Προς το περιεχόμενο

Mini PC NAS Server AOOSTAR / T-BAO WTR Pro | AMD Ryzen 7 5825U | Windows 11 | 467 € / 516 €

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 minute ago, comfuzio said:

Δεν είχαμε βάλει εμείς καθόλου τέτοιο πράγμα, στο DSM το έχω βάλει και παίζει πένα!
Με οικογενειακό πρόγραμμα από κλειδάδικο για 6 χρήστες από 1ΤΒ ο καθένας είναι πένα να έχεις 6ΤΒ cloud storage αλλά έχω 18ΤΒ δισκους και κοντά στα 14ΤΒ γεμάτους οπότε είναι λίγο pick & choose τι θα γίνει backup και στο cloud.
BTW υπάρχει και DSM dockerized https://github.com/vdsm/virtual-dsm αν κάποιος θέλει να το κάνει synology με αυτό το hardware.
You're welcome :)

Έχω VirtualDSM στο Truenas (για την ώρα εντελώς πειραματικά, ήλπιζα ότι θα παίξει το surveillance station για τις κάμερες, αλλά δεν τα κατάφερα με τις διάφορες αλχημείες που βρήκα online). Αλλά το NAS το θέλω για να συγχρονίζει και το Cloud Storage που εδώ και χρόνια χρησιμοποιώ το Onedrive. Κόψανε την υποστήριξη, έφαγα μια φρίκη, αλλά βρήκα τη λύση του rclone (ευτυχώς).

• Like 2
  • Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Μόλις τώρα, comfuzio είπε

Προσθήκη: Με το virtual DSM μπορούν να γίνουν κανονικά οι HDD/SSD passthrough, το λέει στο documentation αναλυτικά.
Και πάλι δεν θεωρώ ότι είναι για αρχάριους και plug & play όπως ένα real synology αλλά αν ξέρει κανείς πως να κάνει έναν ubuntu server + docker compose και να περάσει τα uuid των φυσικών δίσκων μέσα, μια χαρά DSM γίνεται και updates παίρνει κτλ, λογικά δεν θα έχει τα cloud services του synology

Δεν παίρνει κατευθείαν xpenology? Δεν έχω ψάξει για τη συμβατότητα του hardware.

Δημοσ.
10 minutes ago, leo066 said:

Δεν παίρνει κατευθείαν xpenology? Δεν έχω ψάξει για τη συμβατότητα του hardware.

Αυτό δεν το ξέρω, μην πω ψέματα. Το virtual DSM Πάντως παίζει σε ότι υλικό θες

• Super Moderators
Δημοσ.
2 hours ago, leo066 said:

Η διαφωνία μου είναι ότι πλασάρεται σαν nas server, κάτι που δεν είναι. Μπορεί να γίνει, αλλά όταν το αγοράζεις αγοράζεις ένα pc με windows και όχι ένα nas server.  
Ο άσχετος έχει διαβάσει για τα nas servers και θέλει να αγοράσει ένα και να έχει πρόσβαση από το τοπικό του δίκτυο ή απομακρυσμένα για να ανεβάζει της φωτό από το κινητό ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να κάνει με ένα dedicated nas server. 

Σκέψου το σαν να ήταν χωρίς OS, σκέτο hardware.

Καλώς ή κακώς κάτι αντίστοιχο γίνεται και με τα PC Cases που είναι σχεδιασμένα για NAS. 

Πχ αυτό εδώ Jonsbo N2 Mini Tower Κουτί Υπολογιστή Μαύρο | Skroutz.gr όπως βλέπεις "κουτί υπολογιστή" έχει ως περιγραφή, αλλά το 99% (που λέει ο λόγος) των ατόμων που θα το επιλέξουν, για custom NAS θα το πάρουν.

• Like 2
Δημοσ.
3 ώρες πριν, leo066 είπε

Είμαι άσχετος με υπολογιστές και το παίρνω για NAS, μου κάνει; 
Έχω ήδη γράψει ότι στα έτοιμα παίρνεις χειρότερο hardware αλλά η qnap, synology πουλάνε το software, αντί να κάτσεις εσύ να ασχοληθείς το έκανε κάποιος άλλος για σένα και εσύ το έχεις έτοιμο. Μετά από χρόνια με xpenology αγόρασα το φθηνότερο qnap με χειρότερο hardware και δεν ξανασχολήθηκα 

Τώρα νομίζω ότι διαβάζεις τα μισά. Αυτό που λες το έγραψα ξεκάθαρα στο νήμα. Αν δεν θες να ασχοληθείς πολύ πολύ παίρνεις έτοιμο είτε Synology είτε Qnap είτε Asustore κλπ. Που και εκεί βέβαια μια χαρά πρέπει να κάτσεις να ασχοληθείς με τα shares, με τους χρήστες, τα permissions, τα backups, τα snapshots και πάει λέγοντας. Αν είμαι άσχετος από υπολογιστές ΔΕΝ παίρνω nas. Παίρνω έναν εξωτερικό δίσκο και κρατάω εκεί τα backup μου και τέλος.

Τέλος θα ήμουν ευγνώμων αν κάποιος ξέρει έναν νορμαλ τρόπο να παίρνω backup το icloud μου στο DSM…διαβάζω για αλχημείες και μου σηκώνεται η τρίχα…πανάθεμα την apple τίποτα φυσιολογικά να συνεργάζεται με οποιονδήποτε άλλο κατασκευαστή software δεν έχει ρε!

Και μια τελευταία ερώτηση αν ξέρει κάποιος σας. Αυτό με το dsm container σε τι έκδοση έχει το dsm; Παίζει να μπορεί να παίρνει backup το κανονικό DSM μου; Μόνο για αυτό θέλω ένα ακόμη DSM nas να είναι of site και κάθε βράδυ να τσιμπάει ένα backup. Λυπάμαι να δώσω πάλι αρκετά λεφτά για δεύτερο DSM… 

Δημοσ.
2 hours ago, dimoskoutr said:

Τώρα νομίζω ότι διαβάζεις τα μισά. Αυτό που λες το έγραψα ξεκάθαρα στο νήμα. Αν δεν θες να ασχοληθείς πολύ πολύ παίρνεις έτοιμο είτε Synology είτε Qnap είτε Asustore κλπ. Που και εκεί βέβαια μια χαρά πρέπει να κάτσεις να ασχοληθείς με τα shares, με τους χρήστες, τα permissions, τα backups, τα snapshots και πάει λέγοντας. Αν είμαι άσχετος από υπολογιστές ΔΕΝ παίρνω nas. Παίρνω έναν εξωτερικό δίσκο και κρατάω εκεί τα backup μου και τέλος.

Τέλος θα ήμουν ευγνώμων αν κάποιος ξέρει έναν νορμαλ τρόπο να παίρνω backup το icloud μου στο DSM…διαβάζω για αλχημείες και μου σηκώνεται η τρίχα…πανάθεμα την apple τίποτα φυσιολογικά να συνεργάζεται με οποιονδήποτε άλλο κατασκευαστή software δεν έχει ρε!

Και μια τελευταία ερώτηση αν ξέρει κάποιος σας. Αυτό με το dsm container σε τι έκδοση έχει το dsm; Παίζει να μπορεί να παίρνει backup το κανονικό DSM μου; Μόνο για αυτό θέλω ένα ακόμη DSM nas να είναι of site και κάθε βράδυ να τσιμπάει ένα backup. Λυπάμαι να δώσω πάλι αρκετά λεφτά για δεύτερο DSM… 

Ερώτηση, σε mac ή σε windows θες να κάνεις sync; Ναι μεν δεν υπάρχει απευθείας αλλά και στα 2 o/s μπορείς να βάλεις το iCloud να κάνει sync κάποιους φακέλους και στους ίδιους φακέλους να βάλεις και το synology drive που είναι η cloud λύση της synology.
Βέβαια θα θέλει λίγο προσοχή πιο γράφει/σβήνει τι καθώς μπορείς να το σβήνεις από το 1 και να το επαναφέρει το άλλο

Δημοσ.
1 ώρα πριν, comfuzio είπε

Ερώτηση, σε mac ή σε windows θες να κάνεις sync; Ναι μεν δεν υπάρχει απευθείας αλλά και στα 2 o/s μπορείς να βάλεις το iCloud να κάνει sync κάποιους φακέλους και στους ίδιους φακέλους να βάλεις και το synology drive που είναι η cloud λύση της synology.
Βέβαια θα θέλει λίγο προσοχή πιο γράφει/σβήνει τι καθώς μπορείς να το σβήνεις από το 1 και να το επαναφέρει το άλλο

Σε Mac είμαι και η αλήθεια είναι ότι απλά μια φορά την εβδομάδα θέλω να κάνω ένα backup συγκεκριμένους φακέλους από το iCloud στο Synology. Στο mac δεν είναι τόσο απλό γιατί κάθε τι που δημιουργώ στον συγκεκριμένο φάκελο ας πούμε από το iPhone πρέπει να πηγαίνω στο mac να του λέω να κατεβάσει το αρχείο τοπικά και μετά να μπω στο Synology drive κλπ κλπ. Ιστορία μου φαίνεται ολόκληρη. Κάποια στιγμή ηλπιζα να βάλουν επιτέλους κατευθείαν integration μέσα στο Synology όπως έχει για google drive αλλά που…ιστορία. Εδω το Synology drive για να δουλέψει στον m1 θέλει μια μικρή ιστορία να κάνεις μια φορά στην αρχή. Ιστορίες για αγρίους. Πανάθεμά την apple!🍎 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 hours ago, dimoskoutr said:

Αυτή έχω: DSM 7.2.2-72806 Update 3

Με τι κάνει backup; Με το Hyper backup;

6 hours ago, comfuzio said:

Αυτό δεν το ξέρω, μην πω ψέματα. Το virtual DSM Πάντως παίζει σε ότι υλικό θες

Έχεις βρει λύση για τις κάμερες;

Επεξ/σία από kirileman
  • Thanks 1
Δημοσ.
35 minutes ago, kirileman said:

Δεν το έχω ψάξει καθώς τις κάμερες που έχω τις έχω βάλει στο frigate nvr για να έχει ΑΙ κτλ και δεν ασχολήθηκα ξανά, τι ακριβώς θες να κάνεις με αυτό;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 hours ago, comfuzio said:

Δεν το έχω ψάξει καθώς τις κάμερες που έχω τις έχω βάλει στο frigate nvr για να έχει ΑΙ κτλ και δεν ασχολήθηκα ξανά, τι ακριβώς θες να κάνεις με αυτό;

Έχω ένα παλιό Synology για καταγραφικό, αλλά έλεγα μήπως μπορούσα να εγκαταστήσω το surveillance station στο VirtualDSM, που τρέχει σε απείρως πιο γρήγορο hw.

edit. Φαίνεται να δουλεύει. Το εγκατέστησα στο VirtualDSM κανονικά.

Επεξ/σία από kirileman
Δημοσ.
3 ώρες πριν, kirileman είπε

Αυτή έχω: DSM 7.2.2-72806 Update 3

Με τι κάνει backup; Με το Hyper backup;

Από synology σε synology νομίζω με το hyperbackup προτείνει και η ίδια η synology οπότε ναι με αυτό θα ήθελα…ουσιαστικά το δεύτερο synology μόνο για αυτό το θέλω…να το βάλω στο σπίτι των γονιών και με tailscale και hyperbackup να μπορέσω να πάρω κάποιους φακέλους backup μια την εβδομάδα. 

Δημοσ.
1 hour ago, dimoskoutr said:

Από synology σε synology νομίζω με το hyperbackup προτείνει και η ίδια η synology οπότε ναι με αυτό θα ήθελα…ουσιαστικά το δεύτερο synology μόνο για αυτό το θέλω…να το βάλω στο σπίτι των γονιών και με tailscale και hyperbackup να μπορέσω να πάρω κάποιους φακέλους backup μια την εβδομάδα. 

Αν δεν χρειάζεται login στο Synology λογαριασμό σου, γίνεται. Θα δοκιμάσω αύριο.

• Thanks 1
Δημοσ.

Πώς είμαστε σίγουροι ότι δεν περνάει απο τελωνείο; Φαίνεται ότι το στέλνουν από CN. Συγγνώμη για την ερώτηση αλλά έχω καιρό να παραγγείλω από Banggood κατευθείαν από CN.

Επίσης γνωρίζει κανείς αν για αγορά ως επιχείρηση αφού είναι κατευθείαν από Κίνα περνάει κατευθείαν ολόκληρο το ποσό στα έξοδα (ενσωματωμένο το ΦΠΑ), όπως όλες οι αγορές εκτός ΕΕ;

Ευχαριστώ

Δημοσ.
1 ώρα πριν, historland είπε

Πώς είμαστε σίγουροι ότι δεν περνάει απο τελωνείο; Φαίνεται ότι το στέλνουν από CN. Συγγνώμη για την ερώτηση αλλά έχω καιρό να παραγγείλω από Banggood κατευθείαν από CN.

Επίσης γνωρίζει κανείς αν για αγορά ως επιχείρηση αφού είναι κατευθείαν από Κίνα περνάει κατευθείαν ολόκληρο το ποσό στα έξοδα (ενσωματωμένο το ΦΠΑ), όπως όλες οι αγορές εκτός ΕΕ;

Ευχαριστώ

About European Union VAT:

Goods purchased from Banggood and delivered to the destination located in the European Union (EU), VAT and duties(if applicable) have been included in their selling prices, and you don't need to pay additional tax.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...