nchatz Δημοσ. Παρασκευή στις 07:00 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 07:00 μμ Η OpenAI ανακοίνωσε εντυπωσιακή αύξηση στη χρήση του ChatGPT, με 400 εκατομμύρια εβδομαδιαίους ενεργούς χρήστες έως τις αρχές Φεβρουαρίου. Η OpenAI σημείωσε αξιοσημείωτη ανάπτυξη στη βάση χρηστών της, φτάνοντας τους 400 εκατομμύρια εβδομαδιαίους ενεργούς χρήστες τον Φεβρουάριο του 2025, σημειώνοντας αύξηση 33% σε λιγότερο από τρεις μήνες. Ο Brad Lightcap, διευθύνων σύμβουλος λειτουργίας της εταιρείας, επιβεβαίωσε τα στοιχεία αυτά, τα οποία δεν είχαν δημοσιοποιηθεί προηγουμένως. Η εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης αντιμετωπίζει νέο ανταγωνισμό από την κινεζική startup DeepSeek, η οποία προσφέρει υπηρεσίες AI συγκρίσιμης ισχύος βασισμένες σε μοντέλα ανοιχτού κώδικα. Ωστόσο, όπως δήλωσε ο Lightcap στο CNBC, η ανάπτυξη του ChatGPT αποτελεί μια "φυσική εξέλιξη" καθώς το προϊόν αποκτά περισσότερες λειτουργίες και οι χρήστες εξοικειώνονται με την υπηρεσία. Στον επιχειρηματικό τομέα, η OpenAI έχει διπλασιάσει τη βάση των εταιρικών πελατών της από τον Σεπτέμβριο του 2024, φτάνοντας τους 2 εκατομμύρια συνδρομητές. Μεταξύ των μεγαλύτερων λογαριασμών της συγκαταλέγονται η Uber, η Morgan Stanley, η Moderna και η T-Mobile. Η χρήση από προγραμματιστές έχει επίσης διπλασιαστεί τους τελευταίους έξι μήνες, με τη χρήση του μοντέλου συλλογισμού o3 να τετραπλασιάζεται. Οι προγραμματιστές αξιοποιούν ανεξάρτητα τον διαθέσιμο κώδικα και τα μοντέλα για να δημιουργήσουν τα δικά τους προϊόντα και υπηρεσίες. Σχετικά με τον ανταγωνισμό από την DeepSeek, τα στατιστικά στοιχεία της Similwarweb από τα τέλη Ιανουαρίου έδειξαν ότι η κινεζική εταιρεία είχε μέγιστο αριθμό ημερήσιων επισκέψεων 49 εκατομμύρια, ενώ το ChatGPT παρέμεινε το κορυφαίο εργαλείο AI με 139,3 εκατομμύρια ημερήσιες επισκέψεις την ίδια περίοδο. Ο CEO της OpenAI, Sam Altman, σε πρόσφατη συνεδρία ερωτήσεων-απαντήσεων στο Reddit, παραδέχτηκε ότι η εταιρεία υστέρησε στην ανάπτυξη ανοιχτού κώδικα, αλλά πρόσθεσε ότι αυτό δεν αποτελεί την υψηλότερη προτεραιότητα της εταιρείας. Χωρίς να δώσει λεπτομέρειες, υπαινίχθηκε ότι η εταιρεία σχεδιάζει να καταστήσει παλαιότερα μοντέλα AI ανοιχτού κώδικα στο μέλλον. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
dbrillis Δημοσ. πριν από 15 ώρες Δημοσ. πριν από 15 ώρες ⚠️ Το άρθρο έχει κλειδωθεί για περαιτέρω σχόλια 6
cpc464 Δημοσ. πριν από 14 ώρες Δημοσ. πριν από 14 ώρες Είπαμε το Deepseek τζιζ!,στέλνει δεδομένα,λές και τα άλλα δεν το κάνουν, τουλάχιστον σου το λέει,into the unknown.
gianniskks Δημοσ. πριν από 13 ώρες Δημοσ. πριν από 13 ώρες Στο μεταξύ το Chat GPT και τα υπόλοιπα του είδους, χρησιμοποιούνται ως ένα είδος Πυθίας που έχει τις απαντήσεις για τα πάντα. Ότι σαχλαμάρα κι αν απαντήσει θεωρείται σωστό και δεδομένο. Πάντως σε ένα τεστ εμένα και κάτι συνεργάτες μου, παραλίγο να μας κάψει αφού έδινε συνεχώς λάθος απαντήσεις. 1
dj-apollon Δημοσ. πριν από 13 ώρες Δημοσ. πριν από 13 ώρες Συγνωμη εγω φταιω, του μιλαω καθε μερα για να με θυμαται οταν μας κατακτησουν! 😂 1
cpc464 Δημοσ. πριν από 13 ώρες Δημοσ. πριν από 13 ώρες 26 minutes ago, gianniskks said: Πάντως σε ένα τεστ εμένα και κάτι συνεργάτες μου, παραλίγο να μας κάψει αφού έδινε συνεχώς λάθος απαντήσεις. Άστα να πάνε, ούτε ΑΣΕΠ δεν περνάει.
APPLEGEEK Δημοσ. πριν από 13 ώρες Δημοσ. πριν από 13 ώρες 35 λεπτά πριν, gianniskks είπε Στο μεταξύ το Chat GPT και τα υπόλοιπα του είδους, χρησιμοποιούνται ως ένα είδος Πυθίας που έχει τις απαντήσεις για τα πάντα. Ότι σαχλαμάρα κι αν απαντήσει θεωρείται σωστό και δεδομένο. Πάντως σε ένα τεστ εμένα και κάτι συνεργάτες μου, παραλίγο να μας κάψει αφού έδινε συνεχώς λάθος απαντήσεις. AI is overated
AlexandrosGnL Δημοσ. πριν από 10 ώρες Δημοσ. πριν από 10 ώρες Ναι κάποιες φορές λέει ανακρίβειες ΑΛΛΑ δεν το αλλάζω με τίποτα, μου έχει μειώσει τις αμέτρητες ώρες αναζήτησης σε ιστοσελίδες με μία απλά ερώτηση! 1
Diavolos666 Δημοσ. πριν από 10 ώρες Δημοσ. πριν από 10 ώρες 2 hours ago, cpc464 said: Άστα να πάνε, ούτε ΑΣΕΠ δεν περνάει. Εν τω μεταξύ το έχω "εκπαιδεύσει" δίνοντάς του κείμενο και του ζήτησα να βασιστεί σε αυτό για απαντήσεις και πάλι έκανε λάθη, όταν του έλεγα σε ποιο σημείο είναι το σωστό μου έλεγε "ναι έχεις δίκιο δεν το πρόσεξα". Το κακό με αυτά τα μοντέλα είναι ότι προς το παρόν είναι γενικής φύσης, όπως και αυτά που δημιουργούν εικόνες, αν του πεις κάνε μου μία γάτα θα σου την κάνει οκ, αλλά αν του πεις να σου την κάνει με συγκεκριμένο τρόπο απλά θα αποτύχει παταγοσώς και μπορεί να στην κάνει με χρώμα πράσινο έτσι για να πάει όλο λάθος. Έχουν ήδη αρχίσει να βγάζουν γλωσσικά μοντέλα εκειδικευμένα σε κάτι συγκεκριμένο, π.χ. έχει μοντέλο που ειδικεύεται στον κώδικα π.χ. σε python. Πιστεύω ότι θα βγει περισσότερο χρήμα αν κάποιος βγάλει ΤΝ για συγκεκριμένες πλατφόρμες και εργασιακά περιβάλλοντα, π.χ. να εργάζεσαι στο pycharm και να του φορτώνεις όλα τα αρχεία και να μπορείς να προσθέτεις κώδικα με βοήθεια ΤΝ. Γίνεται αλλά πρέπει κάθε τόσο να του γράφεις στο chat ξανά όλο τον κώδικα από όλα τα files γιατί τα ξεχνάει (όπως παραδέχτηκε και το ίδιο σε κάποια φάση όταν το ρώτησα γιατί μου δίνει λάθος απαντήσεις πλέον ενώ πολύ πιο πάνω του τα είχα εξηγήσει).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα