Προς το περιεχόμενο

Visual Basic & φορολογικοί μηχανισμοί

mmpompodakis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αναπτύσω μια εμπορική εφαρμογή και θέλω μέσα απο αυτήν να κόβω παραστατικά ( τιμολόγια κλπ ). Κάπου πήρε το αυτί μου ότι, για να συνεργαστεί ένα πρόγραμμα με τους φορολογικούς μηχανισμούς, θα πρέπει το πρόγραμμα να στέλνει και ένα string το οποίο αναγνωρίζει ο Φ.Μ. και το αντικαθιστάει με την ψηφιακή υπογραφή.

1. Είνα αλήθεια αυτό;

2. Αν ναι, τότε πως μπορώ να μάθω λεπτομέρειες γι' αυτό το θέμα;

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Vasika den prepi na stelni ena string ala to parastatiko pou thes na kopsis sto prog tou forologikou mixanismou oste na vgeni i psifiaki ipografi gia to sigekrimeno parastatiko. Epipleon mia kai einai diki sou i emporiki efarmogi tha prepi na pas se "Tipou B" foroligiko mixanismo. Episis tha prepi na pistopiithi to prog sou oti douleui sosta me ton sigekrimeno mixanismo. An thels na protinis 2-3 mixanismous stous pelates sou tote tha prepi na pistopiithis se olous tous mixanismous.. Auta ta liga gia arxi

Δημοσ.
Vasika den prepi na stelni ena string ala to parastatiko pou thes na kopsis sto prog tou forologikou mixanismou oste na vgeni i psifiaki ipografi gia to sigekrimeno parastatiko. Epipleon mia kai einai diki sou i emporiki efarmogi tha prepi na pas se "Tipou B" foroligiko mixanismo. Episis tha prepi na pistopiithi to prog sou oti douleui sosta me ton sigekrimeno mixanismo. An thels na protinis 2-3 mixanismous stous pelates sou tote tha prepi na pistopiithis se olous tous mixanismous.. Auta ta liga gia arxi

Συμφωνώ σε μερικά, αλλά διαφωνώ σε άλλα...

Ας πούμε, δεν χρειάζεται να έχει πιστοποιειθεί το πρόγραμμά σου απο κάπου για να δουλέψει... Για να περάσεις - εγκαταστήσεις έναν ΦΗΜ χρειάζεται να πιστοποιήθείς πάνω στον συγκεκριμένο μηχανισμό...(π.χ. SYNTHEX 700).

Ναι ο μηχανισμός θα είναι "ΤΥΠΟΥ Β" γιατί θα μπορεί να συνεργάζεται με προγράμματα που έχουν δημιουργηθεί ακόμα και σε clipper...

Τώρα σε ότι αφορά την "συνεργασία" του προγραμματος σου με τον ΦΗΜ, εδω πρέπει να παίξεις με κάποια dll αρχεια του προγραμματος που τρεχει παράλληλα με το πρόγραμμα σου για να λειτουργησει και να δώσει σήμανση ο ΦΗΜ... Είμαι πιστοποιημένος τεχνικος (καλα πολυ κυριλε ακουγεται... :D) και έχω πετύχει παρόμοια κατάσταση...

Ο τύπος είχε φτιάξει το πρόγραμμα των τιμολογίων του σε delphi (αν θυμάμαι καλά) και είχε "πέξει" με κάποιο dll του μηχανισμού που είχε διαλέξει αρχικά...

Μπορείς να επικοινωνήσεις με την Synthex για περισσότερες πληροφορίες.. 210-2517882 ρώτησέ τους σχετικά με το θέμα... νομίζω θα σου απαντήσουν σχετικά σε ότι θέλεις.. :roll: :roll: 8) 8) :wink: :wink:

Δημοσ.

autos pou ta ftiaxnei prepei na einai kai texnikos forologikon mixanismon.na exei kai tin stampa kai to boulokeri gia ton mixanismo.exoun zoumpa me arithmo o kathe texnikos pou epembenei se autin tin blakia.auto pou thimame einai oti kanei spooling tin ektiposi prin paei ektipoti.

Δημοσ.

Deathstar :

"Nai auto einai gia tipou A exis diko pai enas xronos pou asxoloumouna me auta. Pandos se auta pou asxoloumouna ego (Proline 650, Casio FP-500) den xiazotan na piraksis tipota arxia douleui apeuthias. "

Μετά απο προσωπική έρευνα (CPI για τον proline ) έμαθα απο τον ίδιο που φτιάχνει τον φορολογικό μηχανισμό ακριβώς αυτά που μου είπες..

Επίσης ενημερωτικά : Επειδή απο την νομοθεσία δεν επιτρέπεται να στέλνονται γραφικά απο εφαρμογές στον φορολογικό μηχανισμό, μπορεί το software του να έχει προκαθορισμένη φωτογραφία για κάθε εκτυπωτή που παρακολουθεί.

Ακόμα : η εκτύπωση σε Laser είναι πλεον game γιατί ο ίδιος ο Φ.Μ. μπορεί να ρυθμιστεί και σε κάθε εκτυπωτή που παρακολουθεί θα τυπώνει 1-2-Χ αντίγραφα του παραστατικού που του στέλνεις προς εκτύπωση με αντίστοιχο ( δηλωμένο στο software του ) όνομα ( αντίγραφο πελάτη, προτότυπο εταιρίας, προτότυπο εφορίας κλπ ). Ευχαριστώ για τα posts.!

Δημοσ.

Οταν λες γραφικά, εννοείς εκτύπωση που φεύγει ως εικόνα???

Δεν υπάρχει, νομίζω, κάποια σχετική παράγραφος στις αποφάσεις για τους ΦΗΜ...

Βασικά, είμαι 99% σίγουρος... Τα SYNTHEX που υποστηρίζω ακόμα, έχουν και επιλογή για εκτύπωση , ΜΕ ψηφιακή υπογραφή, ακόμα και στα γραφικα΄...

Ο τρόπος δε με τον οποίο μπορείς να "ορίσεις" το που θα μπαίνει η ΠΑΗΠΣ, είναι γελοίος... Drug & Drop :D:D

Αν θέλεις πληροφορίες μπορείς να βρείς εδώ: http://www.synthex.gr στο ΧΡΗΣΙΜΑ DOWNLOADS

Δημοσ.

υπαρχουν εφαρμογες οι οποιες βγαζουν σε graphics εκτυπωση, και σιγουρα δεν υπαρχει περιορισμος σε αυτο.εξ ου και οι τροποι αναγνωρισης του παραστατικου-graphics/θυρα/αρχειο......

στην περιπτωση του γραφικου(εχω στησει μονο της MRS για γραφικο, πανω απο 10 μηχανισμους), ειναι γελοιο.....οχι πανω απο 5 λεπτα.

σε γενικες γραμμες, οι περισσοτεροι μηχανισμοι στηνονται σε 20 λεπτο το πολυ (εκτος μιας εταιριας, που για να παιξει, κανεις το σταυρο σου....)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...