poulinos Δημοσ. Κυριακή στις 01:05 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 01:05 πμ On 21/02/2025 at 17:00, atrwtos said: Όχι.. είναι η πρώτη φορά που πιάνω δουλεια σε αυτό το κομμάτι.. δηλωμένο με έχουν σαν πωλητής καταστημάτων. γενικως μπορεις να δεις τι υπαρχει παραπλησιο και να ζητησεις να σε βαλουν σε αυτο.σε καποιες περιπτωσεις οπως η δικη μου ηταν σημαντικο. τι εννοω. δουλευα customer care και με ειχαν ως υπαλληλο γραφειου.μετα ομως εγινα τεχνικος πεδιου και με ειχαν ακομα υπαλληλο γραφειου.αν γινοταν καμια στραβη δεν θα ηταν κανεις καλυμμενος (ουτε εγω ουτε η εταιρεια ) γιατι θα σου ελεγαν τι δουλεια ειχε ο υπαλληλος ΓΡΑΦΕΙΟΥ να ειναι εξω στο δρομο.οποτε ζητησαμε και αλλαξαμε ειδικοτητα για ευνοητους λογους.επειδη ομως δεν υπαρχουν καποιες ειδικοτητες οπως ειπα (field technicial, datacenter operator κτλ) εκει μπορει να σε βαλουν τεχνικο H/Y , τεχνικό δικτυων. στο δημοσιο οκ μπορει να ειναι λιγο θεμα αλλα σε ιδιωτικη εταιρεια ουτε καν. το τι εχεις κανει θα φανει κατευθειαν στο interview ασχετως αν φαινεται πχ υπαλληλος γραφειου. υπαλληλος γραφειου μπορει να ειναι ενας που δουλευει γραμματεια και δεν κανει τιποτα αλλα υπαλληλος γραφειου μπορει να ειναι και ενας που παραμετροποιει δικτυα και εχει ccna,ccnp,ccie. το τι ξερει θα φανει. τον δευτερο θα μπορουσαν να τον δηλωσουν και τεχνικο δικτυων αλλα ουτε αυτο λεει κατι.ειναι πολυ γενικο. τεχνικος δικτυων μπορει να σημαινει πολλα. 1
militarist Δημοσ. Κυριακή στις 10:28 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 10:28 πμ Αφού το παιδί το είπε θέλει να πάει εξωτερικό , εκεί που κοιτάνε τι λέει το εφκα και πάει για CEO και το χρειάζεται 🤣😆
atrwtos Δημοσ. Κυριακή στις 02:20 μμ Μέλος Δημοσ. Κυριακή στις 02:20 μμ Στις 21/2/2025 στις 11:54 ΜΜ, Giannis77i είπε Για να συνοψίσουμε Εάν ήσουν πχ λογιστής και χρειάζονται τα ένσημα σου ώστε με την προϋπηρεσία να ανέβεις τάξη (σαν λογιστής) είναι δεκτό να ζητήσεις αντίστοιχη ειδικότητα. Ανοικεις σε κάποιο συγκεκριμένο κλάδο που θες ένσημα συγκεκριμένα ως αποδεδειγμένη προϋπηρεσία? Επιπλέον αναφέρεις για δημόσιο το οποίο μάλλον σημαίνει ΑΣΕΠ αν δεν κάνω λάθος. Έως σήμερα έχεις ξεκαθαρίσει τι ειδικότητα θες έτσι ώστε να μπορείς στο μέλλον να μπεις στο δημόσιο? Τι ειδικότητα θα ήταν η ιδανική για εσένα? Τι ειδικότητες και προϋπηρεσία ζητούν στο δημόσιο στις θέσεις που σε ενδιαφέρουν? Τι πτυχίο έχεις ώστε να συνάδει με της ειδικότητας σου ώστε να μπορείς να πάρεις περισσότερα μόρια λόγω προϋπηρεσίας ? Μπορείς να μας απαντήσεις στα παραπάνω? Επίσης σκέφτεσαι να κάνεις κάποιο μεταπτυχιακό στο μέλλον έτσι ώστε να έχεις περισσότερα μόρια? Ξένες γλώσσες και πιστοποιήσεις διάφορες άλλες υπάρχουν? Sorry που ρωτάω όλα τα παραπάνω αλλά στον ΑΣΕΠ ζητάνε διάφορα τέτοια. Επιπλέον έχεις σκεφτεί την εξέλιξη της καριέρας σου? Μέχρι που θες να φτάσεις? Τι σχεδιάζεις για το μέλλον σου πάνω στον τομέα που σε ενδιαφέρει? Ο ιδιωτικός τομέας σε ενδιαφέρει ή το δημόσιο? Να σου στείλω το βιογραφικό μου ποιο εύκολο θα μου είναι... Κοίτα κυρίως κοιτάζω στο εξωτερικό μιας και ήμουν εκεί και γύρισα, αλλά στην περιπτωση που μείνω πάλι εδώ θέλω να έχω ξεκάθαρα τα πράγματα. δηλ. οκ είναι τόσο αδιανόητο να θέλω τα αυτονόητα;;; ... θα μου πεις ..έτσι είναι τα πράγματα στην Ελλάδα χρόνια τώρα και είναι σωστo; Ο δικηγόρος να τον δηλώσουμε σαν Δικαστή κοντά είναι που κολάς;; ..θα μου πεις λεπτομέρειες;;;. Στο εξωτερικό αυτά κοιτάνε όσο και αν σε κάποιους που δεν έχουν πάει τους φαίνεται παράξενο τουλάχιστον με τομεις εξειδίκευσης..και λένε άλλα είναι τα προβλήματα αυτά θα κοιτάξουνε...ε να τα αφήσουμε όλα πουτ@ν@@@ ..και ολα καλά τα αναφέρω και ποιο πάνω αν δεν τα διάβασες θα κατάλαβεις καλύτερα...πάμε και όπου πάει;;; θα ενημερώσω πάντος την άλλη εβδομάδα για το πως θα εξελιχθουν τα πράγματα. Στις 22/2/2025 στις 9:16 ΠΜ, mechpanos είπε O διευθυντής καταστήματος ξέρεις πώς είναι καταχωρημένος;;; ΠΑΝΤΩΣ εκτός από τον κωδικό του ΕΦΚΑ υπάρχει και η ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ στην πρόσληψη, εμείς πχ έχουμε δηλωμένους όλους τους εργάτες και σαν βοηθούς χειριστές κλαρκ (πχ αποθηκάριος - οδηγός χειριστή κλαρκ, οδηγός - βοηθός χειριστή κλαρκ και πάει λέγοντας) έτσι 1ον μπορούν να χρησιμοποιήσουν όλοι το μικρό κλαρκ στην θέση εργασία τους για κάποια μικρομετακίνηση χωρίς τον φόβο να έρθει εκείνη την ώρα η επιθεώρηση και να πέσει καμπάνα, 2ον μπορούν όλοι όταν συμπληρώσουν την απαραίτητη προϋπηρεσία, να πάνε και να βγάλουμε κανονικό δίπλωμα χειριστή κλαρκ. Άρα μπορεί κάλλιστα η λογίστρια να σε δηλώσει "πωλητής - υπεύθυνος διαχείρισης eshop" στην περιγραφή της πρόσληψης. Εμ δεν μπορεί δεν υπάρχει αυτός ο ΚΑΔ ο κωδικός μου λέει.. και ο εργοδότης είναι σύμφωνος σε όλο αυτό... θα ενημερώσω πάντος την άλλη εβδομάδα για το πως θα εξελιχθουν τα πράγματα. Στις 22/2/2025 στις 12:56 ΜΜ, johnnieinlab είπε Πιθανώς να σου κάνουν τα παρακάτω (μ.α.