for4 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου e-forologia.gr/attachments/anthi_2016/dn_eid.txt αυτοί είναι οι κωδικοί των ειδικοτήτων που έχει ο ΕΦΚΑ, ψάξε ότι μπορείς σε κοντινότερο και πες να σε βάλει. Αλλά αν είναι λίγο περίεργο και δεν υπάρχει μην επιμείνεις. Όσο και να επιμείνεις δεν μπορούν να κάνουν κάτι. Όταν θα κάνει ανανέωση ο ΕΦΚΑ στις ειδικότητες μπορεί να βάλει και αυτή μέσα. Για μένα το πιο σωστό στην δική σου περίπτωση είναι να βάλεις υπάλληλος γραφείου σαν κωδικός ειδικότητας ή πωλητής και στην σύμβαση εργασίας και στον πίνακα προσωπικού να γράφει διαχειριστής eshop ώστε αν κάπου θέλεις να αποδείξεις την ειδικότητα να έχεις το χαρτί και φυσικά αν αποχωρήσεις με καλούς όρους και μια βεβαίωση προυπηρεσίας από τον εργοδότη βοηθάει. Τώρα για την εκτύπωση ενσήμων και τον κωδικό ειδικότητας μόνο για ΑΣΕΠ μετράει και εκεί επίσης πάει με γενικές κατηγορίες. Δηλαδή αν θέλουν διαχειριστή eshop (δύσκολο), οι ειδικότητες που θα μετράει η εμπειρία θα είναι καμιά 50αρια και μέσα θα είναι σίγουρα το υπάλληλος γραφείου. 1 1
mariosnik_ Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 10 ώρες πριν, Dinos1973 είπε Μάλλον δεν έχετε ξαναδουλέψει. Δεν πρόκειται να ασχοληθεί κανένας σε μελλοντική δουλειά εάν είμασταν εγγεγραμμένοι στο εφκα και με ποιον ιδιότητα! Μάλλον εσείς δεν έχετε ξαναδουλεψει. Μια χαρά θα ασχοληθούν με το πως ήσασταν γραμμένοι στον ΕΦΚΑ. Δεν θα συμβεί με όλες τις περιπτωσεις, εξαρτάται από την ευθύνη της θέσης και του κατά πόσο διαφέρει αυτό που θα δηλώσεις στο βιογραφικό και στην συνεντευξη και αυτού που θα δει ο εργοδότης στο σύστημα του ΕΦΚΑ. Σε κάποιες λίγες περιπτώσεις τους κινεί την περιέργεια και τότε το μόνο που μπορεί να συμβεί είναι να επικοινωνήσει ο νέος εργοδότης με τον προηγούμενο για να τσεκάρει τι ευσταθεί και τι όχι. Υπάρχουν περιπτώσεις εργαζομένων που έγραψαν ψέματα στο βιογραφικό και την συνέντευξη ενώ η αναγραφή στον ΕΦΚΑ ήταν διαφορετική και αληθής. Παρόλα αυτά, ναι είναι γνωστό πως οι εργοδότες δηλώνουν ότι να ναι στον ΕΦΚΑ και αυτά είναι γνωστά, δεν ασχολούνται στις περισσότερες περιπτωσεις. Αλλά να λέμε ότι δεν ασχολούνται καθόλου και σε κανέναν, είναι λάθος. 2 2
polaki Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 5 hours ago, atrwtos said: ναι έτσι μου είπανε και μενα... και ότι είναι τυπικό μην ανησυχείς κτλ... ε αφου είναι τυπικό βάλτε ένα Διευθυντής καταστήματος και τέλος.. έτσι όλα καλά..την καθαριστρια να την βάλουμε social media manager κτλ. που κολάς τώρα θα μου πεις...κολάω στην απόδειξη των αρμοδιοτήτων μου σχετικά με το επάγγελμα τελείως άλλη δουλεια κάνει ένας πωλητής (γιατί ήμουν και ξέρω) και εντελώς άλλη δουλειά κάνει ένας διαχειριστής e-shop και αν δεν υπάρχει σαν επάγγελμα να το βάλουν δεν το ξέρουμε ακόμα το ψάχνω και θα δώσω απάντηση μείνε συντονισμένος-η. Καλά μάντεψες δεν έχω ξαναδουλέψει πρώτη φορά σαν Διαχειριστής eshop... νομίζεις! καταρχάς νοιάζει τους επόμενους εργοδότες αν κάποιος ζητήσει χαρτιά κτλ. πως θα το αποδείξεις;;; τώρα θα μου πεις δεν θα ασχοληθούν θα φανεί μέσα στη δουλειά κτλ. ναι οκ... αλλά 3ετιες? τι γίνετε με ενσυμα? αν πας εξωτερικό που παίζει (γιατί αν δεν πήγαινα δεν θα ασχολιόμουν καν) θα σου ζητήσουν την προϋπηρεσία και θα δουν πωλητής ή υπάλληλος γραφείο, προγραμματιστής που δεν έχουν καμία σχέση με αυτό που κάνουμε τι γίνετε τότε; θα μου πεις έλα τώρα λεπτομέρειες; Για να μην τα ξαναγράφω διάβασε τις απαντήσεις που έδωσα παραπάνω για να καταλάβεις το γιατί. Ξέρω Ελλάδισταν δεν θα βρω άκρη κτλ. αλλά το ψάχνω θα ενημερώσω στο τέλος και γω με αυτα που ακούω όχι μόνο εδω μέσα και έξω δε βλέπω φως αλλά βλέπουμε. Όχι.. είναι η πρώτη φορά που πιάνω δουλεια σε αυτό το κομμάτι.. δηλωμένο με έχουν σαν πωλητής καταστημάτων. Μάλιστα.. ε ναι μωρε ποιος κάθετε τώρα να ασχοληθεί με λεπτομέρειες..πληρώνεσαι;; έχεις δουλειά; πες και ένα ευχαριστώ...(τι ακούω, τι βλέπω μάλλον) έχω φυσικά και όχι έχεις ένα point εδώ γιατί θα σε βάλουν στην δουλειά πρώτα και μετά θα δουν και θα πουν ναι είναι όντως καθηγητης... γιατί θα μου πεις αν γινόταν το αντίθετο δεν θα με παίρνανε..σωστα.. αλλά είναι λογικό (στην Ελλάδα εισαι θα μου πεις ξέρω) άλλα να κάνεις και άλλα να λένε τα χαρτια ...ε αφου είναι τυπικά κτλ. βάλε ένα πυρινικός φυσικός αν διδάσκεις φυσική..τι ;;; κοντά είναι.. τα αυτονόητα στο Ελλάδα μας φαίνονται παράξενα. διάβασε τις απαντήσεις που έδωσα παραπάνω για να καταλάβεις το γιατί. τι να σου πω αν δεν υπάρχει καθόλου το Διαχειριστής eshop μάλλον ποιο κοντά σε αυτό που κάνω μου φαίνεται ..αλλά και πάλι δεν κάνω μόνο αυτό. ψιλοάκυρο μου φαίνετε αλλά για να πάρεις μια ιδέα δες εδώ Brother, τί ακριβώς προσπαθείς να πετύχεις απτο post σου για να καταλάβω; Ρωτησες ένα πράγμα, πήρες την ίδια απάντηση από τους 9 στους 10. Το να προσπαθείς να απαντήσεις σε όλους για Ελλαδιστάν και ιστορίες είναι τελείως άκυρο. Έτσι είναι το δέχεσαι ή όχι δεν αλλάζει. NOBODY FUCKING CARES είναι η πραγματικότητα, και για τους ελάχιστους γραφικούς που λένε για δημόσιο, 3ετιες και ιστοριες για να τους καλύψεις και αυτούς απλά δήλωσε ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ που δηλώνει η μισή Ελλάδα και τελείωσε η υπόθεση. Αλλιώς βρες μια δουλειά που υπάρχει στον ΕΦΚΑ να ξεμπερδεύεις. Ελεος δηλαδή, το εξαντλήσαμε πάει τελείωσε. Παρασκευιατικο.. Βρες τρόπους να δίνεις ΥΠΕΡΑΞΙΑ στην επιχείρηση και να είσαι σίγουρος ότι μόνο έτσι θα βγάλεις κάνα φράγκο. Αν περιμένεις με τις γελοίες 3ετιες άστα να πάνε στο διάολο… Επεξ/σία 21 Φεβρουαρίου από polaki 12
atrwtos Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 38 λεπτά πριν, polaki είπε Brother, τί ακριβώς προσπαθείς να πετύχεις απτο post σου για να καταλάβω; Ρωτησες ένα πράγμα, πήρες την ίδια απάντηση από τους 9 στους 10. Το να προσπαθείς να απαντήσεις σε όλους για Ελλαδιστάν και ιστορίες είναι τελείως άκυρο. Έτσι είναι το δέχεσαι ή όχι δεν αλλάζει. NOBODY FUCKING CARES είναι η πραγματικότητα, και για τους ελάχιστους γραφικούς που λένε για δημόσιο, 3ετιες και ιστοριες για να τους καλύψεις και αυτούς απλά δήλωσε ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ που δηλώνει η μισή Ελλάδα και τελείωσε η υπόθεση. Αλλιώς βρες μια δουλειά που υπάρχει στον ΕΦΚΑ να ξεμπερδεύεις. Ελεος δηλαδή, το εξαντλήσαμε πάει τελείωσε. Παρασκευιατικο.. Βρες τρόπους να δίνεις ΥΠΕΡΑΞΙΑ στην επιχείρηση και να είσαι σίγουρος ότι μόνο έτσι θα βγάλεις κάνα φράγκο. Αν περιμένεις με τις γελοίες 3ετιες άστα να πάνε στο διάολο… Τι προσπαθώ να πετυχώ; Δεν κατάλαβες; ξαναδιάβασε. Καμία ίδια απάντηση. Και στη τελική δεν σε υποχρεωσε κανένας να απαντήσεις και άλωστε δεν έχει τελειώσει ακόμα την άλλη εβδομαδα περιμένω απάντηση και εκεί θα φανεί αν έκανα τζαμπα κόπο , χρόνο κτλ. Μην μου αγχώνεσαι θα απαντήσω. Επειδή κάποιοι τα παρατάνε όπως μάλλον εσύ δεν είμαστε όλοι το ίδιο. Περίμενε απάντηση σε φόρουμ είμαστε μην ξεχνιέσαι.
mariosnik_ Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου Ο μόνος τρόπος να διορθωθεί το είδος της εργασίας σου στα μητρώα του ΕΦΚΑ, είναι να το πράξει ο εργοδότης. Αν δεν θέλει, δεν πρόκειται να αλλάξει. Έχουν προκύψει και σε πολλούς άλλους αυτά τα ζητήματα, για κάποιον λόγο οι εργοδότες δηλώνουν ότι να ναι, αν ζητήσεις διόρθωση παραπέμπουν σε λογιστή και λένε όλο περίμενε και περίμενε χωρίς να το διορθώνουν ποτε. Αν σε ενδιαφέρει το δημόσιο, εκεί σε περιπτωση που αλλά έκανες και άλλα ζητάει η θέση, καταθέτεις υπεύθυνη δήλωση που αναφέρεις το σωστό αντικείμενο της εργασίας σου. Για το εξωτερικό δεν ασχολούνται με τον ΕΦΚΑ, δουλεύουν με βάση συστατικές και επικοινωνία με τις παλιές εταιρείες. Μάλιστα αν μιλάμε για πολυεθνική, συνεργάζονται με ειδικά γραφεία δικηγόρων που έχουν κονε με την χώρα προέλευσης του εργαζόμενου και επικοινωνούν αυτοί με τις εταιρείες στα ελληνικά και μαθαίνουν τα πάντα. Για τις ντόπιες εταιρείες εντός Ελλάδας, υπάρχει μια μικρή πιθανότητα μόνο να ασχοληθουν και να κολλήσει η διαδικασία ανάλογα την ευθύνη της θέσης, αλλά κι αυτά τα ξεδιαλύνει όλα ο εργοδότης μέσω επικοινωνίας με την προηγούμενη εταιρεία.
Giannis77i Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) Για να συνοψίσουμε Εάν ήσουν πχ λογιστής και χρειάζονται τα ένσημα σου ώστε με την προϋπηρεσία να ανέβεις τάξη (σαν λογιστής) είναι δεκτό να ζητήσεις αντίστοιχη ειδικότητα. Ανοικεις σε κάποιο συγκεκριμένο κλάδο που θες ένσημα συγκεκριμένα ως αποδεδειγμένη προϋπηρεσία? Επιπλέον αναφέρεις για δημόσιο το οποίο μάλλον σημαίνει ΑΣΕΠ αν δεν κάνω λάθος. Έως σήμερα έχεις ξεκαθαρίσει τι ειδικότητα θες έτσι ώστε να μπορείς στο μέλλον να μπεις στο δημόσιο? Τι ειδικότητα θα ήταν η ιδανική για εσένα? Τι ειδικότητες και προϋπηρεσία ζητούν στο δημόσιο στις θέσεις που σε ενδιαφέρουν? Τι πτυχίο έχεις ώστε να συνάδει με της ειδικότητας σου ώστε να μπορείς να πάρεις περισσότερα μόρια λόγω προϋπηρεσίας ? Μπορείς να μας απαντήσεις στα παραπάνω? Επίσης σκέφτεσαι να κάνεις κάποιο μεταπτυχιακό στο μέλλον έτσι ώστε να έχεις περισσότερα μόρια? Ξένες γλώσσες και πιστοποιήσεις διάφορες άλλες υπάρχουν? Sorry που ρωτάω όλα τα παραπάνω αλλά στον ΑΣΕΠ ζητάνε διάφορα τέτοια. Επιπλέον έχεις σκεφτεί την εξέλιξη της καριέρας σου? Μέχρι που θες να φτάσεις? Τι σχεδιάζεις για το μέλλον σου πάνω στον τομέα που σε ενδιαφέρει? Ο ιδιωτικός τομέας σε ενδιαφέρει ή το δημόσιο? Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου από Giannis77i 2
polaki Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 33 minutes ago, atrwtos said: Τι προσπαθώ να πετυχώ; Δεν κατάλαβες; ξαναδιάβασε. Καμία ίδια απάντηση. Και στη τελική δεν σε υποχρεωσε κανένας να απαντήσεις και άλωστε δεν έχει τελειώσει ακόμα την άλλη εβδομαδα περιμένω απάντηση και εκεί θα φανεί αν έκανα τζαμπα κόπο , χρόνο κτλ. Μην μου αγχώνεσαι θα απαντήσω. Επειδή κάποιοι τα παρατάνε όπως μάλλον εσύ δεν είμαστε όλοι το ίδιο. Περίμενε απάντηση σε φόρουμ είμαστε μην ξεχνιέσαι. Τί απάντηση περιμένεις; Η θέση που έχεις ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ στον εφκα, πως να το κάνουμε δηλαδή. Την άποψη μου την είπα, και ως εργοδότης μάλιστα. Υπάλληλος γραφείου είναι η θέση που σε εξυπηρετεί καλύτερα, θα πρότεινα πάρε το deal. Εδώ θα είμαι δε θα χαθώ. Περιμένω να δω ως τί θα δηλωθείς.
dbrillis Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 43 λεπτά πριν, mariosnik_ είπε Για το εξωτερικό δεν ασχολούνται με τον ΕΦΚΑ, δουλεύουν με βάση συστατικές και επικοινωνία με τις παλιές εταιρείες. Μάλιστα αν μιλάμε για πολυεθνική, συνεργάζονται με ειδικά γραφεία δικηγόρων που έχουν κονε με την χώρα προέλευσης του εργαζόμενου και επικοινωνούν αυτοί με τις εταιρείες στα ελληνικά και μαθαίνουν τα πάντα. Αν δεν ζουσα στο εξωτερικό και δεν ειχα περάσει τα "background checks" (δωσε βάση στα εισαγωγικά) θα πιστεύα οτι ξέρεις για τι μιλας. Γελασα ομως με το "έχουν κονε". --------------------------------------- Εχει απαντήσει ο @polaki σε όλα. Τέλος. 👆👆👆👆👆👆👆👆👆👆👆 ---------------------------------------- @ts αν καταφέρεις και το φτιάξεις στον ΕΦΚΑ σε παρακαλώ να εισαι συγκεκριμένος και να βάλουν Διαχειριστής e-shop και σε παρένθεση την πλατφόρμα του e-shop. Ο μόνος λογος που μπηκα να απαντήσω ειναι οτι δεν μπορούσα να βλέπω τα ενσυμα στο αρχικό ποστ. Η λέξη ειναι ένσημα, ισως για αυτο έχεις αργήσει να βγάλεις άκρη. 3 5
Alexaras1991 Δημοσ. Σάββατο στις 01:18 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 01:18 πμ Κι εγώ διαχειριστής eshop είμαι αλλά με έχουν δηλωμένο σαν υπάλληλος γραφείου που πιστεύω ότι ταιριάζει γιατί σε γραφείο δουλεύω έτσι κι αλλιώς. Ένας τίτλος είναι μόνο, γιατί να σε απασχολεί;
Mhlogiatros Δημοσ. Σάββατο στις 01:24 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 01:24 πμ Του προσβάλλει την επιστήμη του 1 2
mariosnik_ Δημοσ. Σάββατο στις 07:23 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 07:23 πμ 6 ώρες πριν, dbrillis είπε Αν δεν ζουσα στο εξωτερικό και δεν ειχα περάσει τα "background checks" (δωσε βάση στα εισαγωγικά) θα πιστεύα οτι ξέρεις για τι μιλας. Γελασα ομως με το "έχουν κονε". --------------------------------------- Εχει απαντήσει ο @polaki σε όλα. Τέλος. 👆👆👆👆👆👆👆👆👆👆👆 ---------------------------------------- @ts αν καταφέρεις και το φτιάξεις στον ΕΦΚΑ σε παρακαλώ να εισαι συγκεκριμένος και να βάλουν Διαχειριστής e-shop και σε παρένθεση την πλατφόρμα του e-shop. Ο μόνος λογος που μπηκα να απαντήσω ειναι οτι δεν μπορούσα να βλέπω τα ενσυμα στο αρχικό ποστ. Η λέξη ειναι ένσημα, ισως για αυτο έχεις αργήσει να βγάλεις άκρη. Δεν ξέρω τι έχεις περάσει στο εξωτερικό. Έχουν κονε, σχήμα λόγου, έχουν συνεργάτη Έλληνα (λογιστή, δικηγόρο, άλλον επαγγελματία ανάλογα το επάγγελμα) με πρόσβαση στα μητρώα του ΕΦΚΑ και σε βάσεις δεδομένων που μπορούν να δουν και να ελέγξουν διαφορα. Αυτά για σοβαρές θέσεις, όχι για χαμαλοδουλειες. Σιγά μην κάθεται η κάθε εταιρεία ξένης χώρας να ζητάει χαρτιά με επικυρωμενες μεταφράσεις από ένσημα ταμείων της χώρας προέλευσης του καθενός υποψηφίου η νεοπροσληφθεντα εργαζόμενου. 1
mechpanos Δημοσ. Σάββατο στις 09:16 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 09:16 πμ (επεξεργασμένο) 16 ώρες πριν, atrwtos είπε Διευθυντής καταστήματος O διευθυντής καταστήματος ξέρεις πώς είναι καταχωρημένος;;; ΠΑΝΤΩΣ εκτός από τον κωδικό του ΕΦΚΑ υπάρχει και η ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ στην πρόσληψη, εμείς πχ έχουμε δηλωμένους όλους τους εργάτες και σαν βοηθούς χειριστές κλαρκ (πχ αποθηκάριος - οδηγός χειριστή κλαρκ, οδηγός - βοηθός χειριστή κλαρκ και πάει λέγοντας) έτσι 1ον μπορούν να χρησιμοποιήσουν όλοι το μικρό κλαρκ στην θέση εργασία τους για κάποια μικρομετακίνηση χωρίς τον φόβο να έρθει εκείνη την ώρα η επιθεώρηση και να πέσει καμπάνα, 2ον μπορούν όλοι όταν συμπληρώσουν την απαραίτητη προϋπηρεσία, να πάνε και να βγάλουμε κανονικό δίπλωμα χειριστή κλαρκ. Άρα μπορεί κάλλιστα η λογίστρια να σε δηλώσει "πωλητής - υπεύθυνος διαχείρισης eshop" στην περιγραφή της πρόσληψης. Επεξ/σία Σάββατο στις 09:53 πμ από mechpanos
polaki Δημοσ. Σάββατο στις 09:45 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 09:45 πμ 28 minutes ago, mechpanos said: O διευθυντής καταστήματος ξέρεις πώς είναι καταχωρημένος;;; ΠΑΝΤΩΣ εκτός από τον κωδικό του ΕΦΚΑ υπάρχει και η ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ στην πρόσληψη, εμείς πχ έχουμε δηλωμένους όλους τους εργάτες και σαν βοηθούς χειριστές κλαρκ (πχ αποθηκάριος - οδηγός χειριστή κλαρκ, οδηγός - βοηθός χειριστή κλαρκ και πάει λέγοντας) έτσι 1ον μπορούν να χρησιμοποιήσουν όλοι το μικρό κλαρκ στην θέση εργασία τους για κάποια μικρομετακίνηση χωρίς τον φόβο να έρθει εκείνη την ώρα η επιθεώρηση και να πέσει καμπάνα, 2ον μπορούν όλοι όταν συμπληρώσουν την απαραίτητη προϋπηρεσία, να πάνε και να βγάλουμε κανονικό δίπλωμα χειριστή κλαρκ. Άρα μπορεί κάλλιστα η λογίστρια να σε δηλώσει "πωλητής - υπεύθυνος διαχείρισης eshop" στην περιγραφή της πρόσληψης. Καλημέρα δεν ανέφερα εγώ το «διευθυντής καταστήματος», αν μπορείς διόρθωσε το quote! 😀 1
mechpanos Δημοσ. Σάββατο στις 09:53 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 09:53 πμ 8 λεπτά πριν, polaki είπε Καλημέρα δεν ανέφερα εγώ το «διευθυντής καταστήματος», αν μπορείς διόρθωσε το quote! 😀 fixed! Έκανα quote μέσα από το quote αρχικά...χα χα χα χα χα!!! 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα