johnnybeta Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου Θέλω να ρωτήσω αν κάνω διακοπή συμβολαίου πριν τη λήξη του αν η ποινική ρήτρα είναι νόμιμη ή αυθαίρετη. Οταν αντιπρόσωπος της εταιρίας πέρασε από το σπίτι μου ένα χρόνο πριν ενώ ήμουν σε άλλο πάροχο με διαβεβαίωσε πώς δεν είμαι υποχρεωμένος να πληρώσω ποινική ρήτρα και πως είναι παράνομη σε περίπτωση διακοπής πριν τη λήξη του συμβολαίου. Δεν ξέρω όμως αν αυτό ήταν κόλπο για να με κάνει να αλλάξω πάροχο ή αν τελικά είχε δίκιο. Παρακαλώ αν ξέρει κάποιος ας με διαφωτίσει. Ευχαριστώ. 1
jkoukos Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 4 ώρες πριν, johnnybeta είπε Δεν ξέρω όμως αν αυτό ήταν κόλπο για να με κάνει να αλλάξω πάροχο ή αν τελικά είχε δίκιο. H κουρτίνα Νο1. Την επόμενη φορά ρώτα τον γιατί και στην δικιά του εταιρεία έχουν όρο στο συμβόλαιο για πληρωμή τέλους πρόωρης διακοπής του συμβολαίου; Μια χαρά υπάρχει αυτό το τέλος και νόμιμα προβλέπεται από τον κανονισμό, αλλά επίσης ρητά αναφέρεται και στους όρους του συμβολαίου που υπογράφουμε. 2
poulinos Δημοσ. 1 Μαρτίου Δημοσ. 1 Μαρτίου (επεξεργασμένο) On 26/02/2025 at 11:34, johnnybeta said: Θέλω να ρωτήσω αν κάνω διακοπή συμβολαίου πριν τη λήξη του αν η ποινική ρήτρα είναι νόμιμη ή αυθαίρετη. Οταν αντιπρόσωπος της εταιρίας πέρασε από το σπίτι μου ένα χρόνο πριν ενώ ήμουν σε άλλο πάροχο με διαβεβαίωσε πώς δεν είμαι υποχρεωμένος να πληρώσω ποινική ρήτρα και πως είναι παράνομη σε περίπτωση διακοπής πριν τη λήξη του συμβολαίου. Δεν ξέρω όμως αν αυτό ήταν κόλπο για να με κάνει να αλλάξω πάροχο ή αν τελικά είχε δίκιο. Παρακαλώ αν ξέρει κάποιος ας με διαφωτίσει. Ευχαριστώ. εχω ακουσει ως τωρα τα παρακατω τα οποια δεν ισχυουν εννοειται. α.μην πληρωσετε ρητρα ειναι παρανομο. β.μην πληρωσετε ρητρα δεν θα σας κανουν τιποτα. γ.θα πληρωσουμε εμεις την ρητρα για εσας για να πουλησουν θα πουν οτι βλακεια θες. Επεξ/σία 2 Μαρτίου από poulinos 1
fitsoulas2024 Δημοσ. 1 Μαρτίου Δημοσ. 1 Μαρτίου βρε παιδες, το να κλεβουν ημερες απο το συμβολαιο οι εταιριες οταν κανεις ανανεωση ειναι κοινη πρακτικη? ΄Ή μόνο η δικη μου το κανει?
poulinos Δημοσ. 2 Μαρτίου Δημοσ. 2 Μαρτίου 2 hours ago, fitsoulas2024 said: βρε παιδες, το να κλεβουν ημερες απο το συμβολαιο οι εταιριες οταν κανεις ανανεωση ειναι κοινη πρακτικη? ΄Ή μόνο η δικη μου το κανει? δεν βοηθας.αναλυτικα πες
fitsoulas2024 Δημοσ. 2 Μαρτίου Δημοσ. 2 Μαρτίου 22 ώρες πριν, poulinos είπε δεν βοηθας.αναλυτικα πες Ας πουμε οτι το συμβολαιο σου τελειωνει 15/3. Μηνες πριν σε ταραζουν στα τηλεφωνα για να το ανανεωσεις. Μαλιστα λεει να το ανανεωσει εγκαιρως, γιατι μετα τη ληξη του θα εχεις αυτοματη ανανεωση με +3€. Οπότε σημερα 3/3 τηλεφωνεις στην εταιρια "Καλημερα, θελω να ανανεωσω το συμβολαιο μου -Εγινε. 'Αλλα δυο χρονια με τους ιδιους ορους, deal? -deal -γεια σας". Και μετα διαπιστωνεις οτι το νεο συμβολαιο τρεχει οχι απο τις 16/3 αλλα απο τις 3/3. Δηλαδη σου εφαγαν 13 ημερες.
jkoukos Δημοσ. 3 Μαρτίου Δημοσ. 3 Μαρτίου Ανέκαθεν τα συμβόλαια ξεκινούν από την ημέρα της υπογραφής της ανανέωσης, είτε αυτό γίνεται με την λήξη του προηγούμενου είτε μετά από αυτήν είτε νωρίτερα. Και αυτό ισχύει για όλες τις υπηρεσίες και όχι μόνον για τις τηλεπικοινωνίες. Δεν σου έφαγαν μέρες όπως λες, διότι απλά δεν σου χρεώθηκαν και δεν τις πλήρωσες. Είναι δικιά μας απόφαση πότε γίνεται η ανανέωση (αν συμφωνήσουμε τελικά ή πάρουμε άλλη απόφαση).
poulinos Δημοσ. 3 Μαρτίου Δημοσ. 3 Μαρτίου 12 hours ago, fitsoulas2024 said: Ας πουμε οτι το συμβολαιο σου τελειωνει 15/3. Μηνες πριν σε ταραζουν στα τηλεφωνα για να το ανανεωσεις. Μαλιστα λεει να το ανανεωσει εγκαιρως, γιατι μετα τη ληξη του θα εχεις αυτοματη ανανεωση με +3€. Οπότε σημερα 3/3 τηλεφωνεις στην εταιρια "Καλημερα, θελω να ανανεωσω το συμβολαιο μου -Εγινε. 'Αλλα δυο χρονια με τους ιδιους ορους, deal? -deal -γεια σας". Και μετα διαπιστωνεις οτι το νεο συμβολαιο τρεχει οχι απο τις 16/3 αλλα απο τις 3/3. Δηλαδη σου εφαγαν 13 ημερες. αφου ετσι και αλλιως θα σε ξανακαλεσουν παλι πριν ξαναληξει για να ανανεωσεις σε ιδια τιμη ή ενδεχομενος να πας σε καποιο αλλο προγραμμα με καποια αλλη τιμη. αλλωστε μπορεις να μην ανανεωσεις τηλεφωνικα και να πας να ζητησεις καποιο αλλο προγραμμα μετα την ληξη ειτε πιο ακριβο ειτε πιο φτηνο αναλογως τι θες. επισης οπως εκανε μια φιλη σε Cosmote αφησε το συμβολαιο να ληξει. την γυρισαν σε αοριστου με καποια ευρω παραπανω.μετα μπηκε μεσα στο Site της cosmote και εκανε νεο συμβολαιο με βαση αυτο που ηθελε.απλα για δεκα μερες ειχε μπει σε αοριστου 2 hours ago, jkoukos said: Ανέκαθεν τα συμβόλαια ξεκινούν από την ημέρα της υπογραφής της ανανέωσης, είτε αυτό γίνεται με την λήξη του προηγούμενου είτε μετά από αυτήν είτε νωρίτερα. Και αυτό ισχύει για όλες τις υπηρεσίες και όχι μόνον για τις τηλεπικοινωνίες. Δεν σου έφαγαν μέρες όπως λες, διότι απλά δεν σου χρεώθηκαν και δεν τις πλήρωσες. Είναι δικιά μας απόφαση πότε γίνεται η ανανέωση (αν συμφωνήσουμε τελικά ή πάρουμε άλλη απόφαση). με εξαιρεση την ασφαλεια για αυτοκινητο,μηχανη. εκει μου ερχεται το νεο συμβολαιο το οποιο ξεκιναει να ισχυει αφου ληξει το αλλο.το πληρωνω κανονικα και συνεχιζει οταν ληξει το προηγουμενο. ισως επειδη προ πληρωνεις ολο το ποσο οποτε για να μην μπλεξουν με επιστροφη απλα το ξεκινουν την ημερα που ληγει το αλλο.
jkoukos Δημοσ. 3 Μαρτίου Δημοσ. 3 Μαρτίου 1 ώρα πριν, poulinos είπε με εξαιρεση την ασφαλεια για αυτοκινητο,μηχανη Διότι όπως γράφεις παρακάτω, έχεις ήδη προπληρώσει όλο το ποσό οπότε σε μία πρόωρη ανανέωση θα έπρεπε να σου επιστρέψει το αντίστοιχο ποσό. 1
poulinos Δημοσ. 3 Μαρτίου Δημοσ. 3 Μαρτίου 7 minutes ago, jkoukos said: Διότι όπως γράφεις παρακάτω, έχεις ήδη προπληρώσει όλο το ποσό οπότε σε μία πρόωρη ανανέωση θα έπρεπε να σου επιστρέψει το αντίστοιχο ποσό. ακριβως.το οποιο λογιστικα δεν βοηθαει καπου.στον παροχο θα μεινεις για καμποσο καιρο αφου πληρωνεις με τον μηνα οποτε λογιστικα τον διαχειριζεσαι ευκολα.
fitsoulas2024 Δημοσ. 4 Μαρτίου Δημοσ. 4 Μαρτίου 19 ώρες πριν, jkoukos είπε Ανέκαθεν τα συμβόλαια ξεκινούν από την ημέρα της υπογραφής της ανανέωσης, είτε αυτό γίνεται με την λήξη του προηγούμενου είτε μετά από αυτήν είτε νωρίτερα. Και αυτό ισχύει για όλες τις υπηρεσίες και όχι μόνον για τις τηλεπικοινωνίες. Δεν σου έφαγαν μέρες όπως λες, διότι απλά δεν σου χρεώθηκαν και δεν τις πλήρωσες. Είναι δικιά μας απόφαση πότε γίνεται η ανανέωση (αν συμφωνήσουμε τελικά ή πάρουμε άλλη απόφαση). Τι λες παιδι μου, πως δε μου εφαγαν μερες? αν το συμβολαιο ληγει 15 του μηνα, το νεο συμβολαιο θα πρεπει να αρχιζει 16. Οι μερες πριν τις 16 ειναι εξτραδακι για τηΝ εταιρια. Και καταλαβαινεις ποσα € κονομαει οταν το κανει αυτο στους δεκαδες χιλιαδες συνδρομητες της. Αρα μου λες οτι ειναι κοινη πρακτικη ολων των εταιριων. Υποψιν οτι αν ανανεωσεις τελευταια μερα, θα εχει στο μεταξυ εκδοθει ο λογ/μος. Οπως υποθετω γνωριζεις, στο λογ/σμο σε χρωνουν προκαταβολικα τον επομενο μηνα (αλλη κομπινα κι αυτη). 17 ώρες πριν, poulinos είπε αλλωστε μπορεις να μην ανανεωσεις τηλεφωνικα και να πας να ζητησεις καποιο αλλο προγραμμα μετα την ληξη ειτε πιο ακριβο ειτε πιο φτηνο αναλογως τι θες. επισης οπως εκανε μια φιλη σε Cosmote αφησε το συμβολαιο να ληξει. την γυρισαν σε αοριστου με καποια ευρω παραπανω.μετα μπηκε μεσα στο Site της cosmote και εκανε νεο συμβολαιο με βαση αυτο που ηθελε.απλα για δεκα μερες ειχε μπει σε αοριστου Οπως ειπα, σε αυτη τη περιπτωση θα εχεις +3€. Δλδ αν συμφωνησεις τη τελευταια μερα, θα εχει στο μεταξυ εκδοθει ο νεος λογ/σμος και μετα θα τα ζητας πισω.
jkoukos Δημοσ. 4 Μαρτίου Δημοσ. 4 Μαρτίου 26 λεπτά πριν, fitsoulas2024 είπε Τι λες παιδι μου, πως δε μου εφαγαν μερες? αν το συμβολαιο ληγει 15 του μηνα, το νεο συμβολαιο θα πρεπει να αρχιζει 16. Οι μερες πριν τις 16 ειναι εξτραδακι για τηΝ εταιρια. Και καταλαβαινεις ποσα € κονομαει οταν το κανει αυτο στους δεκαδες χιλιαδες συνδρομητες της. Τίποτα δεν κονομά η εταιρεία. Οι μέρες πριν την 16 ΔΕΝ θα πληρωθούν με το προηγούμενο συμβόλαιο αλλά με το νέο. Το κέρδος της εταιρείας είναι ότι σιγουρεύει την συνέχιση αυτού του συμβολαίου για επιπλέον χρονικό διάστημα, σε αντί να της φύγει ο πελάτης. 33 λεπτά πριν, fitsoulas2024 είπε Υποψιν οτι αν ανανεωσεις τελευταια μερα, θα εχει στο μεταξυ εκδοθει ο λογ/μος. Οπως υποθετω γνωριζεις, στο λογ/σμο σε χρωνουν προκαταβολικα τον επομενο μηνα (αλλη κομπινα κι αυτη). 33 λεπτά πριν, fitsoulas2024 είπε Οπως ειπα, σε αυτη τη περιπτωση θα εχεις +3€. Δλδ αν συμφωνησεις τη τελευταια μερα, θα εχει στο μεταξυ εκδοθει ο νεος λογ/σμος και μετα θα τα ζητας πισω. Ανανέωση σημαίνει ότι παραμένεις στον ίδιο πάροχο. Οπότε υποθέτω γνωρίζεις ότι κατά την ανανέωση γίνεται συμψηφισμός των χρεώσεων ανάλογα την ημερομηνία έναρξης του νέου συμβουλίου. Ουδέποτε υπάρχει περίπτωση να ζητήσεις πίσω το επιπλέον ποσό που είχες προπληρώσει, διότι απλά αυτές οι μέρες αφαιρούνται στον επόμενο λογαριασμό.
poulinos Δημοσ. 4 Μαρτίου Δημοσ. 4 Μαρτίου 1 hour ago, fitsoulas2024 said: Τι λες παιδι μου, πως δε μου εφαγαν μερες? αν το συμβολαιο ληγει 15 του μηνα, το νεο συμβολαιο θα πρεπει να αρχιζει 16. Οι μερες πριν τις 16 ειναι εξτραδακι για τηΝ εταιρια. Και καταλαβαινεις ποσα € κονομαει οταν το κανει αυτο στους δεκαδες χιλιαδες συνδρομητες της. Αρα μου λες οτι ειναι κοινη πρακτικη ολων των εταιριων. Υποψιν οτι αν ανανεωσεις τελευταια μερα, θα εχει στο μεταξυ εκδοθει ο λογ/μος. Οπως υποθετω γνωριζεις, στο λογ/σμο σε χρωνουν προκαταβολικα τον επομενο μηνα (αλλη κομπινα κι αυτη). Οπως ειπα, σε αυτη τη περιπτωση θα εχεις +3€. Δλδ αν συμφωνησεις τη τελευταια μερα, θα εχει στο μεταξυ εκδοθει ο νεος λογ/σμος και μετα θα τα ζητας πισω. οχι βρε.δεν παει ετσι.θα τους κρεμαγαν κουδουνια. οι μερες που σου φαγαν οπως λες ας πουμε για παραδειγμα δεκα θα πιστωθουν με ενα χ ποσο που αντιστοιχεινστις μερες αυτες.οποτε αντι να πληρωσεις 30 ευρω για το νρο μηνα θα πληρωσεις 39 μειον πχ 10 για αυτο που πιστωθηκε. το ιδιο θα γινει και αν πχ δεν εχεις υπηρεσια για χ μερες.θα πιστωθουν. παραδειγμα πραγματικο.βγηκε λογαριασμος στο κινητο μου κιντα στα 18 ευρω που ας το πουμε ηταν λαθος αλλα εγω το πληρωσα.μου εδωσαν πιστωτικο 18 ευρω.οταν ηρθε ο επομενος λογαριασμος ηταν πχ 10 ευρω μειον 18. οποτε δεν πληρωσα τιποτα.στον μεθεπομενο μηνα ηταν δεκα μειον 8 οποτε πληρωσα 2 και μετα ξαναγυρισα στα 10 ευρω ακομα και αν διακοψεις θα βγει πιστωτικο αν εχεις προπληρωσει.δεν θα σου φαει κανεις τπτ 1
poulinos Δημοσ. 4 Μαρτίου Δημοσ. 4 Μαρτίου 10 hours ago, fitsoulas2024 said: Τι λες παιδι μου, πως δε μου εφαγαν μερες? αν το συμβολαιο ληγει 15 του μηνα, το νεο συμβολαιο θα πρεπει να αρχιζει 16. Οι μερες πριν τις 16 ειναι εξτραδακι για τηΝ εταιρια. Και καταλαβαινεις ποσα € κονομαει οταν το κανει αυτο στους δεκαδες χιλιαδες συνδρομητες της. Αρα μου λες οτι ειναι κοινη πρακτικη ολων των εταιριων. Υποψιν οτι αν ανανεωσεις τελευταια μερα, θα εχει στο μεταξυ εκδοθει ο λογ/μος. Οπως υποθετω γνωριζεις, στο λογ/σμο σε χρωνουν προκαταβολικα τον επομενο μηνα (αλλη κομπινα κι αυτη). Οπως ειπα, σε αυτη τη περιπτωση θα εχεις +3€. Δλδ αν συμφωνησεις τη τελευταια μερα, θα εχει στο μεταξυ εκδοθει ο νεος λογ/σμος και μετα θα τα ζητας πισω. για να το γραψω και λιγο πιο αναλυτικα. εισαι σε ενα χ συμβολαιο με πχ 20 ευρω το μηνα. αν κανεις τηλεφωνικα ανανεωση μπορει να σου δινουν το ιδιο προγραμμα με 20 ευρω το μηνα.αν κανεις πριν ληξει το συμβολαιο γινεται συμψηφισμος και ολα οκ. αν παει σε αοριστου θα παει με αλλη τιμη πχ 23 ευρω το μηνα. οταν ξεκινησει το αοριστου μπορεις παλι να πας σε οποιο προγραμμα που θες εφοσον υπαρχει.ειτε αυτο ειναι με 20 ευρω το μηνα ειτε ειναι με 18 ευρω το μηνα είτε και σε καποιο μεγαλυτερο με 23 ευρο το μηνα. σε ολες τις περιπτωσεις θα πληρωσεις τις χ ημερες που ησουν επ αοριστου με 23 ευρω αφου οπως ειπες ειναι +3 και μετα για τις υπολοιπες μερες θα πληρωσεις με βαση την νεα τιμη.ειτε ιδια ειτε πιο ακριβη ειτε πιο φτηνη. 1
fitsoulas2024 Δημοσ. 5 Μαρτίου Δημοσ. 5 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 20 ώρες πριν, jkoukos είπε Τίποτα δεν κονομά η εταιρεία. Οι μέρες πριν την 16 ΔΕΝ θα πληρωθούν με το προηγούμενο συμβόλαιο αλλά με το νέο. Το κέρδος της εταιρείας είναι ότι σιγουρεύει την συνέχιση αυτού του συμβολαίου για επιπλέον χρονικό διάστημα, σε αντί να της φύγει ο πελάτης. Ανανέωση σημαίνει ότι παραμένεις στον ίδιο πάροχο. Οπότε υποθέτω γνωρίζεις ότι κατά την ανανέωση γίνεται συμψηφισμός των χρεώσεων ανάλογα την ημερομηνία έναρξης του νέου συμβουλίου. Ουδέποτε υπάρχει περίπτωση να ζητήσεις πίσω το επιπλέον ποσό που είχες προπληρώσει, διότι απλά αυτές οι μέρες αφαιρούνται στον επόμενο λογαριασμό. μαυρη ειν η νυχτα στα βουνα, φιλε μου... ουτε συμψηφισμος γινεται ουτε τιποτα, οι εταιριες παντα κοιτανε να σου παρουν απ οπου μπορουν, πρεπει να τις κυνηγησεις για να παρεις οτι δικαιουσαι και αν τα καταφερεις. Αυτο δειχνει το ιστορικο. Επεξ/σία 5 Μαρτίου από fitsoulas2024
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα