loykiloyk Δημοσ. Κυριακή στις 11:03 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 11:03 πμ Σε αυτόν τον λογαριασμό μου ήρθε αύξηση 74 λεπτών και όταν τους ρώτησα γιατί αύξησαν αυθαίρετα τον λογαριασμό επικαλέστηκαν <αναπροσαρμογή βάση του δείκτη πληθωρισμού κατά 2,74%> Δεν είναι μεγάλο το ποσό αλλά με εκνευρίζει αυτή η αυθαίρετη πράξη. Δυστυχώς έχω άλλον ένα χρόνο συμβόλαιο αλλά μόλις λήξει δεν θα με ξαναδούν
VonLoutsos Δημοσ. Κυριακή στις 11:35 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 11:35 πμ (επεξεργασμένο) 1 hour ago, loykiloyk said: Σε αυτόν τον λογαριασμό μου ήρθε αύξηση 74 λεπτών και όταν τους ρώτησα γιατί αύξησαν αυθαίρετα τον λογαριασμό επικαλέστηκαν <αναπροσαρμογή βάση του δείκτη πληθωρισμού κατά 2,74%> Δεν είναι μεγάλο το ποσό αλλά με εκνευρίζει αυτή η αυθαίρετη πράξη. Δυστυχώς έχω άλλον ένα χρόνο συμβόλαιο αλλά μόλις λήξει δεν θα με ξαναδούν Να υποθέσω Vodafone; Γιατί η Vodafone το κάνει για τον δεύτερο χρόνο του συμβολαίου. Αν ναι τότε είτε το έχεις υπογράψει και δεν το θυμάσαι ή (το οποιο το βρίσκω δύσκολο) δεν στο είχαν πει. Είναι από τις κουτοπονηριές που κάνει τα τελευταια χρόνια η εταιρεία και δεν μπορείς να κάνεις κάτι γιατί αν δεν συμφωνούσες δεν θα σου έκανε την προσφορά. Νόμιμο; Έχουν πάει νομιζω σε ΕΕΤΤ και πετάει τον χαρταετούλη της. Εδιτ: Δεν ειδα καν πως ειναι Nova. Ξεκίνησε και η Nova τα κόλπα της Vodafone. Αν δεν έχεις υπογράψει τίποτα καταγγελία. Κοίταξε το συμβόλαιο σου. Επεξ/σία Κυριακή στις 12:25 μμ από VonLoutsos
jkoukos Δημοσ. Κυριακή στις 01:00 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 01:00 μμ Μπορεί την αρχή να την έκανε η Vodafone, αλλά πλέον ισχύει σε όλους με την έγκριση της ΕΕΤΤ από τα τέλη του 2023 μετά από δημόσια διαβούλευση. Για παράδειγμα αυτό αναφέρει η σύμβαση της Cosmote: 7.9 Ο ΟΤΕ δύναται να αυξάνει την τιμή του παγίου που πληρώνει ο Συνδρομητής, μια φορά ανά ημερολογιακό έτος, με ανώτατο όριο ποσοστό ίσο με τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (ΔΤΚ) κατά τη δωδεκάμηνη περίοδο Ιανουαρίου-Δεκεμβρίου (απλή δωδεκάμηνη μεταβολή) του προηγούμενου ημερολογιακού έτους, όπως αυτός ανακοινώνεται από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.) και με ποσό που δεν θα υπερβαίνει τα 3€ ανά σύνδεση. Οι Συνδρομητές θα ενημερώνονται για το τελικό ποσό της αναπροσαρμογής του παγίου του προγράμματός τους, τουλάχιστον ένα (1) μήνα πριν την ισχύ του, μέσω της ιστοσελίδας της COSMOTE, του έντυπου ή ηλεκτρονικού λογαριασμού, με γραπτό μήνυμα (SMS) και μέσω των διαδικτυακών εφαρμογών του ΟΤΕ για τη διαχείριση των συνδέσεων των συνδρομητών του. Η ως άνω κοινοποίηση είναι ενημερωτικού χαρακτήρα και δεν αποτελεί λόγο καταγγελίας της σύμβασης σύμφωνα με το άρθρο 13.4 των Γενικών Όρων Παροχής Τηλεφωνικής Γραμμής του ΟΤΕ.
mercator84 Δημοσ. Κυριακή στις 01:45 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 01:45 μμ Για την nova το αναφέρει στους γενικούς όρους στο άρθρο 6.14. Αύξηση κάθε Φεβρουάριο βάση πληθωρισμού. Φυσικά και δεν το αναφέρουν πουθενά αλλού, όπως και σε καμία άλλη τηλεφωνική συνομιλία (ανανέωσης ή νέου συμβολαίου)
Super Moderators Thresh Δημοσ. Κυριακή στις 04:41 μμ Super Moderators Δημοσ. Κυριακή στις 04:41 μμ 3 hours ago, jkoukos said: Μπορεί την αρχή να την έκανε η Vodafone, αλλά πλέον ισχύει σε όλους με την έγκριση της ΕΕΤΤ από τα τέλη του 2023 μετά από δημόσια διαβούλευση. Για παράδειγμα αυτό αναφέρει η σύμβαση της Cosmote: Νομίζω ότι η διαβούλευση εκείνη ήταν για τα τότε τρέχοντα συμβόλαια που δεν είχαν αυτό τον όρο κι όχι για τα νέα που θα τον είχαν και πως τελικά έφαγε άκυρο. Δεν πέρασαν οι αυξήσεις τιμολογίων στις υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών | Business Daily Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ.: Θετική η μη εφαρμογή της “ρήτρας αναπροσαρμογής” στα τιμολόγια των παρόχων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών | Ένωση Καταναλωτών - Η Ποιότητα Της Ζωής | Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ. 5 hours ago, loykiloyk said: αυτή η αυθαίρετη πράξη. Δυστυχώς από την στιγμή που προβλέπεται στο συμβόλαιο, δεν είναι αυθαίρετη.
loykiloyk Δημοσ. Κυριακή στις 05:41 μμ Μέλος Δημοσ. Κυριακή στις 05:41 μμ Ναι το γράφει αλλά οι περισσότεροι από εμάς δεν τα δίνουμε ιδιαίτερη σημασία, από την στιγμή μάλιστα που μέχρι τώρα δεν είχε συμβεί. Η Vodafone όταν έψαχνα μου είπε τόσο για έναν χρόνο και ένα ευρώ επιπλέον τον δεύτερο χρόνο. Αυτό θεωρώ ότι είναι πιο έντιμο.
jkoukos Δημοσ. Κυριακή στις 05:45 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 05:45 μμ Αυτό όμως δεν είναι δικαιολογία (το ότι οι περισσότεροι δεν διαβάζουν αυτό που υπογράφουν). Οι θυμόσοφος λαός έχει βγάλει διάφορες σχετικές παροιμίες γι' αυτό. 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. Κυριακή στις 06:03 μμ Super Moderators Δημοσ. Κυριακή στις 06:03 μμ 1 hour ago, loykiloyk said: Αυτό θεωρώ ότι είναι πιο έντιμο. Δεκτό, αλλά σε όποιον κι από τους 3 μεγάλους να πας πλέον θα ισχύει το ίδιο, απλά τώρα θα το ξέρεις. Στην καλύτερη να τους πιέσεις να στο πουν τηλεφωνικώς όταν θα κανονίζεις την φορητότητα.
loykiloyk Δημοσ. Κυριακή στις 07:05 μμ Μέλος Δημοσ. Κυριακή στις 07:05 μμ 1 hour ago, jkoukos said: Αυτό όμως δεν είναι δικαιολογία (το ότι οι περισσότεροι δεν διαβάζουν αυτό που υπογράφουν). Οι θυμόσοφος λαός έχει βγάλει διάφορες σχετικές παροιμίες γι' αυτό. Τηλεφωνικά ανανέωσα. Στο τσατ της Nova με ενημέρωσε η υπάλληλος για αυτόν τον όρο
Mhlogiatros Δημοσ. Κυριακή στις 10:42 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 10:42 μμ Kαι σε μένα . Και φαίνεται σα κλήσεις προστιθέμενης αξίας όχι σα πάγιο πολύ μπσταρδοι ψαχνομουνα τι κλήση έκανα εκτός παγίου ....
Karanikolis Δημοσ. Δευτέρα στις 11:48 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 11:48 πμ Στις 23/2/2025 στις 11:03 ΠΜ, loykiloyk είπε Σε αυτόν τον λογαριασμό μου ήρθε αύξηση 74 λεπτών και όταν τους ρώτησα γιατί αύξησαν αυθαίρετα τον λογαριασμό επικαλέστηκαν <αναπροσαρμογή βάση του δείκτη πληθωρισμού κατά 2,74%> Δυστυχώς έχω άλλον ένα χρόνο συμβόλαιο αλλά μόλις λήξει δεν θα με ξαναδούν Τώρα όντως για 74 λεπτά γίνεται όλο αυτό.....?????? Για 74 λεπτά λες ''Δυστυχώς έχω άλλον ένα χρόνο συμβόλαιο αλλά μόλις λήξει δεν θα με ξαναδούν '' 🤷♂️🤦♂️🤦♂️
loykiloyk Δημοσ. Δευτέρα στις 03:41 μμ Μέλος Δημοσ. Δευτέρα στις 03:41 μμ 3 hours ago, Karanikolis said: Τώρα όντως για 74 λεπτά γίνεται όλο αυτό.....?????? Για 74 λεπτά λες ''Δυστυχώς έχω άλλον ένα χρόνο συμβόλαιο αλλά μόλις λήξει δεν θα με ξαναδούν '' 🤷♂️🤦♂️🤦♂️ Δεν είναι το ποσό που με ενοχλεί, είναι η αθέτηση του συμβολαίου και η κοροϊδία που αυτό συνεπάγεται. Αποτέλεσμα αυτών είναι να έχουμε τις χειρότερες ταχύτητες ίντερνετ στις ακριβότερες τιμές. Με την ίδια λογική σου βάζουν οι τράπεζες 50 λεπτά για να πληρώσεις έναν λογαριασμό, αύξηση 40 λεπτά στο γάλα.... Αυτό συμβαίνει επειδή δεν έχουμε καταναλωτική συνείδηση. 1
jkoukos Δημοσ. Δευτέρα στις 07:39 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 07:39 μμ 3 ώρες πριν, loykiloyk είπε είναι η αθέτηση του συμβολαίου και η κοροϊδία που αυτό συνεπάγεται. Ποια είναι η αθέτηση; Αφού ο ίδιος έγραψες ότι το αναφέρει το συμβόλαιο και απλά δεν το κοίταξες όταν συμφωνούσες για την σύνδεση. 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. Δευτέρα στις 07:54 μμ Super Moderators Δημοσ. Δευτέρα στις 07:54 μμ 4 hours ago, loykiloyk said: Δεν είναι το ποσό που με ενοχλεί, είναι η αθέτηση του συμβολαίου και η κοροϊδία που αυτό συνεπάγεται. Αποτέλεσμα αυτών είναι να έχουμε τις χειρότερες ταχύτητες ίντερνετ στις ακριβότερες τιμές. Κακά τα ψέματα, οι χειρότερες ταχύτητες είναι επειδή αργήσαμε να αρχίσουμε τα έργα FTTH κι επειδή ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό παίζει ακόμα με ADSL. Δυστυχώς οι τιμές στο FTTH είναι ακόμα υψηλές, αλλά θα πέσουν όσο περνάει ο καιρός κι έτσι θα μαζευτεί περισσότερος κόσμος σε αυτό και θα αυξηθεί ο μέσος όρος της χώρας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα