Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Από εμπειρίες άλλων, ποσα χρόνια μπορεί να πάρει μια υπόθεση για ιατρική αμέλεια? Για παράδειγμα πάω στο νοσοκομείο με κάποια συμπτώματα, ο ιατρός λόγω φόρτου για να με ξεφορτωθεί μου λέει δεν έχεις τίποτα και υπογράφει και την ευθύνη κιόλας,  πάω σε άλλο ιατρείο η νοσοκομείο και μου βρίσκουν προχωρημένο καρκίνο για παράδειγμα. Αν έχει τύχει κάτι παρόμοιο σε κάποιο άλλο μέλος με αγωγή από ιατρική αμέλεια, θα ήθελα να το συζητήσουμε λίγο. Επίσης αν η ιατρική αμέλεια βάλει σε κίνδυνο ανθρώπινη ζωή περίπου τι ποσά επιδικάζονται? Γνώμες και εμπειρίες θέλω να ακούσω, δεν ζητάω νομικές συμβουλές 

• Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Από λεφτά sky is the limit. Στον/στην σύζυγο, στα παιδιά, στους γονείς, στα αδέρφια, σε όλους επιδικάζεται κάτι αν το είχαν διεκδικήσει πρωτόδικα. Η διάρκεια μέχρι να τελεσιδικήσει μπορεί να φτάσει και 8 χρόνια, καθότι το Δημόσιο εφεσιβάλει διαρκώς, αφού είναι ατελώς για αυτό. Αλλά ακόμη κι αν πάρεις ευνοϊκή απόφαση, θα πρέπει να περιμένεις την άλλον ένα χρόνο τουλάχιστον μέχρι να επιχορηγηθεί το ίδρυμα για να καταβάλει την αποζημίωση, καθότι τέτοια ποσά δεν εγγράφονται στον προϋπολογισμό. Συνήθως οι περισσότεροι ξεκινάνε με μια απλή αγωγή και μια πραγματογνωμοσύνη και περιμένουν. Όλα τα παραπάνω τα έχω δει.

• Like 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, famas είπε

Από λεφτά sky is the limit. Στον/στην σύζυγο, στα παιδιά, στους γονείς, στα αδέρφια, σε όλους επιδικάζεται κάτι αν το είχαν διεκδικήσει πρωτόδικα. Η διάρκεια μέχρι να τελεσιδικήσει μπορεί να φτάσει και 8 χρόνια, καθότι το Δημόσιο εφεσιβάλει διαρκώς, αφού είναι ατελώς για αυτό. Αλλά ακόμη κι αν πάρεις ευνοϊκή απόφαση, θα πρέπει να περιμένεις την άλλον ένα χρόνο τουλάχιστον μέχρι να επιχορηγηθεί το ίδρυμα για να καταβάλει την αποζημίωση, καθότι τέτοια ποσά δεν εγγράφονται στον προϋπολογισμό. Συνήθως οι περισσότεροι ξεκινάνε με μια απλή αγωγή και μια πραγματογνωμοσύνη και περιμένουν. Όλα τα παραπάνω τα έχω δει.

Δηλαδή δεν υπάρχουν και περιπτώσεις που μπορεί η αγωγή να εκδικαστεί σε γρήγορο χρόνο? 1 έως 2 χρόνια? Θέλω να πω όλες οι αγωγές διαρκούν τόσα χρόνια η υπάρχουν περιπτώσεις που ολοκληρώνονται γρηγορότερα? Για παράδειγμα αν έχεις όλα τα στοιχεία έτοιμα και δεν χρειάζεται περαιτέρω δικαστική έρευνα.

• Moderators
Δημοσ.
1 ώρα πριν, userkk είπε

Δηλαδή δεν υπάρχουν και περιπτώσεις που μπορεί η αγωγή να εκδικαστεί σε γρήγορο χρόνο? 1 έως 2 χρόνια? Θέλω να πω όλες οι αγωγές διαρκούν τόσα χρόνια η υπάρχουν περιπτώσεις που ολοκληρώνονται γρηγορότερα? Για παράδειγμα αν έχεις όλα τα στοιχεία έτοιμα και δεν χρειάζεται περαιτέρω δικαστική έρευνα.

Ότι και να γίνει το δικαστήριο θα εξετάσει όλα τα ενδεχόμενα καθώς θα δει και τη θα παρουσιάσει η άλλη μεριά πριν βγάλει απόφαση, ακόμα και όλα έτοιμα να τα έχεις εσύ παίζουν αναβολές εφεσεις κτλ

Δημοσ.

Τα περισσότερα από αυτά που ρωτάς μόνο δικηγόρος μπορεί να τα απαντήσει με ακρίβεια. Εδώ μόνο εμπειρίες μεμονωμένων περιπτωσεων θα ακούσεις.

Σε αγωγή για κληρονομικα και οικογενειακά ζητήματα που έμπλεξε θείος μου με μακρινούς συγγενείς. Πήρε συνολικά περίπου 4-5 έτη μέχρι να τελεσιδικησει στο εφετείο. Αν προχωραγαν και μέχρι Άρειο Πάγο ποιος ξέρει..... Χρειάστηκε καθηγητής νομικής να εκδόσει γνωμοδότηση έναντι πολλών χιλιάδων ευρώ αμοιβής, πολλά λεφτά γενικά οι δικηγόροι και αμοιβές με ποσοστά έναντι των διεκδικούμενων περιουσιακων στοιχείων κινητών και μη. 

Τώρα εσύ που έχεις μέσα εμπλοκή γιατρών πραγματογνωμονων και ιατροδικαστων, σίγουρα εκτιμώ έναν παρόμοιο η και περισσότερο χρόνο για την αντίστοιχη δικαστική βαθμίδα. 

Δημοσ.

btw ολοι οι γιατροι εχουν ασφαλεια https://www.interamerican.gr/epixeiriseis/asfalistikes-luseis/asfaleia-astikis-euthinis/asfaleia-epaggelmatikis-euthinis/astikh-euthinh-iatrwn

δεν τους καιγεται καρφι αν δεν εχουν ποινικο δικαστηριο. που και για ποινικο δηλαδη, ελλαδα ειμαστε... τιποτα δεν θα τους συμβει. το πολυ πολυ να τους παρουν την αδεια αφου εχουν συνταξιοδοτηθει ή και μετα θανατον.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όσο για την ασφάλεια των ιατρών, Έχω δει περιπτώσεις στην Ελλάδα που εκδόθηκαν αποζημιώσεις ακόμη και  3 εκατομμυρίων ευρώ. Αλλά ήταν για πολύ σοβαρα ιατρικά λάθη , παράδειγμα έχασε το μάτι του ο άλλος , η έμεινε παράλυτος. οι ασφαλίσεις των ιατρών είναι από 100.000 έως 300.000 συνήθως, αλλά η ασφαλιστική καλύπτει ακόμη και μέχρι 1.500.000 ευρώ. εάν η αποζημίωση που εκδικαστεί είναι 2.000.000 για παράδειγμα τότε αν δεν πληρώσει το νοσοκομείο την αποζημίωση, του παίρνεις την περιουσία. Για αυτό και όσοι ιατροί δεν συμπεριφέρονται σαν γαϊδούρια όταν πας στα επείγοντα, ασκούν την λεγόμενη αμυντική ιατρική , σε υποβάλλουν ακόμη και από άσκοπες εξετάσεις ώστε να μην έχεις το περιθώριο αν συμβεί κάτι μετά να πεις ότι ο ιατρός δεν με εξέτασε ως έπρεπε η έκανε κάποια παράλειψη. Η ασφάλιση θα τον καλύψει στο μέχρι ένα συγκεκριμένο ποσο. Επίσης ακουσα, δεν ξέρω αν όντως ισχύει, ότι από εδώ και πέρα οι αποζημιώσεις θα δίνονται από τους ιατρούς και όχι από τα νοσοκομεία. Όμως είναι και το ποινικό κομμάτι που μπορεί να καταδικαστεί ιατρός. Αν για παράδειγμα φάει 3 χρόνια με αναστολή και του τύχει μέσα σε μια 3ετια άλλη οποιαδήποτε δικαστική διαμάχη και καταδικαστεί εκ νέου τότε πάει φυλακή. 

Επίσης με τον νέο ποινικό κώδικα αν δεν αναγνωριστεί ελαφρυντικό στην ποινή δηλαδή σε ποινές από 2 χρόνια και πάνω θα εκτιεται μέρος της ποινής σε φυλακή. Δηλαδή περισσότερο κυνδινευει από εκεί ο ιατρός παρά από την αποζημίωση. 

Επεξ/σία από userkk
Δημοσ.
4 ώρες πριν, kage είπε

κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει

Ποτέ δεν ασκήθηκε αγωγή του δημόσιου νοσοκομείου, το οποίο πλήρωσε, κατά του γιατρού(υπάλληλου του ουσιαστικά) που έκανε το λάθος, ώστε να πάρει τα λεφτά της αποζημίωσης πίσω.

Δημοσ.
9 hours ago, userkk said:

Επίσης με τον νέο ποινικό κώδικα αν δεν αναγνωριστεί ελαφρυντικό στην ποινή δηλαδή σε ποινές από 2 χρόνια και πάνω θα εκτιεται μέρος της ποινής σε φυλακή. Δηλαδή περισσότερο κυνδινευει από εκεί ο ιατρός παρά από την αποζημίωση. 

sorry δεν μπορουσα να μην γελασω για την φυλακη. καταλαβαινω πως το γραφεις αλλα θα πω το παραπονο μου οχι πανω στον ιατρικο τομεα αλλα γενικα. μου εχει μεινει η εκφραση .

εχει απασχολησει στο παρελθον τις αρχες -> σε ελευθερη μεταφραση -> επρεπε να ηταν φυλακη αλλα για καποιο λογο ολοι ειναι εξω.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, poulinos είπε

sorry δεν μπορουσα να μην γελασω για την φυλακη. καταλαβαινω πως το γραφεις αλλα θα πω το παραπονο μου οχι πανω στον ιατρικο τομεα αλλα γενικα. μου εχει μεινει η εκφραση .

εχει απασχολησει στο παρελθον τις αρχες -> σε ελευθερη μεταφραση -> επρεπε να ηταν φυλακη αλλα για καποιο λογο ολοι ειναι εξω.

Σωστός, έχουμε ακούσει περιπτώσεις ατόμων που τελούν κακουργήματα ληστείες και τα σχετικά και τους πιάνουν κάθε ημέρα, πολλές φορές στην κυριολεξία κάθε ημέρα και ενώ θα έπρεπε να είναι μέσα αν εφαρμοζόταν οι νόμοι, κάνουν τα ίδια , ακόμη και δεκάδες φορές και δεν μπαίνουν φυλακή. Τώρα με τον νέο ποινικό κώδικα δεν ξέρω, αλλά κάποιοι δικηγόροι τα είπαν ότι θα μπαίνουμε με το παραμικρό φυλακή. Παράδειγμα λέω, η ψευδή καταμήνυση λέει ο ΠΚ φυλάκιση τουλάχιστον 2 ετών , αν σου βάλει και ψευδορκία δηλαδή καταδικαστεις και με τις δύο κατηγοριες και δεν σου αναγνωριστεί ελαφρυντικό για να μειωθεί η ποινή, με τον νέο ποινικό κώδικα θα πρέπει υποχρεωτικά να εκτίσεις ποινή. Τώρα στο αν και πόσο θα μπορέσει να εφαρμοστεί είναι άλλη ιστορία, γιατί αν εφαρμοστεί θα μπούμε όλοι φυλακή. Είχα δει σε ένα δημοσίευμα σε μια τετραετία μόνο στην Αθήνα είχαμε 700.000 μηνησεις 

Επεξ/σία από userkk
Δημοσ.

Εγω στο παρελθον που είχα πρόβλημα με νοσοκομείο ώπου και αν πήγα πήρα την ίδια απάντηση.Αν δεν υπάρχει σοβαρή αμέλεια ή λανθασμένη αντιμετόπιση δεν μπορείς να κάνεις τίποτα.Πρώτον αλληλοκαλύπτονται οι ιατροί και δεύτερον τα χαρτιά που σου δίνουν συνήθως είναι έκφρασης γνώμης αυτό τι σημαίνει?πως ο γιατρός σου λέει την γνώμη του και εσύ αν θες πάρε δεύτερη αν ακολοθούσεις την δική του δικό σου πρόβλημα.

εγώ είχα δύο συνθλιπτικά κατάγματα και στο νοσοκομείο είδαν μόνο το ένα το δεύτερο το θεώρησαν πρίξιμο ενώ υπήρχαν ακτίνες απλά δεν τις είδαν και το ανακαλύψαμε δυο εβδομάδες μετά όταν πήγα για επαναληπτική για το πρώτο και μου λέει άλλος γιατρός ααα ήρθατε για το κάταγμα στο χ σημείο?και λέω όχι πιο κάταγμα στο χ σήμειο (πονούσα αλλά θεώρησα πως θα ήταν δυνατό το χτύπημα).

Και όταν πήγα σε δικηγόρο και προσπάθησα να συλλέξω τα χαρτιά μου είπε πως δεν θα βγεί κάτι με αυτά αν θες το προσπαθούμε ,αλλά μάταια

Δημοσ.
On 25/02/2025 at 03:39, userkk said:

Από εμπειρίες άλλων, ποσα χρόνια μπορεί να πάρει μια υπόθεση για ιατρική αμέλεια? Για παράδειγμα πάω στο νοσοκομείο με κάποια συμπτώματα, ο ιατρός λόγω φόρτου για να με ξεφορτωθεί μου λέει δεν έχεις τίποτα και υπογράφει και την ευθύνη κιόλας,  πάω σε άλλο ιατρείο η νοσοκομείο και μου βρίσκουν προχωρημένο καρκίνο για παράδειγμα. Αν έχει τύχει κάτι παρόμοιο σε κάποιο άλλο μέλος με αγωγή από ιατρική αμέλεια, θα ήθελα να το συζητήσουμε λίγο. Επίσης αν η ιατρική αμέλεια βάλει σε κίνδυνο ανθρώπινη ζωή περίπου τι ποσά επιδικάζονται? Γνώμες και εμπειρίες θέλω να ακούσω, δεν ζητάω νομικές συμβουλές 

αν και δεν ειμαι δικηγορος αλλα για το επιστημονικο κομματι:

σε εξετασε πραγματι ή οχι;

(εσυ υποθετεις οτι σε ξεπεταξε/φορτο, αυτο δε μπορει να αποδειχθει ευκολα)

Ειχες καποια συμπτωματα; τα ανεφερες;

Αποτι εχω διαβασει για Ελλαδα 2 γεγονοτα

1)Πλεον υπαρχουν εταιριες/δικηγοροι εξειδικευμενοι σε ιατρικα σφαλματα

2)Η διαδικασια νομικη ξεκινησε σε περιπτωσεις που πραγματι ειχε σοβαρη ασθενεια ο ασθενης (οπως καρκινο οπως ανεφερες ή αναπηρεια, ανικανοτητας για εργασια μονιμα) και οχι για π.χ σπασιματα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, chrisxkar είπε

Εγω στο παρελθον που είχα πρόβλημα με νοσοκομείο ώπου και αν πήγα πήρα την ίδια απάντηση.Αν δεν υπάρχει σοβαρή αμέλεια ή λανθασμένη αντιμετόπιση δεν μπορείς να κάνεις τίποτα.

Ε ναι,τι περιμενες να ακουσεις,οτι αν εχουν γινει ολα σωστα εσυ κανε μια αγωγη και θα παρεις λεφτα;

Προφανως και πρεπει να εχει γινει κατι λαθος και λαθος περαν πασης αμφιβολιας,οχι δηλαδη οτι επειδη δεν πηγαν ολα ευνοικα αυτο σημαινει οτι δικαιουμαστε αποζημιωση

Δημοσ.

λολ οκ, μιλάμε για την Ελλάδα που οι γιατροί ανοιχτά σπονσοράρουν φαρμακευτικές με προωθητικό υλικό στα ιατρεία τους, συνταγογραφούν επώνυμα φάρμακα "γιατί έτσι" και κάνουν καισαρικές "επειδή έχεις μυωπία". Ταυτόχρονα είναι η χώρα που θα γκρινιάξουν πως "φοβόμαστε δε τολάμαμε να κάνουμε τίποτα".

Sure...

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...