήνα. Θα είναι διαθέσιμη μέσω μιας νέας εφαρμογής για κινητά για συσκευές Android και iOS. Οι χρήστες μπορούν ήδη να εγγραφούν για έγκαιρη πρόσβαση. Η Amazon λανσάρει επίσης ένα web client στο Alexa.com που θα προσφέρει πρόσβαση μέσω browser. Χωρίς συνδρομή Prime, η Amazon θα χρεώνει 19,99 δολάρια για πρόσβαση στην Alexa+. Όσον αφορά την υποστήριξη hardware, η πρόσβαση θα περιορίζεται στη σειρά συσκευών Echo Show (μοντέλα 8, 10, 15 και 21 ιντσών). Μόλις αποκτήσετε οποιαδήποτε από αυτές τις συσκευές, η Alexa+ θα είναι διαθέσιμη σε όλες τις συσκευές Echo σας, με ορισμένες εξαιρέσεις παλαιότερων μοντέλων. "Όσο περισσότερο χρησιμοποιείτε την Alexa+, τόσο καλύτερη θα γίνεται η εμπειρία σας", λέει η Amazon. Μια αξιοσημείωτη αναβάθμιση είναι η ικανότητά της να εκτελεί απρόσκοπτα εργασίες σε διαφορετικές πλατφόρμες όπως GrubHub, Yelp, Amazon, Apple Music, Netflix και άλλες. Για παράδειγμα, θα μπορείτε να ζητήσετε από τον βοηθό να κάνει μια κράτηση σε εστιατόριο και να στείλει μήνυμα στον φίλο σας γι' αυτό. Άλλο σενάριο είναι μέσω μιας κάμερας, θα μπορεί να ρίχνει μια ματιά στα ψώνια και να παραγγέλνει ό,τι χρειάζεται ή να περιγράφει συνταγές με βάση το τι είναι διαθέσιμο, κάτι που συνδέεται και με την αυτοματοποίηση. Η Alexa+ μπορεί επίσης να αναγνωρίζει πρόσωπα ή άλλα αντικείμενα και να αναλαμβάνει αντίστοιχα ενέργειες. Για παράδειγμα, οι χρήστες μπορούν απλώς να αφηγηθούν μια υπενθύμιση όπως «Όταν δεις τον σκύλο, ενημέρωσέ με μέσω του ηχείου του δωματίου μελέτης». Μπορεί επίσης να βοηθήσει στον έλεγχο του έξυπνου σπιτιού με νέους τρόπους, όπως να ετοιμάσει την τηλεόραση και να αναπαράγει μια συγκεκριμένη εκπομπή ενώ είστε καθ' οδόν. Μπορεί να αναζητήσει ζωντανό υλικό από μια κάμερα Ring για να δει αν έχει παραδοθεί ένα πακέτο και να μεταφέρει απρόσκοπτα την αναπαραγωγή μουσικής σε οποιοδήποτε συγκεκριμένο ηχείο στο σπίτι. Σε κάθε περίπτωση, η Alexa+ φαίνεται να αποτελεί μια τεράστια αναβάθμιση, που εστιάζει τόσο στις αναβαθμίσεις νέας γενιάς με τεχνητή νοημοσύνη όσο και στις πρακτικές πτυχές της χρήσης ενός ψηφιακού βοηθού για τον έλεγχο ενός ευρέος φάσματος έξυπνων οικιακών συσκευών. View full article
cpc464 Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες Alexa + με διπλά μικρόφωνα για να σας παρακολουθεί καλύτερα. 2 2
Vasilisxd Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες 4 minutes ago, cpc464 said: Alexa + με διπλά μικρόφωνα για να σας παρακολουθεί καλύτερα. Γουστάρω διπλή παρακολούθηση, ήχος, εικόνα και εάν είναι δυνατόν να μεταδίδω και μυρωδιά, έτσι δε θα χρειάζεται να βγαίνω τα βράδια με τη μισάνοιχτη ρόμπα μου, θα τα έχω όλα φόρα παρτίδα για τη δεσποινίδα ή κύριο στο κέντρο παρακολούθησης. 6
Huruduru Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες 16 λεπτά πριν, Vasilisxd είπε Γουστάρω διπλή παρακολούθηση, ήχος, εικόνα και εάν είναι δυνατόν να μεταδίδω και μυρωδιά, έτσι δε θα χρειάζεται να βγαίνω τα βράδια με τη μισάνοιχτη ρόμπα μου, θα τα έχω όλα φόρα παρτίδα για τη δεσποινίδα ή κύριο στο κέντρο παρακολούθησης. Επιδειξίας σε Home Office
whoever81 Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες (επεξεργασμένο) Google ΚΟΥΝΑ το κωλαράκι σου και βγάλε επιτέλους καινούργια Home/Nest Hubs με Gemini 2.0 και Tensor. Σχεδόν άχρηστα κατάντησε τα τρέχοντα ούτως ή άλλως. Με καινοτομικό hardware, αισθητήρα θερμοκρασίας κ.α. Και χωρίς συνδρομή, τι €20 το μήνα και μλκς. Ολες οι ΑΙ λειτουργίες θεωρώ ότι πρέπει να είναι δωρεαν. Η συνδρομή να πηγαίνει με τη χρονική χρήση ίσως/tokens. Χρησιμοποιείς πολύ συγκεκριμένα features; Κοπάνα συνδρομή. Επεξ/σία πριν από 6 ώρες από whoever81
nzeppos Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες (επεξεργασμένο) Quote Όσον αφορά την υποστήριξη hardware, η πρόσβαση θα περιορίζεται στη σειρά συσκευών Echo Show (μοντέλα 8, 10, 15 και 21 ιντσών). Μόλις αποκτήσετε οποιαδήποτε από αυτές τις συσκευές, η Alexa+ θα είναι διαθέσιμη σε όλες τις συσκευές Echo σας, με ορισμένες εξαιρέσεις παλαιότερων μοντέλων Με λίγα λόγια αν έχεις ήδη κανα κοπάδι από τα παλιά/απλά ηχεία Echo, θα εξακολουθήσεις να μην έχεις σοβαρό ΑΙ αλλά το μέτριο voice recognition της τωρινής Alexa με το ακόμα πιο μέτριο επίπεδο απαντήσεων που δίνει. Το οποίο δεν έχει κανένα απολύτως νόημα και είναι απλώς μέθοδος να βγάλουν περισσότερα λεφτά, γιατί ωραιότατες και περίπλοκες λειτουργίες ΑΙ μπορείς να έχεις με οποιοδήποτε μικρόφωνο (όπως κάνει το SayIntentions στα flight sims), δεν είναι θέμα του hardware. Θα μπορούσαν να έχουν απλώς τη χρέωση (είτε του Prime, είτε των 19,99 που δεν αναφέρεται αν είναι μηνιαία, ετήσια ή εφάπαξ) ανεξαρτήτως hardware. Επεξ/σία πριν από 4 ώρες από nzeppos
Super Moderators Thresh Δημοσ. πριν από 6 ώρες Super Moderators Δημοσ. πριν από 6 ώρες 2 minutes ago, nzeppos said: Με λίγα λόγια αν έχεις ήδη κανα κοπάδι από τα παλιά/απλά ηχεία Echo, θα εξακολουθήσεις να μην έχεις σοβαρό ΑΙ παρά το μέτριο voice recognition της τωρινής Alexa με το ακόμα πιο μέτριο επίπεδο απαντήσεων που δίνει. Δεν θα μου φανεί περίεργο να έχουν βάλει και περιορισμό στο να πρέπει να είναι οι τελευταίες γενιές των Echo Show κιόλας, όχι προηγούμενες. 😛 1
Huruduru Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες 11 λεπτά πριν, Thresh είπε Δεν θα μου φανεί περίεργο να έχουν βάλει και περιορισμό στο να πρέπει να είναι οι τελευταίες γενιές των Echo Show κιόλας, όχι προηγούμενες. 😛 14 λεπτά πριν, nzeppos είπε Με λίγα λόγια αν έχεις ήδη κανα κοπάδι από τα παλιά/απλά ηχεία Echo, θα εξακολουθήσεις να μην έχεις σοβαρό ΑΙ παρά το μέτριο voice recognition της τωρινής Alexa με το ακόμα πιο μέτριο επίπεδο απαντήσεων που δίνει. Το οποίο δεν έχει κανένα απολύτως νόημα και είναι απλώς μέθοδος να βγάλουν περισσότερα λεφτά, γιατί ωραιότατες και περίπλοκες λειτουργίες ΑΙ μπορείς να έχεις με οποιοδήποτε μικρόφωνο (όπως κάνει το SayIntentions στα flight sims), δεν είναι θέμα του hardware. Θα μπορούσαν να έχουν απλώς τη χρέωση (είτε του Prime, είτε των 19,99 που δεν αναφέρεται αν είναι μηνιαία, ετήσια ή εφάπαξ). Στο άρθρο στο Macrumors γράφει το εξής: Early access will be rolling out to eligible customers in late March. Households with an Echo Show 8, 10, 15, or 21 will be the first to get early access to Alexa+. Εγώ προσωπικά καταλαβαίνω ότι οι πελάτες με τις τελευταίες συσκευές θα έχουν πιο νωρίς πρόσβαση στην υπηρεσία από τους υπόλοιπους. Τώρα ή ο αρθογράφος του Insomnia κάνει κάποιο λάθος ή ο αρθογράφος του Macrumors.
Super Moderators Thresh Δημοσ. πριν από 6 ώρες Super Moderators Δημοσ. πριν από 6 ώρες 4 minutes ago, Huruduru said: Στο άρθρο στο Macrumors γράφει το εξής: Early access will be rolling out to eligible customers in late March. Households with an Echo Show 8, 10, 15, or 21 will be the first to get early access to Alexa+. Εγώ προσωπικά καταλαβαίνω ότι οι πελάτες με τις τελευταίες συσκευές θα έχουν πιο νωρίς πρόσβαση στην υπηρεσία από τους υπόλοιπους. Τώρα ή ο αρθογράφος του Insomnia κάνει κάποιο λάθος ή ο αρθογράφος του Macrumors. Ναι απλά πχ το Echo Show 8 είναι στην 3η γενιά πλέον. Δεν θα μείνω έκπληκτος αν τελικά είναι μόνο γι' αυτή και πως οι 2 πρώτες δεν θα παίζουν επειδή είναι με αδύναμο hardware.
j_karigiannis Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες Λίγη παραπάνω προσοχή στο μετάφραση του κειμένου guys. 1
Diavolos666 Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες Εγώ πάλι βοηθό στο σπίτι δεν θα έβαζα και να με πλήρωναν. Δε φτάνει παρακολοθούν τι κάνεις στο διαδίκτυο και στο κινητό θα τους δίνω και τις συνομιλίες μου με την οικογένεια.
cpc464 Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες 1 hour ago, Vasilisxd said: Γουστάρω διπλή παρακολούθηση, ήχος, εικόνα και εάν είναι δυνατόν να μεταδίδω και μυρωδιά, έτσι δε θα χρειάζεται να βγαίνω τα βράδια με τη μισάνοιχτη ρόμπα μου, θα τα έχω όλα φόρα παρτίδα για τη δεσποινίδα ή κύριο στο κέντρο παρακολούθησης. Πές μου οτι έχεις και παπαγάλο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα