Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Φτιάχνω το πρώτο μου high end pc μάγκες και θα ήθελα τη γνωμη σας.Τι θα μπορούσα να αλλάξω απο αυτά για κάτι καλύτερο μόνο.Και φτάνουμε στο πονεμένο σημείο της κάρτας γραφικών.Το λιγότερο που μπορώ να βαλω για να μην έχω bottleneck πιστεύω οτι είναι 4070 ti (super)/5070 ti.Τι προτείνετε εσείς αν βλέπετε κατι λάθος στο build και γένικα γνώμες(τιμές είναι εξωτερικού χωρίς ΦΠΑ).Budget 2.500-3000€.

SSD:Samsung 990 pro 2TB with Heatsink

Υ.Γ.:Αν έχετε καμία πρόταση για μόνιτορ μέχρι 500-600 ευρώ μαξ μου λέτε(θα χρησιμοποιηθεί για coding/security και ελαφρυ gaming).Ξέρω οτι είναι overkill απλα θελω να φτιαξω ενα καλο pc.

Στιγμιότυπο οθόνης 2025-02-23 141828.png

Δημοσ.

Ηigh End ειπαμε? Λοιπον

Κουτι, απαιχτο, με τα σεα του και τα μεα του. Παντως και η σειρα 700 μια χαρα κουτακια ειναι αν θελει καποιος να γλυτωσει μερικα χρηματα και να τα προσθεσει σε κατι αλλο.

Τροφοδοτικο, high end, χωρις seasonic Prime TX-1600 Noctua Edition, γινεται?  Εμ δεν γινεται!

Επεξεργαστης, υποκλινομαι στο θαρρος και την γεναιοτητα σου, με τοσα που ακουγονται για τους 14700, 14900. Κι εγω 14700kf, εχω και ευτυχως, χτυπα ξυλο, ενα χρονο τωρα δεν εχω αντιμετωπισει, καποιο απο τα προβληματα που, αναφερονται. Αν βαλεις καρτα γραφικων, γιατι "k" και οχι "kf"? Ειναι νομιζω πιο οικονομικος. Αν επιμενεις σε intel, βεβαιωσου οτι η μητρικη εχει εκδοση bios, μετα τον 8ο του 24 με το microcode OX12B, για καλο και για κακο. Παντως για high end συστηματα, υπαρχουν και οι AMD threadripper (και με 36 δοσεις το Plaisio)

Κορυφαια τα υπολοιπα κοματια, αν κι εγω για μητρικη θα πηγαινα σε μια απο τις αλλες τρεις εταιρειες, οχι γιατι εχω κατι εναντιον της Asus, καποτε για μητρικη ποιοτητας σε Asus/Abit, αβλεπι πηγαιναμε. Απλα θεορω οτι καβαλησαν το καλαμι κι εχουν υπερτιμησει τα προιοντα τους.

Οπως και ναχει καλες αγορες, καλο στησιμο και να χαρεις το τερατακι σου για πολλα πολλα χρονια

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν ξέρω πόσο multi χρειάζεσαι αλλά θα έλεγα πως εάν χρειάζεσαι πολύ κοίτα και για 7950x/9950x.Εαν θες να το τελικιασεις και για games(εάν και για τις κάρτες που σκεφτεσε δεν χρειαζετε) μπορείς να δεις και τους καινούργιους 12 και 16 core της amd 9950x3d(τσεκαρε να δεις εάν έχουν λυμένα τα προβλήματα που είχαν παλιότερα οι αντίστοιχοι dual ccd x3d της amd).

Εάν δεν χρειάζεσαι τρομερό multi ο 9800x3d είναι μια λύση.

Έχε στο νου σου πως σε am5 ίσως αξίζει να κάνεις και άλλη μία αναβάθμιση σε cpu σε βάθος χρόνου(έχουν βγει φήμες πως οι επόμενοι θα έχουν μέχρι 24cores)

Όσο αφορά το τροφοδοτικό, μιας και μιλάμε για "πληθωρικό" σύστημα θα έλεγα να δεις για λίγο μεγαλύτερο π.χ στα 1300watt ώστε να είσαι καλυμμένος no matter what βγει η έχεις όρεξη να βάλεις.Δεν ξέρω πόση είναι διαφορά τιμής σε σχέση με το 1000αρη από εκεί που θα τα πάρεις αλλά πιστεύω πως θα έβρισκες "εφάμιλλο" platinum στα ~300ευρω.

Προσωπικά μάλλον θα εκοβα και κανένα 100ευρω από το κουτί(όχι ότι είναι κακό, απλά μάλλον overkill και θα πιάνει πολύ όγκο).

Τέλος πέρα από αυτά, πιστεύω πως για την δουλειά σου (μπορεί και να κάνω λάθος, δεν έχω ιδέα το σημαίνει "security") θα την βοηθήσουν περισσοτερο μεγάλες οθόνες(με βραχίονες)

Πρόσεξες τον πληθυντικό?Ίσως να σε βολεύει ακομα η μία να είναι σε portrait και η άλλη σε landscape.32αρες επίσης θα έλεγα.

Για να το πάω και λιγο παραπέρα και η καρέκλα και το γραφείο(να είναι σωστό μέγεθος/ύψος) είναι πολύ σημαντικά.

Και παρόλο που δεν είναι ιδιαίτερο "πιασαρικο" εάν δεν τα έχεις λυμμενα αυτά-> πέσε σε high-mid σύστημα και την διαφορά την δίνεις σε γραφειο/καρεκλα/βραχιονες.

Επεξ/σία από @topos
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...