mike15 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 29 λεπτά πριν, NickTG είπε Γιατί? Από που βγαίνει ο αριθμός χιλιομέτρων? Γιατί όχι κάθε 5000χλμ για παράδειγμα? Αυτό ακριβώς θυμάμαι που το έγραφαν για το 5W-30 που προτείνεις. κανονικα θα επρεπε να ειναι σε ωρες γιατι η μηχανη καταπονειται και επομενως και το λαδι σε ρελαντι κακες καταστασεις ,οπως φαναρια ,σε κινηση κ.λ.π. επειδη ομως αυτο δεν μπορει να υπολογιστει λεμε σε χιλιομετρα η' χρονο/μηνες αναλογα την χρηση.τωρα ο καθενας οπως νομιζει και συστηνει.εγω αν κανω πολυ κεντρο παω μεχρι 6.000.αν κανω ταξιδια παω μεχρι 9-10.αλλα οπως ειπε καποιο μελος πιο πανω υπαρχουν οδηγοι που κανουν και 25.000 ,η σχολη οτι η συχνη αλλαγη τελικα κανει πιο πολυ κακο.χαμος με γνωμες.ο καθενας οτι δουλευει σωστα για εκεινον.γιαυτο ειπα στον φιλο αφου μεχρι τωρα το 10-40 δεν εβγαλε προβλημα ,συνεχισε το. 2 1 1
Vaguras Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 11 λεπτά πριν, mike15 είπε κανονικα θα επρεπε να ειναι σε ωρες γιατι η μηχανη καταπονειται και επομενως και το λαδι σε ρελαντι κακες καταστασεις ,οπως φαναρια ,σε κινηση κ.λ.π. επειδη ομως αυτο δεν μπορει να υπολογιστει λεμε σε χιλιομετρα η' χρονο/μηνες αναλογα την χρηση.τωρα ο καθενας οπως νομιζει και συστηνει.εγω αν κανω πολυ κεντρο παω μεχρι 6.000.αν κανω ταξιδια παω μεχρι 9-10.αλλα οπως ειπε καποιο μελος πιο πανω υπαρχουν οδηγοι που κανουν και 25.000 ,η σχολη οτι η συχνη αλλαγη τελικα κανει πιο πολυ κακο.χαμος με γνωμες.ο καθενας οτι δουλευει σωστα για εκεινον.γιαυτο ειπα στον φιλο αφου μεχρι τωρα το 10-40 δεν εβγαλε προβλημα ,συνεχισε το. Το δικό μου Honda jazz του 2010 πάντως που έχει service reminder, υπολογίζει όπως λες με τις ώρες χρήσης και τις συνθήκες. Θυμάμαι τότε στις αρχές που η δουλειά ήταν στου διαόλου τη μάνα και έκανα 80 χιλιόμετρα κάθε μέρα (80 εθνική-20% πολη) κάλυπτα περίπου 11.000 χιλιόμετρα με κάθε αλλαγή λαδιών. Τώρα που κάνω 10 χιλιόμετρα την ημέρα ίσα να με μαζέψει το εταιρικό, στα 8000 έχει ανάψει ένδειξη. Λάδι πάντα το ίδιο ΕΝΕΟS 5w30. 1
geopro Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 17 λεπτά πριν, mike15 είπε κανονικα θα επρεπε να ειναι σε ωρες γιατι η μηχανη καταπονειται και επομενως και το λαδι σε ρελαντι κακες καταστασεις ,οπως φαναρια ,σε κινηση κ.λ.π. επειδη ομως αυτο δεν μπορει να υπολογιστει λεμε σε χιλιομετρα η' χρονο/μηνες αναλογα την χρηση.τωρα ο καθενας οπως νομιζει και συστηνει.εγω αν κανω πολυ κεντρο παω μεχρι 6.000.αν κανω ταξιδια παω μεχρι 9-10.αλλα οπως ειπε καποιο μελος πιο πανω υπαρχουν οδηγοι που κανουν και 25.000 ,η σχολη οτι η συχνη αλλαγη τελικα κανει πιο πολυ κακο.χαμος με γνωμες.ο καθενας οτι δουλευει σωστα για εκεινον.γιαυτο ειπα στον φιλο αφου μεχρι τωρα το 10-40 δεν εβγαλε προβλημα ,συνεχισε το. Έτσι ακριβώς, είναι πολλοί οι παράγοντες. Απλώς τα χιλιόμετρα που διανύθηκαν είναι ένας τρόπος για να συννενόούμεθα. Γενικά και ως μέσος όρος τάξης μεγέθους τα 10.000 Km αλλαγή καλά είναι. Τα έχω κρατήσει και έως 14.000 km αλλά το μετάνιωσα γιατί αυτό που είχε καταντήσει δεν ήταν πλέον λάδι. 1
2MM Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2 ώρες πριν, gakost είπε Πόσους βαθμούς φθάνει και ποιο είναι το κανονικό εύρος των θερμοκρασιών; Παιζουν πολλά ρολο, αλλά τερμα γκαζι σε ανηφορα (για 20- 30 λεπτα ας πουμε) , το λαδι φτανει πανω απο 130 C .Αν το συνεχισεις παει και 140 . Αν εχεις και φορτιο (βαρος) ακομα χειροτερα . Το ιδιο ισχυει αν πας τερμα γκαζι για κανα μισαωρο+ σε πιστα Οι νορμαλ θερμοκρασιες ειναι γυρω στους 100 C για το λιπαντικο αλλά και το ψυκτικο ( μεσος ορος, γιατι σε άλλα ειναι παρακατω ή και λιγο παραπανω) . Το ανεφερα γιατι καποιοι υποστηριζουν οτι το λιπαντικο δεν ανεβαζει θερμοκρασια γιατι ψυχεται απο το κυκλωμα ψυκτικου 1 ώρα πριν, mike15 είπε αυτο ειχε επικαλεστει και ενα αλλο μελος που ανοιξε ενα θεμα με λαδια .οτι το υψομετρο παιζει ρολο στην θερμοκρασια του λαδιου ,επομενως και της επιλογης ιξωδους.και καποιοι ελαχιστοι επεσαν να τον φανε. Το ειπα οχι λογω υψομετρου, αλλά λογω ζορισματος του μοτερ 3
mike15 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) @2MM 1 ώρα πριν, mike15 είπε το ιδιο πραγμα εννοω και εγω.δεν θυμαμαι αλλα φανταζομαι οτι αυτο εννοουσε και εκεινος. Επεξ/σία 25 Φεβρουαρίου από mike15 1
NickTG Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 1 hour ago, geopro said: Μάλλον τρολάρεις, παρόλα αυτά θα απαντήσω γιατί μας διαβάζει κόσμος. Μέχρι τις 7.500 km (χονδρικά και μπακαλίστικα γιατί υπάρχουν και άλλοι παράγοντες) το λιπαντικό διατηρεί ακμαίες τις ικανότητες του και εν συνεχεία βαθμιαία εξασθενεί. Είναι παρατημένα πράγματα αυτά σε μεγάλο βάθος χρόνου τώρα πια και θα θελα να σε ρωτήσω γιατί τρολάρεις. Εσύ μιλάς για χονδρικά και μπακαλιστικα αλλά εγώ τρολαρω. Μάλιστα. Είναι το ίδιο αν τα 7500 χιλιόμετρα έχουν γίνει όλα σε ταξίδια Αθήνα-Διδυμότειχο το ίδιο αν είναι όλα σε συνθήκες πόλης? Εγώ δέχομαι λοιπόν πως τα χιλιόμετρα πρέπει να είναι κάθε τόσο που λες. Πως εξηγείς πως πριν λίγα χρόνια τα ίδια που γράφεις εσύ για τα 0W-20 τα έγραφαν για τα 5W-30 που τώρα εσύ προτείνεις? 2 hours ago, geopro said: Μήπως έχεις και την άποψη ότι η βαλβολίνη των κιβωτίων ταχυτήτων δεν πρέπει να αλλάζεται ποτέ ? , (παρά μόνο να ελέγχεται, πώς άραγε.... ) Όσα αμάξια είχα μέχρι τώρα αυτό είναι μέσα στο πρόγραμμα συντήρησης. Αν αλλάξει κάτι θα ενημερώσω. 2 hours ago, mike15 said: κανονικα θα επρεπε να ειναι σε ωρες γιατι η μηχανη καταπονειται και επομενως και το λαδι σε ρελαντι κακες καταστασεις ,οπως φαναρια ,σε κινηση κ.λ.π. επειδη ομως αυτο δεν μπορει να υπολογιστει λεμε σε χιλιομετρα η' χρονο/μηνες αναλογα την χρηση. Για αυτό άλλωστε συνήθως μέσα στα manuals αλλάζουν και τα διαστήματα ανάλογα με τη χρήση. Ακόμα και σε αυτοκίνητα που υπολογίζουν μέσω του board computer προτείνει διαφορετικά χιλιόμετρα βάση της χρήσης. Μιας και δεν είναι όλα τα χιλιόμετρα ίδια.
atheatos Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 22 λεπτά πριν, NickTG είπε Εσύ μιλάς για χονδρικά και μπακαλιστικα αλλά εγώ τρολαρω. Μάλιστα. Είναι το ίδιο αν τα 7500 χιλιόμετρα έχουν γίνει όλα σε ταξίδια Αθήνα-Διδυμότειχο το ίδιο αν είναι όλα σε συνθήκες πόλης? Εγώ δέχομαι λοιπόν πως τα χιλιόμετρα πρέπει να είναι κάθε τόσο που λες. Πως εξηγείς πως πριν λίγα χρόνια τα ίδια που γράφεις εσύ για τα 0W-20 τα έγραφαν για τα 5W-30 που τώρα εσύ προτείνεις? Όσα αμάξια είχα μέχρι τώρα αυτό είναι μέσα στο πρόγραμμα συντήρησης. Αν αλλάξει κάτι θα ενημερώσω. Για αυτό άλλωστε συνήθως μέσα στα manuals αλλάζουν και τα διαστήματα ανάλογα με τη χρήση. Ακόμα και σε αυτοκίνητα που υπολογίζουν μέσω του board computer προτείνει διαφορετικά χιλιόμετρα βάση της χρήσης. Μιας και δεν είναι όλα τα χιλιόμετρα ίδια. Ένας εμπειρικος κανόνας που χρησιμοποιώ εγώ είναι με πόσα γεμίσματα κάνω στο αμάξι. Μιας και η διάρκεια ζωής του λαδιού έχει άμεση σχέση με το καύσιμο. Στα 20 γεμίσματα του ρεζερβουάρ πάω για αλλαγή λαδιων . Κάποιες φορές βγαίνει στα 8000 περίπου χιλιόμετρα άλλες στα 6000 χιλιόμετρα και ελάχιστες φορές στα 10000 χιλιόμετρα. 2
Mitsi86 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου Μέλος Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου Παιδιά αυτός που το είχε, πριν από εμένα τον πήρα τηλ σήμερα να τον ρωτήσω για κάτι που ήθελα . Έμαθα ότι το αμάξι όλα τα service του τα έκανε στην Toyota, σε όλα τα service πήγαινε τα γράφει αναλυτικά πάντα από καινούργιο που το πήρε αγορασμένο από Toyota του έβαζαν 5w30 , όταν ξεπέρασε τα 80000 ξεκίνησαν να του βάζουν 10w30 και από τότε που τελείωσαν τα service τα δωρεάν της Toyota , πήγε σε δικό του μηχανικό που και αυτός συνέχισε να βάζει , μέχρι να το πάρω εγώ 10w40. τεσπα εγώ πήγα το πρωί και του έβαλα ένα της motul .το γράφω παρακάτω. Δεν ξέρω αν είναι στις προδιαγραφές για το δικό μου γιατί μου είπε ο πωλητής ότι αυτό βάζουν για Toyota , c1 κλπ. Δεν ξέρω γιατί είναι νωρίς ακόμα αν θα καίει περισσότερο από 100ml στα 1500 χιλιόμετρα, εγώ μετά επειδή το χρησιμοποιούσα όλη την ημέρα , παρατήρησα ότι έγινε πιο γρήγορο , άρπαζε πιο γρήγορα το γκάζι , πιο δυνατό δεν ξέρω ίσως λιγο. Απλά το αμάξι παρατήρησα ότι έγινε ένα κλικ πιο θορυβώδης το μοτέρ ακούγεται πιο δυνατά τώρα . Motul 8100 X-Clean EFE Συνθετικό Λάδι Αυτοκινήτου 5W-30 . 1
mike15 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 3 ώρες πριν, NickTG είπε Για αυτό άλλωστε συνήθως μέσα στα manuals αλλάζουν και τα διαστήματα ανάλογα με τη χρήση. παλι μιλας γενικα για να στηριξεις την αποψη σου σαν κανονα,ενω στο δικο μου μανιουαλ παλι δεν υπαρχει αυτο που λες. 3 ώρες πριν, NickTG είπε Ακόμα και σε αυτοκίνητα που υπολογίζουν μέσω του board computer προτείνει διαφορετικά χιλιόμετρα βάση της χρήσης. Μιας και δεν είναι όλα τα χιλιόμετρα ίδια. ναι,αλλα αν βασιζομουν στο bc οταν κανω χιλ μονο μεσα στην πολη μου βγαζει περιπου ανα 20.000.η' περιπου 2 χρονια που ειναι ρυθμισμενο να βγαλει μυνημα σερβις απο το εργοστασιο.δεν ειμαι αυτης της σχολης.γιατι το bc υπολογιζει πολλους παραγοντες αλλα την καταπονηση που τρωει σε κολλημα κινησης δεν το υπολογιζει.υπολογιζει μονο οταν κινειται.
NickTG Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 16 minutes ago, mike15 said: παλι μιλας γενικα για να στηριξεις την αποψη σου σαν κανονα,ενω στο δικο μου μανιουαλ παλι δεν υπαρχει αυτο που λες. Κανένας κανόνας για αυτό και έγραψα πως συνήθως το αναφέρουν βασιζόμενος σε όσα manuals έχω δει από διάφορες εταιρείες. Άλλωστε από ό,τι είδες δεν πρότεινα πουθενά, από όσο θυμάμαι δεν έχω προτείνει και ποτέ, κάθε πότε να αλλάξει κάποιος λάδι στο αυτοκίνητό του. Η απορία μου ήταν στο πως είμαστε τόσο συγκεκριμένοι, πχ άλλαξε κάθε 7500 χλμ, αφού ούτε όλα τα χιλιόμετρα είναι ίδια ούτε οι κινητήρες καθώς και πως αποφασίσαμε πως ο τύπος που προτείνει ο κατασκευαστής δεν κάνει. Κατά τα άλλα ας αλλάζει ο καθένας όποτε θέλει και με όποιο τύπο θέλει. Επεξ/σία 25 Φεβρουαρίου από NickTG
mike15 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Mitsi86 είπε Παιδιά αυτός που το είχε, πριν από εμένα τον πήρα τηλ σήμερα να τον ρωτήσω για κάτι που ήθελα . Έμαθα ότι το αμάξι όλα τα service του τα έκανε στην Toyota, σε όλα τα service πήγαινε τα γράφει αναλυτικά πάντα από καινούργιο που το πήρε αγορασμένο από Toyota του έβαζαν 5w30 , όταν ξεπέρασε τα 80000 ξεκίνησαν να του βάζουν 10w30 και από τότε που τελείωσαν τα service τα δωρεάν της Toyota , πήγε σε δικό του μηχανικό που και αυτός συνέχισε να βάζει , μέχρι να το πάρω εγώ 10w40. καλα οτι ναναι αυτοι εκει στην εταιρεια σου..οκ με το 5-30,το 10-40 επισης οκ το καταλαβαινω γιατι,το 10-30 που κολλαει? ειναι το ιδιο βαρος ,με την εξωτερικη θερμοκρασια δεν εχει μεγαλη διαφορα με το 5 και ειναι χειροτερο σαν λαδι ,ειναι ημισυνθετικο συνηθως εκτος λιγων εξαιρεσεων και δυσευρετων. 2 ώρες πριν, Mitsi86 είπε τεσπα εγώ πήγα το πρωί και του έβαλα ένα της motul .το γράφω παρακάτω. Δεν ξέρω αν είναι στις προδιαγραφές για το δικό μου γιατί μου είπε ο πωλητής ότι αυτό βάζουν για Toyota , c1 κλπ. Δεν ξέρω γιατί είναι νωρίς ακόμα αν θα καίει περισσότερο από 100ml στα 1500 χιλιόμετρα, εγώ μετά επειδή το χρησιμοποιούσα όλη την ημέρα , παρατήρησα ότι έγινε πιο γρήγορο , άρπαζε πιο γρήγορα το γκάζι , πιο δυνατό δεν ξέρω ίσως λιγο. Απλά το αμάξι παρατήρησα ότι έγινε ένα κλικ πιο θορυβώδης το μοτέρ ακούγεται πιο δυνατά τώρα . Motul 8100 X-Clean EFE Συνθετικό Λάδι Αυτοκινήτου 5W-30 . κοιταζοντας τα χαρακτηριστικα φαινεται πολυ καλο λαδι στα χαρτια και πολυ καλη επιλογη.ειναι ελαφρυ 30αρι ,οπως λεει η ονομασια του ειναι fuel economy,αρα ταιριαζει σαυτο που θελει ο κατασκευαστης σου αλλα παραλληλα ειναι και δυνατο.το μονο θεμα με τα μοτουλ ειναι η τιμη,τσιμπανε τα ατιμα. λογικο να το νιωθεις πιο ελαφρυ,ειναι πιο ψιλο το λαδι και δεν ζοριζεται,λογικα θα δεις και μειωση στην καταναλωση.το θεμα ηχος μπορει να ειναι και απο το πιο ψιλο λαδι αλλα μπορει να ειναι και του λαδιου,διαφορετικη μαρκα ισως και των προσθετων.μην ανησυχεις.μοτουλ ειναι αυτη,αγωνιστικη μαρκα .λιγο ηχο να μην εχει? Επεξ/σία 25 Φεβρουαρίου από mike15 1
NickTG Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 9 minutes ago, mike15 said: ναι,αλλα αν βασιζομουν στο bc οταν κανω χιλ μονο μεσα στην πολη μου βγαζει περιπου ανα 20.000.η' περιπου 2 χρονια που ειναι ρυθμισμενο να βγαλει μυνημα σερβις απο το εργοστασιο.δεν ειμαι αυτης της σχολης.γιατι το bc υπολογιζει πολλους παραγοντες αλλα την καταπονηση που τρωει σε κολλημα κινησης δεν το υπολογιζει.υπολογιζει μονο οταν κινειται. Και σε αυτό έχω διαφορετική εμπειρία από αυτοκίνητα που γνωρίζω και τα οποία μειώνουν τα χιλιόμετρα όταν οι μετακινήσεις είναι σε συνθήκες πόλης όπως ανέφερε και παραπάνω ο Vaguras.
arxontas2323 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου δεν εχω διαβασει καν τι σου εχουν πει οι υπολοιποι.. οτι λεει το βιβλιαρακι, 0w20; τοτε αυτο θα βαζεις. Το οτι αντιπροσωπεια προτεινει 10w40 ειναι εγκληματικο. και να σου πουν μα μου πες παιδια αυτο λεει ο κατασκευαστης, ξερετε καλυτερα απο τον κατασκευαστη; αν σου απαντησουν ναι τοτε ζητα χαρτι οτι η αντιπροσωπεια εγγυαται για αυτα που σου λενε. 1
mike15 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 6 λεπτά πριν, NickTG είπε Κανένας κανόνας για αυτό και έγραψα πως συνήθως το αναφέρουν βασιζόμενος σε όσα manuals έχω δει από διάφορες εταιρείες. Άλλωστε από ό,τι είδες δεν πρότεινα πουθενά, από όσο θυμάμαι δεν έχω προτείνει και ποτέ, κάθε πότε να αλλάξει κάποιος λάδι στο αυτοκίνητό του. Η απορία μου ήταν στο πως είμαστε τόσο συγκεκριμένοι, πχ άλλαξε κάθε 7500 χλμ, αφού ούτε όλα τα χιλιόμετρα είναι ίδια ούτε οι κινητήρες. Κατά τα άλλα ας αλλάζει ο καθένας όποτε θέλει και με όποιο τύπο θέλει. δεν ειναι κανενας συγκεκριμενος ,εμπειρικα και εμεις οπως λες και εσυ υπολογιασαμε και προτεινουμε.εγω προσωπικα παντα προτεινω διαφορετικα χιλιομετρα για μετακινησεις εντος πολης.παντως και το bc καπου εκει τα υπολογιζει συνηθως ,στα περισοτερα μοντελλα ,το λαμβανουμε υποψη και βγαινει περιπου με τον δικο μας υπολογισμο. 4 λεπτά πριν, NickTG είπε Και σε αυτό έχω διαφορετική εμπειρία από αυτοκίνητα που γνωρίζω και τα οποία μειώνουν τα χιλιόμετρα όταν οι μετακινήσεις είναι σε συνθήκες πόλης όπως ανέφερε και παραπάνω ο Vaguras. οτι τα μειωνουν ,τα μειωνουν αλλα το θεμα ειναι ποσο.σε εμενα δεν τα μειωνουν οσο θα ηθελα.σε μετακινησεις εκτος πολης,ταξιδια ,συμφωνω με το bc.
lary7 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 22 ώρες πριν, mike15 είπε κανονικα θα επρεπε να ειναι σε ωρες γιατι η μηχανη καταπονειται και επομενως και το λαδι σε ρελαντι κακες καταστασεις ,οπως φαναρια ,σε κινηση κ.λ.π. επειδη ομως αυτο δεν μπορει να υπολογιστει λεμε σε χιλιομετρα η' χρονο/μηνες αναλογα την χρηση.τωρα ο καθενας οπως νομιζει και συστηνει.εγω αν κανω πολυ κεντρο παω μεχρι 6.000.αν κανω ταξιδια παω μεχρι 9-10.αλλα οπως ειπε καποιο μελος πιο πανω υπαρχουν οδηγοι που κανουν και 25.000 ,η σχολη οτι η συχνη αλλαγη τελικα κανει πιο πολυ κακο.χαμος με γνωμες.ο καθενας οτι δουλευει σωστα για εκεινον.γιαυτο ειπα στον φιλο αφου μεχρι τωρα το 10-40 δεν εβγαλε προβλημα ,συνεχισε το. Για να διαφωτήσω, αυτά είναι τα λάδια σε Aygo του 2007 με μόλις 2.500χλμ με χρήση μέσα σε πόλη διαδρομες 3-5 χλμ. Όταν δε τα αλλαξα με συνολικά 6.000χλμ ο μάστορας απορήσε για τι τι λάδι βγήκε. Επεξ/σία 26 Φεβρουαρίου από lary7
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα