Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρά σε όλους, Παιδιά μια ερώτηση. ΄Εχουμε κληματαριά 30ετιας+ η οποία ανεβαίνει στον 2ο όροφο. Θέλω να την εμβολιάσω με άλλη ποικιλία. Έναν κύριο που ρώτησα μου είπε ότι πρέπει να την κόψω και του χρόνου μόλις πετάξει βλαστό να γίνει ο εμβολιασμός.

Άκουσα όμως ότι ο εμβολιασμός μπορεί να γίνει και και σε υπάρχον στέλεχος,  χωρίς την όλη ταλαιπωρία της αποψίλωσης των παλιών κλαδιών κτλ. Είναι αυτό δυνατόν? Αν όχι την παλιά κληματαριά σε ποιο ύψος θα πρέπει να την κόψω (άλλος μου λεει 20 πόντους, άλλος μισό μέτρο κτλ.). 

Δημοσ.

φίλε μου γεωπόνο να ρωτήσεις εξειδικευμένο στην διαδικασία και να σου δείξει και άλλη δουλειά του. 

ΥΓ. ανυπομονώ για σχόλια "όχι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό των κληματαριών, ναι στην ελεύθερη επιλογή τους" κλπ κλπ 😎

• Haha 3
Δημοσ.

Εκεί στην Κρήτη λόγω παραγωγής έχετε και μεγάλες εταιρείες γεωπονικες, με προϊόντα κλπ. Αυτοί σίγουρα θα ξέρουν. Δες και προς Ηράκλειο μεριά. 

Δημοσ.

Το 95% των Γεωπόνων δεν γνωρίζει εμβολιασμό γιατί είναι πια σχεδόν όλοι τους απλά πωλητές....

Μπες σε ομάδα εμβολιαδμου και ρώτησε για εμβολιαστες στην περιοχή σου.

Εγώ κάνω εμβολιασμό σε ελιές,  όλα τα εσπεριδοειδή, καρυδιές, αχλαδιες,  μηλιές, ροδιές,  συκιές....

Αμπέλι δεν έχω εμβολιασει ακόμη. 

Γενικά, ναι θέλει κόψιμο το δέντρο, ώστε να πάει όλη η ενέργεια στο εμβόλιο....

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, andreas1gr είπε

Το 95% των Γεωπόνων δεν γνωρίζει εμβολιασμό γιατί είναι πια σχεδόν όλοι τους απλά πωλητές....

Μπες σε ομάδα εμβολιαδμου και ρώτησε για εμβολιαστες στην περιοχή σου.

Εγώ κάνω εμβολιασμό σε ελιές,  όλα τα εσπεριδοειδή, καρυδιές, αχλαδιες,  μηλιές, ροδιές,  συκιές....

Αμπέλι δεν έχω εμβολιασει ακόμη. 

Γενικά, ναι θέλει κόψιμο το δέντρο, ώστε να πάει όλη η ενέργεια στο εμβόλιο....

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Έχω ψάξει για φορουμ εμβολιασμών αλλά δεν έχω βρει κάτι, αν μπορείς να μου υποδείξεις κάποιο θα το εκτιμούσα δεόντως.

Το ότι η κληματαριά θέλει κόψιμο ακούγεται λογικό (αν και όπως προειπα μου έχουν πεί ότι γίνεται και σε υπάρχουσα ). Αν κοπεί βέβαια θα χρειαστούν τουλάχιστον 5 χρονια για να ξανανεβεί στον δεύτερο.

Αυτο που με προβλημάτισε είναι αυτό που μου είπε ότι εφόσον κοπεί ο εμβολιασμός θα γίνει του χρόνου στην παραφυάδα που θα πετάξει . Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, louben είπε

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Έχω ψάξει για φορουμ εμβολιασμών αλλά δεν έχω βρει κάτι, αν μπορείς να μου υποδείξεις κάποιο θα το εκτιμούσα δεόντως.

Το ότι η κληματαριά θέλει κόψιμο ακούγεται λογικό (αν και όπως προειπα μου έχουν πεί ότι γίνεται και σε υπάρχουσα ). Αν κοπεί βέβαια θα χρειαστούν τουλάχιστον 5 χρονια για να ξανανεβεί στον δεύτερο.

Αυτο που με προβλημάτισε είναι αυτό που μου είπε ότι εφόσον κοπεί ο εμβολιασμός θα γίνει του χρόνου στην παραφυάδα που θα πετάξει . Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει. 

Ανάλογα το πόσο χοντρό κορμό έχει, σε τι κατάσταση είναι ο κορμός και πόσο καλός είναι ο εμβολιαστής...

Πχ αν δεν νιώθει σίγουρος για να εμβολιασει σε χοντρό κορμό, προτιμά να βάλει εμβόλιο σε νεαρό κλαδί...

Εγώ σήμερα εμβολιασα μια άγρια ροδιά... Έβαλα εμβόλια από γλυκιά ποικιλία Ερμιόνης. 

SmartSelect_20250222_205522_Gallery.jpg

Επεξ/σία από andreas1gr
  • Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...