Moderators Inuyasha Δημοσ. Τρίτη στις 03:52 μμ Moderators Δημοσ. Τρίτη στις 03:52 μμ 3 λεπτά πριν, Morosana είπε Ελ επαγγελματίας χωρίς να έχει δικό του το φορτηγό δεν θα του ανοίξει πολλούς ορίζοντες. Επίσης ξεχνάς δώρα, 3 ετίες και μηδενική αποζημίωση Αυξημένη φορολογία, έξοδα λογιστή Αν κάποιος θέλει να κάνει έναρξη πριν κάνει οτιδήποτε να πάει στο λογιστή του να του εξηγήσει τα παραπάνω έξοδα που θα έχει Στην ουσία τα 2κ θα είναι τα ίδια λεφτά που θα επερνε σαν μισθωτός (14 μισθοί) Αλλά εκεί ναι μεν είσαι αφεντικό αλλά αποκτάς και συνέταιρο το κράτος 7
sphinxgr Δημοσ. Τρίτη στις 03:52 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 03:52 μμ Το 2 βρωμάει. Για να είσαι ελευθερος επαγγελματίας αν τα 2000 είναι αυτα που σου δίνουν, θα σου μείνουν σχεδόν τα μισά καθαρά. Το 3 είναι προφανώς αυτό με την καλύτερη απόδοση €/h
Morosana Δημοσ. Τρίτη στις 03:57 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 03:57 μμ 1 λεπτό πριν, Inuyasha είπε Αυξημένη φορολογία, έξοδα λογιστή Αν κάποιος θέλει να κάνει έναρξη πριν κάνει οτιδήποτε να πάει στο λογιστή του να του εξηγήσει τα παραπάνω έξοδα που θα έχει Στην ουσία τα 2κ θα είναι τα ίδια λεφτά που θα επερνε σαν μισθωτός (14 μισθοί) Αλλά εκεί ναι μεν είσαι αφεντικό αλλά αποκτάς και συνέταιρο το κράτος ΓΕΜΗ Επιμελητήριο Να χάσεις κάποια πληρωμή και να πάει στο κεαο Τα έξοδα του φορτηγού θα τα περνάει η εταιρεία στα έξοδα της ενώ ο οδηγός θα έχει μόνο έσοδα Γενικά σε εταιρείες που ζητάνε υπάλληλο με μπλοκακι φύγε μακριά 1
haris_216 Δημοσ. Τρίτη στις 04:36 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 04:36 μμ Δεν θα σου πω τι να κάνεις αλλά τι (κατά τη γνώμη μου) να ΜΗΝ κάνεις Και αυτό είναι το...2 Πρακτικά θα σου είναι χειρότερο οικονομικά από τη θέση που είσαι τώρα σαν μισθωτός. Ξέρω, το 2k φαντάζει ωραίο αλλά...δεν. Αν υπολογίσεις αυτά που θα πρέπει να πληρώνεις (ασφάλιση, λογιστή, κλπ) και σε αυτά προσθέσεις και τα 270€ το μήνα που θα πληρώνεις έξτρα στα έξοδα μετακίνησης έρχεσαι σχεδόν στα λεφτά που παίρνεις τώρα. Αν τώρα συνυπολογίσεις και άδεια και δώρα (Χριστούγεννα/Πάσχα) έχεις "μπει μέσα" τελείως 5
giopa62 Δημοσ. Τρίτη στις 05:16 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 05:16 μμ (επεξεργασμένο) Να σου βάλω τα νούμερα κάτω χοντρικά πάντα. Ανοίγεις ΕΕ Έσοδα 2000*12 =24.000 Έξοδα ΕΦΚΑ 250 * 12 =3.000 Λογιστής 50 * 12 =600 ΓΕΜΗ 100 περίπου το έτος Θες έδρα που υπό προϋποθέσεις μπορεί να είναι το σπίτι σου. Θα έχεις παραπάνω τρέξιμο με λογιστικά. Κέρδη 20000 Εφορία 22%*20000 =4400 Τσέπη 15600 / 12 =1.300 το μήνα Θα πάρεις και κανένα κινητάκι χωρίς ΦΠΑ για λίγο κέρδος ακόμα αλλά εκεί είσαι. Ίσως περνάς και τους λογ/σμούς τηλεφωνίας. Στη δουλειά 3 θα παίρνεις περί τα 950 το μήνα * 14 / 12= 1100 το μήνα. Για 200 το μήνα να χάσεις τις καλοκαιρινές διακοπές τι να σου πω. Εγώ δε θα το έκανα. Καλά το 6ήμερο δε το συζητάω. Επεξ/σία Τρίτη στις 05:17 μμ από giopa62 1
basilis_k6 Δημοσ. Τρίτη στις 05:28 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 05:28 μμ οπως καταλαβες το ινσομνια λεει κουρτινα 3, στην 2 εχει ζονκ 2
Vstromrider Δημοσ. Τρίτη στις 05:52 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 05:52 μμ 36 λεπτά πριν, giopa62 είπε Στη δουλειά 3 θα παίρνεις περί τα 950 το μήνα * 14 / 12= 1100 το μήνα. Για 200 το μήνα να χάσεις τις καλοκαιρινές διακοπές τι να σου πω. Εγώ δε θα το έκανα. Καλά το 6ήμερο δε το συζητάω. Δηλαδη με 950€ τον μηνα, εχεις λεφτα για καλοκαιρινες διακοπες ? 1
Ace Of Spades Δημοσ. Τρίτη στις 06:24 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 06:24 μμ (επεξεργασμένο) Για καθαρά 1200 δεν μιλάει? Επεξ/σία Τρίτη στις 06:24 μμ από Ace Of Spades 3
Raylan Δημοσ. Τρίτη στις 07:11 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 07:11 μμ 5 ώρες πριν, DjTony είπε Χαιρετώ την παρέα. Είμαι σε ένα μεγάλο δίλημμα και θα ήθελα την βοήθεια σας. Πρέπει να επιλέξω ανάμεσα σε 3 δουλειές ποιο είναι πιο συμφέρον για εμένα. Αυτή τη στιγμή εργάζομαι στο νούμερο 1 και θα ήθελα να αλλάξω στο 2 ή στο 3. θα τα αναλύσω όσο μπορώ. 1) Διανομή με φορτηγό συνολικά πήγαινε έλα 26 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι μου. 4 το πρωί με 12 το μεσημέρι το ωράριο. -+ 1 ώρα. Μισθός 1200€ και 6ήμερη εργασία. 80€ έξοδα μετακίνησης. 2)Διανομή με φορτηγό στην ίδια εργασία ΑΛΛΑ σαν ελεύθερος επαγγελματίας. 2000€ το μήνα περίπου καθαρά. 6ήμερη εργασία. Αλλάζω στέγη και θα κάνω καθημερινά 60 χιλιόμετρα + αττική οδό. αυτό σημαίνει ότι θα έχω έξοδα μετακίνησης κάθε μήνα γύρω στα 350€ + φθορές κλπ κλπ. Το καλοκαίρι δε θα ξαναπάρω ποτέ άδεια μιας και είναι σε παραλιακά μέρη της Αττικής η διανομή ( αν περιμένω θα μπορέσω να κάνω το ίδιο πράμα σαν ελεύθερος επαγγελματίας στην 1ή στέγη 26 συνολικά χιλιόμετρα απο το σπίτι μου ΑΛΛΑ αυτό μπορεί να γίνει σε ένα μήνα αλλά και σε 10 χρόνια ) 3) Διανομή με φορτηγό σε ιδιωτική εταιρεία διανομής προτηγανισμένης πατάτας. 1200€ + bonus, 2.5 χιλιόμετρα απο το σπίτι μου με πενθήμερη εργασία. Τα ανέλυσα όσο περισσότερο μπορούσα. Όποια άλλη διευκρίνηση θέλετε είμαι στη διάθεση σας. Πως το είπε ο άλλος, διάλεξε το 1 ή το 2 και δώσε μας τηλεφωνάκι το 3 να πάμε εμείς..
Black Demis Δημοσ. Τρίτη στις 07:52 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 07:52 μμ παρε το 2 και ενημερωσε για το 3 😆 προφανος πας στο 3 εκτος και αν εχει κατι πολυ συγεκριμενο που σε αποθει απο εκει..... εδω στην δουλεια ουτε καν με αυτοκινιτο δνε θα πηγαινεις πατινακι και αντε γεια
dkstopo Δημοσ. Τρίτη στις 08:39 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 08:39 μμ 2 και βρισκω και αλλους πελατες πανω στο δρομολογιο μου
GamingMaster424 Δημοσ. Τρίτη στις 09:39 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 09:39 μμ Αν δεν έχεις σκοπό να αποκτήσεις και άλλους πελάτες, τα 2 χιλιάρικα είναι πολύ λίγα για να γίνεις ελεύθερος επαγγελματίας. Όπως ανέφεραν και τα παιδιά παραπάνω λίγο-πολύ στα ίδια χρήματα έρχεσαι, απλώς με (πολύ) λιγότερα εργασιακά δικαιώματα. Και εγώ ψηφίζω το 3, οι άλλες δύο επιλογές δεν είναι καν ανταγωνιστικές. Αρκεί φυσικά η εταιρεία να είναι της προκοπής και όχι κάποιο τσίρκο Medrano.
mariosnik_ Δημοσ. Τρίτη στις 10:08 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 10:08 μμ 3 χωρίς πολύ σκέψη. Το 2 ως Ελ.Επ. είναι η χειρότερη επιλογή, τα καθαρά σου γύρω στο 1000ρικο θα είναι, βάλε και τεκμήρια και διάφορα άλλα ωραία που έχει βάλει η κυβέρνηση. Το 1 είναι ένα ενδιάμεσο σενάριο, αλλά αφού έχεις το 3 που είναι καλύτερο δεν έχει νόημα να το αναλύουμε πιο πολύ. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα