SofosChoriou Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου Καλημέρα σας, ο παππούς χρειάζεται για μία ακόμη φορά τα φώτα σας. Εδώ και λίγες μέρες από τον ηλεκτρολογικό πίνακα ακούγονται κάτι θόρυβοι. Είτε μεμονωμένοι, είτε σειρά δύο και πολλές φορές πολλών περισσότερων. Διαρκεί κάποια ώρα και σταματάει. Μετά μπορεί να κάνει πολλές ώρες να παρουσιαστεί ξανά το φαινόμενο, μπορεί και μετά από λίγη ώρα. Όσο πάει γίνεται συχνότερο και εντονότερο. Σήμερα ούτως ή άλλως θα επικοινωνήσω με ηλεκτρολόγο. Αλλά θέλω την γνώμη σας τι μπορεί να είναι; Έχει συμβεί σε άλλους:
Mhlogiatros Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου Συντονισμος ? Κάποιος πυκνωτής - ασφάλεια έτοιμος να σκάσει ?
Petros Electron Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) Καλήμερα, πιθανόν ειναι σπινθηρισμοί από κάποιο(α) χαλαρό(α) καλώδια η κάποιος ασφαλειο διακόπτης εχει πρόβλημα στις επαφές του εσωτερικά και κανει το ιδιο. Όπως και να εχει πρέπει γρήγορα να το δει ηλεκτρολόγος για να μην γίνει τίποτα χειρότερο. Ολοι οι πινάκες καθε 5 ετια θελουν τουλάχιστον εναν έλεγχο και να γίνεται συσφίξεις και έλεγχος των καλωδίων. Φυσικά κανενας μας δεν το κανει, τωρα περίμενε τον ηλεκτρολόγο και θα στο φτιάξει. Μην το αμελήσεις γιατι υπάρχει ακόμα και κίνδυνος φωτιάς. Ανέβασε αν θελεις μια φωτο του πινακα να δούμε μηπως εχει κανεναν ηλετρονομο (ρελε, εκτος απο αυτο του διαρροής) Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου από Petros Electron 4
nickol-us Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου Το πιθανότερο σενάριο, κάποιο θέμα κακής σύσφιξης από χαλάρωση ή κάποιος χαλασμένος μικροαυτόματος. Σε κάθε περίπτωση δες το άμεσα για να αποφύγεις τα χειρότερα 1
papresa Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) Δεύτερη φορά τώρα έχει και μία ελαφριά οσμή καμμένου. Η πρώτη ήταν τις πρώτες φορές. Έχω πάθει και εγώ το ίδιο. Αλλά εμένα έχει 15 μέρες και το κάνει ανά 2-3 μέρες Στις 22/2/2025 στις 5:48 ΠΜ, Petros Electron είπε Ανέβασε αν θελεις μια φωτο του πινακα να δούμε μηπως εχει κανεναν ηλετρονομο (ρελε, εκτος απο αυτο του διαρροής) Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου από papresa
SofosChoriou Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Εγώ δεν μπορώ να ανεβάσω φωτογραφία. Έχει πρόβλημα η κάμερα. Και ο δικός μου μύρισε 1 φορά
Petros Electron Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) Στις 22/2/2025 στις 6:17 ΠΜ, papresa είπε Δεύτερη φορά τώρα έχει και μία ελαφριά οσμή καμμένου. Η πρώτη ήταν τις πρώτες φορές. Έχω πάθει και εγώ το ίδιο. Αλλά εμένα έχει 15 μέρες και το κάνει ανά 2-3 μέρες Ειναι παλιος πινακας 3ων φασεων, απο οτι βλεπω εχεις κάμποσα BBC 1028 (Η ΒΒC δεν υπάρχει σημερα, υπαρχει σαν ΑΒΒ) τα οποια ειναι ρελε κ μάλιστα θερμοσυσσωρευτών 3φ με ασημένιες επαφές και πηνίο στα 220v (Ρελέ ισχύος τετραπολικό θερμάνσεως 13,2KW) .Αυτά είναι αθάνατα ρελε , ωστόσο με τα χρόνια μπορεί να τα εχουν παίξει και αυτα. Εχεις θερμοσυσσωρευτές? Η γράφω οτι να ναι ? 🤣🤣. Εχε υποψη οτι πρεπει να κανεις αλλαγή αρκετών πραγμάτων, θα στα πει και ο ηλεκτρολόγος. Ο θόρυβος μπορει να είναι και λόγο ιδιοσυχνότητας οπως και να εχει θα τα ελενξει ο μάστορας και θα κανει και τις συσφίξεις. Στις 22/2/2025 στις 6:28 ΠΜ, SofosChoriou είπε Εγώ δεν μπορώ να ανεβάσω φωτογραφία. Έχει πρόβλημα η κάμερα. Και ο δικός μου μύρισε 1 φορά Εφόσον μύρισε αμεσα να γινει έλεγχος (χθες). Κατι ειναι ετοιμο μεσα να καει και το θεμα ειναι μην σου παρει και φωτια. Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου από Petros Electron
papresa Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου Στις 22/2/2025 στις 6:37 ΠΜ, Petros Electron είπε Εχεις θερμοσυσσωρευτές? Είχαμε κάποτε και τους βγάλαμε
Petros Electron Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου Στις 22/2/2025 στις 6:58 ΠΜ, papresa είπε Είχαμε κάποτε και τους βγάλαμε Καλως, τα υπόλοιπα λοιπόν θα τα δει ο ηλεκτρολόγος.
papresa Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου Σε εμένα ήρθε ηλεκτρολόγος. Βρήκε καθαρό και σε καλή κατάσταση τον πίνακα. Απλά, ειδικά το κουμπί στο κόκκινο πλαίσιο δεν έπρεπε να ήταν σηκωμένο γιατί υπερθερμαίνονταν αυτά που είναι μέσα στο μωβ και ήταν για τους θερμοσυσωρευτές. Καλό είναι να είναι κατεβασμένο και το κουμπί στο πορτοκαλί. Αυτά ίσως τα πείραξε κατά λάθος η μητέρα μου τα περασμένα όταν έπεσε η ασφάλεια του φούρνου...
Petros Electron Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) Εγω στην θέση του θα αποσύνδεα τον διακόπτη που γράφεις ωστε να μην γινει ξανα καποιο λάθος. Βαλε μια ταινια λευκη ηλεκτρολογικη πανω του ωστε να ξερετε να μην το ανοίγετε κατά λάθος, αν και εφόσον δεν εχεις πλεον τους θερμοσυσσωρευτές καλο θα ηταν να βγουν και τα ρελε. Το σπασμένο (VAP) ενδεικτικό δεν στο άλλαξε?. Επισης βλεπω και αλλα 2 που δεν φωτίζουν, αυτα είναι πολυ παλιά τωρα βάζουμε ενδεικτικά πλεον με LED που δεν καίγονται (πχ σε ενα βλέπεις και τις 3 φάσεις, ενα 10αρικο εχει). Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου από Petros Electron
VasKag Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου Μου αρεσει που λετε βρε παιδια οτι μυρισε μια φορα κτλπ... Τι αλλο θελετε δλδ, να παρετε καμια φωτια την ωρα που κοιμαστε ή που λειπετε? 1
cmaniac Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου Στις 22/2/2025 στις 1:25 ΜΜ, papresa είπε Σε εμένα ήρθε ηλεκτρολόγος. Βρήκε καθαρό και σε καλή κατάσταση τον πίνακα. Απλά, ειδικά το κουμπί στο κόκκινο πλαίσιο δεν έπρεπε να ήταν σηκωμένο γιατί υπερθερμαίνονταν αυτά που είναι μέσα στο μωβ και ήταν για τους θερμοσυσωρευτές. Καλό είναι να είναι κατεβασμένο και το κουμπί στο πορτοκαλί. Αυτά ίσως τα πείραξε κατά λάθος η μητέρα μου τα περασμένα όταν έπεσε η ασφάλεια του φούρνου... Επέκταση Σε καλή κατάσταση; Δηλαδή όλο αυτό το υλικο 40+ ετών θεωρείται απο ηλεκτρολόγο σε "καλη κατάσταση"; Πες του να σου βγάλει μια ΥΔΕ με την υπογραφή του αμα τα λέει αυτά.
VasKag Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) Επισης οσοι εχετε τοσο παλιους πινακες, δοκιμαζετε μια στο τοσο αν λειτουργει το ρελε διαφυγης. Κουμπι ΤΕΣΤ. Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου από VasKag
xsterg Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου και εγω θα σου πω οτι καλο ειναι να αλλαξεις το υλικο του πινακα. αυτα ειναι δεκαετιας 80. ειναι ηδη 40 ετων και δεν ειναι καποιες επωνυμες μαρκες. κατηργησε και τα ρελε των θερμοσυσσωρευτων εαν δεν τους χρησιμοποιεις καθως και οποιαδηποτε πατεντα ειχε κανει ο τοτε ηλεκτρολογος. πες στον ηλεκτρολογο να τα ξηλωσει ολα και να αφησει μονο τα καλωδια. αυτο στο κοκκινο πλαισιο μπορεις να εξηγησεις τι πατεντα (επικίνδυνη) ειναι? μου μυριζει by pass διακοπτης αλλα θελω να το επιβεβαιωσεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα