gokuthelegend Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, Morosana είπε Ποιος φτιάχνει βιογραφικό βάση τίτλου εφκα; 😛 Στο βιογραφικό δεν χρειάζεται να αναφέρεις τέτοια πληροφορία. Αλλά αν αναζητάς εργασία σε δημόσιες υπηρεσίες όπως μέσω ΑΣΕΠ, ΕΣΠΑ ή ότι άλλο, ζητάνε να δουν πως έχεις δηλωθεί στον ΕΦΚΑ. Δηλαδή σε ότι έχει να κάνει με το δημόσιο. Στον ιδιωτικό τομέα δεν έχω δει να το ζητάνε. Κάποιος αν μαζέψει προϋπηρεσία μπορεί να τον ενδιαφέρει να μπει στο δημόσιο για την μονιμότητα που προσφέρει. Επεξ/σία 21 Φεβρουαρίου από gokuthelegend 1
polaki Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 9 minutes ago, SagoniasSlutRos said: Μετραει σε αλλες περιπτωσεις ομως. Προσφατα εκανα μια αιτηση για ΕΣΠΑ και ηθελε να φαινεται προυπηρεσια μεσω ενσημων στο εφκα. Οσον αφορα τον topic starter, ζητησε να σε βαλει ως προγραμματιστη. Συγγνώμη, αλλά τί προγραμματιστή? Γιατί όχι γιατρό; Μου θυμίζει λίγο την ταινία των 90s.. 7
SagoniasSlutRos Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2 λεπτά πριν, polaki είπε Συγγνώμη, αλλά τί προγραμματιστή? Γιατί όχι γιατρό; Προφανως θελει κατι οσο πιο κοντα στο αντικειμενο. Προφανως και δεν ειναι προγραμματιστης καποιος που αλλαζει τιμες σε eshop, βαζει-βγαζει προιοντα και περιγραφες κλπ. Και μενα προγραμματιστη με εχουν δηλωμενο και με το ζορι γραφω το HelloWorld. Στην τελικη ας ψαξει να βρει ως τι θελει να δηλωθει και να το ζητησει στον λογιστη. 2
Morosana Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 20 λεπτά πριν, gokuthelegend είπε Στο βιογραφικό δεν χρειάζεται να αναφέρεις τέτοια πληροφορία. Αλλά αν αναζητάς εργασία σε δημόσιες υπηρεσίες όπως μέσω ΑΣΕΠ, ΕΣΠΑ ή ότι άλλο, ζητάνε να δουν πως έχεις δηλωθεί στον ΕΦΚΑ. Φαντάζομαι proven experience θα ισχύει περισσότερο για εξειδικευμένες θέσεις γιατρός δάσκαλος ηλεκτρολόγος κτλ Δεν μπορεί για το κάθε job description να υπάρχει και σχετικος ΚΑΔ Τώρα αν δεις καμιά προκήρυξη για γεωπόνο με εξειδίκευση στα αφρικανικά παχύφυτα κατά πάσα πιθανότητα είναι φωτογραφικός 1
polaki Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 42 minutes ago, SagoniasSlutRos said: Προφανως θελει κατι οσο πιο κοντα στο αντικειμενο. Προφανως και δεν ειναι προγραμματιστης καποιος που αλλαζει τιμες σε eshop, βαζει-βγαζει προιοντα και περιγραφες κλπ. Και μενα προγραμματιστη με εχουν δηλωμενο και με το ζορι γραφω το HelloWorld. Στην τελικη ας ψαξει να βρει ως τι θελει να δηλωθει και να το ζητησει στον λογιστη. Εγω κατάλαβα αλλα πιο πολύ ήθελα να γράψω κάτι για να συνοδέψω την εικόνα καθώς ήταν το πρώτο που μου ήρθε στο μυαλό 😂 2 2
gokuthelegend Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 45 λεπτά πριν, Morosana είπε Φαντάζομαι proven experience θα ισχύει περισσότερο για εξειδικευμένες θέσεις γιατρός δάσκαλος ηλεκτρολόγος κτλ Δεν μπορεί για το κάθε job description να υπάρχει και σχετικος ΚΑΔ Τώρα αν δεις καμιά προκήρυξη για γεωπόνο με εξειδίκευση στα αφρικανικά παχύφυτα κατά πάσα πιθανότητα είναι φωτογραφικός Σίγουρα ναι. Εγώ μπορεί να δηλώνω Δίκτυα και το μόνο που να έχω κάνει είναι να συνδέω υπολογιστές σε υπάρχων wi-fi. Μπορεί να μην ξέρω ούτε να παραμετροποιώ routers, switches, ούτε ξέρω να στήνω δίκτυα, ούτε τίποτα. Σίγουρα κοιτάνε και την πραγματική προϋπηρεσία. Αλλά μέχρι να φτάσεις σε αυτό το σημείο, θέλουν εξαρχής να έχεις δηλώσει και τα ένσημά σου στο ΕΦΚΑ μαζί με το τι ειδικότητα σε έχουν δηλώσει. Μετά γίνεται ξεκαθάρισμα για το ποιοι ξέρουν πραγματικά την δουλειά τους και ποιοι όχι. Νομίζω υπάρχει και στάδιο συνέντευξης. Μιλάμε για να μονιμοποιηθείς σε θέση στο Δημόσιο. Επεξ/σία 21 Φεβρουαρίου από gokuthelegend 1
atrwtos Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 7 ώρες πριν, polaki είπε Αρκετά επαγγέλματα είναι περιγραφικά (διαχειριστής eshop) και δεν υπάρχουν σαν τίτλοι όπως το λες ώστε να δηλωθείς έτσι. Το κλασικό που μπαίνουν όλα μέσα χύμα είναι το «υπάλληλος γραφείου» που είναι αρκετά vague. Στην Ελλάδα όμως όλοι μας γνωρίζουμε το πόσο vague είναι αυτή η θέση οπότε μέσω συνέντευξης καταλαβαίνουμε κανονικότατα αν κάποιος έχει εμπειρία για τη θέση ή όχι. Στα λέω απτην πλευρά του εργοδότη. Αν προτιμάς το «υπάλληλος γραφείου» απτο «πωλητής» μπορείς να πεις να δηλωθείς έτσι. Πέραν όμως της τυχόν προϋπηρεσίας ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ που γράφεις, δεν παίζει κάποιο άλλο ρόλο. ναι έτσι μου είπανε και μενα... και ότι είναι τυπικό μην ανησυχείς κτλ... ε αφου είναι τυπικό βάλτε ένα Διευθυντής καταστήματος και τέλος.. έτσι όλα καλά..την καθαριστρια να την βάλουμε social media manager κτλ. που κολάς τώρα θα μου πεις...κολάω στην απόδειξη των αρμοδιοτήτων μου σχετικά με το επάγγελμα τελείως άλλη δουλεια κάνει ένας πωλητής (γιατί ήμουν και ξέρω) και εντελώς άλλη δουλειά κάνει ένας διαχειριστής e-shop και αν δεν υπάρχει σαν επάγγελμα να το βάλουν δεν το ξέρουμε ακόμα το ψάχνω και θα δώσω απάντηση μείνε συντονισμένος-η. 7 ώρες πριν, Dinos1973 είπε Μάλλον δεν έχετε ξαναδουλέψει. Δεν πρόκειται να ασχοληθεί κανένας σε μελλοντική δουλειά εάν είμασταν εγγεγραμμένοι στο εφκα και με ποιον ιδιότητα! Καλά μάντεψες δεν έχω ξαναδουλέψει πρώτη φορά σαν Διαχειριστής eshop... νομίζεις! καταρχάς νοιάζει τους επόμενους εργοδότες αν κάποιος ζητήσει χαρτιά κτλ. πως θα το αποδείξεις;;; τώρα θα μου πεις δεν θα ασχοληθούν θα φανεί μέσα στη δουλειά κτλ. ναι οκ... αλλά 3ετιες? τι γίνετε με ενσυμα? αν πας εξωτερικό που παίζει (γιατί αν δεν πήγαινα δεν θα ασχολιόμουν καν) θα σου ζητήσουν την προϋπηρεσία και θα δουν πωλητής ή υπάλληλος γραφείο, προγραμματιστής που δεν έχουν καμία σχέση με αυτό που κάνουμε τι γίνετε τότε; θα μου πεις έλα τώρα λεπτομέρειες; 7 ώρες πριν, DrLo είπε 1. Στο υπόλοιπο της ζωής σου, αν προσθέσεις το χρόνο που θα αχοληθούν όλοι οι άλλοι με το τι γράφουν να ένσημά σου, δε θα βγάλεις ούτε το 50% του χρόνου που σπατάλησες για να γράψεις το post αυτό 2. Προσωπικά, θεωρώ πολύ καλύτερο προσόν εμπειρία "πωλητής" (έστω και στα χαρτιά που δε θα απασχολήσει κανέναν) από το "διαχειριστής e-shop" αυτό μονο σαν αστείο μπορώ να το εκλάβω. Για να μην τα ξαναγράφω διάβασε τις απαντήσεις που έδωσα παραπάνω για να καταλάβεις το γιατί. Ξέρω Ελλάδισταν δεν θα βρω άκρη κτλ. αλλά το ψάχνω θα ενημερώσω στο τέλος και γω με αυτα που ακούω όχι μόνο εδω μέσα και έξω δε βλέπω φως αλλά βλέπουμε. 5 ώρες πριν, poulinos είπε εχεις δει να σε δηλωνουν ως πχ social media manager? datacenter operator? και αλλα τοσα. Όχι.. είναι η πρώτη φορά που πιάνω δουλεια σε αυτό το κομμάτι.. δηλωμένο με έχουν σαν πωλητής καταστημάτων. 5 ώρες πριν, sphinxgr είπε Αθώο μου παιδί με τι ασχολείσαι!!!! Τα έχεις λίγο περίεργα στο μυαλό σού. Συνοπτικά δεν μετράει σε μια δουλειά τι πτυχίο έχεις, πως σε έχουν δηλωμένο στο Εργάνη ή πως ονομαζόταν η δουλειά που έκανες. Σημασία έχει το πόσο ωραίο βιογραφικό έχεις για να σε καλέσουν σε συνέντευξη και έπειτα τι ξέρεις, πόσο ευχάριστα δουλεύουν οι άλλοι μαζί σου και φυσικά οι γνωριμίες που έχεις, γιατί ολοι επιλέγουμε πρώτα γνωστούς ή γνώριμους, γνωστών. Αν απο κει κ πέρα θες για τους λόγους σου άλλη ειδικότητα (ΠΟΥ ΚΑΝΕΝΑ ΡΟΛΟ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ), πήγαινε σε ένα λογιστή, πλήρωσε τον να σου δώσει μια λίστα με όλες τις ειδικότητες να επιλέξεις αυτή που θες αφου ειναι συνεννοήσιμος ο εργοδοτης σου. Μάλιστα.. ε ναι μωρε ποιος κάθετε τώρα να ασχοληθεί με λεπτομέρειες..πληρώνεσαι;; έχεις δουλειά; πες και ένα ευχαριστώ...(τι ακούω, τι βλέπω μάλλον) έχω 4 ώρες πριν, sphinxgr είπε Για την τυπική ονομασία που γράφει ο ΕΦΚΑ μιλάω. Όταν σε πάρουν σε συνέντευξη , που αυτός είναι ο κύριος στόχος - να σε πάρουν σε συνέντευξη, τότε τους εξηγείς με λόγια τι έκανες. Το τι γράφει ο ΕΦΚΑ καμία ουσία απολύτως δεν έχει. Εγω πχ κάνω 20+ χρόνια 2η δουλειά ως καθηγητής. Ένσημα μου βάζουν ως υπάλληλο γραφείου (αν μου βαζουν). Τι σημαίνει? Ότι θα πάω σε συνέντευξη κ θα μου ζητήσουν τα ένσημα για να διαπιστώσουν αν έχω εργαστεί σε αυτή τη θέση όντως διδάσκω?!!!! Όχι φυσικα! φυσικά και όχι έχεις ένα point εδώ γιατί θα σε βάλουν στην δουλειά πρώτα και μετά θα δουν και θα πουν ναι είναι όντως καθηγητης... γιατί θα μου πεις αν γινόταν το αντίθετο δεν θα με παίρνανε..σωστα.. αλλά είναι λογικό (στην Ελλάδα εισαι θα μου πεις ξέρω) άλλα να κάνεις και άλλα να λένε τα χαρτια ...ε αφου είναι τυπικά κτλ. βάλε ένα πυρινικός φυσικός αν διδάσκεις φυσική..τι ;;; κοντά είναι.. τα αυτονόητα στο Ελλάδα μας φαίνονται παράξενα. διάβασε τις απαντήσεις που έδωσα παραπάνω για να καταλάβεις το γιατί. 4 ώρες πριν, jimmy213 είπε Ίσως "411300 | Χειριστές μηχανών εισαγωγής δεδομένων" ? https://www.e-forologia.gr/attachments/anthi_2016/dn_eid.txt τι να σου πω αν δεν υπάρχει καθόλου το Διαχειριστής eshop μάλλον ποιο κοντά σε αυτό που κάνω μου φαίνεται ..αλλά και πάλι δεν κάνω μόνο αυτό. 4 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε Μετραει σε αλλες περιπτωσεις ομως. Προσφατα εκανα μια αιτηση για ΕΣΠΑ και ηθελε να φαινεται προυπηρεσια μεσω ενσημων στο εφκα. Οσον αφορα τον topic starter, ζητησε να σε βαλει ως προγραμματιστη. ψιλοάκυρο μου φαίνετε αλλά για να πάρεις μια ιδέα δες εδώ 1
DrLo Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 7 λεπτά πριν, atrwtos είπε Για να μην τα ξαναγράφω διάβασε τις απαντήσεις που έδωσα παραπάνω για να καταλάβεις το γιατί. Ξέρω Ελλάδισταν δεν θα βρω άκρη κτλ. αλλά το ψάχνω θα ενημερώσω στο τέλος και γω με αυτα που ακούω όχι μόνο εδω μέσα και έξω δε βλέπω φως αλλά βλέπουμε. Μικρέ, επειδή κάποιοι από εμάς έχουν τύχει να έχουν δουλέψει και έξω από το ελάχιστον , αν νομίζεις ότι θα δείξεις έξω σε κάποιον τα ένσημα του ΕΦΚΑ ως προσόν καταλληλότητας για μια δουλειά, ετοιμάσου για εκπλήξεις. 12 1
atrwtos Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 1 λεπτό πριν, DrLo είπε Μικρέ, επειδή κάποιοι από εμάς έχουν τύχει να έχουν δουλέψει και έξω από το ελάχιστον , αν νομίζεις ότι θα δείξεις έξω σε κάποιον τα ένσημα του ΕΦΚΑ ως προσόν καταλληλότητας για μια δουλειά, ετοιμάσου για εκπλήξεις. Καλά να αυτό το ξέρω και γω αλλά τουλάχιστον, τουλάχιστον βάλτε το επάγγελμα μην βλέπουν ότι ναι
DrLo Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, atrwtos είπε τι να σου πω αν δεν υπάρχει καθόλου το Διαχειριστής eshop μάλλον ποιο κοντά σε αυτό που κάνω μου φαίνεται ..αλλά και πάλι δεν κάνω μόνο αυτό. Να σου δώσω το τηλεφωνο της Κεραμεως να φτιάξουν μια περιγραφή κατά παραγγελία, "της ώρας"; Μια χαρά είναι το υπάλληλος γραφείου. Επεξ/σία 21 Φεβρουαρίου από DrLo 1 1 1
atrwtos Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου Μόλις τώρα, DrLo είπε Να σου δώσω το τηλεφωνο της Κεραμεως να φτιάξουν μια περιγραφή κατά παραγγελία, "της ώρας"; Μέχρι εκει θα το φτάσω 😅
militarist Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου Οτι ναναι . Χεσμένοι το έχουν το εφκα στο εξωτερικό και το τι λέει . Εισαι λίγο μπερδεμένος μου φαίνεται . 5
atrwtos Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2 λεπτά πριν, militarist είπε Οτι ναναι . Χεσμένοι το έχουν το εφκα στο εξωτερικό και το τι λέει . Εισαι λίγο μπερδεμένος μου φαίνεται . Καθόλου μπερδεμένος ... το σύστημα είναι μπερδεμένο (μάλλον μας βγάζει μπερδεμένους)
kostasbm Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου αν σε ονόμαζαν διευθυντή ταξινόμησης αποθήκης η κάτι σχετικό,μολις θα πήγαινες στην επόμενη δουλειά και θα διάβαζαν το τίτλο θα έπαιρνες τη δουλειά ????... εκτός αν σκεπτεσαι ότι με το σωστό τίτλο θα κόλλαγες ένσημο λίγο καλύτερο από το υπάλληλος γραφείου.........ΙΚΑ ΤΕΑΜ οι περισσότεροι κολλάμε....εκτός αν κανεις μη υγιεινό επάγγελμα
atrwtos Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 4 λεπτά πριν, kostasbm είπε αν σε ονόμαζαν διευθυντή ταξινόμησης αποθήκης η κάτι σχετικό,μολις θα πήγαινες στην επόμενη δουλειά και θα διάβαζαν το τίτλο θα έπαιρνες τη δουλειά ????... Αυτό το αναφέρω παραπάνω σαν παραδειγμα ..εδωσα απάντηση εκει με τον καθηγητη τσέκαρε 4 λεπτά πριν, kostasbm είπε εκτός αν σκεπτεσαι ότι με το σωστό τίτλο θα κόλλαγες ένσημο λίγο καλύτερο από το υπάλληλος γραφείου.........ΙΚΑ ΤΕΑΜ οι περισσότεροι κολλάμε....εκτός αν κανεις μη υγιεινό επάγγελμα Απλά να υπάρχει ο σωστός τίτλος δεν καταλαβαίνω που είναι το πρόβλημα τα αυτονόητα να τα βλέπουμε σαν προβλήματα ..εντάξει οκ μπορεί να μην σας νοιάζει τι θα αναφέρουν τα χαρτιά επίσημα δηλ. κτλ. Εμένα με νοιάζει.. και εξηγώ παραπάνω τους λόγους
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα