Crash24 Δημοσ. Παρασκευή στις 07:22 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 07:22 μμ Το Tesla Cybertruck έλαβε την κορυφαία βαθμολογία 5 αστέρων στις δοκιμές ασφαλείας της NHTSA, διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς περί επικινδυνότητας του οχήματος. Σύμφωνα με τα πρόσφατα αποτελέσματα των ανεξάρτητων δοκιμών της Εθνικής Διοίκησης Οδικής Ασφάλειας Αυτοκινητοδρόμων (NHTSA), το Tesla Cybertruck κατάφερε να αποσπάσει την ανώτατη βαθμολογία 5 αστέρων στις δοκιμές ασφαλείας, καταρρίπτοντας τους ισχυρισμούς που το χαρακτήριζαν ως "μηχανή θανάτου". Η NHTSA αναφέρει ότι στη μετωπική σύγκρουση, το Cybertruck έλαβε 5 αστέρια για την ασφάλεια του οδηγού και 4 αστέρια για του συνοδηγού. Στις δοκιμές πλευρικής σύγκρουσης, το όχημα σημείωσε άριστη επίδοση, ενώ στη δοκιμή ανατροπής παρουσίασε ρίσκο 12,40% σε σενάριο απώλειας ελέγχου μεμονωμένου οχήματος, κερδίζοντας 4 αστέρια. Το καινοτόμο σχέδιο του Cybertruck είχε προκαλέσει έντονο σκεπτικισμό σχετικά με την ασφάλειά του, ιδιαίτερα μετά από μερικά θανατηφόρα ατυχήματα που σημειώθηκαν λίγο μετά την κυκλοφορία του στους δρόμους. Η Tesla είχε υποστηρίξει ότι το όχημα ήταν εξίσου ασφαλές, αν όχι ασφαλέστερο, από τα άλλα οχήματά της, τα οποία έχουν λάβει επίσης κορυφαίες αξιολογήσεις ασφαλείας Το Cybertruck διαθέτει το ίδιο σύστημα προηγμένης υποβοήθησης οδήγησης (ADAS) με τα υπόλοιπα οχήματα της Tesla και πληροί όλα τα κριτήρια απόδοσης για τα ενεργά χαρακτηριστικά ασφαλείας. Ωστόσο, όπως επισημαίνει η NHTSA, ένας σημαντικός παράγοντας που δεν αξιολογείται είναι η ασφάλεια των πεζών. Λόγω του σχήματος και των αιχμηρών άκρων του οχήματος, έχουν εκφραστεί ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια του Cybertruck σε περίπτωση σύγκρουσης με πεζό. Η NHTSA αποκαλύπτει ότι εργάζεται στη θέσπιση νέων κανόνων για την αξιολόγηση της ασφάλειας των οχημάτων, όχι μόνο για τους επιβάτες αλλά και για τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
TechnoState Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες ...true story για το...κούμπερτρακ! ..εκτός και αν ο Ελον απείλησε ότι θα τους απολύσει κ αυτούς. 1
Arkin Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες Oτι ειναι αρμα το ξερουμε το βλεπουμε κιολας. Το θεμα ειναι αν τρακαρεις με αυτο οτι και να εχεις εκτος κανα leopard δεν παιζει να βγεις ζωντανος. Δεν ειναι για κυκλοφορια τουλαχιστον για δρομους Ελλαδας. 7
dbrillis Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, Arkin είπε Oτι ειναι αρμα το ξερουμε το βλεπουμε κιολας. Το θεμα ειναι αν τρακαρεις με αυτο οτι και να εχεις εκτος κανα leopard δεν παιζει να βγεις ζωντανος. Δεν ειναι για κυκλοφορια τουλαχιστον για δρομους Ελλαδας. Ειναι γενικότερο αυτο το πρόβλημα του να τρακαρεις με ηλεκτρικό αμαξι οταν εσυ εχεις συμβατικό. Εχω δει 3-4 ατύχηματα ωπου το ενα αμαξι ηταν Telsa και το συμβατικό εγινε για πεταμα. Χωρίς να υπάρχουν υψηλες ταχύτητες. Στο ενα που εγινε μπροστά μου, το Tesla περασε κάθετα ενα δρομο με ταχύτητα μικρότερη απο 50χαω, χτύπησε ενα Yaris πλαγιομετοπικα, το ξεκοιλιασε και συνεχισε μεχρι να σταματησει σε ενα τοιχο στο πεζόδρομιο. Στο μυαλό μου, σε ενα τετοιο τρακάρισμα με δυο συμβατικά αμαξια, θα ειχαν τρακάρει αλλα θα ειχαν σταματήσει εκει. Επεξ/σία πριν από 5 ώρες από dbrillis 1
Arkin Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες 1 λεπτό πριν, dbrillis είπε Ειναι γενικότερο αυτο το πρόβλημα του να τρακαρεις με ηλεκτρικό αμαξι οταν εσυ εχεις συμβατικό. Εχω δει 3-4 ατύχηματα ωπου το ενα αμαξι ηταν Telsa και το συμβατικό εγινε για πεταμα. Χωρίς να υπάρχουν υψηλες ταχύτητες. Στο ενα που εγινε μπροστά μου το Tesla περασε κάθετα ενα δρομο με ταχύτητα μικρότερη απο 50χαω, χτύπησε ενα Yaris πλαγιομετοπικα, το ξεκοιλιασε και συνεχισε μεχρι να σταματησει σε ενα τοιχο σε ενα πεζόδρομιο. Στο μυαλό μου, σε ενα τετοιο τρακάρισμα με δυο συμβατικά αμαξια, ειχα τρακάρει αλλα θα ειχαν σταματήσει εκει. Που οφειλετε πιστευεις αυτο? Ειναι τοσο αρματα τα ηλεκτρικα συγκριτικα με τα συμβατικα? Γινεται αυτο λογο των μπαταριων ωστε να προστατευτουν οσο καλυτερα γινεται?
anonymous999 Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες "...καταρρίπτοντας τους ισχυρισμούς που το χαρακτήριζαν ως "μηχανή θανάτου"." "...ένας σημαντικός παράγοντας που δεν αξιολογείται είναι η ασφάλεια των πεζών." Σε άλλα νέα, θα ήθελα να σας ανακοινώσω ότι κέρδισα το χρυσό μετάλλιο στο τρέξιμο, κάνοντας ακόμα μια φορά τη χώρα μας περήφανη. Βέβαια, ένας σημαντικός παράγοντας που δεν αξιολογήθηκε, είναι ότι έτρεχα μόνος μου. 9 1 6
dbrillis Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες Μόλις τώρα, Arkin είπε Που οφειλετε πιστευεις αυτο? Ειναι τοσο αρματα τα ηλεκτρικα συγκριτικα με τα συμβατικα? Γινεται αυτο λογο των μπαταριων ωστε να προστατευτουν οσο καλυτερα γινεται? Νομίζω οφείλεται στο οτι ειναι πιο βαρια και στιβαρα, δεν ειναι σχεδιασμενα να απορροφησουν τη σύγκρουση αλλα να προστατευσουν τις μπαταρίες τους. Για τους επιβάτες τους εχουν πολλους αερόσακους και ολα καλα. Για τους υπόλοιπους τα πράγματα ειναι δυσκολα. 3
AtiX Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες Στις 21/2/2025 στις 7:22 ΜΜ, Crash24 είπε Η NHTSA αναφέρει ότι στη μετωπική σύγκρουση, το Cybertruck έλαβε 5 αστέρια για την ασφάλεια του οδηγού και 4 αστέρια για του συνοδηγού. Στις δοκιμές πλευρικής σύγκρουσης, το όχημα σημείωσε άριστη επίδοση, ενώ στη δοκιμή ανατροπής παρουσίασε ρίσκο 12,40% σε σενάριο απώλειας ελέγχου μεμονωμένου οχήματος, κερδίζοντας 4 αστέρια. Ασφάλεια των πεζών και των υπόλοιπων αυτοκινήτων δεν αναφέρεται και ανησυχώ… 6 1
Darthrevan7 Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες Έλα ρε, κοίτα καριέρα η θεία η Νιτσα στα 74 της.
anonymous999 Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες 10 minutes ago, Arkin said: Που οφειλετε πιστευεις αυτο? Ειναι τοσο αρματα τα ηλεκτρικα συγκριτικα με τα συμβατικα? Γινεται αυτο λογο των μπαταριων ωστε να προστατευτουν οσο καλυτερα γινεται? Δεν είναι θωρακισμένα, απλά είναι θεοβαρα για τον όγκο τους, από 1,5 έως πάνω από 2 τόνους. Είναι σαν να τρακάρεις με φορτηγάκι.
svartevarg Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες 6 λεπτά πριν, AtiX είπε Ασφάλεια των πεζών και των υπόλοιπων αυτοκινήτων δεν αναφέρεται και ανησυχώ… Παράπλευρες απώλειες... 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα