anakin3 Δημοσ. πριν από 11 ώρες Δημοσ. πριν από 11 ώρες (επεξεργασμένο) Το αυτοκίνητο δεν καλύπτει τις ανάγκες της εργασίας μόνο. Πρόκειται για ένα αγαθό που οι πιο πολλοί θα έπρεπε να έχουν εύκολη πρόσβαση σε αυτό. Το αυτοκίνητο εξυπηρετεί τις ανάγκες ολόκληρης της οικογένειας (βλέπε φροντιστήρια / ξένες γλώσσες / αθλοπαιδία / επισκέψεις σε γιατρούς |αχρείαστοι να είναι| / επισκέψεις σε συγγενείς που ενδεχομένως είναι πιο μακριά / ανάγκες της οικογένειας για μια απλή βόλτα / και επίσης για μια ανάγκη! Αν δηλαδή κάποιος πάθει κάτι στα μαύρα χαράματα πχ, θα πάρω το μετρό? Ή θα περιμένω το ΕΚΑΒ πότε θα έρθει??) Γενικά το αυτοκίνητο είναι ενα αγαθό που όπως προανέφερα πρέπει να έχει πρόσβαση όλος ο κόσμος. Όχι απαραίτητα carrera για γούστα, αλλά ένα αυτοκίνητο με 4 θέσεις που θα καλύπτει τις βασικές ανάγκες και προτίστως να είναι προσιτό και ευκολοσυντήρητο. Έχω δυστυχώς αυτοκίνητο 2000 κυβικών του 2005, και ως πατέρας 3 παιδιών, μου είναι εξαιρετικά δύσκολο να το αλλάξω καθώς οικονομικά δεν με παίρνει. Απο την άλλη έχω σήμα 620 ευρώ και ασφάλεια και συντήρηση. Αλλά και πάλι δεν μου βγαίνουν τα μαθηματικά για καινούργιο αυτοκίνητο του 2025 που εύκολα μετακινεί 5 άτομα μέσα. Γενικά έχουμε κάνει τα πάντα δύσκολα. Πληθωρισμός, αψυχολόγητα τεκμήρια διαβίωσης, 4,5 ευρώ για 10 φέτες τυρί για τόστ και εφορία απο την μύτη.... Μακάρι με κάποιον μαγικό τρόπο να αλλάξουν τα πράγματα και να γίνει η ζωή όλων λίγο πιο γλυκιά υπο το πλαίσιο της αξιοπρέπειας... αλλά όλα αυτά είναι ευσεβής πόθος.... Επεξ/σία πριν από 11 ώρες από anakin3 2 3
oldnew Δημοσ. πριν από 11 ώρες Δημοσ. πριν από 11 ώρες Ακριβώς επειδή οι μισθοι ειναι γ.τ.π και ακρίβεια στο θεο, και το αμαξι ειδος 1ης αναγκης, και ειδικά επαρχία, γι αυτό, οι νεοι ειδικά κυκλοφορούν με κατι σαπακια μεταχειρισμένα με 2.000ε. Αυτά τα 30.000 για ηλεκτρικό αμαξι για το 50% της κοινωνίας είναι ανέκδοτο.. 3
atypicalcoder Δημοσ. πριν από 11 ώρες Δημοσ. πριν από 11 ώρες Πήξαμε στα Κινέζικα στους δρόμους με κακομοίρηδες που δεν έχουν για σόβρακο και θέλουν να φλεξάρουν SUVs (BYD, Tesla etc). 1
Hellenicsun Δημοσ. πριν από 11 ώρες Δημοσ. πριν από 11 ώρες 1 ώρα πριν, anax111 είπε Το ότι η κατάσταση είναι sc@t@ είναι γεγονός αλλά το πρόβλημα για μένα δεν είναι αυτό, το πρόβλημα είναι ότι ο Έλληνας ξέχασε να δουλεύει και θέλει να κάνει μόνο ότι του αρέσει. Κι εγώ τώρα κάνω δουλειές που μου αρέσουν αλλά πριν από αυτό για 15 χρόνια έκανα δυο δουλειές που δεν μου άρεσαν (αν και στην πορεία τις αγάπησα) προκειμένου να φτάσω στο σημείο που είμαι τώρα. Δεν θα καθίσω να το αναλύσω, δεν φταίνε τα σημερινά παιδιά για αυτό, φταίνε οι δύο προηγούμενες γενιές κατά την γνώμη μου. Σε καταλαβαίνω και σε μεγάλο βαθμό συμφωνώ. Σου γράφω ως άνθρωπος που έκανα τρεις δουλειές έως πέρσι και πλέον, δύο.
Volga Δημοσ. πριν από 10 ώρες Δημοσ. πριν από 10 ώρες (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Kthulhou είπε Πάρε από το κέντρο πρωινό αστικό να πας στη βι.πε Σίνδου..... κ το μετρό κάθε λίγο κ λιγάκι χαλάει, αν και "τεχνολογικό θαύμα" το ελληνικό κράτος δε θέλει ΜΜΜ κλπ, ζει από το τεράστιο χαράτσι στα καύσιμα..... 100% Μαζί σου. Αυτοί είναι που το χρειάζονται. Αλλα δεν είναι ούτε το 5% των αυτοκινήτων που βλέπουμε στο δρόμο. Δεν πάνε ολοι στη... βι.πε. Σίνδου... Επεξ/σία πριν από 10 ώρες από Volga
nhzt Δημοσ. πριν από 10 ώρες Δημοσ. πριν από 10 ώρες (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, gorge18 είπε Αυτοκινητα Κινας / τιμές Ευρώπης... Δηλαδή τα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα (σ αυτή την κατηγορία) τι παραπάνω έχουν; Αν μιλάμε για ατμοσφαιρικους κινητήρες, ok υπάρχει διαφορά, αλλα για τα ηλεκτρικά, δεν νομίζω να υπερτερούν τα ευρωπαϊκά. Επεξ/σία πριν από 10 ώρες από nhzt
Grecu Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες 5 ώρες πριν, Hetfield είπε θα το δεχομουν αν εσυ προσωπικα, δεχοσουν να ζησεις με μισθο (και συνθηκες) Κινας. Δεχεσαι; Υπάρχει πλέον κ το ιντερνετ κ το ΑΙ! Μπορείς να κάνεις ερωτήσεις για το μέσο μισθό κ το κόστος ζωής στην Κίνα κ να το αντιπαραθέσεις με της Ελλάδος! ...μπορείς βέβαια, να λες κ την μασημένη τροφή ...η Κίνα, οι κακοί κομμις! κτλ που σερβίρουν χρόνια στο μενού της καλής Δύσης Το θέμα όμως, είναι η υποκρισία σχετικά ...πως κ καλά ενδιαφερόμαστε για την πρασινάδα κ το καλό του πλανήτη, κ υποχρεωτικά θα πρέπει όλοι να συμβάλουμε κ ν' αλλάξουμε κ τ' αμάξια μας ...αλλά μόνον έτσι πάρεις δικά μας!!! ...έτσι κ είναι από Κίνα ...βάλε καπέλο 50%! Όπου καπέλο, είναι τα κέρδη αυτών που σου σερβίρουν το μενού! 😉 ΥΓ. Δεν θα μπω σε αντιπαράθεση, καθώς δεν έχει νόημα 1
Diavolos666 Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες (επεξεργασμένο) 3 hours ago, anakin3 said: Το αυτοκίνητο δεν καλύπτει τις ανάγκες της εργασίας μόνο. Πρόκειται για ένα αγαθό που οι πιο πολλοί θα έπρεπε να έχουν εύκολη πρόσβαση σε αυτό. Το αυτοκίνητο εξυπηρετεί τις ανάγκες ολόκληρης της οικογένειας (βλέπε φροντιστήρια / ξένες γλώσσες / αθλοπαιδία / επισκέψεις σε γιατρούς |αχρείαστοι να είναι| / επισκέψεις σε συγγενείς που ενδεχομένως είναι πιο μακριά / ανάγκες της οικογένειας για μια απλή βόλτα / και επίσης για μια ανάγκη! Αν δηλαδή κάποιος πάθει κάτι στα μαύρα χαράματα πχ, θα πάρω το μετρό? Ή θα περιμένω το ΕΚΑΒ πότε θα έρθει??) Γενικά το αυτοκίνητο είναι ενα αγαθό που όπως προανέφερα πρέπει να έχει πρόσβαση όλος ο κόσμος. Όχι απαραίτητα carrera για γούστα, αλλά ένα αυτοκίνητο με 4 θέσεις που θα καλύπτει τις βασικές ανάγκες και προτίστως να είναι προσιτό και ευκολοσυντήρητο. Έχω δυστυχώς αυτοκίνητο 2000 κυβικών του 2005, και ως πατέρας 3 παιδιών, μου είναι εξαιρετικά δύσκολο να το αλλάξω καθώς οικονομικά δεν με παίρνει. Απο την άλλη έχω σήμα 620 ευρώ και ασφάλεια και συντήρηση. Αλλά και πάλι δεν μου βγαίνουν τα μαθηματικά για καινούργιο αυτοκίνητο του 2025 που εύκολα μετακινεί 5 άτομα μέσα. Γενικά έχουμε κάνει τα πάντα δύσκολα. Πληθωρισμός, αψυχολόγητα τεκμήρια διαβίωσης, 4,5 ευρώ για 10 φέτες τυρί για τόστ και εφορία απο την μύτη.... Μακάρι με κάποιον μαγικό τρόπο να αλλάξουν τα πράγματα και να γίνει η ζωή όλων λίγο πιο γλυκιά υπο το πλαίσιο της αξιοπρέπειας... αλλά όλα αυτά είναι ευσεβής πόθος.... ...δεν θα αλλάξει τίποτα, να ζήσουμε άλλα 50 χρόνια να μαζευτούμε σε αυτό το thread να πούμε "είδατε που δεν άλλαξε". Κάποτε είχε η κάθε οικογένεια και δεύτερο αμάξι γιατί υπήρχαν ανάγκες, σε κάποια φάση κάποια φιντάνια δεν έβγαζαν τα εφάπαξ των κηφήνων και αποφάσισαν το 2ο αμάξι να θεωρείται πολυτέλεια για να βγάλουν παραπάνω λεφτά από φόρους... ε, τελικά απλά ο κόσμος παρέδωσε πινακίδες στο 2ο αμάξι, και λεφτά δεν πήρε η κυβερνησάρα και το δεύτερο αμάξι θεωρείται πολυτέλεια και ο περισσότερος κόσμος ζει τσίμα τσίμα με τον μισθό του και η δουλειά με 1 αμάξι πολλές φορές ή δεν γίνεται ή γίνεται πιο ακριβά ή/και πιο χρονοβόρα. Προσωπικά ζω σε επαρχεία, εργάζομαι εξ' αποστάσεως και έχω λύσει όλα μου τα προβλήματα. Προτιμώ να γίνω τσοπάνης παρά να πάω σε πόλη ή να αναγκαστώ να κάνω επάγγελμα που θέλει πολλές μετακινήσεις έτσι όπως τα έχουν κάνει. Και πολύ ευχαρίστως να παρέδιδα πινακίδες και να μην έχω καθόλου αμάξι, αλλά δεν γίνεται για ευνόητους λόγους. Επεξ/σία πριν από 8 ώρες από Diavolos666
freegr Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες Επειδή βλέπω ότι πολλά ηλεκτρικά μένουν στο δρόμο ενώ στις αγγελίες πλέον όσοι αγόρασαν τα πουλάνε ήδη. Χωρίς ότι ακόμα στην επαρχία δεν υπάρχουν δημόσια σημεία φόρτισης
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα