IKARIWTHS Δημοσ. Κυριακή στις 11:38 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 11:38 μμ Καλησπερα σε ολους,φιλος θελει να τον βοηθησω να φτιαξει εναν υπολογιστη για να παιζει ο 15χρονος γιος του σε 1080 οθονη. Μπορει να διαθεσει 2000 ευρω και δεν εχει προβλημα να ειναι απο διαφορετικα μαγαζια η και να περιμενει 10 μερες για να ερθουν τα κομματια. Η τιμη των 2000 ευρω αφορα μονο τον υπολογιστη και οχι την οθονη το ποντικι και το πληκτρολογιο. Εχετε προτασεις?
Chris2756 Δημοσ. χθες στις 10:06 πμ Δημοσ. χθες στις 10:06 πμ Κι εγω, για τα εγγονια μου, 14 και 10 ετων, εφτιαξα 2000Ε PC, αφου πληρωνε ο μπαμπας τους, αλλα παιζω κι εγω που και που. Περα απο πλακα, να πεις στον φιλο σου, 500Ε για οθονη και 500Ε για καρεκλα. Με τα υπολοιπα 1000 μια χαρα πυργο θα φτιαξει για τον 15χρονο. Σκεψου οτι τα επομενα 85 χρονια της ζωης του (να τα χιλιασει το παιδι) θα τα περασει καθησμενος μπροστα σε μια οθονη, ετσι οπως εχει μπει το PC στην ζωη μας, ειτε για δουλεια, ειτε για διασκεδαση. Οι επιπτωσεις απο χριση κακης οθονης και καρεκλας, θα φανουν μετα απο χρονια.
IKARIWTHS Δημοσ. χθες στις 10:10 πμ Μέλος Δημοσ. χθες στις 10:10 πμ Σε ευχαριστώ φίλε μου, έχεις υπόψιν σου καμία σύνθεση που να αξίζει με 2000 ευρώ και κάτω;
sattack Δημοσ. χθες στις 12:44 μμ Δημοσ. χθες στις 12:44 μμ (επεξεργασμένο) Αν πάει τελικά για νέα σύνθεση με 2000Ε, αυτό που γίνεται είναι όλο το υπόλοιπο pc ~700-800E που ειναι υπεραρκετό και μετά μενουν 1200-1300Ε για καρτα γραφικων που αν τα ξοδοψει όλα φτάνει περίπου μέχρι και την 5070Ti τωρα, που για 1080p είναι υπερβολή. Ας γράψω χοντρικά αυτά που λέμε συνηθως για το υπόλοιπο PC για να εχει μια βάση, και μετά αποφασίζει τι θελει να ξοδεψει για καρτα γραφικων. - 32GB DDR5 6000 cl30 ~105Ε - μητρικη καποια ~170-200Ε αναμέσα σε Asrock B850, Asus Tuf B650 plus , MSI B650 Tomahawk ή Β650 Gaming ή Β850 Gaming (μην δίνεις σημασία στα 650/850 νούμερα, δεν λένε τίποτα) - cpu αναμεσα 200-300Ε (7600-7700, είτε box με 3 χρονια εγγύηση από ΑΜD ή tray με εγγύηση μόνο από όποιον σου τον πουλήσει) - ίσως ψυκτρα έως 50Ε αν δεν θελει την εργοστασιακή. - τροφοδοτικο Gold Seasonic ή Corsair ή εστω Thermaltake 750-850W ανάμεσα 80-100Ε. - Μ2 NVMe Teamgroup MP44 1TB 68E - κουτί οποίο του αρεσει. Επεξ/σία χθες στις 12:45 μμ από sattack 1
micos000 Δημοσ. χθες στις 01:20 μμ Δημοσ. χθες στις 01:20 μμ Θα έλεγα να πεις στον φίλο σου να πάει μέχρι 1000, άντε 1200 το πολύ (και πάλι πολλά είναι) γιατί σε δύο χρόνια που θα ζητάει ο μικρός νέα κάρτα γραφικών θα πρέπει να δώσει πάλι λεφτά. Επίσης για 15χρονο είναι υπερβολικό το ποσό, όπως και να το κάνεις, εκτός αν πάει σε τουρνουά ο μικρός. 2
Chris2756 Δημοσ. πριν από 23 ώρες Δημοσ. πριν από 23 ώρες Για 1080 οθονη και μια 6600 μια χαρα θα παιζει. Για μικρα παιδια, ειμαι υπερ στο να εχουν κομπιουτερ, αλλα οτι πιο οικονομικο γινεται. Αυτο γιατι σε 2-3 χρονια, θα εχουν και γνωσεις και θα ζητανε καινουργια κοματια. Και πιθανοτατα να εχουν και δικαιο σε αυτα που θα ζητουν. Εκτος κι αν θαλουμε να καλυψουμε και τις αναγκες του μπαμπα. Δεν κατακρινω, προς θεου. Κι εγω τετοιος μπαμπας ειμουν και ειμαι σαν παπους. Αφου το γουσταρουμε, ρε παιδια. Δεν πα να παω 110 χρονων, τα παιχνιδακια μου θα τα παιζω.
IKARIWTHS Δημοσ. πριν από 22 ώρες Μέλος Δημοσ. πριν από 22 ώρες Παιδιά ο φίλος δεν ξέρει από υπολογιστές έτσι ώστε να αξιολογήσει το αν είναι ακριβό η όχι .Εγώ από την άλλη απλά τον ρώτησα μέχρι πόσα δίνει .Αν του πω ότι με 1200 κάνει την δουλειά του θα τρελαθεί από την χαρά του σίγουρα 1
sattack Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, IKARIWTHS είπε Παιδιά ο φίλος δεν ξέρει από υπολογιστές έτσι ώστε να αξιολογήσει το αν είναι ακριβό η όχι .Εγώ από την άλλη απλά τον ρώτησα μέχρι πόσα δίνει .Αν του πω ότι με 1200 κάνει την δουλειά του θα τρελαθεί από την χαρά του σίγουρα Μπορεί να παρει για βάση του PC τα παραπανω που εγραψα, με cpu 7600, δεν χρειάζεται καλύτερο. Σύνολο γύρω στα 700Ε. Αυτό θα είναι μια πολύ καλή πλατφόρμα που θα μπορεί να κρατησει για πολλά χρόνια. Και να πάρει μια κάρτα γραφικών χωρίς να τερματίσει το budget του. Λοιπόν είτε μια 6600 στα 230Ε, είτε μια 4060 στα 320Ε, είτε το πολύ μια 7800ΧΤ στα 500 αν θέλει να πάρει ας πούμε το μάξιμουμ για τώρα, οπότε να πάει στο σύνολο ανάμεσα στα 950-1200Ε το πολύ. 6 ώρες πριν, IKARIWTHS είπε Αν του πω ότι με 1200 κάνει την δουλειά του θα τρελαθεί από την χαρά του σίγουρα Αν θελει γίνεται και ακομα 200-300Ε φθηνοτερα (απο τα 950 που ειπα, δηλαδη ισως περιπου 700Ε), με πλατφόρμα ΑΜ4 + την 6600, αλλά δεν το έγραψα γιατί όταν ξεκινάει με τόσο μεγάλο budget, λες ας παρει ΑΜ5. Βασικά πρέπει να ξεκαθαρίσει στο μυαλο του τι θελει. Επεξ/σία πριν από 16 ώρες από sattack
micos000 Δημοσ. πριν από 17 ώρες Δημοσ. πριν από 17 ώρες 3 ώρες πριν, sattack είπε Βασικά πρέπει να ξεκαθαρίσει στο μυαλο του τι θελει. Αυτό είναι σωστό αλλά θα έλεγα πρώτα να σταματήσει να ακούει τι θέλει ο μικρός γιατί αυτός θα θέλει να παινεύεται στους φίλους του ότι έχει μητρική 400€, επεξεργαστή 600€ και κάρτα γραφικών 1300€ και υδρόψυξη ακόμα και στις usb θύρες ενώ όταν το ανάβει τα φώτα φτάνουν για να προσγειωθεί αεροπλάνο. Για μένα, για gaming pc πάνω από 1000-1200 μου φαίνεται υπερβολή. Το κακό όμως είναι ότι τα παιδιά θέλουν και οι γονείς δίνουν χωρίς να ρωτάνε. 1
Chris2756 Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες 14 ώρες πριν, sattack είπε Αν θελει γίνεται και ακομα 200-300Ε φθηνοτερα (απο τα 950 που ειπα, δηλαδη ισως περιπου 700Ε), με πλατφόρμα ΑΜ4 + την 6600, Αυτο ειναι οτι καλυτερο για παιδι αυτης της ηλικιας. Αφου μπαμπας και παιδι δεν γνωριζουν απο πισια, για ποια αναβαθμιση να υπολογισουν για μετα απο δυο τρια χρονια? Ενα συστημα με AMD επεξεργαστη, μια 6600 και 32 gb μνημη θα ειναι μια χαρα. Βαλτε του και λεντακια να κανει τα κολπα του, οπως τα περισσοτερα παιδια, και θα το ευχαριστηθει 1
micos000 Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, Chris2756 είπε Αυτο ειναι οτι καλυτερο για παιδι αυτης της ηλικιας. Αφου μπαμπας και παιδι δεν γνωριζουν απο πισια, για ποια αναβαθμιση να υπολογισουν για μετα απο δυο τρια χρονια? Ενα συστημα με AMD επεξεργαστη, μια 6600 και 32 gb μνημη θα ειναι μια χαρα. Βαλτε του και λεντακια να κανει τα κολπα του, οπως τα περισσοτερα παιδια, και θα το ευχαριστηθει Ακριβώς to-the-point. Αργότερα που θα μεγαλώσει το παιδί θα πρέπει να γίνει επιλογή ανάμεσα στο αν ακόμα ο τότε έφηβος θα θέλει ακόμα να ασχοληθεί με το pc ή αν γουστάρει ακόμα. Και στις δύο περιπτώσεις πουλάς το υπάρχων και παίρνεις καινούργιο. Ακόμα και αν από τώρα επενδύσει κάποιος σε future-proof και ακριβό pc μετά από 3-4 χρόνια κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά τι απαιτήσεις θα υπάρχουν στα παιχνίδια. Εξ' άλλου, μετά από 4 χρόνια θα κοιτάει το παιδί να σπουδάσει και μπορεί να μετακομίσει, οπότε το μόνο που δε θα θέλει θα είναι να σέρνει από πίσω του και ένα pc με οθόνες, πληκτρολόγια, ποντίκια κτλ και τότε θα ζητήσει laptop, άρα χάνεται η όποια επένδυση σε ακριβό hardware με σκοπό την αντοχή στον χρόνο (αυτό το είδα σε αρκετές περιπτώσεις). Επεξ/σία πριν από 5 ώρες από micos000
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα