ScorpioX777 Δημοσ. πριν από 13 ώρες Δημοσ. πριν από 13 ώρες Chery OMODA, που να κυκλοφορησεις με τετοιο Brand ασχετως των υπολοιπων... Μη με παρεξηγησετε ειμαι της εποχης της Porsche Carrera καποια πραγματα δεν μπορω να τα δεχτω...
anax111 Δημοσ. πριν από 13 ώρες Δημοσ. πριν από 13 ώρες 26 λεπτά πριν, butters είπε Και στην Αττική και στην επαρχία τα ΜΜΜ είναι ανεπαρκή. Ένα αυτοκίνητο χαμηλού κόστους με κάποια κόστη συντήρησης και βενζίνες θα εξασφαλίσει τη δυνατότητα να δουλεύεις σε εταιρείες στις οποίες η μετακίνηση με τα ΜΜΜ θα ήταν πρακτικά ανέφικτη. Όλα αυτά βέβαια σε ένα άρθρο με SUV γαϊδούρια που έχουν τιμή εκκίνησης τα €27.5K. Εντυπωσιακό πάντως ότι έχουν 5 αστέρια στο Euro NCAP! Ελληνικό site δεν έχουν; Νομίζω δεν είδα κάτι εδώ: https://www.omodajaecoo.com/globalWebsite Διαφωνώ. Για Αττική εξαρτάται που μένεις και που είναι η δουλειά σου. Το δίκτυο το μετρό καλύπτει το 50% του ιστού και είναι συνεπέστατο. Για Θεσσαλονίκη επίσης διαφωνώ κάθετα, το δίκτυο των λεωφορείων είναι εξαιρετικό και σε πάει παντού, τα πρωινά λεωφορεία φτάνουν όλα στην ώρα τους ενώ πλέον υπάρχει και το μετρό με το οποίο συνδυάζεις διαδρομές. Για επαρχία δεν ξέρω τι γίνεται αλλά πραγματικά ποια πόλη της επαρχίας δεν διασχίζεις από άκρη σε άκρη με 15 λεπτά ποδαρόδρομο και 15 λεπτά λεωφορείο; Στην Ελλάδα είμαστε όχι στις ΗΠΑ. Και επειδή δουλεύω και Θεσσαλονίκη και Αθήνα αυτό που γίνεται με τους Αθηναίους πραγματικά είναι απίστευτο: Χιλιάδες Αθηναίοι προτιμούν να κάψουν 8 με 10 ευρώ βενζίνη καθημερινά και να πάνε με αυτοκίνητο στην δουλειά τους παρά να πάρουν το μετρό ή το λεωφορείο με πολύ μικρότερο κόστος και σε πολλές περιπτώσεις και σε λιγότερο χρόνο. Αντίθετα στην Θεσσαλονίκη δεν συμβαίνει αυτό. Μόλις σε 4 μήνες λειτουργίας του μετρό και το κέντρο έχει αποσυμφορηθεί από την κυκλοφορία οχημάτων κατά 20%! Αυτό βέβαια αντικατοπτρίζει κατά την γνώμη μου και το που υπάρχουν περίσσια φράγκα για ξόδεμα. 1 1 4
Volga Δημοσ. πριν από 13 ώρες Δημοσ. πριν από 13 ώρες 28 λεπτά πριν, butters είπε Και στην Αττική και στην επαρχία τα ΜΜΜ είναι ανεπαρκή. Ένα αυτοκίνητο χαμηλού κόστους με κάποια κόστη συντήρησης και βενζίνες θα εξασφαλίσει τη δυνατότητα να δουλεύεις σε εταιρείες στις οποίες η μετακίνηση με τα ΜΜΜ θα ήταν πρακτικά ανέφικτη. Όλα αυτά βέβαια σε ένα άρθρο με SUV γαϊδούρια που έχουν τιμή εκκίνησης τα €27.5K. Εντυπωσιακό πάντως ότι έχουν 5 αστέρια στο Euro NCAP! Ελληνικό site δεν έχουν; Νομίζω δεν είδα κάτι εδώ: https://www.omodajaecoo.com/globalWebsite Στην επαρχία ναι, στην Αττική οχι. το 99.9% των εργασιών είναι σε κάποια λεωφόρο ή σε κάποιο σταθμό μετρό ή ηλεκτρικού κοντά. Ζωγράφου -> Καλλιθέα με το αμάξι το πρωϊ είναι γύρω στα 50 λεπτά με την κίνηση (και αν όλα πάνε καλά και εκεί βρεθεί πάρκινγκ). Αν είναι να ψάξεις και πάρκινγκ ξεπερνάς τη 1 μιση ώρα. Αν πάρεις το μετρό, αλλάξεις με ηλεκτρικό είσαι σε κάποιο κεντρικό σημείο σε 40 λεπτά. ΦΥΣΙΚΑ και υπάρχουν άτομα που όντως χρειάζονται αυτοκίνητο γιατί πχ μπορεί να μένουν ξέρω γω παιανία και θέλουν να πάνε... Άλιμο , αλλα εντάξει μεταξύ μας τώρα... το αμάξι το έχουμε κάνει εμείς ανάγκη, δεν είναι στην πραγματικότητα για ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ του 50% αυτών που έχουν ήδη ένα.
anax111 Δημοσ. πριν από 12 ώρες Δημοσ. πριν από 12 ώρες 27 λεπτά πριν, Hellenicsun είπε Σε κάθε τέτοιο θέμα, επί της ουσίας γίνεται η ίδια κουβέντα: no money, no honey. ..και τι να πούμε δηλαδή εδώ που έχουμε φτάσει; Χρήματα για τα ζητούμενα ενοίκια δεν υπάρχουν, χρήματα που να κρατάνε έως 30 ημέρες επίσης δεν υπάρχουν. Κάθε ημέρα δε ξέρεις τι σου ξημερώνει (αν ΠΧ ανέβηκε το αέριο επειδή έκλασε στραβά κάποιος στην άλλη άκρη του πλανήτη), που να βάλεις και δόση δηλαδή για αγορά EV; ..και σε ποιες δόσεις αναφέρεστε στο κάτω - κάτω; Αυτές με τα ληστρικά επιτόκια και τις προκαταβολές του 30%; Η οικονομία μας είναι κατεστραμμένη από άκρη σ' άκρη κι εμείς συζητάμε για το αν έχει νόημα η αγορά ενός κινεζικού EV που ήδη τη τιμή του την έχει πηδήξει η Ε.Ε. με τους δασμούς, πριν τη πηδήξει το ελληνικό κράτος με φόρο επάνω στον φόρο. Αντί να συζητάμε για το να μην αγοράζεται ούτε βίδα μέχρι ν' αλλάξει αυτή η αθλιότητα (που είναι αποδεκτή εδώ και δεκατίες, καθόλου περίεργο για έναν αυτοκτονικό λαό) ασχολούμαστε με το πως θα καταφέρει ο καθένας μόνος του το προσωπικό του θαύμα του να αποκτήσει EV ενώ ακόμη θα του πλένει τα σώβρακα η μάνα του. Το ότι η κατάσταση είναι sc@t@ είναι γεγονός αλλά το πρόβλημα για μένα δεν είναι αυτό, το πρόβλημα είναι ότι ο Έλληνας ξέχασε να δουλεύει και θέλει να κάνει μόνο ότι του αρέσει. Κι εγώ τώρα κάνω δουλειές που μου αρέσουν αλλά πριν από αυτό για 15 χρόνια έκανα δυο δουλειές που δεν μου άρεσαν (αν και στην πορεία τις αγάπησα) προκειμένου να φτάσω στο σημείο που είμαι τώρα. Δεν θα καθίσω να το αναλύσω, δεν φταίνε τα σημερινά παιδιά για αυτό, φταίνε οι δύο προηγούμενες γενιές κατά την γνώμη μου. 2
SONIRAM Δημοσ. πριν από 12 ώρες Δημοσ. πριν από 12 ώρες αρκετοί φέυγουν Γερμανία να φέρουν ηλεκτρικό μεταχειρισμένο γιατι παίρνουν καλύτερη έκδοση με εξοπλισμό και σε καλύτερη τιμή. εδώ έχει καταντήσει το 45% μετα απο κάποιο όριο να το παίρνει ως φόρο και το επιβαρύνεται ο καταναλωτής.
oldnew Δημοσ. πριν από 12 ώρες Δημοσ. πριν από 12 ώρες Σε πολλές πόλεις τις επαρχίας, αμα δεν έχεις αμαξι εισαι νεκρός. Ειδικά στα 10δες χωρια και προαστια δίπλα απ την πολη οπου περναει 1 λεωφορείο 2 φορες τη μερα, και αν.. 6
azuli Δημοσ. πριν από 12 ώρες Δημοσ. πριν από 12 ώρες (επεξεργασμένο) 44 minutes ago, anax111 said: Διαφωνώ. Για Αττική εξαρτάται που μένεις και που είναι η δουλειά σου. Το δίκτυο το μετρό καλύπτει το 50% του ιστού και είναι συνεπέστατο. Για Θεσσαλονίκη επίσης διαφωνώ κάθετα, το δίκτυο των λεωφορείων είναι εξαιρετικό και σε πάει παντού, τα πρωινά λεωφορεία φτάνουν όλα στην ώρα τους ενώ πλέον υπάρχει και το μετρό με το οποίο συνδυάζεις διαδρομές. Για επαρχία δεν ξέρω τι γίνεται αλλά πραγματικά ποια πόλη της επαρχίας δεν διασχίζεις από άκρη σε άκρη με 15 λεπτά ποδαρόδρομο και 15 λεπτά λεωφορείο; Στην Ελλάδα είμαστε όχι στις ΗΠΑ. Και επειδή δουλεύω και Θεσσαλονίκη και Αθήνα αυτό που γίνεται με τους Αθηναίους πραγματικά είναι απίστευτο: Χιλιάδες Αθηναίοι προτιμούν να κάψουν 8 με 10 ευρώ βενζίνη καθημερινά και να πάνε με αυτοκίνητο στην δουλειά τους παρά να πάρουν το μετρό ή το λεωφορείο με πολύ μικρότερο κόστος και σε πολλές περιπτώσεις και σε λιγότερο χρόνο. Αντίθετα στην Θεσσαλονίκη δεν συμβαίνει αυτό. Μόλις σε 4 μήνες λειτουργίας του μετρό και το κέντρο έχει αποσυμφορηθεί από την κυκλοφορία οχημάτων κατά 20%! Αυτό βέβαια αντικατοπτρίζει κατά την γνώμη μου και το που υπάρχουν περίσσια φράγκα για ξόδεμα. Πραγματικα μιλας σα να μην εχεις χρησιμοποιησει ποτε ΜΜΜ στην Αθηνα. Εισαι εντελως εκτος πραγματικοτητας. Ακομα και το μετρο/ηλεκτρικος στην Αθηνα τα εχουν καταστρεψει οι ιδιωτες για να εξοικονομησουν λεφτα απο τις επισκευες,τα νεα βαγονια,το ρευμα και το προσωπικο. Εγω το χρησιμοποιω οντως το μετρο και τον ηλεκτρικο καθημερινα και εκει που σε ολη μου τη ζωη ειχε τραινο καθε 3-4 λεπτα max τα τελευταια 4-5 χρονια βλεπεις σε ωρες αιχμης 8-9 το πρωι να περναει ενα τραινο καθε 10 λεπτα,με τον κόσμο να ειναι ο ενας στην πλατη του αλλου και τον κλιματισμό να λειτουργει στο 1/5 των βαγονιων Και μην πω για τα βραδια,που εχει καθε 12-20 λεπτα,λες και ειναι λεωφορειο αγονης γραμμης.. Αν υπηρχε παρκινγκ ευκολο παντου θα πηγαινα και στον υπνο μου με αυτοκινητο,ετσι πως αφησαν τους ιδιωτες να καταστρεψουν τις συγκοινωνίες Επεξ/σία πριν από 12 ώρες από azuli 6
anax111 Δημοσ. πριν από 12 ώρες Δημοσ. πριν από 12 ώρες 3 λεπτά πριν, azuli είπε Πραγματικα μιλας σα να μην εχεις χρησιμοποιησει ποτε ΜΜΜ στην Αθηνα. Εισαι εντελως εκτος πραγματικοτητας. Ακομα και το μετρο/ηλεκτρικος στην Αθηνα τα εχουν καταστρεψει οι ιδιωτες για να εξοικονομησουν λεφτα απο τις επισκευες,τα νεα βαγονια,το ρευμα και το προσωπικο. Εγω το χρησιμοποιω οντως το μετρο και τον ηλεκτρικο καθημερινα και εκει που σε ολη μου τη ζωη ειχε τραινο καθε 3-4 λεπτα max τα τελευταια 4-5 χρονια βλεπεις σε ωρες αιχμης 8-9 το πρωι να περναει ενα τραινο καθε 10 λεπτα,με τον κόσμο να ειναι ο ενας στην πλατη του αλλου και τον κλιματισμό να λειτουργει στο 1/5 των βαγονιων Αν υπηρχε παρκινγκ ευκολο παντου θα πηγαινα και στον υπνο μου με αυτοκινητο,ετσι πως αφησαν τους ιδιωτες να καταστρεψουν τις συγκοινωνίες Χρησιμοποιώ συνέχεια μετρό στην Αθήνα. Ναι τα βαγόνια στην πράσινη γραμμή Πειραιάς - Κηφισιά είναι άθλια και όντως ο χρόνος των 8 λεπτών για τις ώρες αιχμής είναι απαράδεκτος αλλά και πάλι τον προτιμώ γιατί ξέρεις τι ώρα πρέπει να ξεκινήσεις και τι ώρα θα φτάσεις. Αντίθετα εάν μπλέξεις στην κίνηση με το αυτοκίνητο στην Κηφισίας ή στο ποτάμι αλλοίμονό σου, θα χρειαστείς τον διπλάσιο χρόνο. Σίγουρα πάντως χρειάζονται νέοι συρμοί και με καλό κλιματισμό ενώ για το γεγονός ότι στις ώρες αιχμής χρειάζεται να περνά ο συρμός κάθε 3 με 4 λεπτά το έχω γράψει επανειλημμένως σε σχόλια σε άλλα νήματα. 1
Black Demis Δημοσ. πριν από 12 ώρες Δημοσ. πριν από 12 ώρες 3 hours ago, Hetfield said: Υπαρχει κι η επιλογη να μην παρει τιποτα. θα βγαινει στο μπαλκονι θα λεει beam me scotty και θα τηλεμεταφερετε 20 χιλομετρα μεχρι την δουλεια του....... 1 1
azuli Δημοσ. πριν από 12 ώρες Δημοσ. πριν από 12 ώρες Just now, anax111 said: Χρησιμοποιώ συνέχεια μετρό στην Αθήνα. Ναι τα βαγόνια στην πράσινη γραμμή Πειραιάς - Κηφισιά είναι άθλια και όντως ο χρόνος των 8 λεπτών για τις ώρες αιχμής είναι απαράδεκτος αλλά και πάλι τον προτιμώ γιατί ξέρεις τι ώρα πρέπει να ξεκινήσεις και τι ώρα θα φτάσεις. Αντίθετα εάν μπλέξεις στην κίνηση με το αυτοκίνητο στην Κηφισίας ή στο ποτάμι αλλοίμονό σου, θα χρειαστείς τον διπλάσιο χρόνο. Σίγουρα πάντως χρειάζονται νέοι συρμοί και με καλό κλιματισμό ενώ για το γεγονός ότι στις ώρες αιχμής χρειάζεται να περνά ο συρμός κάθε 3 με 4 λεπτά το έχω γράψει επανειλημμένως σε σχόλια σε άλλα νήματα. παλι δε μπορεις να υπολογισεις την ωρα σου γιατι ενα τραινο να περασει και να μη χωρας να μπεις (πραγμα που συμβαινει καθημερινα το πρωι και το μεσημεροαπογευμα που κινουνται ολοι για τις δουλειες τους) εχεις παει ηδη 10 λεπτα αργα. Μπορει να τυχει και να περάσουν 3 τραίνα ετσι,εχεις αργησει στη δουλεια σου μιση ωρα. Αν υπηρχαν συχνα δρομολογια οπως παλια και προχωρουσαν επιτελους και οι επεκτασεις του μετρο να καλυψουν ολη την αττικη,οπως σε ολες τις πολιτισμενες πολεις,και δεν εκαναν 20 χρονια για να τελειωσουν ενα σταθμο (για να φανε λεφτα οι επιλεγμένοι εργολαβοι της συγκεκριμένης περιοδου (Αθηνα και Θεσσαλονικη το ιδιο γινεται)) και εβαζαν και νυχτερινα δρομολόγια,που παλι για μειωση κοστους/αυξηση κερδους δεν το κανουν,τοτε ΝΑΙ μονο ΜΜΜ και αυτοκινητο μονο για ταξιδια μετα. 1
antonisff Δημοσ. πριν από 12 ώρες Δημοσ. πριν από 12 ώρες 3 ώρες πριν, geomrk είπε με μεσο μισθο 1000-1100 τι θες να παρει ο Ελληνας; Yugo Zastava 1
nazarene Δημοσ. πριν από 12 ώρες Δημοσ. πριν από 12 ώρες 1 ώρα πριν, xaerialtwistx είπε 1. Επειδη οι περισσότεροι που το εχουν το πηραν για αποστασεις Ομονοια - Αμπελοκηποι. 2. Επειδη δεν υπαρχει parking και το να το αφηνεις την περιουσια σου εξω οπως κανουν ολοι ειναι αλλοκοτο. 3. Για προστασια της ψυχικης υγεια και της ζωης τους απο οσους περνανε με κοκκινο επειδη αναψε μολις ενα δευτερολεπτο πριν. Τι θεσεις εργασιας σου στερει; Delivery με δικο σου οχημα ή αυτες οι τελειες θεσεις εργασιας που σε θελουν για εσωτερικες εργασιες αλλα ζητανε να εχεις και αμαξι για να πηγαινοφερνεις δεματα; Αυτες οι θεσεις εργασιας που σου στερει, σου δινουν αρκετα παραπανω λεφτα για να καλυψεις τα εξτρα εξοδα του αμαξιου; Δε φτανει το πως εχουν καταντησει οι δρομοι της Αθηνας, πρεπει να συνεισφερει το 100% των Ελληνων σε αυτο. Όταν μια δουλεια σε βαζει μέσα οικονομικά, πας παρακατω. Και ΜΜΜ εχουμε, και ποδαρακια εχουμε, δε δουλευουν ολοι σε ξεχασμενες απο τον πολιτισμο περιοχές. Εαν δεν έχεις πολλά χρήματα και οι φίλοι σου δεν σε παίζουν υπάρχει γραμμή 24ωρης βοήθειας FYI...... 1
oldnew Δημοσ. πριν από 12 ώρες Δημοσ. πριν από 12 ώρες (επεξεργασμένο) Εχω ζησει 4 χρόνια Αθήνα, και με, και χωρίς αμαξι. Η Αθήνα με όλα τα προβλήματα της, εχει συγκοινωνίες. Πλην εξαιρεσεων μπορείς χωρίς αμαξι. Επαρχία ΔΕΝ γίνεται εκτός και μένεις εντος της πολης καπου στο κεντρο και η δουλειά σου είναι καπου εκει (σπανιο).. Απορώ που καποιοι γράφουν για επαρχια. Μαλλον εχετε χρόνια να πατησετε το πόδι σας. Και δεν περπατιεται τίποτα. Εγω υποτίθεται οτι ειμαι ΕΝΤΟΣ πόλης. Ηταν χωριο αλλα συνενωθηκε. Το κεντρο απεχει 5χλ και είναι βουνο να επιστρέψεις. 2 φορες τη μερα λεωφορείο (εντος υποτίθεται της πολης). Οι δουλειές που συχνά είναι εκτος πολης (βιομηχανική περιοχη κλπ )απεχουν 50χλ πηγαινε ελα. Το ξέρω γιατι δουλευα. Αν δουλεύεις στην αλλη ακρη της πολης είναι 15χλ. Συγκοινωνίες στο 50% μηδεν. Επεξ/σία πριν από 11 ώρες από oldnew 3
NickTG Δημοσ. πριν από 11 ώρες Δημοσ. πριν από 11 ώρες 1 hour ago, xaerialtwistx said: Τι θεσεις εργασιας σου στερει; Αρκετές θέσεις μονάδων παραγωγής διαφόρων ειδών σε προάστια πχ Ασπρόπυργος, Ελευσίνα, Μάνδρα δεν καλύπτονται σχεδόν καθόλου από μέσα. Ειδικά αν ξεκινάς δουλειά στις 6 το πρωί. 3
Kthulhou Δημοσ. πριν από 11 ώρες Δημοσ. πριν από 11 ώρες 1 ώρα πριν, anax111 είπε τα πρωινά λεωφορεία φτάνουν όλα στην ώρα τους ενώ πλέον υπάρχει και το μετρό με το οποίο συνδυάζεις διαδρομές Πάρε από το κέντρο πρωινό αστικό να πας στη βι.πε Σίνδου..... κ το μετρό κάθε λίγο κ λιγάκι χαλάει, αν και "τεχνολογικό θαύμα" το ελληνικό κράτος δε θέλει ΜΜΜ κλπ, ζει από το τεράστιο χαράτσι στα καύσιμα..... 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα