ramarg Δημοσ. πριν από 23 ώρες Δημοσ. πριν από 23 ώρες (επεξεργασμένο) Είδα βιαστικά τον τίτλο και την εικόνα του άρθρου, και βιάστηκα να χαρώ θεωρώντας πως η Apple θα κυκλοφορήσει επιτέλους το AirPower... Όσο για την αντίστροφη ασύρματη φόρτιση καλοδεχούμενη αλλά προσωπικά την περίμενα εδώ και χρόνια (ήδη από το iPhone 12 - που είχε όλα τα φόντα με το magsafe να μας δώσει λύσεις φόρτισης γενικότερα)... Καλοδεχούμενο μεν αλλά άργησαν πολύ... Για μένα είδηση δε θα είναι να επιτρέψουν φόρτιση στα AirPods (που ούτως ή άλλως τα φορτίζω και αυτά με ένα κοινό καλώδιο type c & με το powerbank που πάντα έχω μαζί μου)... Είδηση θα είναι η αντίστροφη ασύρματη φόρτιση να μπορεί να φορτίσει τα δύσμοιρα Apple Watch μας, τα οποία οπλίζονται με Qi Wireless charging ήδη από το Series 3 (αλλαγή που έγινε για να διαφημιστεί το AirPower) και παρ'όλα αυτά δε μπορούμε να τα φορτίζουμε ασύρματα χωρίς να έχουμε το ειδικό καλώδιο... Το γεγονός ότι αναγκαζόμαστε να κουβαλάμε το apple watch dedicated charging cable είναι η πραγματική ταλαιπωρία, όχι το να φορτίζω τα ακουστικά με το ένα και μοναδικό type c καλώδιο (που έχω έτσι κι αλλιώς μαζί μου). Επεξ/σία πριν από 22 ώρες από ramarg 1
katehaki Δημοσ. πριν από 22 ώρες Δημοσ. πριν από 22 ώρες (επεξεργασμένο) Για τις δικές μου ανάγκες πάντα, το θεωρώ αχρείαστο... πόσες φορές το χρόνο να ξεχάσεις να φορτίσεις το ρολόι ή τα ακουστικά? άντε να πω 2-3 φορές και παίζει να είναι στις διακοπές. Εκεί που πραγματικά είναι χρήσιμο και το έχει εδώ και 10+ χρόνια είναι στα iPad για το pencil και τα magic keyboards. Επεξ/σία πριν από 22 ώρες από katehaki
panathatube Δημοσ. πριν από 15 ώρες Δημοσ. πριν από 15 ώρες 13 ώρες πριν, JcD είπε Δεν ειχα ιδέα ότι δεν το είχαν ακόμα! Αν και όταν μπει και split screen λειτουργία ίσως τους τιμήσω! Το split screen multitasking το βλέπω μετά από δεκαετία. H Apple μια φορά κι έναν καιρό αντιπροσώπευε την καινοτομία. Παρότι είναι σήμερα η εταιρεία με τη μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση στον κόσμο (αν δεν κάνω λάθος) αν εξαιρέσεις το vr headset της συμφοράς έχει μείνει πολύ πίσω. Αναδιπλούμενο ούτε για δείγμα τεχνητή νοημοσύνη (where available...) κατ' ευφημισμόν και το καινούργιο της κινητό μοιάζει να έχει βγει από το παρελθόν σε χαρακτηριστικά, αλλά με τιμή από το μέλλον γιατί είναι λεπτό. Ακόμη και οι επεξεργαστές της δεν προηγούνται πια με διάφορα στο κυνήγι των εντυπώσεων, και τα φαντεζί πολύχρωμα animations δεν φτάνουν για να κερδίσουν τις εντυπώσεις. Ευτυχώς δηλαδή που υπάρχει το (οικο) σύστημα. 3
atypicalcoder Δημοσ. πριν από 14 ώρες Δημοσ. πριν από 14 ώρες (επεξεργασμένο) Δεν ξέρω αν είναι χρήσιμο από την άποψη ότι η θήκη για τα earbuds (ή όπως λέγετα) κρατάει βδομάδες. Άρα δεν θα τύχει ποτέ να ξεμείνεις. ΥΓ: Ρε παιδιά η θήκη των ακουστικών πόσο κρατάει γιατί έχει περάσει πολύς καιρός και ακόμα φορτίζει τα ακουστικά. Επεξ/σία πριν από 14 ώρες από atypicalcoder
andreas1gr Δημοσ. πριν από 14 ώρες Δημοσ. πριν από 14 ώρες (επεξεργασμένο) Είμαι σίγουρος ότι αυτοί εκεί στο παλιό android στο τέλος θα κλέψουν και αυτή την καινοτομία μόλις την λανσάρει η Apple 🍎 Επεξ/σία πριν από 14 ώρες από andreas1gr 2
Barbattilas Δημοσ. πριν από 12 ώρες Δημοσ. πριν από 12 ώρες Κάτι μου λέει ότι θα βγουν εφαρμογές που θα προσπαθούν κυριολεκτικά να κλέψουν μπαταρία από διπλανές συσκεύες. Ρευματοκλοπή Next Tech!
Jmanol000 Δημοσ. πριν από 12 ώρες Δημοσ. πριν από 12 ώρες 17 ώρες πριν, Tlykog είπε Οι μπαταρίες πυριτίου-άνθρακα είναι ο τρόπος να αυξηθεί σημαντικά η χωρητικότητα. Μακάρι στην επόμενη γενιά να δούμε iphones με μπαταρία πχ 5500mah και σωστή ασύρματη φόρτιση και όχι με μπαταρίες +5-10% και πάχος 5mm... Η αντίστροφη φόρτιση είναι λύση ανάγκης και σίγουρα καλοδεχούμενη, αλλά καταπονεί την υγεία της μπαταρίας σε καθημερινή χρήση, καθώς παράγει επιπλέον θερμότητα, η οποία μπορεί να επιταχύνει τη φθορά της. Επιπλέον, η απόδοσή της είναι χαμηλή σε σύγκριση με την ενσύρματη φόρτιση, καθιστώντας την πιο κατάλληλη για μικρότερες συσκευές, όπως AirPods ή smartwatches. ασ φθαρεί πιο γρήγορα είναι κουραστικο να πρέπει να έχω type c το applewatch charger σε μικρο μεγεθοσ βεβαια για να μπορω να φορτισω AirPods η Apple Watch αν χρειαστει καλά αν βάλει η apple τέτοια μπαταρία θα είναι game over ηδη βγαζω δυο μερεσ με το 15 pro που εχει μετρια μπαταρια , με 17 pro max θα βγαζω 5 ανετα
Tlykog Δημοσ. πριν από 9 ώρες Δημοσ. πριν από 9 ώρες 2 ώρες πριν, Jmanol000 είπε ασ φθαρεί πιο γρήγορα είναι κουραστικο να πρέπει να έχω type c το applewatch charger σε μικρο μεγεθοσ βεβαια για να μπορω να φορτισω AirPods η Apple Watch αν χρειαστει καλά αν βάλει η apple τέτοια μπαταρία θα είναι game over ηδη βγαζω δυο μερεσ με το 15 pro που εχει μετρια μπαταρια , με 17 pro max θα βγαζω 5 ανετα Όπως το δει κανείς. Εμένα δε μου αρέσει η ιδέα να δω πχ υγεία μπαταρίας 85% στον ένα χρόνο γιατί δε θέλω να κουβαλάω φορτιστές ποτέ. Τα AirPods έχουν μεγάλη μπαταρία, οπότε το να ξεμείνεις από μπαταρία θα είναι από αμέλεια. Το iwatch το αγοράζεις και για να μετράει θερμίδες, βήματα κτλ, οπότε θα το φορτίσεις σε μια άκυρη στιγμή πχ όταν πας για μπάνιο. Γιατί να χρησιμοποιήσεις την αντίστροφη φόρτιση; Λογικά σε μια ανάγκη, αν ξεχαστείς. Αυτό πιστεύω. Στα άλλα που γράφεις συμφωνώ.
ramarg Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, panathatube είπε Το split screen multitasking το βλέπω μετά από δεκαετία. H Apple μια φορά κι έναν καιρό αντιπροσώπευε την καινοτομία. Παρότι είναι σήμερα η εταιρεία με τη μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση στον κόσμο (αν δεν κάνω λάθος) αν εξαιρέσεις το vr headset της συμφοράς έχει μείνει πολύ πίσω. Αναδιπλούμενο ούτε για δείγμα τεχνητή νοημοσύνη (where available...) κατ' ευφημισμόν και το καινούργιο της κινητό μοιάζει να έχει βγει από το παρελθόν σε χαρακτηριστικά, αλλά με τιμή από το μέλλον γιατί είναι λεπτό. Ακόμη και οι επεξεργαστές της δεν προηγούνται πια με διάφορα στο κυνήγι των εντυπώσεων, και τα φαντεζί πολύχρωμα animations δεν φτάνουν για να κερδίσουν τις εντυπώσεις. Ευτυχώς δηλαδή που υπάρχει το (οικο) σύστημα. Παραείσαι υπερβολικός σε πολλά από αυτά που λες.. Είπαμε για στασιμότητα σε κάποια ζητήματα αλλά εσύ εμφανίζεις το iPhone να έχει μείνει 10 χρόνια πίσω από το Android. Δε θα ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε... Μπορείς να κατηγορείς για πολλά την Apple αλλά σίγουρα όχι για μη εξέλιξη ούτε για αδυναμία κυκλοφορίας υπηρεσιών (ειδικά όταν αυτή οφείλεται σε νέες λόξες της Ευρωπαικής Ένωσης - με τις οποίες ασχολούμαστε κάθε τρεις και λίγο)... Η Apple είναι συνώνυμο της ποιότητας... Ούτε το Vision Pro είναι της συμφοράς ούτε απευθύνεται στο ευρύ κοινό.. Η ποιότητα είναι ''ασύμβατη με συμβιβασμούς'' που σκοπό έχουν απλά να ρίξουν την τιμή... Όποιος θέλει ποιότητα & να δοκιμάζει πρώτος νέες τεχνολογίες πληρώνει αδρά (όπως συμβαίνει τόσες δεκαετίες). Όποιος πάλι θέλει να νομίζει ότι έχει VR Headset της προκοπής με λίγα λεφτά έχει να διαλέξει ανάμεσα σε πολλές πλαστικούρες της αγοράς... Η εμπειρία χρήσης & η δουλειά πίσω από το Vision Pro είναι άφταστη.. Το αν οι developers & εταιρίες αρνούνται για την ώρα να κυκλοφορήσουν Apps είναι μέρος στρατηγικής τους (βλέπε Netflix) οι οποίοι προσπαθούν να ασκήσουν έμμεση πίεση για να έχουν οφέλη από όλο αυτό το hype (με λίγα λόγια ζητούν ανταλλάγματα/οφέλη/προνόμια για να φέρουν το βοσκοτόπι τους (πελατολόγιο) στα χωράφια του VR... Στην πράξη όλοι ξέρουν και πιστεύουν στο μέλλον του AR, αλλά ταυτόχρονα κοιτάνε να θέσουν όρους (τώρα που είναι νωρίς / τώρα που τους παίρνει) ώστε να εκμεταλλευτούν εταιρίες που κατά τα άλλα δεν ήταν ποτέ σε θέση να εκβιάσουν. Αυτοί θέλουν ένα AppStore στις διαταγές τους, να τους φέρνει διαφήμιση & νέο κοινό (μέσα από το εύκολο περιβάλλον χρήσης των Apple Συσκευών) χωρίς να πληρώνουν ούτε cent για την αύξηση των κερδών τους... Παγκοσμίως η αγορά λειτουργεί με προμήθειες εδώ και αιώνες (ακόμα και αν υποκρίνονται πως δεν καταλαβαίνουν το γιατί). Επομένως αν σέβονται τους πελάτες τους, ας αφήσουν τη γκρίνια και ας στρωθούν να φτιάξουν εφαρμογές σύντομα (με την ίδια βιασύνη που τους χαρακτηρίζει όταν πρόκειται να ανεβάζουν τις τιμές στις συνδρομές τους χωρίς ουσιαστικά αντίκρυσμα). Όσο για τις λοιπές συσκευές, επεξεργαστές κλπ. το άλμα που υπήρξε τα τελευταία χρόνια ήταν τόσο μεγάλο που εκ των πραγμάτων επιτρέπει μικρές (πλέον) αλλαγές/προσθήκες κάθε χρόνο.. Ώρα είναι να μας πεις ότι οι Apple ARM's κολλάνε κιόλας... Ο ανταγωνισμός έχει μείνει πίσω (ακόμα και από επεξεργαστές του παρελθόντος). Επεξ/σία πριν από 8 ώρες από ramarg
Jmanol000 Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες 2 ώρες πριν, Tlykog είπε Όπως το δει κανείς. Εμένα δε μου αρέσει η ιδέα να δω πχ υγεία μπαταρίας 85% στον ένα χρόνο γιατί δε θέλω να κουβαλάω φορτιστές ποτέ. Τα AirPods έχουν μεγάλη μπαταρία, οπότε το να ξεμείνεις από μπαταρία θα είναι από αμέλεια. Το iwatch το αγοράζεις και για να μετράει θερμίδες, βήματα κτλ, οπότε θα το φορτίσεις σε μια άκυρη στιγμή πχ όταν πας για μπάνιο. Γιατί να χρησιμοποιήσεις την αντίστροφη φόρτιση; Λογικά σε μια ανάγκη, αν ξεχαστείς. Αυτό πιστεύω. Στα άλλα που γράφεις συμφωνώ. κοίταξε από εμπειρία μπορώ να σου πω ότι καποιεσ φορεσ δεν έχεις το χρόνο να τα βάλεις να φορτίσουν , έχεις πάει ταξίδι αφήνεις τα παργαματα στο ξενοδοχείο για να ξανά φύγεις , στον ενδιάμεσο χρόνο δεν προλαβαινιεσ να τα φορτίσεις όλα , η δεν βρίσκεις αρκετές μπριζεσ στο ξενοδοχείο για να φορτίσεις για να καταλάβεις για να έχω μπαταρία στα ταξίδια έπρεπε να έχω πολλά powerbanks και πολυμπριζο και παλι δεν την εβγαζα , για τα AirPods είναι πιο δύσκολο να χρειαστείσ φορτηση αν και είναι μια ευπρόσδεκτη άνεση σε περίπτωση αμέλειας ενω για το apple watch ειναι απαραιτητο χαρακτηριστικο , αναγκαστηκα να παρω το ultra για να μην ξεμενω απο μπαταρια ωσ καποιοσ που το χρησιμοποιει πολυ ολη μερα και το φοραει ολη νυχτα , τωρα για την υγεια τησ μπαταριασ δεν βλεπω να παιζει πολυ ρολο το ποσο τη προσεχεισ,
poulinos Δημοσ. πριν από 27 λεπτά Δημοσ. πριν από 27 λεπτά On 21/02/2025 at 20:39, garfito said: άουτς δε μ ενοχλεί που δεν καινοτομεί τόσο, αλλά που κάθε φορά πονάει δυστυχως περα οτι ολα ακριβαινουν υπαρχουν και αλλα πραγματα που κανουν την τιμη να παει up. σκεψου το απλα.εχεις μια εταιρεια που βγαζει ενα χ προιον και το πουλας πχ 500 ευρω.βλεπεις οτι ο κοσμος το αγοραζει σαν ζεστα ψωμακια. το προιον πχ σου κοστισε 100 ευρω αρα εβγαλες 400 ευρω κερδος. την επομενη χρονια εφοσον ειδες οτι πουλαει βγαζει ενα νεο προιον το οποιο σου στοιχισε παλι 100 ευρω αλλα αυτην την φορα παιρνεις το ρισκο και λες οτι το βγαζω 550 ευρω ωστε να εχω κερδος 450.και βλεπεις οτι παλι πουλαει σαν τρελο. καθε χρονο βλεπεις οτι μπορεις να το τσιμπησεις λιγακι παραπανω και οτι ο κοσμος δεν σταματαει να αγοραζει.αρα θα το ανεβαζεις μεχρι να βρεις το ψυχολογικο οριο του καταναλωτη ή μεχρι να βρεθει καποιος αντιπαλος που θα σε αναγκασει να ριξεις την τιμη. δεν αμφιβαλλω οτι αν ενα iphone στοιχιζει φετος 100 οτι του χρονου δεν θα παει 130 σαν κοστος κατασκευης.δηλαδη 30 ευρω εξτρα. αλλα παλι πιστευω οτι παλι θα το πουλησει πολυ παραπανω απο τα 30 ευρω αυτα. οσο ο κοσμος ψωνιζει χωρις αυριο τοσο οι εταιρειες θα αυξανουν τιμες πολυ παραπανω απο οτι εχουν διαφορα στο κοστος κατασκευης.αλλο τοσο σε εταιρεις που δεν εχουν μεγαλο αντιπαλο. εδω βλεπεις καρτες γραφικων να πωλουνται 2000-3000 ευρω και ο κοσμος να ΤΡΕΧΕΙ να αγορασει.και αμα δεν βρει να δινει 4000-5000 σε scalpers για να αγορασει.οποτε οπως καταλαβες δεν υπαρχει σωτηρια και οι εταιρειες θα μας πηδανε για να βγαλουν οσο μεγλαυτερο κερδος μπορουν.και βεβαια για αυτο μετα η χρηματιστηριακη τους αξια φτανει τα τρις. On 21/02/2025 at 21:10, yiannis_1 said: Ο μόνος τρόπος να με εντυπωσιάσει το feature είναι να γίνεται με μεγάλο efficiency η μεταφορά ενέργειας πχ 90%. Τα samsung είμαι σίγουρος ότι φτάνουν δεν φτάνουν στο 50% efficiency. Για να γεμίσω ρολογάκι 361 mah μου τρώει 20 και 30 μπαταρία του s23 (3900 mah) αντί 10% που θα έπρεπε σε ενα τέλειο κόσμο... Για ακουστικά μόνο ακουστικά όχι την θήκη έχει κάποιο νόημα με τη σημερινή τεχνολογία μπαταριών και ασύρματης φόρτισης. Παρόλα αυτά η τεχνολογία εξελίσεται και είναι προς τιμήν τους που το δίνουν έστω και σαν gimmic. θα ειναι δυσκολο να γινει μεγαλο το efficiency.ισως θα ηταν ωραιο να γινεται reverse charging απο την θυρα φορτισης.εκτος αν εχει γινει και δεν το γνωριζω προσωπικα οπως ειπα το χρησιμοποιω για καταστασεις αναγκης.και οχι γι ανα γεμισω ολο το ρολοι ή ολη την θηκη των ακουστικων.δεν με πειραζει που γεμιζω πχ την θηκη αλλα δεν θα παω να την γεμισω ολη.απλα θα δωσω λιγο για να κανω την δουλεια μου μεχρι να βρω φορτιστη. πχ να δωσω ενα 10 τοις 100 στο ρολοι ή ενα 10 τοις 100 στην θηκη ακουστικων ή σε ενα αλλο κινητο.οποτε το θεωρω χρησιμο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα