dimitrisdim14 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου Λοιπόν καλησπέρα . Μου ήρθε ρεύμα 400€. 1400 κιλοβατώρες για 28 μέρες καταλανωσης. 21/1/2025 έως 17/2/2025. Από αυτές τις 28 μέρες , τις 8 ήμουν εκτός Ελλάδας και το σπίτι ήταν κλειστό , με λειτουργία μόνο ψυγείου δλδ. Γενικά πάντα τα τελευταία 5 χρόνια οι καταναλώσεις μου είναι 250-350 κιλοβατώρες τον μήνα . Είτε χειμώνας είτε καλοκαίρι . Δεν έχω αλλάξει κάποια συσκευή , ούτε χρησιμοποιώ σόμπες και αεροθερμα. 1400 κιλοβατώρες δια 28 μέρες , μιλάμε για 50 την ημέρα . Αν υπολογίσω ότι έλειπα και 8 μέρες , τότε 1400 δια 20 μιλάμε για 70 κιλοβατώρες την ημέρα . Δεν ξέρω τι έχει συμβεί , μιας και ούτε τετράμηνο δεν φτάνω τέτοιες καταναλώσεις . Οι καταχωρήσεις είναι σωστές από την δεδηε. Όταν κατεβάζω τον γενικό δεν φαίνεται να γυρίζει το ρολόι ... Καμία συμβουλή ;
fmarkos Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 7 λεπτά πριν, dimitrisdim14 είπε Λοιπόν καλησπέρα . Μου ήρθε ρεύμα 400€. 1400 κιλοβατώρες για 28 μέρες καταλανωσης. 21/1/2025 έως 17/2/2025. Από αυτές τις 28 μέρες , τις 8 ήμουν εκτός Ελλάδας και το σπίτι ήταν κλειστό , με λειτουργία μόνο ψυγείου δλδ. Γενικά πάντα τα τελευταία 5 χρόνια οι καταναλώσεις μου είναι 250-350 κιλοβατώρες τον μήνα . Είτε χειμώνας είτε καλοκαίρι . Δεν έχω αλλάξει κάποια συσκευή , ούτε χρησιμοποιώ σόμπες και αεροθερμα. 1400 κιλοβατώρες δια 28 μέρες , μιλάμε για 50 την ημέρα . Αν υπολογίσω ότι έλειπα και 8 μέρες , τότε 1400 δια 20 μιλάμε για 70 κιλοβατώρες την ημέρα . Δεν ξέρω τι έχει συμβεί , μιας και ούτε τετράμηνο δεν φτάνω τέτοιες καταναλώσεις . Οι καταχωρήσεις είναι σωστές από την δεδηε. Όταν κατεβάζω τον γενικό δεν φαίνεται να γυρίζει το ρολόι ... Καμία συμβουλή ; Κάνε έναν έλεγχο στο καλώδιο που φεύγει από τον μετρητή προς το διαμέρισμα σου μήπως σου κλέβουν ρεύμα. Αν με ανοιχτό τον γενικό η ρόδα κατανάλωσης φαίνεται να γυρίζει πολύ γρήγορα, κλείσε έναν έναν τους διακόπτες στον πινακά για να τσεκάρεις που έχεις μεγάλη κατανάλωση.
NikosKallithea Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου Κατι ξεχασες αναμμένο και εφυγες, βάλε ενα μετρητη καταναλωσης στον πίνακα να βλέπεις και απομακρυσμένα τι παίζει στο σπιτι. Ή ακομα καλύτερα αν εχεις wifi στον χώρο των μετρητών βαλτον εκεί.
greekfragma Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου για μέση κατανάλωση 250 κιλοβατώρες το μήνα και εφόσον έλειπες το 1/3 του μήνα πάμε στις 140. πολυ πιθανό σενάριο όποιος έκανε τη μέτρηση στο ρολόι να έκανε λάθος ένα μηδενικό. αντί να προσθέσει 140 πρόσθεσε 1400. το άλλο σενάριο εφόσον όπως λες τα τσέκαρες όλα για τις συσκευές σου είναι να ήξερε κάποιος οτι λείπεις και να κούμπωσε πρίζα σε πρίζα δικιά σου που έχει πρόσβαση. (π.χ. εξωτερική αδιάβροχη μπαλκονιού ή αποθήκης) 1
fmarkos Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 9 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Κατι ξεχασες αναμμένο και εφυγες, βάλε ενα μετρητη καταναλωσης στον πίνακα να βλέπεις και απομακρυσμένα τι παίζει στο σπιτι. Ή ακομα καλύτερα αν εχεις wifi στον χώρο των μετρητών βαλτον εκεί. Ποια οικιακή συσκευή μπορεί να κάψει 1050 KW σε 8 ημέρες;
StamTheMan Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 26 λεπτά πριν, fmarkos είπε Κάνε έναν έλεγχο στο καλώδιο που φεύγει από τον μετρητή προς το διαμέρισμα σου μήπως σου κλέβουν ρεύμα. Αφου λεει με κλειστο γενικο δε γυριζει το ρολοι.
greekfragma Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου φαντάζομαι καταλαβαίνεις οτι αν άφησες κλειδιά στον οποιονδήποτε μπαίνει και αυτό το πρόσωπο στην εξίσωση.
StamTheMan Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 1 λεπτό πριν, fmarkos είπε Ποια οικιακή συσκευή μπορεί να κάψει 1050 KW σε 8 ημέρες; Κανα antminer 😛 2
fmarkos Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2 λεπτά πριν, StamTheMan είπε Αφου λεει με κλειστο γενικο δε γυριζει το ρολοι. Ναι αλλά αν κάποιος είχε βάλει κλέφτη στο καλώδιο θα έχει αφήσει σημάδι. 1 λεπτό πριν, StamTheMan είπε Κανα antminer 😛 3-4 κλιματιστικά που θα δουλεύουν φουλ για 8 μέρες μπορούν κάνουν τέτοια κατανάλωση, φαντάζομαι πως αν τα είχε ξεχάσει ανοιχτά ο φίλος μας θα το είχε εντοπίσει με την επιστροφή του.
Ukforthemoment Δημοσ. Κυριακή στις 04:41 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 04:41 μμ 54 λεπτά πριν, dimitrisdim14 είπε Οι καταχωρήσεις είναι σωστές από την δεδηε. Δηλαδή το ρολόι συμφωνεί με τον λογαριασμό;Πιο παλιά το είχες κοιτάξει πάλι;
dimitrisdim14 Δημοσ. Κυριακή στις 06:09 μμ Μέλος Δημοσ. Κυριακή στις 06:09 μμ 1 ώρα πριν, NikosKallithea είπε Κατι ξεχασες αναμμένο και εφυγες, βάλε ενα μετρητη καταναλωσης στον πίνακα να βλέπεις και απομακρυσμένα τι παίζει στο σπιτι. Ή ακομα καλύτερα αν εχεις wifi στον χώρο των μετρητών βαλτον εκεί. Τίποτα αναμένο , όλα ήταν κομπλέ . Κλιματιστικά θερμοσίφωνας όλα ανήκουν και κλείνουν μέσω wi-fi από το κινητό μου... Οπότε δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. 1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε Δηλαδή το ρολόι συμφωνεί με τον λογαριασμό;Πιο παλιά το είχες κοιτάξει πάλι; Παίζει να είναι αυτό, να έχει κάνει λάθος ο τύπος που μετράει σε παλαιότερο λογαριασμό και να σκάσανε τώρα όλα μαζί... Γιατί από ότι έχω τσεκάρει το προηγούμενο τρίμηνο, νοέμβρης δεκέμβρης γενάρης μου γράφει κατανάλωση ο εκκαθαριστικός 270 kw ειναι υπερβολικά πολύ λίγα ,δεν υπάρχει περίπτωση να έχω κάψει μόνο τόσα για 90 ημέρες. Οπότε θεωρώ ότι από τα 1400 που μου ήρθαν τώρα σίγουρα το μεγαλύτερο ποσό κατανέμεται στους προηγούμενους μήνες...
basilis_k6 Δημοσ. Κυριακή στις 06:11 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 06:11 μμ οι λογαριασμοι ηταν εκκαθαριστικοι πριν απο αυτον? με μετρηση κανονικα η τιποτα εναντι επειδη δεν σε εβρισκαν να μετρησουν? αν συμφωνει ρολοι με λογαριασμο το ρευμα καηκε, δεν ειναι λαθος καταχωρηση, οποτε ψαχνουμε πως καηκε. η καταναλωση αυτη δεν βγαινει ουτε με ηλεκτρικο καλοριφερ οποτε πρεπει να δεις μηπως σε κλεβουν.
dimitrisdim14 Δημοσ. Κυριακή στις 06:11 μμ Μέλος Δημοσ. Κυριακή στις 06:11 μμ 16 λεπτά πριν, achilles_g_ είπε Παίζει να είχες αερόθερμο? Όχι μόνο 2 inverter κλιματιστικά τα οποία τα έχω 5 χρόνια και ξέρω τους καταναλώσεις τους... Μόλις τώρα, basilis_k6 είπε οι λογαριασμοι ηταν εκκαθαριστικοι πριν απο αυτον? με μετρηση κανονικα η τιποτα εναντι επειδη δεν σε εβρισκαν να μετρησουν? αν συμφωνει ρολοι με λογαριασμο το ρευμα καηκε, δεν ειναι λαθος καταχωρηση, οποτε ψαχνουμε πως καηκε. η καταναλωση αυτη δεν βγαινει ουτε με ηλεκτρικο καλοριφερ οποτε πρεπει να δεις μηπως σε κλεβουν. Μάλλον μέτρησε λάθος ο τύπος τσέκαρα τους λογαριασμούς... Τα έχω κάψει αλλά μάλλον σε προηγούμενες περιόδους 2 ώρες πριν, fmarkos είπε Κάνε έναν έλεγχο στο καλώδιο που φεύγει από τον μετρητή προς το διαμέρισμα σου μήπως σου κλέβουν ρεύμα. Αν με ανοιχτό τον γενικό η ρόδα κατανάλωσης φαίνεται να γυρίζει πολύ γρήγορα, κλείσε έναν έναν τους διακόπτες στον πινακά για να τσεκάρεις που έχεις μεγάλη κατανάλωση. Σταματάει η ρόδα αν κατεβάσω το γενικό θα το δοκιμάσω βέβαια και σε άλλες ώρες της ημέρας... 1 ώρα πριν, greekfragma είπε φαντάζομαι καταλαβαίνεις οτι αν άφησες κλειδιά στον οποιονδήποτε μπαίνει και αυτό το πρόσωπο στην εξίσωση. Δεν έχει κανείς κλειδιά επίσης υπάρχουν κάμερες στο σπίτι...
fmarkos Δημοσ. Κυριακή στις 06:17 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 06:17 μμ 4 λεπτά πριν, dimitrisdim14 είπε Μάλλον μέτρησε λάθος ο τύπος τσέκαρα τους λογαριασμούς... Τα έχω κάψει αλλά μάλλον σε προηγούμενες περιόδους Σε αυτή την περίπτωση μίλα με τον πάροχο σου και πες τους τι έχει γίνει και ζήτα έναν διακανονισμό αν δυσκολεύεσαι να εξοφλήσεις εφάπαξ. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα