atrwtos Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου Καλημέρα σε όλο το insomnia. Δουλεύω σαν Διαχειριστής eshop σε μια επιχείρηση. Στην πρόσληψη με αναφέρει σαν πωλητή και όχι σαν Διαχειριστή eshop. Το είπα στο εργοδότη μου συμφώνησε μαζί μου για τροποποίηση της πρόσληψης η λογίστρια μου είπε ότι δεν μπορεί να βρει το επαγγελμα γιατί δεν υπάρχει στον εφκα στα ένσυμα. Παίρνω τηλ στον Εφκα στην Αθήνα με παραπεμπουν στα εργασιακά αλλά με ξανα παραπεμπουν στα ενσυμα. Και από τα ενσυμα μου λένε να πάρω στον τοπικό εφκα της πόλης μου. Είναι δυνατόν να μην μπορεί η λογίστρια να βρει το επάγγελμα;. Δηλ. Οι άλλοι διαχειρηστές eshop πως είναι δηλωμένοι ως πωλητές; Και είναι δική μου δουλειά να κάτσω και να ψάξω για το επάγγελμα; ας έρθει και αυτή να κάνει ανεβάσματα προϊόντων. Δηλ. Αλλιώς σε προσλάβαμε αλλά αλλό επάγγελμα κάνεις;... και δεν μπορώ να αποδείξω μετα όταν φυγω απο δω ή στο εξωτερικό ότι δουλευα σαν Διαχειριστής eshop θα μου πουν δεν βλέπουμε κάτι τέτοιο εδώ βλέπουμε πωλητής. Υπάρχει κάποιος που δουλεύει ή γνωρίζει τη πρέπει να γίνει; Θα πάρω και την επιθεώρηση εργασίας να δω τη θα με πουν. 1 4
polaki Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου Αρκετά επαγγέλματα είναι περιγραφικά (διαχειριστής eshop) και δεν υπάρχουν σαν τίτλοι όπως το λες ώστε να δηλωθείς έτσι. Το κλασικό που μπαίνουν όλα μέσα χύμα είναι το «υπάλληλος γραφείου» που είναι αρκετά vague. Στην Ελλάδα όμως όλοι μας γνωρίζουμε το πόσο vague είναι αυτή η θέση οπότε μέσω συνέντευξης καταλαβαίνουμε κανονικότατα αν κάποιος έχει εμπειρία για τη θέση ή όχι. Στα λέω απτην πλευρά του εργοδότη. Αν προτιμάς το «υπάλληλος γραφείου» απτο «πωλητής» μπορείς να πεις να δηλωθείς έτσι. Πέραν όμως της τυχόν προϋπηρεσίας ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ που γράφεις, δεν παίζει κάποιο άλλο ρόλο. 5 1
Dinos1973 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 5 minutes ago, atrwtos said: Καλημέρα σε όλο το insomnia. Δουλεύω σαν Διαχειριστής eshop σε μια επιχείρηση. Στην πρόσληψη με αναφέρει σαν πωλητή και όχι σαν Διαχειριστή eshop. Το είπα στο εργοδότη μου συμφώνησε μαζί μου για τροποποίηση της πρόσληψης η λογίστρια μου είπε ότι δεν μπορεί να βρει το επαγγελμα γιατί δεν υπάρχει στον εφκα στα ένσυμα. Παίρνω τηλ στον Εφκα στην Αθήνα με παραπεμπουν στα εργασιακά αλλά με ξανα παραπεμπουν στα ενσυμα. Και από τα ενσυμα μου λένε να πάρω στον τοπικό εφκα της πόλης μου. Είναι δυνατόν να μην μπορεί η λογίστρια να βρει το επάγγελμα;. Δηλ. Οι άλλοι διαχειρηστές eshop πως είναι δηλωμένοι ως πωλητές; Και είναι δική μου δουλειά να κάτσω και να ψάξω για το επάγγελμα; ας έρθει και αυτή να κάνει ανεβάσματα προϊόντων. Δηλ. Αλλιώς σε προσλάβαμε αλλά αλλό επάγγελμα κάνεις;... και δεν μπορώ να αποδείξω μετα όταν φυγω απο δω ή στο εξωτερικό ότι δουλευα σαν Διαχειριστής eshop θα μου πουν δεν βλέπουμε κάτι τέτοιο εδώ βλέπουμε πωλητής. Υπάρχει κάποιος που δουλεύει ή γνωρίζει τη πρέπει να γίνει; Θα πάρω και την επιθεώρηση εργασίας να δω τη θα με πουν. Μάλλον δεν έχετε ξαναδουλέψει. Δεν πρόκειται να ασχοληθεί κανένας σε μελλοντική δουλειά εάν είμασταν εγγεγραμμένοι στο εφκα και με ποιον ιδιότητα! 16 1
DrLo Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 31 λεπτά πριν, atrwtos είπε Καλημέρα σε όλο το insomnia. Δουλεύω σαν Διαχειριστής eshop σε μια επιχείρηση. Στην πρόσληψη με αναφέρει σαν πωλητή και όχι σαν Διαχειριστή eshop. Το είπα στο εργοδότη μου συμφώνησε μαζί μου για τροποποίηση της πρόσληψης η λογίστρια μου είπε ότι δεν μπορεί να βρει το επαγγελμα γιατί δεν υπάρχει στον εφκα στα ένσυμα. Παίρνω τηλ στον Εφκα στην Αθήνα με παραπεμπουν στα εργασιακά αλλά με ξανα παραπεμπουν στα ενσυμα. Και από τα ενσυμα μου λένε να πάρω στον τοπικό εφκα της πόλης μου. Είναι δυνατόν να μην μπορεί η λογίστρια να βρει το επάγγελμα;. Δηλ. Οι άλλοι διαχειρηστές eshop πως είναι δηλωμένοι ως πωλητές; Και είναι δική μου δουλειά να κάτσω και να ψάξω για το επάγγελμα; ας έρθει και αυτή να κάνει ανεβάσματα προϊόντων. Δηλ. Αλλιώς σε προσλάβαμε αλλά αλλό επάγγελμα κάνεις;... και δεν μπορώ να αποδείξω μετα όταν φυγω απο δω ή στο εξωτερικό ότι δουλευα σαν Διαχειριστής eshop θα μου πουν δεν βλέπουμε κάτι τέτοιο εδώ βλέπουμε πωλητής. Υπάρχει κάποιος που δουλεύει ή γνωρίζει τη πρέπει να γίνει; Θα πάρω και την επιθεώρηση εργασίας να δω τη θα με πουν. 1. Στο υπόλοιπο της ζωής σου, αν προσθέσεις το χρόνο που θα αχοληθούν όλοι οι άλλοι με το τι γράφουν να ένσημά σου, δε θα βγάλεις ούτε το 50% του χρόνου που σπατάλησες για να γράψεις το post αυτό 2. Προσωπικά, θεωρώ πολύ καλύτερο προσόν εμπειρία "πωλητής" (έστω και στα χαρτιά που δε θα απασχολήσει κανέναν) από το "διαχειριστής e-shop" 31 λεπτά πριν, atrwtos είπε ... στο εξωτερικό ότι δουλευα σαν Διαχειριστής eshop ... αυτό μονο σαν αστείο μπορώ να το εκλάβω. Επεξ/σία 21 Φεβρουαρίου από DrLo 9
gokuthelegend Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Dinos1973 είπε Μάλλον δεν έχετε ξαναδουλέψει. Δεν πρόκειται να ασχοληθεί κανένας σε μελλοντική δουλειά εάν είμασταν εγγεγραμμένοι στο εφκα και με ποιον ιδιότητα! Αν κάποιος θέλει να ψάξει για δουλειά στο δημόσιο, αν θέλει για παράδειγμα να κάνει αίτηση σε προκηρύξεις του ΑΣΕΠ, εκεί κοιτάνε πως ήταν δηλωμένος στο ΕΦΚΑ σε προηγούμενες δουλειές, για την προϋπηρεσία. Και η προϋπηρεσία στον ΑΣΕΠ παίρνει πολλά μόρια, δεν τον συμφέρει κάποιον να τη χάσει. Επεξ/σία 21 Φεβρουαρίου από gokuthelegend 4 1 1 1
zio10 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου Πρέπει να μετράει και στις τριετίες το πώς ήσουν δηλωμένος. 2
poulinos Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου εχεις δει να σε δηλωνουν ως πχ social media manager? datacenter operator? και αλλα τοσα. 2 hours ago, atrwtos said: Καλημέρα σε όλο το insomnia. Δουλεύω σαν Διαχειριστής eshop σε μια επιχείρηση. Στην πρόσληψη με αναφέρει σαν πωλητή και όχι σαν Διαχειριστή eshop. Το είπα στο εργοδότη μου συμφώνησε μαζί μου για τροποποίηση της πρόσληψης η λογίστρια μου είπε ότι δεν μπορεί να βρει το επαγγελμα γιατί δεν υπάρχει στον εφκα στα ένσυμα. Παίρνω τηλ στον Εφκα στην Αθήνα με παραπεμπουν στα εργασιακά αλλά με ξανα παραπεμπουν στα ενσυμα. Και από τα ενσυμα μου λένε να πάρω στον τοπικό εφκα της πόλης μου. Είναι δυνατόν να μην μπορεί η λογίστρια να βρει το επάγγελμα;. Δηλ. Οι άλλοι διαχειρηστές eshop πως είναι δηλωμένοι ως πωλητές; Και είναι δική μου δουλειά να κάτσω και να ψάξω για το επάγγελμα; ας έρθει και αυτή να κάνει ανεβάσματα προϊόντων. Δηλ. Αλλιώς σε προσλάβαμε αλλά αλλό επάγγελμα κάνεις;... και δεν μπορώ να αποδείξω μετα όταν φυγω απο δω ή στο εξωτερικό ότι δουλευα σαν Διαχειριστής eshop θα μου πουν δεν βλέπουμε κάτι τέτοιο εδώ βλέπουμε πωλητής. Υπάρχει κάποιος που δουλεύει ή γνωρίζει τη πρέπει να γίνει; Θα πάρω και την επιθεώρηση εργασίας να δω τη θα με πουν. 1
sphinxgr Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2 ώρες πριν, atrwtos είπε Καλημέρα σε όλο το insomnia. Δουλεύω σαν Διαχειριστής eshop σε μια επιχείρηση. Στην πρόσληψη με αναφέρει σαν πωλητή και όχι σαν Διαχειριστή eshop. Το είπα στο εργοδότη μου συμφώνησε μαζί μου για τροποποίηση της πρόσληψης η λογίστρια μου είπε ότι δεν μπορεί να βρει το επαγγελμα γιατί δεν υπάρχει στον εφκα στα ένσυμα. Παίρνω τηλ στον Εφκα στην Αθήνα με παραπεμπουν στα εργασιακά αλλά με ξανα παραπεμπουν στα ενσυμα. Και από τα ενσυμα μου λένε να πάρω στον τοπικό εφκα της πόλης μου. Είναι δυνατόν να μην μπορεί η λογίστρια να βρει το επάγγελμα;. Δηλ. Οι άλλοι διαχειρηστές eshop πως είναι δηλωμένοι ως πωλητές; Και είναι δική μου δουλειά να κάτσω και να ψάξω για το επάγγελμα; ας έρθει και αυτή να κάνει ανεβάσματα προϊόντων. Δηλ. Αλλιώς σε προσλάβαμε αλλά αλλό επάγγελμα κάνεις;... και δεν μπορώ να αποδείξω μετα όταν φυγω απο δω ή στο εξωτερικό ότι δουλευα σαν Διαχειριστής eshop θα μου πουν δεν βλέπουμε κάτι τέτοιο εδώ βλέπουμε πωλητής. Υπάρχει κάποιος που δουλεύει ή γνωρίζει τη πρέπει να γίνει; Θα πάρω και την επιθεώρηση εργασίας να δω τη θα με πουν. Αθώο μου παιδί με τι ασχολείσαι!!!! Τα έχεις λίγο περίεργα στο μυαλό σού. Συνοπτικά δεν μετράει σε μια δουλειά τι πτυχίο έχεις, πως σε έχουν δηλωμένο στο Εργάνη ή πως ονομαζόταν η δουλειά που έκανες. Σημασία έχει το πόσο ωραίο βιογραφικό έχεις για να σε καλέσουν σε συνέντευξη και έπειτα τι ξέρεις, πόσο ευχάριστα δουλεύουν οι άλλοι μαζί σου και φυσικά οι γνωριμίες που έχεις, γιατί ολοι επιλέγουμε πρώτα γνωστούς ή γνώριμους, γνωστών. Αν απο κει κ πέρα θες για τους λόγους σου άλλη ειδικότητα (ΠΟΥ ΚΑΝΕΝΑ ΡΟΛΟ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ), πήγαινε σε ένα λογιστή, πλήρωσε τον να σου δώσει μια λίστα με όλες τις ειδικότητες να επιλέξεις αυτή που θες αφου ειναι συνεννοήσιμος ο εργοδοτης σου. 9 1 1
DrLo Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 29 λεπτά πριν, sphinxgr είπε ... ή πως ονομαζόταν η δουλειά που έκανες. σε αυτό θα διαφωνήσω, τουλάιστον στο στάδιο που κάποιος σε σκανάρει αρχικά για μια συνέντευξη. βέβαια αυτό δεν έχει σε τίποτα να κάνει με το πως ονομαζόταν στον ΕΦΚΑ αλλά πως ονομαζόταν στη πραγματικότητα ... και αυτό χωρά αρκετή "δημιουργική ασάφεια". Επεξ/σία 21 Φεβρουαρίου από DrLo
sphinxgr Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 33 λεπτά πριν, DrLo είπε σε αυτό θα διαφωνήσω, τουλάιστον στο στάδιο που κάποιος σε σκανάρει αρχικά για μια συνέντευξη. βέβαια αυτό δεν έχει σε τίποτα να κάνει με το πως ονομαζόταν στον ΕΦΚΑ αλλά πως ονομαζόταν στη πραγματικότητα ... και αυτό χωρά αρκετή "δημιουργική ασάφεια". Για την τυπική ονομασία που γράφει ο ΕΦΚΑ μιλάω. Όταν σε πάρουν σε συνέντευξη , που αυτός είναι ο κύριος στόχος - να σε πάρουν σε συνέντευξη, τότε τους εξηγείς με λόγια τι έκανες. Το τι γράφει ο ΕΦΚΑ καμία ουσία απολύτως δεν έχει. Εγω πχ κάνω 20+ χρόνια 2η δουλειά ως καθηγητής. Ένσημα μου βάζουν ως υπάλληλο γραφείου (αν μου βαζουν). Τι σημαίνει? Ότι θα πάω σε συνέντευξη κ θα μου ζητήσουν τα ένσημα για να διαπιστώσουν αν έχω εργαστεί σε αυτή τη θέση όντως διδάσκω?!!!! Όχι φυσικα! 1 1
DrLo Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου Μόλις τώρα, sphinxgr είπε Για την τυπική ονομασία που γράφει ο ΕΦΚΑ μιλάω. Όταν σε πάρουν σε συνέντευξη , που αυτός είναι ο κύριος στόχος - να σε πάρουν σε συνέντευξη, τότε τους εξηγείς με λόγια τι έκανες. Το τι γράφει ο ΕΦΚΑ καμία ουσία απολύτως δεν έχει. Εγω πχ κάνω 20+ χρόνια 2η δουλειά ως καθηγητής. Ένσημα μου βάζουν ως υπάλληλο γραφείου (αν μου βαζουν). Τι σημαίνει? Ότι θα πάω σε συνέντευξη κ θα μου ζητήσουν τα ένσημα για να διαπιστώσουν αν έχω εργαστεί σε αυτή τη θέση όντως διδάσκω?!!!! Όχι φυσικα! α, οκ αυτό που εννοούσα εγώ είναι ότι διάφορες εταιρείες έχουν διαφορετικούς "τίτλους" και αυτό έχει μια σημασία γιατί ακετοί στέκονται πολύ περισσότερο από ότι πχ θα στεκόμουν εγώ σε αυτό.
jimmy213 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου Ίσως "411300 | Χειριστές μηχανών εισαγωγής δεδομένων" ? https://www.e-forologia.gr/attachments/anthi_2016/dn_eid.txt
sphinxgr Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου Μόλις τώρα, jimmy213 είπε Ίσως "411300 | Χειριστές μηχανών εισαγωγής δεδομένων" ? https://www.e-forologia.gr/attachments/anthi_2016/dn_eid.txt Δεν μου ακούγεται πιασάρικο ομολογώ!!!! 😁 8
SagoniasSlutRos Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 1 ώρα πριν, sphinxgr είπε Συνοπτικά δεν μετράει σε μια δουλειά τι πτυχίο έχεις, πως σε έχουν δηλωμένο στο Εργάνη ή πως ονομαζόταν η δουλειά που έκανες. Μετραει σε αλλες περιπτωσεις ομως. Προσφατα εκανα μια αιτηση για ΕΣΠΑ και ηθελε να φαινεται προυπηρεσια μεσω ενσημων στο εφκα. Οσον αφορα τον topic starter, ζητησε να σε βαλει ως προγραμματιστη. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα