Black Demis Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 11 hours ago, AtiX said: Δεν διαφωνώ, απλά προσπαθώ να καταλάβω γιατί το λες σε εμένα και όχι στο προηγούμενο, δεν μίλησα εγώ για backdoor… να θυμίσω ότι μιλάμε μόνο για το iCloud, μια υπηρεσία μη υποχρεωτική και όμηρος ελεγχόμενη στο τι ανεβάζεις και τι όχι από την συσκευή σου… Κανένα θέμα για να πάμε στο πιο σοβαρά θέματα… άντε ξεκίνα… ε καλα μην το ψαχνεις κλασσικα λαθος quote 🤣 1
mariosraptor84 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 1 ώρα πριν, coffeex είπε Το έχω γράψει. Και εννοείται έπρεπε η ίδια η Apple να το προτείνει στους χρήστες στο Ηνωμένο Βασίλειο.
SeaLion Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου Χαίρομαι που κάτι βγήκε από αυτή την κουβέντα! Δεν χαίρομαι που έχω απάντηση και σε αυτό: 6 ώρες πριν, empyr3an είπε Δεν ζήτησα να παρανομήσει απαραίτητα, πιο πολύ να κάνει lobbying ή να ασκήσει δημόσια πίεση για αλλαγή θα ήλπιζα. Όχι ότι είναι ανήκουστο εταιρείες στο μέγεθος της Apple να αγνοούν νόμους όσο και όπου τους παίρνει. Ή να βρίσκουν δημιουργικές λύσεις... Με βάση αυτά που διαβάζω, απαγορεύεται από τον σχετικό νόμο και το να μιλήσεις για το θέμα και γι αυτό δεν υπήρξε ανακοίνωση ή κάτι τέτοιο παρά απλά server-side disable της δυνατότητας ενεργοποίησης του feature. Αναφορά σε κείμενο More insidiously and outrageously, they are apparently forbidden by UK law, under severe penalty (imprisonment), from even informing the public about this demand, or, if they were to comply, from telling the public what they’ve done. Authoritarianism at its finest! Bottom line, όποιος UK πελάτης θεωρεί τον εαυτό του στόχο της κυβέρνησης δεν πρέπει να παίρνει backups της συσκευής του στο iCloud, ούτε να χρησιμοποιεί π.χ. τα notes για ευαίσθητα δεδομένα, και ούτω καθεξής... 'Ολα αυτά είναι convenience features, ασφαλή μεν αλλά όχι και απροσπέλαστα στο νόμο. Στην τελική πιο τίμιο να μην προσφέρουν κάτι από το να φτιάξουν backdoor. Όλη αυτή η πληροφορία είναι documented, και άσε τα τρολς να γράφουν τρολιές. Στην ΕΕ τι κάνουμε είναι το θέμα. 1 1
kabamaru80 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου Στις 22/2/2025 στις 2:10 ΜΜ, SeaLion είπε Και μετά να μην έχει κανείς και προσωπικότητα αλλά να είμαστε όλοι σκλάβοι μιας "άμεμπτης" ηθικής όπως θα την ορίζουν οι κατά καιρούς ηγέτες/δημαγωγοί/ολιγάρχες; . Το thread φαίνεται να μην έχει ιδέα τι είναι το Advanced Data Protection και ζει μια χαιρέκακη φαντασίωση όπου η Apple ξαφνικά δίνει τα δεδομένα των χρηστών της. Ετσι ακριβώς. Και είναι χειρότερη συνθήκη από το να το κάνει μια "εταιρία"... 15 ώρες πριν, ovidius80 είπε Και τα τρία αυτά λειτουργικά είναι πρακτικά διανομές του android (της μορφής ανοικτού κώδικα όπου μπορούν να γίνουν παρεμβάσεις στον κώδικά) τα οποία έχουν τροποποιηθεί ώστε να είναι πιο ασφαλή σε ότι αφορά την ιδιωτικότητα σου και τα προσωπικά σου δεδομένα σε σχέση με τα κανονικά android τηλέφωνα. Η πιο βασική παρέμβαση είναι ότι έχουν αφαιρεθεί τελείως οι υπηρεσίες της Google οι οποίες είναι φυσικά και η μεγαλύτερη τρύπα ασφαλείας για τα προσωπικά σου δεδομένα. Υπάρχουν και άλλες μετατροπές αλλά αυτή είναι η κυριότερη. Για περισσότερες πληροφορίες νομίζω ότι το καλύτερο είναι να ψάξεις τα συγκεκριμένα site οπου δίνουν μια πιο ακριβή περιγραφή των παρεμβάσεων που έχουν κάνει και εξηγούν με ποιον τρόπο έχουν ασφαλίσει περισσότερο το τηλέφωνο Το Sailfish ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ANDROID!!! Βασίζεται σε MeeGo/Maemo από την ομάδα που είχε κάνει το εξαιρετικό Nokia N9. Σου δίνει βέβαια την δυνατότητα να εγκαταστήσεις υποστήριξη για android χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις χωρίς υποστήριξη Android. πάντως εγώ που το έχω σε Xperia 10 III για δοκιμές σαν 2ο τηλέφωνο θα μπορούσα να το χρησιμοποιήσω Αλλά δεν έχει φουλ υποστήριξη και βιβλιοθήκη προγραμμάτων όπως τα άλλα δύο λειτουργικά.
nikolas15341 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) Graphene OS eOS TOR browser Proton mail /VPN/ Cloud Session instant Messager Επεξ/σία 25 Φεβρουαρίου από nikolas15341
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα