Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προσπαθώ να πουλήσω την Acer XV275UP3 στα 230€ στις αγγελίες του insomnia και παραδόξως βλέπω ελάχιστο ενδιαφέρον.

Όπως περιγράφω στην αγγελία, η οθόνη είναι αψεγάδιαστη, χωρίς προβλήματα, με εγγύηση σχεδόν 1 χρόνο ακόμα από ελληνικό κατάστημα, στη μισή τιμή από ότι τη πήρα (440€), με δωρεάν μεταφορικά, καλές αξιολογήσεις, κλπ.

Δηλαδή, ένα MiniLED True HDR panel δεν αξίζει ενα 50ρικο παραπάνω απο τις IPS σαβούρες που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε μια 10ετία τώρα?

Εκτός αν μου διαφεύγει κάτι για αυτό ζητάω τη βοήθεια σας, πόσο θα δίνατε εσείς?

Προσωπικά, εμεινα άφωνος από τη ποιότητα εικόνας και είμαι τόσο ενθουσιασμένος με την HDR τεχνολογία που θέλω να τη πουλήσω για να αγοράσω μια OLED φέτος.

Επεξ/σία από redmedusa
Δημοσ.

Προσωπικά θεωρώ μια χαρά τη τιμή που δίνεις. Έχει κάποια θέματα αλλά όλες οι οθόνες έχουν τα συν-πλην τους.

https://www.displayninja.com/acer-xv275u-p3-review/

Η Xiaomi G Pro 27i που έχω αγοράστηκε στα 400€ και έχει πέσει μέχρι 330€.

Η AOC Q27G3XMN που προτείνουν πολλοί είναι επίσης σε παρόμοια χρήματα:

https://www.skroutz.gr/s/49016123/AOC-Q27G3XMN-BK-VA-Gaming-Monitor-27-QHD-2560x1440-180Hz-me-CHrono-Apokrisis-1ms-GTG.html

https://www.amazon.de/dp/B0CNRPGQBG

Δεν υπάρχουν και πολλές επιλογές σε MiniLED HDR.

Γιατί όμως τη πουλάς αφού αναφέρεις πως σε έχει εντυπωσιάσει. Για OLED υπολόγισε τουλάχιστον 600€ με τα αντίστοιχα συν-πλην πάλι.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Despotas είπε

Γιατί όμως τη πουλάς αφού αναφέρεις πως σε έχει εντυπωσιάσει. Για OLED υπολόγισε τουλάχιστον 600€ με τα αντίστοιχα συν-πλην πάλι.

Επειδή έγινα λάτρης του HDR και ψάχνω για αναβάθμιση. Κοιτάω αυτή εδώ τώρα.

Έτυχε η πρώτη HDR οθόνη μου να είναι η Acer Nitro XV275UP3, τώρα έχω πολλές (MacBook Pro, iPad Pro, κλπ.), αλλά αυτή είναι μοναδική σε θέμα φωτεινότητας και με ανυσηχει λίγο.

Δεν έχω δει άλλη gaming οθόνη στο rings.com να σπάει εύκολα τα 1000nits σε διαφορετικά window sizes και σκέφτομαι οτι όλες οι OLED θα είναι αισθητά χειρότερες.

Acer Nitro XV275UP3 (MiniLED):

img.jpg.912fddf646856ab62ade636d5ad02cf0.jpg

Asus XG27AQDMG (OLED):

img2.jpg.d4684f10d7e5e496b1d341b5239b6953.jpg

Σε 25% peak window size η OLED πέφτει στα 445nits ενώ η MiniLED ανεβαίνει στα 1548nits. 😂😂😂

Πιστεύω, ακόμα και η Asus XG27AQDMG που θέλω να αγοράσω δεν θα είναι αρκετά φωτεινή αλλά με την τεχνολογία OLED θα διορθώσω τα εξής:

• Όλες οι LCD έχουν μη-φυσικά χρώματα, δεν ξέρω πως αλλιώς να το εξηγήσω, μάλλον φταίει το backlight.
  • Ενοχλητικό blooming σε σκοτεινές σκηνές, ιδιαίτερα όταν υπάρχουν διάσπαρτα μικρά φωτεινά αντικείμενα.
  • θεωρητικά άπειρη αντίθεση για περισσότερες λεπτομέρειες σε σκοτεινές σκηνές.
  • Πολύ καλύτερο response time απο τις LCD για να μπαλώσω κάπως το extra latency του frame generation.
  • Καλύτερα viewing angles για να μην χαλάνε ελάχιστα τα χρώματα στις άκρες.

Από 400 ευρώ στα 800 ευρώ που κάνει η Asus νομίζω είναι αρκετά.

Όμως, τώρα που το λες δεν έχω κάτσει να σκεφτώ αν όντως αξίζει τα χρήματα της η αναβάθμιση.

Υπάρχει κάποιος που έχει αναβαθμίσει από MiniLED σε OLED να μας δώσει τα φώτα του?

Επεξ/σία από redmedusa
Δημοσ.

Κανονικά το θέμα ανήκει στο νήμα

https://www.insomnia.gr/forums/topic/780540-πόσo-να-πουλήσω

Χωρίς να έχω ιδιαίτερο ενδιαφέρον  για το νήμα ή για την οθόνη, διαβάζοντας τις πρώτες γραμμές, το πρώτο που έκανα ήταν αναζήτηση του μοντέλου που παραθέτεις.

Ναι μεν την πουλάς στη μισή τιμή που την αγόρασες αλλά μόλις 40€ απ'οτι αυτή τη στιγμή παίζει στο Bestprice καινούργια

https://www.bestprice.gr/item/2158995423/acer-xv275up3-va-hdr-gaming-monitor-27-2560x1440-qhd-170hz-2ms.html

αν δει κάποιος και το γράφημα τιμής που δείχνει οτι έχει παίξει μέχρι τα 255€ καταλαβαίνεις γιατί πιθανά κάποιος δεν ενδιαφέρεται.

Προφανώς τα παραπάνω δε τα λέω για να σου υποδείξω την τιμή απλά για να σου δείξω ποιος μπορεί να είναι ένας πιθανός λόγος του χαμηλού ενδιαφέροντος

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, nickol-us είπε

Κανονικά το θέμα ανήκει στο νήμα

https://www.insomnia.gr/forums/topic/780540-πόσo-να-πουλήσω

Χωρίς να έχω ιδιαίτερο ενδιαφέρον  για το νήμα ή για την οθόνη, διαβάζοντας τις πρώτες γραμμές, το πρώτο που έκανα ήταν αναζήτηση του μοντέλου που παραθέτεις.

Ναι μεν την πουλάς στη μισή τιμή που την αγόρασες αλλά μόλις 40€ απ'οτι αυτή τη στιγμή παίζει στο Bestprice καινούργια

https://www.bestprice.gr/item/2158995423/acer-xv275up3-va-hdr-gaming-monitor-27-2560x1440-qhd-170hz-2ms.html

αν δει κάποιος και το γράφημα τιμής που δείχνει οτι έχει παίξει μέχρι τα 255€ καταλαβαίνεις γιατί πιθανά κάποιος δεν ενδιαφέρεται.

Προφανώς τα παραπάνω δε τα λέω για να σου υποδείξω την τιμή απλά για να σου δείξω ποιος μπορεί να είναι ένας πιθανός λόγος του χαμηλού ενδιαφέροντος

Αν υπολογίσεις τα μεταφορικά η τελική τιμή είναι 291 και τη δίνω 230€, δηλαδή -26.5% χαμηλότερη τιμή. Παρόλο που το ποσοστό βγάζει νόημα για μεταχειρισμένο προϊόν σε άριστη κατάσταση, ρεαλιστικά, σε αυτό το εύρος τιμών η διαφορά των 60 ευρώ ίσως δεν φαίνεται τόσο δελεαστική.

Επεξ/σία από redmedusa
Δημοσ.
3 ώρες πριν, redmedusa είπε

Επειδή έγινα λάτρης του HDR και ψάχνω για αναβάθμιση. Κοιτάω αυτή εδώ τώρα.

Έτυχε η πρώτη HDR οθόνη μου να είναι η Acer Nitro XV275UP3, τώρα έχω πολλές (MacBook Pro, iPad Pro, κλπ.), αλλά αυτή είναι μοναδική σε θέμα φωτεινότητας και με ανυσηχει λίγο.

Δεν έχω δει άλλη gaming οθόνη στο rings.com να σπάει εύκολα τα 1000nits σε διαφορετικά window sizes και σκέφτομαι οτι όλες οι OLED θα είναι αισθητά χειρότερες.

Acer Nitro XV275UP3 (MiniLED):

img.jpg.912fddf646856ab62ade636d5ad02cf0.jpg

Asus XG27AQDMG (OLED):

img2.jpg.d4684f10d7e5e496b1d341b5239b6953.jpg

Σε 25% peak window size η OLED πέφτει στα 445nits ενώ η MiniLED ανεβαίνει στα 1548nits. 😂😂😂

Πιστεύω, ακόμα και η Asus XG27AQDMG που θέλω να αγοράσω δεν θα είναι αρκετά φωτεινή αλλά με την τεχνολογία OLED θα διορθώσω τα εξής:

• Όλες οι LCD έχουν μη-φυσικά χρώματα, δεν ξέρω πως αλλιώς να το εξηγήσω, μάλλον φταίει το backlight.
  • Ενοχλητικό blooming σε σκοτεινές σκηνές, ιδιαίτερα όταν υπάρχουν διάσπαρτα μικρά φωτεινά αντικείμενα.
  • θεωρητικά άπειρη αντίθεση για περισσότερες λεπτομέρειες σε σκοτεινές σκηνές.
  • Πολύ καλύτερο response time απο τις LCD για να μπαλώσω κάπως το extra latency του frame generation.
  • Καλύτερα viewing angles για να μην χαλάνε ελάχιστα τα χρώματα στις άκρες.

Από 400 ευρώ στα 800 ευρώ που κάνει η Asus νομίζω είναι αρκετά.

Όμως, τώρα που το λες δεν έχω κάτσει να σκεφτώ αν όντως αξίζει τα χρήματα της η αναβάθμιση.

Υπάρχει κάποιος που έχει αναβαθμίσει από MiniLED σε OLED να μας δώσει τα φώτα του?

Αν παίζεις open world games, αντικειμενικά, αποκλείεται να πάρεις από OLED monitor τα highlights και τον κορεσμό που βγάζει το mini LED στις φωτεινές σκηνές. Ειδικά αν είναι IPS με quantum dots που υπερβαίνει αρκετά και το δικό σου σε gamut. Τα βλέπεις και στις μετρήσεις.

Όσο για το τέλειο response time των OLED μεταφράζεται σε σχετικά λιγότερο ομαλή κίνηση(λόγω sample and hold τεχνολογίας, όπως και οι LCD) και όχι τεράστια βελτίωση σε motion clarity(για τον ίδιο λόγο), εκτός αν έχεις τα καρέ για να το υποστηρίξεις. Πάνω από ~120fps χωρίς FG. Γιατί το FG στις γρήγορες κινήσεις δεν κάνει καλές εκτιμήσεις και τα καρέ του είναι blurry. Λειτουργεί πρακτικά σαν ένα ποιοτικά ανώτερο motion blur που φτιάχνει την ομαλότητα της κίνησης σε βάρος της ευκρίνειας. Περιορίζοντας στην πράξη το πλεονέκτημα των OLED ακριβώς εκεί που χρειάζεται περισσότερο.

Η τιμή θα βοηθούσε να είναι λίγο πιο κάτω για τους λόγους που προαναφέρθηκαν. Αλλά μην περιμένεις και πολλά γιατί οι περισσότεροι δεν ξέρουν καν τι σημαίνει mini LED και πόσο υπερέχει των συμβατικών σε HDR. LG-Samsung φρόντισαν γι αυτό, όπως και για το να μην έχεις καν αξιόλογες επιλογές σε higher end mini LED.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, pirmen56 είπε

Αν παίζεις open world games, αντικειμενικά, αποκλείεται να πάρεις από OLED monitor τα highlights και τον κορεσμό που βγάζει το mini LED στις φωτεινές σκηνές.

Έκανα μια μικρή έρευνα και ανακάλυψα επιτέλους γιατί δεν με καταλαβαίνει κανείς όταν λέω ότι η οθόνη μου είναι τρισδιάστατη. 😂

Από τη πρώτη μέρα που έτρεξα παιχνίδια σε HDR παρατήρησα ότι οι πηγές φωτός και τα φωτεισμένα αντικείμενα δημιουργούσαν ένα έντονο αίσθημα βάθους.

Το είδα ξεκάθαρα πρώτη φορά σε αυτή τη σκηνή του Uncharted:

image0.jpg.725d5440f5bed4db5b6f4c123f52db69.jpg

Το φως στο κέντρο φαινόταν αρκετά φωτεινό για να με πείσει ότι είναι μια αληθινή λάμπα, δίνοντας όγκο στο δωμάτιο σαν κουκλόσπιτο μέσα στην οθόνη.

Αυτό συνέβαινε συνέχεια όσο κουνιόμουν σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους με όλων των ειδών τους φωτισμούς και ανακλάσεις.

Νόμιζω, αυτό οφείλεται στο πολύ καλό sustained/peak brightness που έχει η Acer XV275UP3 σε όλα τα window sizes:

image1.1.jpg.adbe1bc1ea3985c88ffebe5b8f592cf7.jpg

ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1000 NITS!

Ενδεικτικά, η μίζερη φωτεινότητα της Asus XG27AQDMG OLED για σύγκριση:

img10.jpg.6a83fdfb1a7ae33a5b8fcbecad062b99.jpg

Η Acer XV275UP3 είναι σε σχεδόν όλα τα window sizes η πιο φωτεινή 27" 1440p οθόνη της αγοράς με πολύ μεγάλη διαφορά από τις υπόλοιπες:

image2.jpg.f708675ae6e7f9ec87fb488b122aaa79.jpg

Λογικά, όλοι όσοι έχουν high-end true HDR monitor θα έχουν ζήσει σε κάποιο βαθμό το βάθος, αλλά η Acer XV275UP3 είναι σε άλλο επίπεδο και δεν είναι καν high-end.

Ειδικά αν είναι IPS με quantum dots που υπερβαίνει αρκετά και το δικό σου σε gamut. Τα βλέπεις και στις μετρήσεις.

Όσο για το τέλειο response time των OLED μεταφράζεται σε σχετικά λιγότερο ομαλή κίνηση(λόγω sample and hold τεχνολογίας, όπως και οι LCD) και όχι τεράστια βελτίωση σε motion clarity(για τον ίδιο λόγο), εκτός αν έχεις τα καρέ για να το υποστηρίξεις. Πάνω από ~120fps χωρίς FG. Γιατί το FG στις γρήγορες κινήσεις δεν κάνει καλές εκτιμήσεις και τα καρέ του είναι blurry. Λειτουργεί πρακτικά σαν ένα ποιοτικά ανώτερο motion blur που φτιάχνει την ομαλότητα της κίνησης σε βάρος της ευκρίνειας. Περιορίζοντας στην πράξη το πλεονέκτημα των OLED ακριβώς εκεί που χρειάζεται περισσότερο.

Έτρεχα το Cyberpunk 2077 με pathtracing στα 90fps με την RTX 4070 Super (DLSS 3.5 Q CNN + Frame Gen X2) και μου φαινόταν όλα πολυ πλούσια σε χρώμα και αρκετά ομαλή η κίνηση. Δεν με απασχολεί τόσο το εύρος χρωμάτων και το motion clarity/response time πλέον.

Η τιμή θα βοηθούσε να είναι λίγο πιο κάτω για τους λόγους που προαναφέρθηκαν. Αλλά μην περιμένεις και πολλά γιατί οι περισσότεροι δεν ξέρουν καν τι σημαίνει mini LED και πόσο υπερέχει των συμβατικών σε HDR. LG-Samsung φρόντισαν γι αυτό, όπως και για το να μην έχεις καν αξιόλογες επιλογές σε higher end mini LED.

Θα τη πουλήσω για να αγοράσω μια καινούργια Mini LED με περισσότερες ζώνες, στα 240hz και ελπίζω με την ίδια απόδοση στη φωτεινότητα.

Επεξ/σία από redmedusa

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...