elpenor Δημοσ. Κυριακή στις 01:30 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 01:30 μμ (επεξεργασμένο) On 21/02/2025 at 15:11, Dr_Pepper said: αλλά κυρίως γιατί τα περισσότερα παιχνίδια παίζουν μέσα απο translation layers δηλαδή "τρώνε μπουκάλι" να το πω απλά επειδή έχουν αναπτυχθεί για κλειστά API που ανήκουν στην MS (πχ DirectX ) αλλά και πάλι τρέχουν καλύτερα πωτς γκένιν ατο; Σε Vulkan τρέχουν όχι σε DirectX. Ακόμα και στα Windows τις περισσότερες φορές είναι καλύτερο το Vulkan γιατί επιτρέπει πιο low level optimizations. On 21/02/2025 at 16:34, mphxths said: Εμενα μου εκανε εντυπωση που απλα παρεθεσε τα αποτελεσματα χωρις να δειξει καν καποιο απο τα παιχνιδια side-by-side να τρεχει σε linux και windows ωστε να δουμε πραγματικα τα αποτελεσματα στην πραξη Αυτο με βαζει σε υποψιες. Τα περισσότερα video στο youtube που τρέχουν δίπλα δίπλα είναι στα όρια της απάτης ή στην καλύτερη με λάθος μεθοδολογία. Ο συγκεκριμένος youtuber που σχολιάζεις είναι από τους πιο σοβαρούς που υπάρχουν, θεωρείται όσο πιο αξιόπιστος μπορεί να θεωρηθεί κάποιος από όλους αυτούς. Φυσικά και αυτός παίρνει χορηγίες, και αυτός ενδιαφέρεται μόνο για τα views, δεν υπάρχει κάποιος πραγματικά σοβαρός. Πως λέμε στους τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος, ε αυτός είναι ο μονόφθαλμος... Επεξ/σία Κυριακή στις 01:34 μμ από elpenor
Dr_Pepper Δημοσ. Κυριακή στις 01:36 μμ Μέλος Δημοσ. Κυριακή στις 01:36 μμ (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, elpenor είπε Σε Vulkan τρέχουν όχι σε DirectX Υπάρχουν παιχνίδια που τρέχουν σε Vulkan natively(όχι πολλά όμως) όλα ή σχεδόν όλα (πέρασε πόσος καιρός απο το βίντεο και δεν θυμάμαι με ακρίβεια αν ήταν όλα σε DX12) τρέχουν direct x12 και το proton τα "μεταφράζει" σε vulkan Επεξ/σία Κυριακή στις 01:37 μμ από Dr_Pepper 1
elpenor Δημοσ. Κυριακή στις 01:41 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 01:41 μμ 3 minutes ago, Dr_Pepper said: Υπάρχουν παιχνίδια που τρέχουν σε Vulkan natively(όχι πολλά όμως) όλα ή σχεδόν όλα (πέρασε πόσος καιρός απο το βίντεο και δεν θυμάμαι με ακρίβεια αν ήταν όλα σε DX12) τρέχουν direct x12 και το proton τα "μεταφράζει" σε vulkan Έχεις δίκιο, τώρα που το είπες διάβασα πρώτη φορά για τα optimizations που έχει κάνει η Nvidia και η AMD για DXVK and VKD3D-Proton.
mphxths Δημοσ. Κυριακή στις 03:11 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 03:11 μμ 1 hour ago, elpenor said: Ο συγκεκριμένος youtuber που σχολιάζεις είναι από τους πιο σοβαρούς που υπάρχουν, θεωρείται όσο πιο αξιόπιστος μπορεί να θεωρηθεί κάποιος από όλους αυτούς. Φυσικά και αυτός παίρνει χορηγίες, και αυτός ενδιαφέρεται μόνο για τα views, δεν υπάρχει κάποιος πραγματικά σοβαρός. Πως λέμε στους τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος, ε αυτός είναι ο μονόφθαλμος... Ασε με λοιπον να εχω τις αμφιβολιες μου , οσο οι υπολοιποι πινετε νερο στο ονομα του
elpenor Δημοσ. Κυριακή στις 03:41 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 03:41 μμ (επεξεργασμένο) 30 minutes ago, mphxths said: Ασε με λοιπον να εχω τις αμφιβολιες μου , οσο οι υπολοιποι πινετε νερο στο ονομα του Δεν γράφω ότι πίνω νερό στο όνομα του.... το να εμπιστευτείς youtuber είναι σαν να εμπιστευτείς πωλητή. Ξέρω όμως ότι τα περισσότερα video από ανώνυμους που δείχνουν δίπλα δίπλα τα συστήματα είναι χειρότερα. Επεξ/σία Κυριακή στις 03:42 μμ από elpenor
duffyduck Δημοσ. πριν από 19 ώρες Δημοσ. πριν από 19 ώρες emulation or translation (api layer) vs native imitation vs authentic hmmm...... which is faster? I wonder! hmmm....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα