Axlmon Δημοσ. Παρασκευή στις 07:38 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 07:38 μμ Ειδικοί στη Βρετανία εκφράζουν ανησυχίες σχετικά με τις πιθανές επιπτώσεις των ακουστικών ακύρωσης θορύβου στην ακοή, ιδιαίτερα στους νέους. Πέντε τμήματα υγείας του βρετανικού συστήματος υγείας NHS καταγράφουν αυξανόμενα περιστατικά διαταραχής επεξεργασίας ακουστικών ερεθισμάτων (APD) σε νέους χρήστες ακουστικών με ακύρωση θορύβου. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του BBC, το φαινόμενο προκαλεί έντονο προβληματισμό στην ιατρική κοινότητα. Οι ειδικοί ωτορινολαρυγγολόγοι επισημαίνουν πως παρατηρείται μια ασυνήθιστη τάση: ενώ οι ασθενείς εμφανίζουν φυσιολογικά επίπεδα ακοής στις τυπικές εξετάσεις, αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην επεξεργασία και κατανόηση των ακουστικών πληροφοριών. Το APD, μια νευρολογική διαταραχή που παραδοσιακά συνδέεται με νευροαποκλίνοντα άτομα ή περιπτώσεις εγκεφαλικών τραυματισμών, εμφανίζεται πλέον σε άτομα χωρίς τέτοιο ιστορικό. Η Claire Benton, Αντιπρόεδρος της Βρετανικής Ακαδημίας Ακοολογίας, τονίζει πως η εκτεταμένη χρήση ακουστικών με ακύρωση θορύβου μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη ανώτερων ακουστικών δεξιοτήτων, ιδιαίτερα σε άτομα που βρίσκονται στα τελευταία στάδια της εφηβείας. "Δημιουργείται ένα τεχνητό περιβάλλον όπου ο χρήστης επιλέγει μόνο τους ήχους που θέλει να ακούσει, χωρίς να εξασκεί τις φυσικές ικανότητες επεξεργασίας ήχων", εξηγεί. Οι ερευνητές εξηγούν πως ο συνεχής αποκλεισμός των καθημερινών ήχων του περιβάλλοντος μπορεί να διαταράξει τη φυσική ανάπτυξη των ακουστικών ικανοτήτων του εγκεφάλου. Περιορίζοντας την έκθεση μόνο σε επιλεγμένους ήχους, υπάρχει κίνδυνος να επηρεαστεί η ικανότητα του εγκεφάλου να φιλτράρει και να επεξεργάζεται το πλήρες φάσμα των ηχητικών ερεθισμάτων. Παρότι απαιτείται περαιτέρω έρευνα για την πλήρη κατανόηση της σύνδεσης μεταξύ της τεχνολογίας ακύρωσης θορύβου και του APD, οι ειδικοί προτείνουν συγκεκριμένα μέτρα πρόληψης. Συνιστώνται τακτικά διαλείμματα κατά τη χρήση των ακουστικών, καθώς και η συνειδητή έκθεση σε ποικίλους περιβαλλοντικούς ήχους για τη διατήρηση της υγιούς λειτουργίας του ακουστικού συστήματος. Μια ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου έχει ξεκινήσει μακροχρόνια μελέτη για την παρακολούθηση των επιπτώσεων της τεχνολογίας ακύρωσης θορύβου σε νεαρούς ενήλικες. Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα αναμένονται εντός του επόμενου έτους. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
Axelq Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες (επεξεργασμένο) Check ακόμα ένα κουτάκι στη λίστα μου από πράγματα που χρησιμοποιώ για πολλά χρόνια και τελικώς μαθαίνω ότι δε μου κάνουν καλό.. Επεξ/σία πριν από 7 ώρες από Axelq 7 6
Δημοφιλής ανάρτηση dbrillis Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοφιλής ανάρτηση Δημοσ. πριν από 6 ώρες 23 λεπτά πριν, Axelq είπε Check ακόμα ένα κουτάκι στη λίστα μου από πράγματα που χρησιμοποιώ για πολλά χρόνια και τελικώς μαθαίνω ότι δε μου κάνουν καλό.. Οταν σου τα λεγαμε, δεν ακουγες. 1 33
Huruduru Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες 7 λεπτά πριν, dbrillis είπε Οταν σου τα λεγαμε, δεν ακουγες. 1 9
Xviper13 Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες Την πρώτη φορά που φόρεσα ακουστικά με ANC νόμιζα ότι κάτι έπαθαν τα αυτιά μου, δεν χρειάστηκε να τα δοκιμάσω δεύτερη φορά, απλά την απενεργοποίησα. Νομίζω δεν χρειάζεται καμία έρευνα για το τι μπορούν να σου προκαλέσουν. Είναι ιδέα μου ότι νιώθεις ένα περίεργο βούλωμα στα αυτιά, σε σημείο που φοβίζει λίγο ή μόνο εγώ το νιώθω αυτό; 1
svartevarg Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, Xviper13 είπε Την πρώτη φορά που φόρεσα ακουστικά με ANC νόμιζα ότι κάτι έπαθαν τα αυτιά μου, δεν χρειάστηκε να τα δοκιμάσω δεύτερη φορά, απλά την απενεργοποίησα. Νομίζω δεν χρειάζεται καμία έρευνα για το τι μπορούν να σου προκαλέσουν. Είναι ιδέα μου ότι νιώθεις ένα περίεργο βούλωμα στα αυτιά, σε σημείο που φοβίζει λίγο ή μόνο εγώ το νιώθω αυτό; Εννοείς την αίσθηση σαν να έχεις κάνει βουτιά σε μεγάλο βάθος ή σαν να έχεις ανέβει σε μεγάλο ύψος σε βουνοκορφή ή με αεροπλάνο. Πάντως το anc και η αίσθησή του είναι τελείως διαφορετική όταν χρησιμοποιείς in-ear σε σχέση με over-ear ακουστικά. Επίσης, το άρθρο δεν ξεκαθαρίζει τι συμβαίνει στους μη νεαρούς ενήλικες. Επεξ/σία πριν από 6 ώρες από svartevarg
Jmanol000 Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες χρησιμοποιώ AirPods pro 2 από το Σεπτέμβρη και για να είμαι ειλικρινησ έχω παρατηρήσει μείωση στην ακοή μου και στην ικανότητα μου να αντιλαμβάνομαι από που προέρχεται ένας ήχος , και αυτό ενώ ακουω στα 68-72 decibel κάτι που τσεκάρω συνέχεια για να μην προσπερνάω , μείωση στην ακουη γνωστών μου που δεν ακούνε καλά καλά τίποτα έχω δει αλλά οι συγκεκριμένοι ακούνε στα 90 και decibel οπότε δεν φταίνε τα ακουστικά για την περίπτωση τουσ 16 λεπτά πριν, svartevarg είπε Εννοείς την αίσθηση σαν να έχεις κάνει βουτιά σε μεγάλο βάθος ή σαν να έχεις ανέβει σε μεγάλο ύψος σε βουνοκορφή ή με αεροπλάνο. Πάντως το anc και η αίσθησή του είναι τελείως διαφορετική όταν χρησιμοποιείς in-ear σε σχέση με over-ear ακουστικά. Επίσης, το άρθρο δεν ξεκαθαρίζει τι συμβαίνει στους μη νεαρούς ενήλικες. 34 λεπτά πριν, Xviper13 είπε Την πρώτη φορά που φόρεσα ακουστικά με ANC νόμιζα ότι κάτι έπαθαν τα αυτιά μου, δεν χρειάστηκε να τα δοκιμάσω δεύτερη φορά, απλά την απενεργοποίησα. Νομίζω δεν χρειάζεται καμία έρευνα για το τι μπορούν να σου προκαλέσουν. Είναι ιδέα μου ότι νιώθεις ένα περίεργο βούλωμα στα αυτιά, σε σημείο που φοβίζει λίγο ή μόνο εγώ το νιώθω αυτό; εμένα με έπιασε ζαλάδα τη πρώτη φορά
logistoulis Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δεν πιστεύω τίποτα, το anc είναι το καλύτερο πράγμα στον κόσμο 1 1
Ardov Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες 1 ώρα πριν, dbrillis είπε Οταν σου τα λεγαμε, δεν ακουγες. Τώρα κι αν δεν ακούει!!!!!!
atropa Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες (επεξεργασμένο) Σαν ηχολήπτης/παραγωγός απο το μακρινό 96 εχω ακούσει πολλά ακουστικά στη ζωή μου. Δε μου άρεσε ποτε κανενα για ποικίλους λογούς (πίεση, κούραση αυτιών/σβέρκου, βούισμα κλπ.) το ποιο εντυπωσιακό ήταν όμως σε ένα ταξίδι με αεροπλάνο που δοκίμασα κάτι BOSE ακυρωτικά και τα ερωτεύτηκα αμέσως. 2 ώρες μετά που φτάσαμε τα αφαίρεσα και είχα ζαλάδα για κάνα 15 λεπτά σαν ο εγκέφαλος να έχασε την σταθερότητα του στο πως αντιλαμβάνεται τους ήχους σε τρισδιάστατο περιβάλλον. Δεν τα ξανάβαλα γιατί κάτι δεν ήταν σωστό. Επεξ/σία πριν από 5 ώρες από atropa 2
DelsinGR Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες Η αμήχανη στιγμή που είσαι 31 και το παθαίνεις χωρίς να έχεις χρησιμοποιήσει πολύ ANC 💀
magicnumbers Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες Τα ANC ακουστικά παράγουν έναν ίσο κ αντίθετης φάσης ήχο για να εξουδετερώσουν τον θόρυβο του περιβάλλοντος. Αν είσαι στο μετρό πχ που ο θόρυβος είναι εκκωφαντικός η στο αεροπλάνο που ακούς τις μηχανές για 1-2 3 ώρες εξίσου δυνατά θα παίξουν κ τα ακουστικά για να έχεις τη λειτουργία ακύρωσης. Νομοτελειακά δεν λειτουργεί τέλεια κάτι θα "ξεφύγει" κ αυτή η ένταση επιστρέφει στο αυτί σου είτε από καθυστέρηση του κυκλώματος είτε από τη μετάδοση του ήχου μέσω άλλου μονοπατιού (μύτη φάρυγγας δέρμα κλπ) Πιο πολύ ανησυχώ για το masking effect ακουστικών ανοιχτού τύπου στέκας όπως είναι της μόδας,η τα άλλα τύπου ψείρες σα τα πρώτα airpods χωρίς λαστιχακι που κάθονται χαλαρά στο αυτί. Σε αυτές τις υλοποιήσεις σε θορυβώδη περιβαλλοντα όπως πάλι μετρό αεροπλάνο,ανεβάζεις ένταση για να ακούσεις καθαρά επειδή λόγω μη καλής απομόνωσης ο λόγος σήμα προς θόρυβο είναι πολύ μικρός,άρα ξεκουφαινεσαι αθροιστικά απτό τραγούδι κ το θόρυβο περιβάλλοντος. Πραγματικά λάθος υλοποίηση για φορητή συσκευή. 1 2
kinhthra Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες Το λινκ στο άρθρο είναι Advertorial και δεν έχει σχέση με το θέμα ή είναι ιδέα μου; 1
txcellas Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες Άραγε στα samsung ακουστικά που μπορείς να περιορίσεις η να μεγαλωσεις το anc θα έχει κάποιο αποτελέσματα ;
dreaming123 Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες (επεξεργασμένο) Iσχύει. Αλλά πατάς το 0 και ακούς καμπάνα.(όχι κυριολεκτικά) Ισως και όχι. Επεξ/σία πριν από 2 ώρες από dreaming123
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα