Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα,

Θα αγοράσω ένα μεταχειρισμένο Hyundai Kona του 2023 και σκέφτομαι να το ασφαλίσω με μικτή ασφάλεια. Μέχρι τώρα είχα πάντα απλή και διαβάζω στο φόρουμ πώς λειτουργεί η μικτή με το excess (απαλλαγή).

Στον κύκλο μου έχω δικό μου μηχανικό και φανοποιό (με την έννοια ότι δεν με "γδέρνει", φυσικά πληρώνεται). Από ό,τι καταλαβαίνω, όσο μικρότερο είναι το excess, τόσο πιο ακριβά είναι τα ασφάλιστρα.

Βρίσκομαι Ελλάδα για 6 μήνες τον χρόνο, καθώς τους υπόλοιπους 6 μήνες δουλεύω σεζόν στην Ελβετία και καταθέτω πινακίδες, οπότε δεν έχω ασφάλεια. Παρόλα αυτά, με ενδιαφέρει το κόστος.

Με αυτά τα δεδομένα, μπορείτε να μού πείτε πόσο πληρώνετε εσείς για μικτή ασφάλεια, με τι απαλλαγή (excess) και σε ποια εταιρεία; Υπάρχει σημαντική διαφορά στο ασφάλιστρο μεταξύ excess 1.000€ και excess 300€; Τι άλλο πρέπει να προσέξει κανείς εκτός από την απαλλαγή;

Τι θα κάνατε στη θέση μου; Η γνώμη σας μετράει!

Επεξ/σία από YellowGr
Δημοσ.

Δεν έχω μικτή αλλά να υπολογίζεις κοντά στα 100 ευρώ τον μήνα με απαλλαγή στα 300 ευρώ. Για απαλλαγή πιο μεγάλη προφανώς πιο χαμηλά. Με επιφύλαξη αυτά. 

Μπες σε σελίδες που κάνουν σύγκριση ασφαλειών να πάρεις μια πρώτη γνώμη. 

Εγώ αν μπορούσα οικονομικά σαφώς και θα το έκανα. 

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Tequilas είπε

Έκανα ετησια για opel mokka αξια 23000 με απαλλαγή 500ευρώ στα 400 ευρώ. HELLAS DIRECT

Βεβαια είχα βρει και ακριβότερες αρκετα...

Η hellas direct όταν ξεκίνησε είχε πολύ καλές τιμές και είχα 4 αυτοκίνητα ας αυτή. Δεν είχε τότε φροντίδα ατυχήματος. 

Τωρα σε σύγκριση με anytime που έχω είναι αρκετά πιο ακριβή. 

Δημοσ.

Skoda Kamiq ετήσια μεικτή στην HD αξία 23000 με 1000€ απαλλαγή και 15% έκπτωση πρώτης φοράς με κωδικό Praktiker στα 265€.

Ξέρω πως 1000 € είναι πολλά για απαλλαγή, αλλά πιο πολύ για περίπτωση ολικής με ενδιέφερε και όχι τόσο για μικροατυχήματα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Kaboomzer είπε

Skoda Kamiq ετήσια μεικτή στην HD αξία 23000 με 1000€ απαλλαγή και 15% έκπτωση πρώτης φοράς με κωδικό Praktiker στα 265€.

Ξέρω πως 1000 € είναι πολλά για απαλλαγή, αλλά πιο πολύ για περίπτωση ολικής με ενδιέφερε και όχι τόσο για μικροατυχήματα.

Περιοχή;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Kaboomzer είπε

Περίχωρα Θεσσαλονίκης.

Για αξία 22Κ, ετήσια, μικτή, απαλλαγή 1000, κόστος 395, HD, Νεάπολη.

Δημοσ.

Το ύψος της απαλλαγής έχει να κάνει και με τη λογική πίσω από την επιλογή της κάλυψης.

Αν είσαι ψείρας και θες το αμάξι πάντα στην πένα χωρίς να σκέφτεσαι το κόστος βάζεις χαμηλή απαλλαγή (υψηλό ασφάλιστρο).

Αν δεν σε νοιάζουν τόσοι οι μικροζημιές αλλά θες απλά να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο πως ότι και να γίνει δεν θα μείνεις χωρίς αμάξι βάζεις υψηλότερη απαλλαγή (χαμηλότερο ασφάλιστρο).

Δεν έχουν όλοι τις ίδιες ανάγκες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...