κ. = μη αλλού κατατασσόμενοι) 213900|Πρόσωπα που αναπτύσσουν επαγγελματική δραστηριότητα στον τομέα της πληροφορικής μ.α.κ. 313200|Χειριστές εξοπλισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών Συμφωνώ με τους περισσότερους που γράφουν ότι δεν έχει νόημα και πως όντως κανείς δεν θα ασχοληθεί στον ιδιωτικό τομέα να κοιτάξει την ειδικότητα που είχες δηλωμένη στον ΕΦΚΑ. Θα σε δουν 2-3 μέρες στην δουλειά, αν κάνεις αυτά που ζητούν και αυτά που υπόσχεσαι και τέλος. Επειδή στην εργασία ζητούνται συνεργάτες με ανοιχτό μυαλό, που μπορούν να διαχειριστούν τις συστάσεις των άλλων χωρίς να τις λαμβάνουν ως προσωπική επίθεση, θα συνιστούσα να δώσεις περισσότερη βάση στα λεγόμενα "soft skills" σου και να επικεντρωθείς λιγότερο στον κωδικό ΕΦΚΑ. Αλλά νομίζω ότι έτσι που έχει εξελιχθεί η κουβέντα, μόνο 322710 θα γράφουν Συμφωνώ και διαφωνώ ... όλα πρέπει να γίνονται για να μην υπάρχουν μελλοντικά διάφορα προβλήματα και σε μενα αλλά και στον εργοδότη. 23 ώρες πριν, magicnumbers είπε Νταξει δεν είσαι ηλεκτροσυγκόλλητης δηλωμένος χρυσοχόος,οκ κ πωλητής κ υπάλληλος γραφείου κ ιδιωτικός υπάλληλος όλα σωστά είναι. Ένα γραφείο με δουλειά υπολογιστή χωρίς ειδική γνώση όπως θέλει πχ ο αρχιτέκτονας/μηχανολογος κλπ. 12 ώρες πριν, poulinos είπε γενικως μπορεις να δεις τι υπαρχει παραπλησιο και να ζητησεις να σε βαλουν σε αυτο.σε καποιες περιπτωσεις οπως η δικη μου ηταν σημαντικο. τι εννοω. δουλευα customer care και με ειχαν ως υπαλληλο γραφειου.μετα ομως εγινα τεχνικος πεδιου και με ειχαν ακομα υπαλληλο γραφειου.αν γινοταν καμια στραβη δεν θα ηταν κανεις καλυμμενος (ουτε εγω ουτε η εταιρεια ) γιατι θα σου ελεγαν τι δουλεια ειχε ο υπαλληλος ΓΡΑΦΕΙΟΥ να ειναι εξω στο δρομο.οποτε ζητησαμε και αλλαξαμε ειδικοτητα για ευνοητους λογους.επειδη ομως δεν υπαρχουν καποιες ειδικοτητες οπως ειπα (field technicial, datacenter operator κτλ) εκει μπορει να σε βαλουν τεχνικο H/Y , τεχνικό δικτυων. στο δημοσιο οκ μπορει να ειναι λιγο θεμα αλλα σε ιδιωτικη εταιρεια ουτε καν. το τι εχεις κανει θα φανει κατευθειαν στο interview ασχετως αν φαινεται πχ υπαλληλος γραφειου. υπαλληλος γραφειου μπορει να ειναι ενας που δουλευει γραμματεια και δεν κανει τιποτα αλλα υπαλληλος γραφειου μπορει να ειναι και ενας που παραμετροποιει δικτυα και εχει ccna,ccnp,ccie. το τι ξερει θα φανει. τον δευτερο θα μπορουσαν να τον δηλωσουν και τεχνικο δικτυων αλλα ουτε αυτο λεει κατι.ειναι πολυ γενικο. τεχνικος δικτυων μπορει να σημαινει πολλα. Οι αρμοδιότητες όμως είναι τελείως διαφορετικές με τα επαγγέλματα που μου προτείνει. Έχω επικοινωνήσει με τον ΕΦΚΑ της Αθήνας και της περιοχής μου και μου είπαν ότι αυτό το επάγγελμα "Διαχειριστής e-shop" δεν υπάρχει σαν επάγγελμα καταχωρημένο στο σύστημα και να δηλωθώ σε ότι ποιο κοντινό επάγγελμα υπάρχει, αυτό δηλαδή που μου είπε και η λογίστρια. Καταλαβαίνω ότι τα ασφαλιστικά ταμεία στην Ελλάδα δεν έχουν εξειδικευμένους επαγγελματικούς κωδικούς (ΚΑΔ) για όλες τις σύγχρονες επαγγελματικές δραστηριότητες, όπως η διαχείριση e-shop και έτσι όταν ένα επάγγελμα δεν υπάρχει ως ξεχωριστός κωδικός, οι επιχειρήσεις είναι υποχρεωμένες να επιλέξουν την πλησιέστερη διαθέσιμη κατηγορία αν είναι αυτό σωστό δεν γνωρίζω. Αλλά σίγουρα υπάρχει πολύ μεγάλη διαφορά στις αρμοδιότητες, αλλά μάλλον το ΙΚΑ δεν ενδιαφέρεται για την ακριβή φύση της δουλειάς μου, όσο για την ένταξή μου σε κάποια από τις προεγκεκριμένες κατηγορίες. Αλλά σίγουρα θα υπάρξει πρόβλημα όταν φύγω από την επιχείρηση και πάω σε άλλη επιχείρηση ή ακόμα στο εξωτερικό για να ασκήσω την ίδια δουλειά γιατί θα χρειαστώ κάποια βεβαίωση προϋπηρεσίας ή βεβαίωση αρμοδιοτήτων (αν υπάρχει κάτι τέτοιο) και θα φαίνεται διαφορετικός ο τίτλος στα χαρτιά από αυτόν που πραγματικά εξασκούσα. 3 ώρες πριν, militarist είπε Αφού το παιδί το είπε θέλει να πάει εξωτερικό , εκεί που κοιτάνε τι λέει το εφκα και πάει για CEO και το χρειάζεται 🤣😆 😅 Το περίεργο είναι ότι έπεσες κοντά... Θέλω κάποια χρονάκια βέβαια... Κλασικός Ελληνάρας που θα βγάλει χολή παντού υπάρχουν τελικά.
magicnumbers Δημοσ. Κυριακή στις 02:51 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 02:51 μμ 25 λεπτά πριν, atrwtos είπε Καταλαβαίνω ότι τα ασφαλιστικά ταμεία στην Ελλάδα δεν έχουν εξειδικευμένους επαγγελματικούς κωδικούς (ΚΑΔ) για όλες τις σύγχρονες επαγγελματικές δραστηριότητες Φίλε απτή στιγμή που έχουν καταργηθεί οι ΣΣΕ (συλλογικές συμβάσεις εργασίας) είναι ναχαμε να λέγαμε. Για το κράτος τι είσαι πτυχιούχος ΠΕ τι απόφοιτος λυκείου το ίδιο τους κάνει,κ ας δουλεύεις στο αντικείμενο σου. Ξέρεις πόσες δουλειές έξω είναι πχ εξειδικευμένοι τεχνικοί μηχανικοί κλπ κ είναι με σύμβαση υπαλλήλου; Δηλ ο τεχνικός είναι το ίδιο με τη κοπελίτσα που σηκώνει τα τηλέφωνα. Μισθολογικά φορολογικά για το κράτος είναι. Αλίμονο αν σε δήλωναν ανάλογα στον εφκα επειδή σήμερα κάθεσαι στο γραφείο διαχειριστή eshop κ αύριο στο γραφείο λογιστηρίου. Πληρώνουν εισφορές; Τέλος.
militarist Δημοσ. Κυριακή στις 09:11 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 09:11 μμ 6 ώρες πριν, atrwtos είπε 😅 Το περίεργο είναι ότι έπεσες κοντά... Θέλω κάποια χρονάκια βέβαια... Κλασικός Ελληνάρας που θα βγάλει χολή παντού υπάρχουν τελικά. Ναι κλασικό Ελληναρας σίγουρα….. Απλως εσύ με αυτά που γράφεις καταντάς λίγο γραφικος να πω …. , αφού σου είπαν τόσα άτομα αυτός ο τίτλος δεν υπάρχει , εσύ εκεί …….. Και επειδή σαν CEO είμαι απαραίτητα τα προσόντα του admin σε website που ανεβάζει προϊόντα smh και φυσικά κοιτάνε ΕΦΚΑ 🤦 Τώρα αν πας πάλι σαν admin σε website στο εξωτερικό (που λες ότι ήσουν) δεν νομίζω να σου ζητήσουν εφκα … λέω εγώ τώρα
poulinos Δημοσ. Κυριακή στις 10:55 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 10:55 μμ 8 hours ago, atrwtos said: Οι αρμοδιότητες όμως είναι τελείως διαφορετικές με τα επαγγέλματα που μου προτείνει. Έχω επικοινωνήσει με τον ΕΦΚΑ της Αθήνας και της περιοχής μου και μου είπαν ότι αυτό το επάγγελμα "Διαχειριστής e-shop" δεν υπάρχει σαν επάγγελμα καταχωρημένο στο σύστημα και να δηλωθώ σε ότι ποιο κοντινό επάγγελμα υπάρχει, αυτό δηλαδή που μου είπε και η λογίστρια. Καταλαβαίνω ότι τα ασφαλιστικά ταμεία στην Ελλάδα δεν έχουν εξειδικευμένους επαγγελματικούς κωδικούς (ΚΑΔ) για όλες τις σύγχρονες επαγγελματικές δραστηριότητες, όπως η διαχείριση e-shop και έτσι όταν ένα επάγγελμα δεν υπάρχει ως ξεχωριστός κωδικός, οι επιχειρήσεις είναι υποχρεωμένες να επιλέξουν την πλησιέστερη διαθέσιμη κατηγορία αν είναι αυτό σωστό δεν γνωρίζω. Αλλά σίγουρα υπάρχει πολύ μεγάλη διαφορά στις αρμοδιότητες, αλλά μάλλον το ΙΚΑ δεν ενδιαφέρεται για την ακριβή φύση της δουλειάς μου, όσο για την ένταξή μου σε κάποια από τις προεγκεκριμένες κατηγορίες. Αλλά σίγουρα θα υπάρξει πρόβλημα όταν φύγω από την επιχείρηση και πάω σε άλλη επιχείρηση ή ακόμα στο εξωτερικό για να ασκήσω την ίδια δουλειά γιατί θα χρειαστώ κάποια βεβαίωση προϋπηρεσίας ή βεβαίωση αρμοδιοτήτων (αν υπάρχει κάτι τέτοιο) και θα φαίνεται διαφορετικός ο τίτλος στα χαρτιά από αυτόν που πραγματικά εξασκούσα. A.εφοσον δεν υπαρχει ακριβως αυτο που θες τοτε πρεπει να δηλωθεις σε καποιο παρομοιο.το ποιο θεωρεις εσυ παρομοιο το ποιο το ικα και το ποιο ο εργοδοτης σου ειναι μεγαλη κουβεντα.σε καθε περιπτωση μπορεις να βρεις το πιο σχετικο και να το ζητησεις. το ικα δεν μπορει να ξερει ολα τα επαγγελματα. κανενα προβλημα δεν θα υπαρχει. ειμαι δηλωμενος τεχνικος η/υ γιατι ουτε field υπάρχει ουτε datacenter operator. αν ειναι να αλλαξω δουλεια και να παω ειτε ελλαδα ειτε εξωτερικο αναλυτικα στο βιογραφικο θα γραψω τι εκανα τοσα χρονια.κανεις δεν θα ζητησει απο το ικα χαρτι.επισης αν ζητησεις απο την δουλεια χαρτι δεν θα γραφει το χαρτι οτι ο κυρ κωστας δουλευε πχ υπαλληλος γραφειου αλλα θα υπαρχει μια αναλυτικη καταγραφη τι εχεις κανει.και αυτο θα ζητησεις σαν χαρτι. το να παω εγω πχ και να πω του εργοδοτη δωσε μου ενα χαρτι που να γραφει οτι πχ 10 χρονια ημουν field χωρις τιποτα αλλο αν το παω στον επομενο θα μου πει καλα ρε μεγαλε .ηλιθιος εισαι?εγω τι να καταλαβω με αυτο? οποτε ειτε παρεις χαρτι απο τον εργοδοτη είτε φτιαξεις βιογραφικο θα καταγραψεις αναλυτικα τι ποστο ησουν και τι εργα εχεις κανει κτκ κτλ. κανεις δεν θα σου ζητησει χαρτι απο το ικα οτι δουλευες και αν το ζητησει θα ειναι απλα για να δει οτι δουλευες και δεν εβαλες ψευτικη προυπηρεσια . αν παω στην επομενη δουλεια και δεν εξηγησω τι εχω κανει και τους πω ημουν δηλωμενος ως τεχνικος h/y γιατι ολα τα αλλα δεν υπαρχουν ουτε σε 50 χρονια δεν θα καταλαβουν τι εχω κανει.
tonyz21 Δημοσ. Δευτέρα στις 03:39 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 03:39 μμ Διαβάζω τα σχόλια του TS και απλά εικάζω ότι στο μυαλό του στο κέντρο του ηλιακού μας συστήματος βρίσκεται ο ίδιος. Λογικά του είπε κάποιος συγγενής 60+ ότι πρέπει να κολλάει ένσημα για να έχει προϋπηρεσία και μπλα μπλα τα κλασσικά and he took it personally. Βέβαια το γέλιο που έχω ρίξει με τα σχόλια μου έχει φτιάξει τη μέρα δε θα πω ψέματα 😝 5
poulinos Δημοσ. Δευτέρα στις 04:27 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 04:27 μμ 45 minutes ago, tonyz21 said: Διαβάζω τα σχόλια του TS και απλά εικάζω ότι στο μυαλό του στο κέντρο του ηλιακού μας συστήματος βρίσκεται ο ίδιος. Λογικά του είπε κάποιος συγγενής 60+ ότι πρέπει να κολλάει ένσημα για να έχει προϋπηρεσία και μπλα μπλα τα κλασσικά and he took it personally. Βέβαια το γέλιο που έχω ρίξει με τα σχόλια μου έχει φτιάξει τη μέρα δε θα πω ψέματα 😝 δυστυχως που θα το πω (το λεω γενικα) αλλα πολλες φορες επηρεαζομαστε απο κάτι που μας λεει καποιος ,ειδικα αν δεν εχουμε ιδεα περι αυτου. και βεβαια ολοι ξερουμε οτι παρα πολλα πραγματα στην ζωη μας που ακουμε ειναι της φασης : το ακουσα απο ενα φιλο μου,μου το ειπε η προγιαγια που δουλευε εκει, είμαι μεσα στα πραγματα κτλ. και αυτοι ετσι ειχαν μαθει γιατι παλια δεν υπηρχαν ουτε Forum ουτε google οποτε ολα πηγαιναν ραδιο αρβυλα. οχι οτι στο forum δεν γινονται λαθη αφου ο καθενας θα πει κατι πολλες φορες με βαση την προσωπικη του εμπειρια και οχι οτι δουλευει πανω σε αυτο ή το ξερει λογω οτι το σπουδασε κτλ.
gokuthelegend Δημοσ. Δευτέρα στις 04:50 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 04:50 μμ (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, poulinos είπε οχι οτι στο forum δεν γινονται λαθη αφου ο καθενας θα πει κατι πολλες φορες με βαση την προσωπικη του εμπειρια και οχι οτι δουλευει πανω σε αυτο ή το ξερει λογω οτι το σπουδασε κτλ Εδώ έχεις κάποιο δίκιο αλλά στην σημερινή εποχή που έχουμε το ίντερνετ, ότι πληροφορία βρεις θα μπορούσες να την επιβαιώσεις αν ισχύει ή όχι και από άλλες πηγές. Ενώ παλιά βασιζόσουν μόνο σε ότι σου έλεγαν, το οποίο μπορεί να μεταφερόταν από στόμα σε στόμα οπότε και δεν υπήρχε τρόπος να γίνει κάποιος έλεγχος. Επεξ/σία Δευτέρα στις 04:51 μμ από gokuthelegend
poulinos Δημοσ. Δευτέρα στις 05:07 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 05:07 μμ 15 minutes ago, gokuthelegend said: Εδώ έχεις κάποιο δίκιο αλλά στην σημερινή εποχή που έχουμε το ίντερνετ, ότι πληροφορία βρεις θα μπορούσες να την επιβαιώσεις αν ισχύει ή όχι και από άλλες πηγές. Ενώ παλιά βασιζόσουν μόνο σε ότι σου έλεγαν, το οποίο μπορεί να μεταφερόταν από στόμα σε στόμα οπότε και δεν υπήρχε τρόπος να γίνει κάποιος έλεγχος. σωστα.πλεον στα πιο πολλα θεματα μπορεις να βρεις πολλη πληροφορια για να εισαι σιγουρος εκτος αν ειναι κατι πολυ εξειδικευμενο
atrwtos Δημοσ. Δευτέρα στις 05:37 μμ Μέλος Δημοσ. Δευτέρα στις 05:37 μμ (επεξεργασμένο) 18 ώρες πριν, poulinos είπε A.εφοσον δεν υπαρχει ακριβως αυτο που θες τοτε πρεπει να δηλωθεις σε καποιο παρομοιο.το ποιο θεωρεις εσυ παρομοιο το ποιο το ικα και το ποιο ο εργοδοτης σου ειναι μεγαλη κουβεντα.σε καθε περιπτωση μπορεις να βρεις το πιο σχετικο και να το ζητησεις. το ικα δεν μπορει να ξερει ολα τα επαγγελματα. κανενα προβλημα δεν θα υπαρχει. ειμαι δηλωμενος τεχνικος η/υ γιατι ουτε field υπάρχει ουτε datacenter operator. αν ειναι να αλλαξω δουλεια και να παω ειτε ελλαδα ειτε εξωτερικο αναλυτικα στο βιογραφικο θα γραψω τι εκανα τοσα χρονια.κανεις δεν θα ζητησει απο το ικα χαρτι.επισης αν ζητησεις απο την δουλεια χαρτι δεν θα γραφει το χαρτι οτι ο κυρ κωστας δουλευε πχ υπαλληλος γραφειου αλλα θα υπαρχει μια αναλυτικη καταγραφη τι εχεις κανει.και αυτο θα ζητησεις σαν χαρτι. το να παω εγω πχ και να πω του εργοδοτη δωσε μου ενα χαρτι που να γραφει οτι πχ 10 χρονια ημουν field χωρις τιποτα αλλο αν το παω στον επομενο θα μου πει καλα ρε μεγαλε .ηλιθιος εισαι?εγω τι να καταλαβω με αυτο? οποτε ειτε παρεις χαρτι απο τον εργοδοτη είτε φτιαξεις βιογραφικο θα καταγραψεις αναλυτικα τι ποστο ησουν και τι εργα εχεις κανει κτκ κτλ. κανεις δεν θα σου ζητησει χαρτι απο το ικα οτι δουλευες και αν το ζητησει θα ειναι απλα για να δει οτι δουλευες και δεν εβαλες ψευτικη προυπηρεσια . αν παω στην επομενη δουλεια και δεν εξηγησω τι εχω κανει και τους πω ημουν δηλωμενος ως τεχνικος h/y γιατι ολα τα αλλα δεν υπαρχουν ουτε σε 50 χρονια δεν θα καταλαβουν τι εχω κανει. Περιμένω απάντηση πιστεύω αυτή τη βδομαδα θα ενημερωσω τι θα μου πουν τελικά με το ποιο κοντινο δυστηχως σενάριο να είανι ότι θα το δηλώσω στα "κοντινα " επαγγελματα ελπίζω πως όχι και να μπει αυτό και άλλα εππαγγελματα της πληροφορικής στον ΕΦΚΑ... ΑΝΑΜΟΝΗ! Επεξ/σία Δευτέρα στις 05:40 μμ από atrwtos
poulinos Δημοσ. Δευτέρα στις 05:58 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 05:58 μμ 10 minutes ago, atrwtos said: Περιμένω απάντηση πιστεύω αυτή τη βδομαδα θα ενημερωσω τι θα μου πουν τελικά με το ποιο κοντινο δυστηχως σενάριο να είανι ότι θα το δηλώσω στα "κοντινα " επαγγελματα ελπίζω πως όχι και να μπει αυτό και άλλα εππαγγελματα της πληροφορικής στον ΕΦΚΑ... ΑΝΑΜΟΝΗ! δεν γινεται να μπουν 10000 ειδικοτητες στον εφκα.τα επαγγελματα ειναι λιγα οι ειδικοτητες ειναι πολλες.φαντασου ιατρικη να μην γραφουν ιατρος αλλα ειδικοτητα. εγω ειμαι τεχνικος.αν τωρα ειμαι τεχνικος δικτυων τεχνικος pc τεχνικος πεδιου , τεχνικος datacenter ειναι αλλη φαση. ο αλλος ειναι προγραμματιστης.αν ειναι. java αν ειναι ai , αν ειναι προγραμματιστης ρομποτ μικρη σημασια εχει για τα ενσημα. οταν με το καλο σου παρουν interview ειναι ευκολο να δουν αν εισαι αυτο που δηλωνεις. αν ειμαι τεχνικος πεδιου κσι με ρωτησει τι ειναι το router και τον κοιταω σαν εξωγηινο τοτε ναι κατι δηλωσα ψεμματα. οποτε μην ανησυχεις για οταν με το καλο ερθει η ωρα να αλλαξεις δουλεια ειτε ελλαδα ειτε εξωτερικο. το βιογραφικο σου θα εχει αυτα που ξερεις ασχετα με τα ενσημα στον εφκα. πχ σαν τεχνικος εχω επαφη υποχρεωτικα και με μικρης εκτασης ηλεκτρολογικα. τι θα πω στον εφκα? ειμαι τεχνικος datacenter αλλα βαλτε με και λιγο ηλεκτρολογο. σε ενδεχομενο interview ομως εννοειται οτι θα αναφερεται στα προσοντα μου 1
DrLo Δημοσ. Δευτέρα στις 06:36 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 06:36 μμ (επεξεργασμένο) 58 λεπτά πριν, atrwtos είπε Περιμένω απάντηση πιστεύω αυτή τη βδομαδα θα ενημερωσω τι θα μου πουν τελικά με το ποιο κοντινο δυστηχως σενάριο να είανι ότι θα το δηλώσω στα "κοντινα " επαγγελματα ελπίζω πως όχι και να μπει αυτό και άλλα εππαγγελματα της πληροφορικής στον ΕΦΚΑ... ΑΝΑΜΟΝΗ! Όταν με το καλό κανεις τις πρώτες σου συνεντεύξεις για το εξωτερικό, πες τους "this is my efka ensims" και ενημερωσε μας για την αντίδραση τους Επεξ/σία Δευτέρα στις 06:36 μμ από DrLo 7
poulinos Δημοσ. Δευτέρα στις 06:53 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 06:53 μμ 16 minutes ago, DrLo said: Όταν με το καλό κανεις τις πρώτες σου συνεντεύξεις για το εξωτερικό, πες τους "this is my efka ensims" και ενημερωσε μας για την αντίδραση τους da what? 😛
gokuthelegend Δημοσ. Δευτέρα στις 08:51 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 08:51 μμ 2 ώρες πριν, poulinos είπε οταν με το καλο σου παρουν interview ειναι ευκολο να δουν αν εισαι αυτο που δηλωνεις. αν ειμαι τεχνικος πεδιου κσι με ρωτησει τι ειναι το router και τον κοιταω σαν εξωγηινο τοτε ναι κατι δηλωσα ψεμματα 2 ώρες πριν, DrLo είπε Όταν με το καλό κανεις τις πρώτες σου συνεντεύξεις για το εξωτερικό, πες τους "this is my efka ensims" και ενημερωσε μας για την αντίδραση τους Σίγουρα, όταν πας για συνέντευξη σε κάποια ιδιωτική εταιρία, ανεξαρτήτως αν είναι Ελλάδα ή εξωτερικό, θα σε πάρουν χαμπάρι από την πρώτη στιγμή για το αν ξέρεις ή αν δεν ξέρεις την δουλειά (been there, done that). Το να δηλωθεί όμως σωστά η ειδικότητα παίζει μεγάλο ρόλο για θέσεις εργασίας στο δημόσιο. Προσωπικό παράδειγμα, έχω βοηθήσει άτομα με πρωινές δουλειές να κάνουν αιτήσεις για καθηγητές στα δημόσια ΙΕΚ. Εκεί λοιπόν κοιτάνε πως έχουν δηλωθεί οι ειδικότητες στο ΕΦΚΑ και πολλά άτομα έχαναν μόρια επειδή δεν είχαν δηλωθεί σωστά, και έχαναν τη θέση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα